|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Black0ut Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-11-2010 Lokacija: Tuzla Odgovori: 613 IP: Maskiran
|
Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
Bosna i Hercegovina danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH. Ta opstojnost nase drzave je placena morem krvi. Pored drzave mi smo se borili i za multietnicnost, i za to se borimo i dan danas.
Medjutim, srbi i hrvati imaju formirnu nacionalnu svijet, a bosnjaci je nemaju. Srbi i hrvati nikada nece biti neesto drugo nego ono sto jesu, a muslimani su podijeljeni na bosnjake i bosance. I unatoc takvom rasulu, bosnjaci se i dalje bore za jedinstvenu i multietnicku dzavu. Na prvi pogled to djeluje ok, ali pouceni historijskim lekcijama moramo shvatiti da je takva borba mozda uzaludna. I ne samo da je uzaludna, vec i puno kosta.
Dakle, do kada ce bosnjaci placati cijenu zajednistva i multietnicnosti, dok drugi narodi za tim ne haju ni dva posto. Da li je vrijeme da pogledamo istini u oci i da svako krene svojim putem, a mi mozda stanemo pod tursku zastavu??
|
|
11-05-2011 at 00:20 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: Black0ut wrote:
Bosna i Hercegovina danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH. Ta opstojnost nase drzave je placena morem krvi. Pored drzave mi smo se borili i za multietnicnost, i za to se borimo i dan danas.
Medjutim, srbi i hrvati imaju formirnu nacionalnu svijet, a bosnjaci je nemaju. Srbi i hrvati nikada nece biti neesto drugo nego ono sto jesu, a muslimani su podijeljeni na bosnjake i bosance. I unatoc takvom rasulu, bosnjaci se i dalje bore za jedinstvenu i multietnicku dzavu. Na prvi pogled to djeluje ok, ali pouceni historijskim lekcijama moramo shvatiti da je takva borba mozda uzaludna. I ne samo da je uzaludna, vec i puno kosta.
Dakle, do kada ce bosnjaci placati cijenu zajednistva i multietnicnosti, dok drugi narodi za tim ne haju ni dva posto. Da li je vrijeme da pogledamo istini u oci i da svako krene svojim putem, a mi mozda stanemo pod tursku zastavu??
Ja sam Bosanac, Katolik, Hrvat 
Ovo Hrvat, zato sto mi tako pise u dokumentima, al sa Croatiom i nemam nekih veza 
I znam jos metar ovakvih, i Srba i Hrvata i Bosnjaka.
I mislim da treba njih "forsirati" a ne price tipa, vidite kako oni ne jebu Bosnu zglave, hjmo i mi "formirat nacionalnu svijest".
U vremenu u kojem ljudi sele, s jednog kraja planete na drugi, u kojem, u jednom prosjecnom gradu mores vidjet vise vjera, nacija i religija nego sto su nam djedovi vidjeli za zivota, pisati o formiranju nekake "nacionalne svijesti" a pri tome naglasavajuci negativnosti kod "drugih" je prikriven poziv na radikalizaciju, polarizaciju i na kraju, podjelu ove zemlje.
Na svu srecu, jos ce puno vode Jalom proteci, prije nego sto "procesi" na koje pozivas zazive, bez obzira na trenutna desavanja u Evropi, svijetu, pa i nasoj blizoj okolini.
|
|
11-05-2011 at 10:59 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
camac Nivo: Forumski doajen Unknown artist
Registriran(a): 11-05-2011 Lokacija: Desert roads Odgovori: 5224 IP: Maskiran
|
Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: Black0ut wrote:
zauvijek..
|
|
11-05-2011 at 13:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|