|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Do kada ce bosnjaci placati cijenu multikulture??
citat: Black0ut wrote:
...a nista o 500 godina pod osmanlijama i islamu na ovim prostorima? Ti pocela da zvucis kao SANU da izbacujes dijelove historije koji ti ne odgovaraju.
citat:
500 godina osmanske okupacije je donijelo BIH ( i cijelom Balkanu) fenomenalne istorijske spomenike,tradiciju jedne kulture življenja,jezièke performanse,umjetnièko bogatstvo orijentalne arhitekture i folklora koje se evo više od pola milenijuma provlaèe kroz sve pore života u BIH.Uèila, nauèila i živim sa tim.Ja sam djeliæ upravo te i takve BIH.
Za razliku od tebe ,koji postavljaš stupidnu temu sa još stupidnijim pitanjem.Kao da si sjedio sa srpskim akademicima iz ANUS-a,ja umijem razlikovati floskule o etnièkoj podjeli BIH,koje podmeæu nacional- fašisti iz tog miljea.
BIH je po Ustavu sekularna država,ne šerijatska,katolièka ili pravoslavna džamahirija,da bi postojanje bilo koje religije bilo osnov za njenu podjelu i teritorijalni ustroj na bazi nacionalne ili religijske pripadnosti.Odnos multikulturalnosti i multietniènosti u BIH sam veæ objasnila.Onima kojima istorija/povjest BIH teku tek od 1992.godine ipak æe morati da se prilagode,ma koliko im to teško padalo.
|
|
11-05-2011 at 19:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|