|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
cupo Nivo: Moderator podforuma Registriran(a): 21-10-2003 Odgovori: 24024 IP: Maskiran
|
Re: Vijesti iz Tuzle 2011.godina
Jevrejska kuæa
Otvorena izložba "Motus Arte"
U Jevrejskoj kuæi otvorena je izložba neformalne grupe graðana „Motus Arte”, u saradnji sa U.G. “Malosutra.org” i Omladinskom bankom. Izložba obuhvata slike, fotografije, nakit, grafite, postavke skulptura, a prikazan je i kratkometražni igrani film.

Ljubiteljima umjetnosti se predstavilo pet autora Amer Mujèinoviæ, Edvin Klimentiæ, Mirna Dizdareviæ, Armin Atiæ i Esma Hajriæ.

Edvin Klimentiæ iz Tuzle veæ èetiri godine se bavi fotografisanjem.
- Ovo je prva izložba na kojoj uèestvujem i predstavio sam se sa èetiri fotografije. Rijeè o pejzažima koje sam uslikao na prostoru Bosne i Hercegovine. Pored toga volim da fotografišem ljude jer kroz fotke mogu isprièati roman. Ovim putem se zahvaljujem Tuzlarijama na ustupljenom medijskom prostoru, jer je dosta mojih fotografija objavljeno i na vašoj stranici - rekao je Edvin Klimentiæ.

Izložba je prodajnog karaktera i biæe otvorena narednih sedam dana. Jevrejska kuæa se nalazi kod Francuskog kulturnog centra "Sophie Chifflet" i kluba "Underground".
(Tuzlarije.net)
[Edited by cupo on 19-02-2011 at 20:24 GMT]
|
|
19-02-2011 at 20:18 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|