Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
Black0ut wrote:

Ti kao da ne znas je RS vecinski pravoslavno(srpsko) naseljeno, Hercegovina katolicno(hrvatsk), a Tuzla, Sarajevo... muslimansko(bosnjacko). Ako ti smatras da u BiH ne postoje podjele po vjerskoj i nacionalnoj osnovi onda si ti prespavala posljednje 20 godina.

razlika izmedju mene i tebe je što ja ne pristajem na cemetiranje rezultata etnièkog èišæenja i genocida, a ti pristaješ teritorijalna podjela BIH koju zagovaraju nacionalisti (sve tri konfesije "konstitutivaca") može se sprovesti samo ratom.Pa ko voli neka izvoli.
a na svadbu se bez qrca ne ide ,niti u rat bez oružja.
11-05-2011 at 20:17 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

icon Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??

citat:
Black0ut wrote:
Bosna i Hercegovina danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH...

zbog ovakvih stavova sve vise nemuslimanskog zivlja pocinje da misli da oni, s kojima se nikada nisu politicki slagali, mozda imaju pravo!

sta je, ba?! je l' to ti hoces da svi mi odemo odavde?! je l' u pitanju sprovedba tihog ciscenja? sta je?!

da ti odmah kazem, mene nisu uspjeli istjerat u ratu, nece ni sad... ni ti, ni slicni tebi!

necu ni da citam sta ste sve pisali, dosta mi je uvodni post i 12 nastrikanih stranica!

fuj... pocnite vec jednom da zivite u sadasnjosti i za buducnost, dosta vise proslosti!

btw, ao te interesira turska, evo ti dobar link, nacitaj se!

http://www.balkaninsight.com/en/tag-group-topics/turkey-in-the-balkans
11-05-2011 at 20:41 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
statebriga wrote:

zbog ovakvih stavova sve vise nemuslimanskog zivlja pocinje da misli da oni, s kojima se nikada nisu politicki slagali, mozda imaju pravo!

sta je, ba?! je l' to ti hoces da svi mi odemo odavde?! je l' u pitanju sprovedba tihog ciscenja? sta je?!

da ti odmah kazem, mene nisu uspjeli istjerat u ratu, nece ni sad... ni ti, ni slicni tebi!

necu ni da citam sta ste sve pisali, dosta mi je uvodni post i 12 nastrikanih stranica!

fuj... pocnite vec jednom da zivite u sadasnjosti i za buducnost, dosta vise proslosti!

btw, ao te interesira turska, evo ti dobar link, nacitaj se!

http://www.balkaninsight.com/en/tag-group-topics/turkey-in-the-balkans

ne mislimo svi kao @blackout i slièni njemu...ja bih ipak proèitala da sam na tvom mjestu
11-05-2011 at 20:55 | Ukljuèi u odgovor
prika621
Nivo: Novi forumaš
Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 10

pa dobro ljudi kada ce te se umoriti od bosnjaka,hrvata,srba i postati ljudi.i sam sam rodjen u tuzlanskom kraju i otiso prije 35 godina i zivio u raznim zemljama i sa raznim ljudima,a i danas zivim i radim sa valjda svim narodima evrope i nikoga nije briga odakle si,nego u se,na se i poda se.otvorim novine ili forume iz bosne i uvijek isto.referendum,rs,hdz,a niko vjerovatno nije procito referendumsko pitanje,platformu stranaka na vlasti u federaciji.ljudi moji nikada i nikome politicke partije nisu donijele srecu.vecina mojih radnih kolega i nezna ko im je premijer,a o ministrima neznaju ni bolje obavijesteni.neznaju jer ih nije briga.na izbore izlaze samo ako moraju.svi su oni prvo ljudi,a onda francuzi,nijemci,belgijanci ili marsovci.rat je zavrsen prije 15 godina.sto je bilo,bilo je.pozdrav svim ljudima.

11-05-2011 at 21:36 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

citat:
MelMel wrote:

Ti si raco dobar covjek, valjda, ali ja zaista ne razumijem odakle tolika ne tolerancija prema bogomoljama. Necija spiritualnost ne bi trebala da ti smeta.

Šta æu, takav sam,ne volim da ljudi vjeruju u iluziju, da se zbog te iluzije vještaèki dijele i da zbog toga i ja zajednjo s njima nadrljam, pa æu zbog toga dok živim ukazivati na opasnost koja vlada od institucionalizovane religije.

11-05-2011 at 21:45 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

citat:
soraya wrote:
ne mislimo svi kao @blackout i slièni njemu...ja bih ipak proèitala da sam na tvom mjestu

znam da nemisle... zato i jesam tu gdje jesam... still...

ipak, necu citat... nema ovdje "kriticne mase" koja moze potvrditi tvoje misljenje, pa nema potrebe citati

citat:
MelMel wrote:
iskreno, mene zabrinjava jedna ovakva izjava. nadam sa da je to samo reakcija na ociglednu provokaciju.

nedaj se zabrinuti, dugo ti nisi tu da bi mogla znati o cemi mi koji jesmo pricamo... zayebancija je jedno, real life potpuno drugo...
11-05-2011 at 21:57 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613

Neke je izgleda dosta nasikiralo sto sam rekao da BiH danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH.

Sta nije tacno u ovome gore? Zar nije cinjenica da su bosnjaci ostali u svome na svome braneci ustavni poredak i svoju drzavu, dok su drugi izdali svoju zemlju i prikljucili se agresorima? Zar nije istina da je Armija BiH zasluzna sto drzava danas postoji (da se mozda ne bi trebali zahvaljivati karadzicevoj VR-s ili Tudjmanovom HVO-u)? Zar nije istina da su boznjaci cinili ogromnu vecinu vojnika i oficira nase armije boreci se rame uz rame sa jednim brojem postenih srba i hrvata?

Ako neko ocekuje da se popljujemo na istinu i kazemo da smo sami sebe rokali sa Ozrena, da bi eto na taj nacin odobrovoljili dzelata,
e to se nece nikada desiti!

Dok smo mi u Jugi ucili svoju djecu kako se slavi rodjendan, oni su svoju djecu ucili kosovskim mitovima i kako se puska puni. E od sad ce i nasa djeca istinu znati!

Komsijama srbima i hrvatima koji su ostali u Tz za vrijeme agresije i branili grad skidam kapu!

[Edited by Black0ut on 11-05-2011 at 23:06 GMT]

11-05-2011 at 22:55 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

citat:
Black0ut wrote:
Neke je izgleda dosta nasikiralo sto sam rekao da BiH danas postoji zahvaljujuci bosnjacima i armiji BiH.

Mene nije, mene je nasikiralo ovo što ti napisa :
- "Srbi i hrvati nikada nece biti neesto drugo nego ono sto jesu, a muslimani su podijeljeni na bosnjake i bosance. I unatoc takvom rasulu, bosnjaci se i dalje bore za jedinstvenu i multietnicku dzavu. Na prvi pogled to djeluje ok, ali pouceni historijskim lekcijama moramo shvatiti da je takva borba mozda uzaludna. I ne samo da je uzaludna, vec i puno kosta.

Dakle, do kada ce bosnjaci placati cijenu zajednistva i multietnicnosti, dok drugi narodi za tim ne haju ni dva posto.
Da li je vrijeme da pogledamo istini u oci i da svako krene svojim putem, a mi mozda stanemo pod tursku zastavu??

Meni se èini da si ti ovo prepisao od Fatmira Alispahiæa
11-05-2011 at 23:52 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

@blackout... moram ti reci da si iznimno pametna persona

umjesto citiranja tvog cijelog posta, koji je sav potpuno diskutabilan, ja sam citirala prvu recenicu i stavila tri tacke. dakle, ne samo prva recenica, nego cijeli tvoj post...

da, vrlo mi smeta, jer zbog takvih kakav si ti i zbog takvih misljenja, ja znam tonu pravoslavaca i katolika, BOSANACA, koji se vise ne osjecaju ugodno ziveci ovdje...

koliko ste zapeli za tri entiteta, ne znam samo gdje planirate da zgurate sve nas koji ne zelimo da budemo u vasim torovima! hocete li mozda napraviti jedan odvojeni entitet za bosance?!

da ne govorim da mi se odavno vec povraca od toga sto je vasa SDA prisvojila naziv bosnjak i bosnjanin i prezentira ga kao naziv za nekrscane iz bosne... kakav je to bezobrazluk?!

de se ti malo preispitaj... mozda je tebi najbolje da odes i zivis negdje gdje suzivota nema i nema poterbe ni da se o njemu prica zbog homogenog drustva, a ostavi nama, koji smo navikli da zivimo u mijesanom drustvu, kako smo navikli i kako nam se dopada...

mi koji postujemo sve i svacije, nikada necemo reci niti jednu izjavu u tvom tonu!

12-05-2011 at 09:01 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

Nema, svakim danom sve gore.uvede dodo referendum na mala vrata,mozda ne sutra al za godinu,pet deset.vjerovatno.
odgovora iz sarajeva po obicaju nema,osim kukanja mz-u,a od njih nista.
Moguca su 4 scenarija:
1.nastavak statusa quo(uz neke nebitne kazne neposlusnim)
2.kakav takav dogovor(formiranje vlasti,reforme)
3.mirna disolucija(palestina-izrael-zemlja za mir)
4.rat.
Unikultura,multikultura,djaba sve to.
Tako je kako je,i uvijek moze gore

12-05-2011 at 09:07 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: melissa, Mikuli, nazlija alihocic, pagny, R15KY, Rukfas_Tz, sivi soko, THE BEST, vectra 2.0 16v
FORUM : Politika : Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture?? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net