Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
THALES Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 02-06-2006 Lokacija: Tuzla - Zapad Odgovori: 490 IP: Maskiran
|
Re: Trebaju li nam i kakve parkinge zelimo u Tuzli?
citat: lena wrote:
moje licno misljenje je da se u tz, obzirom da bas i ne oblijuemo prostorom, ne bi trebalo koncentrisat na gradnju otvorenih parkinga nego garaza! znam da je to skuplje al isto tako mislim da bi jedna garaza u centru grada relativno brzo povratila ulozeni novac.. uz to naravno u paketu treba da ide naplacivanje kazni svima koji se parkiraju po trotoarima i sl. pa bi se jednim udarcem rijesila dva problema: otplacivanje garaze i parkiranje koje je izmaklo ama bas svakoj kontroli..
Moje mišljenje je da narod nema naviku da plaæa parking, posebno u tuzli, jer meni neæe biti mrsko da se parkiram na bulevaru kad hocu na korzo da pijem kafu samo da ustedim 3-4 marke. Ja lièno imam problem sa plaæanjem parkinga po satu jer mislim da nije u redu naplaæivati parking, a za uzvrat nemaš osiguranje da æeš zateæi auto kad se vratiš u stanju u kakvom si ga ostavio. Slažem se da bi trebalo kažnjavati nepropisno parkiranje, ali bi trebalo kažnjavati i pješake za njihove prekršaje, ali nije to ovdje tema, hoæu da kažem da treba sve prekršaje kažnjavati meðutim kad vidim da pojedini konji u ovom gradu stalno prave sudare ( mislim na crnu fabiju i ostale konje ispred mocarta ), a ne snose nikakve sankcije, poèinjem osjeæati revolt i neposlušnost prema takvim mjerama. Da skratim ideja pokrivanja jale za pravljenje parkinga je super, ali samo u slucaju da taj parking bude besplatan, jer primjetno je da postojeci parkinzi kod cipelica i stare opstine, za vrijeme najveæe dnevne gužve zvrje poluprazni kad ODB (mislim da su oni) naplaæuju parkiranje. A kad bi policija krenula da svima piše prijave za pogrešno parkiranje ne bi imali dovoljno ljudstva da po gradu samo pišu prijave a kamo li da rade šta drugo. Da ne spominjem opštinski sud za prekršaje oni bi crkli od rada, a pitanje je koliko bi naplatili, i ovako su pretrpani.
Ovaj post je premjesten sa topica Re: Re: Pitanja za vijecnike You land a million planes safely, then you have one little mid-air and you never hear the end of it ...
Air Traffic Controller, New York TRACON, Westbury Long island.
|
23-02-2008 at 09:37 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
lena Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 06-08-2007 Lokacija: tuzla Odgovori: 167 IP: Maskiran
|
Re: Trebaju li nam i kakve parkinge zelimo u Tuzli?
citat: THALES wrote:
Moje mišljenje je da narod nema naviku da plaæa parking, posebno u tuzli, jer meni neæe biti mrsko da se parkiram na bulevaru kad hocu na korzo da pijem kafu samo da ustedim 3-4 marke. Ja lièno imam problem sa plaæanjem parkinga po satu jer mislim da nije u redu naplaæivati parking, a za uzvrat nemaš osiguranje da æeš zateæi auto kad se vratiš u stanju u kakvom si ga ostavio. Slažem se da bi trebalo kažnjavati nepropisno parkiranje, ali bi trebalo kažnjavati i pješake za njihove prekršaje, ali nije to ovdje tema, hoæu da kažem da treba sve prekršaje kažnjavati meðutim kad vidim da pojedini konji u ovom gradu stalno prave sudare ( mislim na crnu fabiju i ostale konje ispred mocarta ), a ne snose nikakve sankcije, poèinjem osjeæati revolt i neposlušnost prema takvim mjerama. Da skratim ideja pokrivanja jale za pravljenje parkinga je super, ali samo u slucaju da taj parking bude besplatan, jer primjetno je da postojeci parkinzi kod cipelica i stare opstine, za vrijeme najveæe dnevne gužve zvrje poluprazni kad ODB (mislim da su oni) naplaæuju parkiranje. A kad bi policija krenula da svima piše prijave za pogrešno parkiranje ne bi imali dovoljno ljudstva da po gradu samo pišu prijave a kamo li da rade šta drugo. Da ne spominjem opštinski sud za prekršaje oni bi crkli od rada, a pitanje je koliko bi naplatili, i ovako su pretrpani.
a kako ce imat naviku kad taman da upalis sva cetri i stanes na sred ulice neces platit kaznu.. zato sam i napisala negdje gore da to MORA da ide u paketu s naplacivanjem kazni.. i sto se tice pjesaka isto se 100% slazem.. evo prijedlog: napravit nekakvu akciju od par mjeseci gdje bi svako ko napravi prekrsaj tipa parkiranja i prelazenja ulice gdje i kad ne treba masno moro kaznu platit.. pa bi vidili kako bi se ljudi brzo navikli.. eno svi su se navikli palit svjetla po danu a bilo je jooooooooj na pocetku.. mi smo nazalost takvi da nam samo izgleda kazne pomazu.. eto necu vise duzit inace nece niko ni procitat
p.s. tvoje je pravo da se parkiras kod bulevara i setas do grada.. dok god se regularno parkiras to je ok.. al nemoj mislit da bi bilo puno takvih i ziv bio ne spominji crnu fabiju oooooj osipam se Ovaj post je premjesten sa topica Re: Re: Pitanja za vijecnike
|
23-02-2008 at 09:37 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|