Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

citat:
bdirlija wrote:Je l' ti to govoriš iz prve ruke, kao svjedok, imaš informacije drugih svjedoka ili se informišeš iz mainstream medija i od zvaniènih izjava politièara? Iz koje propagande se ti informišeš?

Mislim to kako je poèeo belaj u Siriji, je l' Sadam imao oružje za masovno uništenje i da li je financirao teroriste? Je li Osama Bin Laden ubijen, jesi li vidjela igdje dokaz ili èeš vjerovati izjavi Obame i Clintonice? Iste one koja se skrivala u blindirani dio aviona, i trèala preko tuzlanskog aerodroma izbjegavajuæi metke bosanskih terorista? ......

Zapitaš li se ikad zašto meðunarodna zajednica nije reagovala 3,5 godine na vijesti, slike i druge dokaze o genocidu, etnièkom èišæenju, opsadi, granatiranju gradova i snajperskom ubijanju civila, o masovnim silovanjima, pljaèkama i svim ostalim zloèinima? Ili odakle i kako su došli arapi u BiH tokom rata kada se moglo uèi samo preko Hrvatske i koridora koje je kontrolisao UN?
Mislim odakle ti informacije kojima vjeruješ?

Kad smo veæ kod meðunarodne zajednice zapitaš li se kad zašto je ta zajednica reagovala tek kad se promjenilo stanje na frontu i kad je Banja Luka bila na dometu topova naše i hrvatske vojske? Ko je stvorio Daytonski sporazum i RS i ko je održava ovakvu kakva jest....? Zašto su djelovali tako brzo i žestoko tek na Kosovu, gdje je sve u bivšoj nam državi i poèelo? Itd. itd. itd. itd.



Predlažem da poènete temu o teorijama zavjere ili kako i zašto je meðunarodna zajednica odreagovala u Bosni na naèin na koji jeste pa æu Vam opširnije odgovoriti. Ukratko ovdje, na temu Sirije i informacija... Tamo nisam, hvala dragom Allahu, a zašto bih i bila. Ako ste èitali išta od onog o èemu sam pisala, nikad nisam podržavala bilo koga ko je smatrao ili pozivao naše mladiæe i djevojke, pa i starije, da idu u džihad u Siriji. U Siriji prije svega nije džihad, a nije ni zavjera zapada protiv Sirije. Nije bila ni kod nas jer da jeste, onda bi nam i dan danas ovdje bili Amerikanci, kao što su neki od nas predviðali da æe biti. Pozivali smo se na geopolitièki znaèaj Balkana i uvjeravali jedni druge kad se rat završio da æe nam vjeèno ostati. A šta se desilo? Ljudi nam dali para za obnovu privrede i infrastrukture, izgradili vojnu bazu koju danas koristimo kao aerodrom za civile (na Dubravama) i pokupili se kad su vidjeli da nam nema pomoæi. (Ovo bi sve išlo pod drugu temu.) Informacije dobijam na osnovu raznoraznih izvora, što "mainstream media" kako ih nazvaste, što vjerske literature, što razgovora sa ljudima koji su od mene više informisani o politièkoj situaciji u svijetu. Zakljuèke izvlaèim na osnovu zdravog razuma. Ne kažem da su mi zakljuèci perfektni, ali sigurno nisu zasnovani na teoraijama zavjere i nekim šupljim prièama koje se lako progutaju (ovo obièno nastane s ciljem traženja krivice u drugom jer je to jednostavnije).
10-09-2014 at 18:47 | Ukljuèi u odgovor
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

citat:
mima wrote:
Zašto osoba s nick name hanumica"whatever" ne komentira najnovije dogaðaje u Siriji i što zna o životu u Siriji prije r2revolucije"- ZNATE, UVIJEK SE NAÐE OSOBA KOJA ÆE PIŠUÆI NEISTINE, NEPROVJERENE TVRDNJE, ÈINITI USLUGU PSIMA RATA ... Voljela bih vidjeti Vaš komentar na ISIL, na odsijecanja glave, na èinjenicu da je ISIL u Siriji veæ èetvrtu godinu, i èini zla za koja nijedan mirovni sud nije dovoljan ... dajte, isprièajte nam - kako tumaèite da su upravo ovi koljaèi glavni borci za VAšu Siriju, koju biste Vi popravljali a nemate pojma ni kakva bijaše. Nema li Bosna isuviše tuge i tereta na sebi ---- zašto ne pozovete ISIL da pomogne Bosni? Neæu se više javljati jer nema smisla, ali baš bih vojljela znate tko je osobi pod spomenutim "nick"-omdao tako važne informacije i tko je, što je kreiralo njeno poimanje stanja u Siriji. Ja pišem o Siriji da bi svijet konaèno shvatio o èemu se radi, da se konaèno sazna istina. Dnevno sam u kontaktu s mojim Sirijcima od Damaska do Latakoje ... i moram reæi da me stid ovakvih pisnija kao što ova osoba piše ...
ÈITATI POVIJEST SIRIJE TREBA ,OD ZENOBIE I RIMLJANA, PREKO SALADINA DO FRANCUSKOG PROTEKTORATA , ASSADA OCA DO DANAS. I vojela bih toj ososbi pokazati ljude, Sirijce koji se bore za slobodu svoje domovine, legitimne Sirijske Arapske Republike, èlanice UN-a! Danas je poginuo brat moje prijateljice Lamis ... Borac Sirijske narodne Armije POGINUO JE ZA SLOBODU SIRIJE, POD ZASTAVOM SOJE DOMOVINE PROTIV ISILA? šTO NA TO KAŽE OSOBA S ÈUDNIM NICKom? SOURYA YA HABIBATI!



Ah! Ostaviste me skoro pa bez rijeèi. Prvo ste u jednom od ranijih komentara (ispravljenih nakon što sam Vam odgovorila na jedan dio), jasno stavili do znanja da ne razumijete šalu (stavila sam èak i smješka da ne bi bilo dileme), veæ ne posustajete s uvredama…
Prva stvar ispod svakog nivoa je što se ismijavate s mojim imenom. Èak ga zovete “nick”)to valjda doðe neki nadimak, šta li). To nije dovoljno pa zbog razlièitosti mišljenja (što sam rekla da je revolucija u Siriji poèela mirnim protestima protiv opresije, što Vam se izgleda nikako ne dopada) pokušavate dikreditovati moju liènost pa me prozivate i kao osobu. Znate, s djecom sam radila cijeli radni vijek. Ovom naèinu “bullinga” najèešæe pribjegavaju ona koja su predškolskog uzrasta – ponekad i nešto starija. Èinjenica je da Vama nisam ni uèiteljica, ni drugarica, vjerovatno ni komšinica, ni niko važan. Zato Vas molim da ovo ne shvatite kao lekciju iz lijepog ponašanja, veæ savjet kako da nastavimo dalji razgovor o zemlji koja Vam je toliko draga (Sirija). Predlažem da se pridržavate pravila foruma i zadržite osnove pristojnog ponašanja (po moguænosti bez emotivnih izljeva i napada kad Vam se ne sviða tuðe mišljenje)!
Na Vaše pitanje o mojoj osudi Islamske države imate odgovor u mnogim mojim komentarima na ovu temu. Èak se nisam fokusirala samo na tu grupu veæ i na ostale koji tvrde da nešto èine u ime islama, a što je u suprotnosti s islamskim uèenjem. Npr:
citat:
Islamska država, al Nusra i ostala alkaidina pastorèad odlièno manipulišu ljudskim umom, prièama o ugroženosti muslimana i prièama o teorijama zavjera, a u tom im svjesno ili nesvjesno pomažu svi koji šire njihovu propagandu.

Manipulacija spada u vid laži i obmane, a to je za svaku osudu i s vjerskog stanovišta i sa stanovišta svjetovnih nazora i društva. Ako Vam treba još decidnija osuda, bilo je i takvih:
citat:
Sljedeæa važna stvar koja se desila je to da je Turska nedavno proglasila Al Nusru teroristièkom grupom. (Islamska Država Irak i Šam je odavno u toj grupi zbog muèenièkog ubijanja svih koji joj ne pripadaju.) Da ih nema u Siriji, mislim da bi se rat davno završio. Ovako se želja sirijskog naroda više ne èuje, a stradanje miliona insana došlo u neki deseti plan.



Na pitanje zašto u Bosnu ne pozovem Islamsku državu bi bilo glupo od mene da odgovorim. Mene zanima kako Vi, koja za sebe reèe u ranijim komentarima da volite i Bosnu i Siriju, skupiste hrabrosti tako šta i da pitate.


[Edited by hanumicag on 10-09-2014 at 19:26 GMT]
10-09-2014 at 19:18 | Ukljuèi u odgovor
daleko
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

citat:
mima wrote:
__________

Zašto osoba s nick name hanumica"whatever" ne komentira najnovije dogaðaje u Siriji i što zna o životu u Siriji prije r2revolucije"- ZNATE, UVIJEK SE NAÐE OSOBA KOJA ÆE PIŠUÆI NEISTINE, NEPROVJERENE TVRDNJE, ÈINITI USLUGU PSIMA RATA ... Voljela bih vidjeti Vaš komentar na ISIL, na odsijecanja glave, na èinjenicu da je ISIL u Siriji veæ èetvrtu godinu, i èini zla za koja nijedan mirovni sud nije dovoljan ... dajte, isprièajte nam - kako tumaèite da su upravo ovi koljaèi glavni borci za VAšu Siriju, koju biste Vi popravljali a nemate pojma ni kakva bijaše. Nema li Bosna isuviše tuge i tereta na sebi ---- zašto ne pozovete ISIL da pomogne Bosni? Neæu se više javljati jer nema smisla, ali baš bih vojljela znate tko je osobi pod spomenutim "nick"-om dao tako važne informacije i tko je, što je kreiralo njeno poimanje stanja u Siriji. Ja pišem o Siriji da bi svijet konaèno shvatio o èemu se radi, da se konaèno sazna istina. Dnevno sam u kontaktu s mojim Sirijcima od Damaska do Latakoje ... i moram reæi da me stid ovakvih pisnija kao što ova osoba piše ...
ÈITATI POVIJEST SIRIJE TREBA ,OD ZENOBIE I RIMLJANA, PREKO SALADINA DO FRANCUSKOG PROTEKTORATA , ASSADA OCA DO DANAS. I vojela bih toj ososbi pokazati ljude, Sirijce koji se bore za slobodu svoje domovine, legitimne Sirijske Arapske Republike, èlanice UN-a! Danas je poginuo brat moje prijateljice Lamis ... Borac Sirijske narodne Armije POGINUO JE ZA SLOBODU SIRIJE, POD ZASTAVOM SOJE DOMOVINE PROTIV ISILA? šTO NA TO KAŽE OSOBA S ÈUDNIM NICKom? SOURYA YA HABIBATI!

[Edited by mima on 06-09-2014 at 16:57 GMT]


Gospodjo,
vama samo nedostaje ugodan i lagodan zivot, plata i sve druge pogodnosti koji ste imali i uzivali dole zahvaljujuci tvrtki koja se bavila eksloatacijom nafte, a za koju ste radili.
Vas se smirivanje situacije u Siriji tice tek toliko kako bi ste se mogli vratiti u ponovno uzivati u svemu sto ste imali prije izbijanja sranja.
Glede Sirije ISILa, Shita i Sunija,
Sta vi..... pardon,
sto vi uopce znate o sektaskom nasilju u tom dijelu svijeta?
Evo ja da VI rechem, samo jednu sekvencu,
Sadam (Suni) je proganjao Shite,
Ovi docekali svojih 5 minuta dolaskom Amerikanaca i "osvetili" se zestoko Sunitima. Narocito brutalno u periodu od 2005. - 2007. Procitaj o zlocinima pocinjenim u Iraku.
Povlacenjem Amerikanaca doslo je do prevrata, na scenu stupaju ovi kako ih ti zoves krvnici i vracaju milo za drago.
i tako dalje ko zna dokle.
Zasto se javljam?
Zato sto je bilo dovoljno samo jedno kontra misljenje na ovom forumu da ti cak i bosnjake povezes sa ovim zlotvorima.
Prvo ti zao "tvojih Sirijaca" a onda i "nas" svrstavas u grupu sa ovim divljacima zbog kojih si morala napustiti super dobro placeno radno mjesto. Ako nista onda je pohvalno sto si barem rekla ono sto zaista osjecas i milis o susjedima
To je fakat,
zao je tebi para i plate a raja je onako....usput
14-09-2014 at 05:14 | Ukljuèi u odgovor
mima
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-08-2002
Odgovori: 785
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

citat:
daleko wrote:


Gospodjo,
vama samo nedostaje ugodan i lagodan zivot, plata i sve druge pogodnosti koji ste imali i uzivali dole zahvaljujuci tvrtki koja se bavila eksloatacijom nafte, a za koju ste radili.
Vas se smirivanje situacije u Siriji tice tek toliko kako bi ste se mogli vratiti u ponovno uzivati u svemu sto ste imali prije izbijanja sranja.
Glede Sirije ISILa, Shita i Sunija,
Sta vi..... pardon,
sto vi uopce znate o sektaskom nasilju u tom dijelu svijeta?
Evo ja da VI rechem, samo jednu sekvencu,
Sadam (Suni) je proganjao Shite,
Ovi docekali svojih 5 minuta dolaskom Amerikanaca i "osvetili" se zestoko Sunitima. Narocito brutalno u periodu od 2005. - 2007. Procitaj o zlocinima pocinjenim u Iraku.
Povlacenjem Amerikanaca doslo je do prevrata, na scenu stupaju ovi kako ih ti zoves krvnici i vracaju milo za drago.
i tako dalje ko zna dokle.
Zasto se javljam?
Zato sto je bilo dovoljno samo jedno kontra misljenje na ovom forumu da ti cak i bosnjake povezes sa ovim zlotvorima.
Prvo ti zao "tvojih Sirijaca" a onda i "nas" svrstavas u grupu sa ovim divljacima zbog kojih si morala napustiti super dobro placeno radno mjesto. Ako nista onda je pohvalno sto si barem rekla ono sto zaista osjecas i milis o susjedima
To je fakat,
zao je tebi para i plate a raja je onako....usput





PARA KAŽEŠ, A ŠTO TI ZNAŠ O MOJIM PARAMA ... POLAKO DRUŽE, GOSPODINE ... I TI SI JEDAN OD ONIH KOJI NIJE NIŠTA NAUÈIO U RATU OD RATA ... MISLIŠ LI DA SI ME UVIRJEDIO -- NIŠTA TI NE ZNAŠ I BOLJE JE TAKO , ALI NIJE DOBRO ŠTO TAKVI KAO TI GURAJU svijet u indoktriniranost, što poakzuju da što je više mržnje to bolje, TI SI DRUŽE GOSPODINE SAVRŠEN MATEIJAL ZA MANIPULACIJU ... nudim ti da obuješ moje radne èizmetine, obuèeš moje radno odijelo i kreneš samnom put Jihara i u baraci naftaškoj samnom radiš, hajde samnom u pustinju, kroz 30 chec pointova od Dimaša do Tadmura, DA ZAJEDNO BROJIMO PARE ... TI POJMA NEMAŠ NIOÈEM, ko biva ti kontaš, a znaš tko je kontao - jedino Minka!!!

ALI ETO IMA FORUMA PA IMA MJESTA I ZA TAKVE --- neka se i ti oglasio,JAVI SE SUNCE MOJE PA KRENI PO PARE U SIRIJU, TKO TI BRANI? EVO, SAD, SAD MOŽEŠ ZA DOBRE PARE OTIÆI UNIŠTAVATI MOJU DRUGU DOMOVINU ... NEKA TEBE ... nula je predivan broj, u tom broju i za tebe mjesta ima.
14-09-2014 at 10:12 | Ukljuèi u odgovor
daleko
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

citat:
mima wrote:




PARA KAŽEŠ, A ŠTO TI ZNAŠ O MOJIM PARAMA ... POLAKO DRUŽE, GOSPODINE ... I TI SI JEDAN OD ONIH KOJI NIJE NIŠTA NAUÈIO U RATU OD RATA ... MISLIŠ LI DA SI ME UVIRJEDIO -- NIŠTA TI NE ZNAŠ I BOLJE JE TAKO , ALI NIJE DOBRO ŠTO TAKVI KAO TI GURAJU svijet u indoktriniranost, što poakzuju da što je više mržnje to bolje, TI SI DRUŽE GOSPODINE SAVRŠEN MATEIJAL ZA MANIPULACIJU ... nudim ti da obuješ moje radne èizmetine, obuèeš moje radno odijelo i kreneš samnom put Jihara i u baraci naftaškoj samnom radiš, hajde samnom u pustinju, kroz 30 chec pointova od Dimaša do Tadmura, DA ZAJEDNO BROJIMO PARE ... TI POJMA NEMAŠ NIOÈEM, ko biva ti kontaš, a znaš tko je kontao - jedino Minka!!!

ALI ETO IMA FORUMA PA IMA MJESTA I ZA TAKVE --- neka se i ti oglasio,JAVI SE SUNCE MOJE PA KRENI PO PARE U SIRIJU, TKO TI BRANI? EVO, SAD, SAD MOŽEŠ ZA DOBRE PARE OTIÆI UNIŠTAVATI MOJU DRUGU DOMOVINU ... NEKA TEBE ... nula je predivan broj, u tom broju i za tebe mjesta ima.



Kazes da ti je stalo da svijet sazna istinu o ratu u Siriji ali konstantno jednu stranu optuzujes i krivis dok istovremeno niti jednom RIJECJU nisi osudila Asada. Zasto?
Jebe se meni za njega,
ali sama cinjenica da je Bashar aminovao/blagoslovio osnivanje Shahiba milicije koja je pocinila jedan od najuzasnijih i najkrvavijih zlocina u Huli meni bi bila dovoljna ako nista barem da ne pisam hvalospjeve o obicnom supku Asadu a nekamoli da ga velicam i pozivam ga na istrebljenje njegovih neistomisljenika.
I kad se neki javio i rekao ti da malo stanes na loptu i sagledas stvari iz drugig ugla ti si ga nalijepila etiketima, meni kazes da nemam pojma, da idem ratovati za pare , da sam isti kao i "anam oni", da zovemo ISIL i sta sve ne. De molim te.
Znaci za mene si samo nostalgicar a nikako objektivni posmatrac i poznavalac situacije u Siriji, a pogotovo ne poznajes situaciju na ME.
Sto se tice poziva za setnju naftnim poljima,
zahvaljujem, ali ja prosao sito i resheto, shto offshore sto onshore, narocito u tom dijelu svijeta.
Hajd, necu te vise bihuzuriti,
nastavi blagosiljati Basara, cita on Tutzlarije redovno, sigurno ce te zvati da se vratis gdje si radila, samo da skine "anam njih" s one stvari ;hanka
15-09-2014 at 00:52 | Ukljuèi u odgovor
F4M1L14
Nivo: Forumski vuk
Mosnik,Mejdan,Brdo,Kula

Registriran(a): 16-05-2006
Lokacija: Essex
Odgovori: 457
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

Ko god velica Rat nabijem ga ja, a pogotov ovi ko fol sve neki vjernici a svi ubijaju zbog osvete ili necega sto se desilo prije. Ovi ISIL-ovci su papci. Tjeraju narod nazor da predju na islam (Jezidi). Ma sve je to suplja ba. Svi opet odu na kabu pa jedni do drugog klanjaju se istom alahu. Nema kraja krvoprolicu u Shamu i leventu. Vecina ljudi u tom djelu svjeta trebaju Tirante da ih vode da bi svako bio na svom mjestu. Uvjek jadan narod nastrada al eto mi se ovjek osvrcemo na ono ko je zapoceo rat. Sve su to Shabani ba.

16-09-2014 at 14:00 | Ukljuèi u odgovor
piknik
Nivo: Forumas sa iskustvom
1010123

Registriran(a): 29-12-2011
Odgovori: 216
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

Nema kraja nasilju , nasilja uvijek ima i uvijek ce ga bit , kad zavrsi u siriji i bliskom istoku otpocet ce negdje drugo , mnogim "biznismenima" to odgovara jer rat je najbolji biznis.Svi danasnji ratovi se vode zbog profita .

27-09-2014 at 12:14 | Ukljuèi u odgovor
hanumicag
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-10-2012
Odgovori: 296
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

citat:
piknik wrote:
Nema kraja nasilju , nasilja uvijek ima i uvijek ce ga bit , kad zavrsi u siriji i bliskom istoku otpocet ce negdje drugo , mnogim "biznismenima" to odgovara jer rat je najbolji biznis.Svi danasnji ratovi se vode zbog profita .



Slažem se s Vama, a istovremeno pitam ko je finansirao put, troškove i ko plaæa naše djevojke, momke, žene (koje èak s djecom) odu u Siriju? Kako su ih uspjeli zavesti, na osnovu koje prièe, èega? Svaki musliman zna da u Siriji i Iraku nije džihad. Ako odlaze tamo pod tim ubjeðenjem, zavedeni su. Ako odlaze tamo radi novca, u što i sama sve više vjerujem, opet su zavedeni.

citat:
U Siriji poginulo 30 državljana BiH: 150 ih je otišlo u borbu za Islamsku državu

TUŽITELJSTVO Bosne i Hercegovine raspolaže informacijom da je trideset državljana te zemlje do sada poginulo u Siriji boreæi se na strani radikalni islamistièkih skupina, izneseno je na roèištu na kojemu je tužiteljstvo zatražilo produženje pritvora za Bilala Bosniæa i još èetiri osobe osuðene za poticanje na teroristièke aktivnosti, prenose lokalni mediji u BiH.

Tužitelj Dubravko Èampara naveo je i podatak o 150 bosanskohercegovaèkih državljana koji su do sada otišli boriti se u Siriju.

Posljednji zabilježeni smrtni sluèaj povezan sa Sirijom je onaj Fatime Mahmutoviæ (54) iz okolice Srebrenika. Prema navodima njenog supruga Fetaha koji je novinarima potvrdio smrt, Fatima Mahmutoviæ je poginula tokom potrage za dvojicom sinova koji su tamo otišli prije godinu i pol boriti se za radikalne islamistièke ideje.

Fatima Mahmutoviæ u Siriju je otišla još prošle jeseni, a vijest o njenoj smrti do supruga je stigla posredno preko èlanova obitelji koji žive u Beèu i koji su u vezi s mlaðim sinom Jasminom koji i dalje ratuje u Siriji. On je obitelji i ocu poruèio kako mu je mati poginula "s Kur'anom u ruci", piše u èetvrtak "Dnevni avaz"...


[url=http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/txtindexhrr.php?teka www.index.hr/vijesti/clanak/u-siriji-poginulo-30-drzavljana-bih-150-ih-je-otislo-u-borbu-za-islamsku-drzavu/774923.aspx]http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/txtindexhrr.php?teka www.index.hr/vijesti/clanak/u-siriji-poginulo-30-drzavljana-bih-150-ih-je-otislo-u-borbu-za-islamsku-drzavu/774923.aspx
03-10-2014 at 16:59 | Ukljuèi u odgovor
piknik
Nivo: Forumas sa iskustvom
1010123

Registriran(a): 29-12-2011
Odgovori: 216
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

---------------------------------------------
Slažem se s Vama, a istovremeno pitam ko je finansirao put, troškove i ko plaæa naše djevojke, momke, žene (koje èak s djecom) odu u Siriju? Kako su ih uspjeli zavesti, na osnovu koje prièe, èega? Svaki musliman zna da u Siriji i Iraku nije džihad. Ako odlaze tamo pod tim ubjeðenjem, zavedeni su. Ako odlaze tamo radi novca, u što i sama sve više vjerujem, opet su zavedeni.
--------------------------------------------

ko im je ( ako je ) platio neznam , a zasto su otisli , to oni znaju , nevjerujem da nisu bili informisani o stanju , odnosno ratu koji se tamo odvija , sto se mene tice otisli su svojom voljom , prema tome nek snose posljedice svojih odluka .
Sto se zavedenosti tice , razumnog i pametnog covjeka je tesko zavest .

05-10-2014 at 19:51 | Ukljuèi u odgovor
bracko
Nivo: Forumas sa iskustvom
ništa

Registriran(a): 01-02-2013
Lokacija: Gornja Maoèa
Odgovori: 312
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Ima li kraja krvoproliæu u Siriji?

Ko odlazi neka obrati pažnju kad treba da se vrati,u pitanju su obeæanja silnih para a na kraju dobijaju metak u èelo,isil su osnovali SAD da se kur tališu što veæeg broja muslimana i da zavladaju sa prostorima pod naftnim poljima sutra ide tura.

08-10-2014 at 21:15 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 15
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: 2zla, darijo, dijanaaa, flower2166, GT1, jomba, minka84, nea84, pickup, Stojak, Vojsek
FORUM : Politika : Ima li kraja krvoproliæu u Siriji? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice