Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Egipat: Rušenje diktatora
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Egipat: Rušenje diktatora

Na redu je iranska strahovlada,mada kako su ko dokse po pitanju egzekucija dabogda...

16-02-2011 at 08:31 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

bahrein?
suniti -siiti?
20%nezaposlenih?

18-02-2011 at 08:50 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

opaaaa ipak je dzamahirija sljedeca
jebo m...r zar je tolko slasna vlast da poslje cetrest godina daj jos malo makar unistio komplet zemlju,a nazgembo se za praunuka?
ono zapelo, do posljednje žene se borit

znaci ovi nasi 92-11 devetnest minus 42 jednako,bar jos 23 godine mraka u naske
il po prosjeku nek je 30,devetnes,minus jednako za jedanes godinica mogla bi bit iduca revolucija i kod nas-vindou of oprtuniti-...dodjavola prerano.

21-02-2011 at 12:41 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

mislim razumijem ja onu nasu,pust me ba imam ja svojih problema
al niko, bas niko ne komentarise desavanja na bliskom istoku.nemoguce da niko ne prati?
tunis,egipat,libija,jemen,bahrein,iran,jordan...gori hala na sve strane

22-02-2011 at 12:02 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

icon Re: Re: Egipat: Rušenje diktatora

citat:
MelMel wrote:
Pratim ja desavanja, ali ne komentarisem ovdje - jer znam naci ce se pametniji od mene koji ce komentarisati kvalitetno.

pa haj bar naglabaj sa mnom?jes ti od onih sto misli da je ovo hamericko cionisticka zavjera,il od onih sto misli da je ljudima konacno dokundisalo,doslo do nosa dalje ne mere?
ja navijam da gadafija objese za muda,zajedno sa sinovima,ustvari da objese za muda i decenije ugnjetavanja komlet vlade tog regiona
uvijek sam konto jadni arapi,gaze ih kako stignu,a dje smo onda mi,eto arapi se digose a kod nas bleæak,tisina,nista,jumpak jampak zjari eh eto,nije tolko politicko-analiticki
22-02-2011 at 12:19 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

pa ok nije ni u americi demokratija i gore je neokon trzisni kapitalizam il kako ga vec sad definiraju...mozda svecka,kanadana njih se niko ne zali?
al ovi dole isto ko i kod nas,sitni majkojebci,sto decenijama gomilaju desetine milijardi a narod im go i bos,i jos avionima po svom narodu,onako ih samo ko sadama,sudjenje i javna egzekucija...

22-02-2011 at 12:33 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

egzekucija nije uvijek pravo rjesenje ali...
onaj iduci bar zna sta ga ceka

22-02-2011 at 13:11 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

..."Muammer Gaddafi, the Libyan leader, remains defiant in the face of mass protests calling for his resignation, saying that he intends to remain in power as parts of the country's state structure appear to be disintegrating around him."...

.."He also claimed that he had "not yet ordered the use of force", warning that "when I do, everything will burn"...

izgleda mu gori pod noktima
..."Urging loyalists to take to the streets to fight "greasy rats" in the pay of enemies ranging from the US to al-Qaida, he declared: "I am not going to leave this land. I will die as a martyr at the end … I shall remain, defiant. Muammar is leader of the revolution until the end of time." ...

dobaaar doobar svi su krivi sem njeg,zvuci poznato

23-02-2011 at 10:07 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

Ne pratim toliko situaciju u Egiptu, Tunisu, liBiji itd. , al' interesuje me jedna stvar, da li ovi što svrgavaju diktatore koji vladaju tim državama imaju spremne nove dikatatore koji æe u tom haosu nametnuti demokratiju, ili æe im neko sa strane morati kao pomoæ poslati kakve polovne diktatore

23-02-2011 at 14:37 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

Bog, Moamar i Libija".

LIBIJSKI voða danas se ponovno obratio svojim pristašama te je za nemire u državi optužio bivše zatvorenike Guantanamo Baya koji su prevezeni u Libiju, a ona ih je pustila na slobodu nakon što su obeæali da æe se promijeniti.

No, Gadafi je napomenuo da su oni "spavaèi" al-Qaide. Ponovio je kako ne može odstupiti, jer je vlast u državi 1977. godine dobio narod. Govor je prikazan na libijskoj državnoj televiziji, a Gadafi je govorio u velikoj dvorani u Tripoliju. Njegovi pristaše su uzvikivali slogane "Bog, Moamar i Libija".

"U Libiji nije bilo nasilja"

Voða je obeæao da æe se njegovi pristaše boriti "do posljednjeg muškarca i žene". Još uvijek tvrdi kako tijekom demonstracija u Libiji nije bilo nasilja. Gadafi je zatražio da UN i NATO istraže što se toèno dogodilo u Libiji te je dodao da Libiju žele kolonizirati i uzeti joj naftu. "Milom vas da pronaðete te mirne prosvjednike koji su ubijeni. U SAD-u, Francuskoj ili bilo gdje drugdje, ako ljudi napadnu vojna skladišta i pokušaju ukrasti oružje, bit æe ubijeni", kazao je Gadafi.

Upozorio je da æe tisuæe Libijaca umrijeti, ako SAD i NATO napadnu državu. Libijski voða je kazao da su naftna polja "sigurna" i "pod kontrolom".
---------------------------
znaci nema dalje

02-03-2011 at 15:13 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Egipat: Rušenje diktatora New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net