Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

Bosna i Hercegovina danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH. Ta opstojnost nase drzave je placena morem krvi. Pored drzave mi smo se borili i za multietnicnost, i za to se borimo i dan danas.

Medjutim, srbi i hrvati imaju formirnu nacionalnu svijet, a bosnjaci je nemaju. Srbi i hrvati nikada nece biti neesto drugo nego ono sto jesu, a muslimani su podijeljeni na bosnjake i bosance. I unatoc takvom rasulu, bosnjaci se i dalje bore za jedinstvenu i multietnicku dzavu. Na prvi pogled to djeluje ok, ali pouceni historijskim lekcijama moramo shvatiti da je takva borba mozda uzaludna. I ne samo da je uzaludna, vec i puno kosta.

Dakle, do kada ce bosnjaci placati cijenu zajednistva i multietnicnosti, dok drugi narodi za tim ne haju ni dva posto. Da li je vrijeme da pogledamo istini u oci i da svako krene svojim putem, a mi mozda stanemo pod tursku zastavu??

11-05-2011 at 00:20 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

icon Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
Black0ut wrote:
a muslimani su podijeljeni na bosnjake i bosance. I unatoc takvom rasulu, bosnjaci se i dalje bore za jedinstvenu i multietnicku dzavu.

A šta je sa bosancima, to se oni ne bore za jedinstvenu i multietnièku BiH?

Malo je bosanaca u BiH, zato ova država ne napreduje!

Imam osjeæaj da je bošnjacima važnija vjera od države, jer da im je važnija država onda bi se izjašnjavali kao bosanci.

U BiH je nacija = vjera ( bošnjak = musliman, Hrvat =katolik, srbin = pravoslavac)i zbog toga i jesmo u problemima u kakvim smo sad.
11-05-2011 at 10:38 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Ja ti od sveg srca želim da staneš pod tursku zastavu. Nek ti dragi Allah pomogne da odseliš u Tursku

11-05-2011 at 10:44 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
Black0ut wrote:
Bosna i Hercegovina danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH. Ta opstojnost nase drzave je placena morem krvi. Pored drzave mi smo se borili i za multietnicnost, i za to se borimo i dan danas.

Medjutim, srbi i hrvati imaju formirnu nacionalnu svijet, a bosnjaci je nemaju. Srbi i hrvati nikada nece biti neesto drugo nego ono sto jesu, a muslimani su podijeljeni na bosnjake i bosance. I unatoc takvom rasulu, bosnjaci se i dalje bore za jedinstvenu i multietnicku dzavu. Na prvi pogled to djeluje ok, ali pouceni historijskim lekcijama moramo shvatiti da je takva borba mozda uzaludna. I ne samo da je uzaludna, vec i puno kosta.

Dakle, do kada ce bosnjaci placati cijenu zajednistva i multietnicnosti, dok drugi narodi za tim ne haju ni dva posto. Da li je vrijeme da pogledamo istini u oci i da svako krene svojim putem, a mi mozda stanemo pod tursku zastavu??

Ja sam Bosanac, Katolik, Hrvat
Ovo Hrvat, zato sto mi tako pise u dokumentima, al sa Croatiom i nemam nekih veza
I znam jos metar ovakvih, i Srba i Hrvata i Bosnjaka.
I mislim da treba njih "forsirati" a ne price tipa, vidite kako oni ne jebu Bosnu zglave, hjmo i mi "formirat nacionalnu svijest".
U vremenu u kojem ljudi sele, s jednog kraja planete na drugi, u kojem, u jednom prosjecnom gradu mores vidjet vise vjera, nacija i religija nego sto su nam djedovi vidjeli za zivota, pisati o formiranju nekake "nacionalne svijesti" a pri tome naglasavajuci negativnosti kod "drugih" je prikriven poziv na radikalizaciju, polarizaciju i na kraju, podjelu ove zemlje.
Na svu srecu, jos ce puno vode Jalom proteci, prije nego sto "procesi" na koje pozivas zazive, bez obzira na trenutna desavanja u Evropi, svijetu, pa i nasoj blizoj okolini.
11-05-2011 at 10:59 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Ima i Zoka Bosanac, bosanac a Zoka

11-05-2011 at 11:19 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

icon Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
racionalna manjina wrote:
Ima i Zoka Bosanac, bosanac a Zoka

I jos iz omrazenijeg dijela zemlje dolazi
11-05-2011 at 11:21 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024

citat:
racionalna manjina wrote:

Imam osjeæaj da je bošnjacima važnija vjera od države, jer da im je važnija država onda bi se izjašnjavali kao bosanci.

Takvi komentari ne bi trebali da postoje na jednom glasilu grada koji se hvali svojom tolerancijom.

11-05-2011 at 13:19 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

citat:
Black0ut wrote:

zauvijek..
11-05-2011 at 13:23 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
cupo wrote:

Takvi komentari ne bi trebali da postoje na jednom glasilu grada koji se hvali svojom tolerancijom.

U pravu si, nametanje bilo kakve nacije kao temeljne u BiH je pogrešno

Samo da se zna da sam ja 'ostali'
11-05-2011 at 14:21 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

citat:
MelMel wrote:

imam osjecaj da nece hceti Bosnjakinju, iz principa. Sve ostale mogu komForno.

Ne moram i ja plaæati cijenu multikulturalnosti
11-05-2011 at 14:37 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture?? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net