Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Sport : Formula 1
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Djura
Nivo: Forumski doajen
SKOJEVAC

Registriran(a): 15-04-2004
Lokacija: Sydney
Odgovori: 5232
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Formula 1




Räikkönen zadovoljan

Odlièni rezultati Ferrarija na testiranjima dali su za pravo vozaèima te talijanske momèadi nadati se pobjedama i borbi za naslov u predstojeæoj sezoni. Kimi Räikkönen koji je došao iz McLarena shvaæa da mu se pruža prilika da po prvi put osvoji naslov prvaka nakon što je dvaput bio nadomak te titule…
´´Mislim da je novi bolid jako dobar´´, rekao je Kimi i nastavio: ´´Makar je ovdje u Bahreinu tako izgledalo. Teško je reæi što ostale momèadi rade, sve æemo vidjeti u Melbourneu. Moramo èekati prvu utrku i vidjeti gdje se nalazimo´´, oprezan je Finac.
Ferrari je zadnjih dana u Bahreinu testirao novi aerodinamièki paket s kojim su Massa i Räikkönen bili najbrži na testiranjima: ´´Zadovoljni smo novim paketom i zadovoljni smo kako stvari idu, a to je najvažnije´´, kazao je Räikkönen.
Nakon dva propala pokušaja u McLarenu kad je 2003. i 2005. godine bio nadomak naslova prvaka, Kimi æe pokušati opet u novoj momèadi: ´´Zasigurno æemo pokušati uzeti prvenstvo i osvojiti što je više utrka moguæe´´, najavio je Kimi kojem bi najveæi konkurent mogao biti momèadski kolega Felipe Massa.
Odlazak Michaela Schumachera, èini se, zasad nije previše uzdrmao Ferrari u smislu njihove forme.

 


Idealna defnicija sexa: OOP,PRC,AAH,STRC!!!









03-03-2007 at 23:13 | Ukljuèi u odgovor
asmir
Nivo: Forumski doajen
heljak

Registriran(a): 21-01-2006
Lokacija: nema me nigdje
Odgovori: 11587
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Re: Formula 1

citat:
Rejdžegejnstdvošmašin wrote:

ne vrijedi ti to ništa ako nema bris nosa

nisu ga mogli izvadit posto su mu sve rupe zacepljene 


mjenjam dva kanarinca za dobru sevu
04-03-2007 at 12:43 | Ukljuèi u odgovor
Rejdžegejnstdvošmašin
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 10-10-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9414
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Formula 1

razvaliæe njih Massa sve, vijeæeš!

05-03-2007 at 15:54 | Ukljuèi u odgovor
Djura
Nivo: Forumski doajen
SKOJEVAC

Registriran(a): 15-04-2004
Lokacija: Sydney
Odgovori: 5232
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Formula 1




Najava F1 sezone 2007.

U nedjelju rano ujutro po našem vremenu poèet æe u Australiji prva utrka nove sezone Formule 1. Nakon 16 godina prva sezona bez Michaela Schumachera, sezona u kojoj æe Fernando Alonso u novoj momèadi pokušati obraniti titulu prvaka, sezona u kojoj æe Kimi Räikkönen u Ferrariju uèiniti sve da se domogne prvog naslova svjetskog prvaka…
Napravili smo mali pregled momèadi i vozaèa u novoj sezoni pa æemo krenuti od svjetskog prvaka Alonsa i njegove momèadi McLaren.
McLaren
Bolid: MP4-22
Motor: Mercedes-Benz FO 108T
Vozaèi: Fernando Alonso i Lewis Hamilton
McLaren Mercedes momèad se dolaskom Alonsa nada uæi u novu eru u kojoj je cilj jasan - osvojiti naslove prvaka, prvi put nakon Mike Häkkinena i njegova dva naslova. Takoðer, britanska momèad æe htjeti što prije zaboraviti prošlogodišnju sezonu kada nisu uzeli niti pobjede - prvi put nakon cijelog desetljeæa da je sezona prošla bez McLarenove pobjede.
Na testiranjima su bili na samom vrhu, nešto slabiji od Ferrarija koji je uglavnom dominirao na zimskim testiranjima. Novi McLarenov MP4-22 bolid je razvijan da bi ugodio Alonsovom vozaèkom stilu stoga ne sumnjamo da æe Španjolac odmah od samog starta biti konkurentan te krenuti u lov na treæu uzastopnu titulu.
Novak u Formuli 1 Lewis Hamilton svoju æe premijernu sezonu iskoristiti da bi stekao iskustvo te ponešto nauèio od dvostrukog svjetskog prvaka. U mladom Englezu svi vide veliki talent, a vrijeme æe pokazati hoæe li Dennisov štiæenik opravdati oèekivanja.
Renault
Bolid: R27
Motor: RS27
Vozaèi: Giancarlo Fisichella i Heikki Kovalainen
Konstruktorski prvaci ostali su bez Alonsa i time vidno izgubili na snazi, što se pokazalo i na testiranjima gdje su imali solidne rezultate, no nikako ne vrhunske kao protekle dvije sezone. Najveæi problem je bila prilagodba na Bridgestone gume. Treæa konstruktorska titula èini se u ovom trenutku dalekom i toga su svjesni u francuskoj momèadi što ne znaèi da æe odustati od borbe.
Momèad bi trebala biti predvoðena Giancarlom Fisichellom kojeg je bivši kolega Alonso u protekle dvije sezone ´´uništio´´. Talijan zna da mu je ova sezona presudna - ako ne dostavi željeni rezultat vodstvo Renaulta neæe imati razumijevanja i zahvaliti æe se Rimljaninu na uslugama te mu poželjeti sreæu u buduænosti.
Heikki Kovalainen je još jedan debitant na F1 utrkama. Finac je nakon brojnih testnih kilometara napokon dobio priliku utrkivati se. Jako je talentiran i ne treba se èuditi ako Heikki odmah u startu ´´pogazi´´ Fisichellu te se prometne u prvu violinu momèadi unatoè prvoj sezoni u F1.
Ferrari
Bolid: F2007
Motor: 056
Vozaèi: Felipe Massa i Kimi Räikkönen
Odlazak Michaela Schumachera ostavio je veliku rupu u talijanskoj momèadi koju æe pokušati zakrpati Felipe Massa i Kimi Räikkönen. Ferrari je bio najuvjerljiviji na predsezonskim testiranjima i promakli su se u favorite za naslove. Gubljenje nekih kljuènih ljudi nije zasad utjecalo na formu Ferrarija.
Felipe Massa veæ je drugu sezonu s timom i tu je svakako u prednosti nad Kimijem. Brazilac je uglavnom bio brži od Finca na testiranjima te je pokazao da neæe pristati na ulogu drugog vozaèa. Massa æe biti željan dokazati momèadi, ali i cjelokupnoj F1 javnosti da je brži od Räikkönena stoga æe imati veliku motivaciju.
Brzine ne nedostaje ni Kimiju, a nakon pet sezona u McLarenu te neuspješnog lova na naslov sigurno je da mu se nova šansa pruža u Ferrariju. U svojoj prvoj sezoni u talijanskoj momèadi pokušati æe nadmašiti Massu te se time postaviti za prvog vozaèa. Nije nemoguæe da se Ferrarijev dvojac bori meðusobno za titulu.
Honda
Bolid: RA107
Motor: RA807E
Vozaèi: Jenson Button i Rubens Barrichello
U Hondi kreæu u svoju drugu sezonu kao samostalna momèad u Formuli 1. Zadržali su prošlogodišnju postavu, ali nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnju formu s testiranja. Bilo je par bljeskova, no èini se kako æe japanska momèad teško do pobjede ove sezone.
Na VN Maðarske prošle godine Jenson Button je došao do svoje prve pobjede u F1 i time se oslobodio velikog tereta s leða. Prošle godine bio je bolji od Barrichella, a svakako æe to htjeti ponoviti i ove. Kao što smo veæ rekli, do pobjede æe teško osim ako se Honda znaèajno ne poboljša u drugom dijelu sezone. Rubensu je ovo druga godina u Hondi, upoznao se s naèinom rada japanskog tima i ova sezona bi mu svakako trebala biti bolja no prošla.
BMW Sauber
Bolid: F1.07
Motor: BMW P86/7
Vozaèi: Nick Heidfeld i Robert Kubica
BMW Sauber je pozitivno iznenadio na ovogodišnjim testiranjima na kojima su nerijetko bili na vrhu poretka. Brzinu oèito imaju, ali pouzdanost još nemaju i to je najveæi problem momèadi na kojem se užurbano radi. Ovo æe biti njihova druga sezona u kojoj bi vrlo lako mogli doæi i do prve pobjede.
Nick Heidfeld iskusan je vozaè i trebao bi biti oslonac momèadi. Jasno mu je da je bolid trenutno nepouzdan, no on je izjavio da mu je ionako draži brz, a nepouzdan bolid nego obrnuto.
Prošlogodišnje otkriæe Robert Kubica još nema punu sezonu iza sebe, ali to mu ne smeta previše u nastupima na utrkama u kojima èesto briljira. Tako je prošle godine dospio na podij, a velike su šanse da se to ponovi i ove. Talentirani Poljak predstavljat æe izazov Heidfeldu koji bi vrlo lako mogao ostati bez mjesta u momèadi ako ga Kubica nadmaši.
Toyota
Bolid: TF107
Motor: RVX-07
Vozaèi: Ralf Schumacher i Jarno Trulli
Silni novci uzalud baèeni. Ovaj automobilski gigant nakon pet godina u Formuli 1 još nema pobjede, a èini se kako æe tako ostati i šestu godinu. Imali su dobrih rezultata na predsezonskim testiranjima, a koliko je bolid brz pokazat æe se na prvoj utrci. Zadržali su istu vozaèku postavu kao i lani.
Ralf Schumacher djeluje pomalo nemotivirano, prima velike novce i nema previše razloga da se trgne. Prošle godine jest, doduše, osvojio za Toyotu jedini podij, ali nasuprot toga stoji sedam odustajanja u sezoni.
Drugi njihov vozaè Jarno Trulli nakon dobre debitantske sezone 2005. godine nije isto mogao ponoviti i 2006. Tvrdi da bolid ima potencijala, tj. nada se tomu jer ima ugovor s Toyotom do 2009. godine i krajnje je vrijeme da ostavi neki trag u Formuli 1.
Red Bull
Bolid: RB3
Motor: Renault RS27
Vozaèi: David Coulthard i Mark Webber
Treæa sezona u Formuli 1 za Red Bull. Ovogodišnji RB3 bolid je djelo Adriana Neweyja, a osigurali su i Renaultove motore, no to, èini se, ništa nije pomoglo. Na testiranjima su bili jako loši, a njihovi vozaèi su bili vidno razoèarani. Poèetak sezone biti æe težak, ali možda uspiju sve posložiti u drugom dijelu sezonu te time opravdati uložen novac.
David Coulthard donio je puno iskustva u Red Bullovu momèad i pomogao da se tim osovi na noge. David ni kad je imao najbolji bolid na gridu (McLaren krajem 90-ih) nije uspio ništa napraviti pa bi bilo previše od njega bilo što veliko oèekivati i s trenutno lošim RB-om.
Novi vozaè u momèadi je Mark Webber koji je došao iz Williamsa. Australac je polagao velike nade u ovu sezonu s obzirom na Renaultov motor i šasiju Adriana Neweyja, no prema pokazanom na testiranju, èini se kako æe morati još malo prièekati sa zapaženijim rezultatima.
Williams
Bolid: FW29
Motor: Toyota RVX-07
Vozaèi: Nico Rosberg i Alexander Würz
Momèad Franka Williamsa djeluje preporoðeno - privukli su dosta novih sponzora koji pomažu da se ovaj privatni tim održi na životu, a priskrbili su i Toyotine motore. Na testiranjima su pokazali zavidnu formu iako trenutno ne mogu priprijetiti Ferrariju i McLarenu. Alex Würz je novi vozaè u momèadi.
Debitantska sezona je iza Nice Rosberga, ali imao je nesreæu da je prošle godine Williams bio katastrofalan. Ove godine bi stvari trebale biti drugaèije i mladi Nico æe jedva èekati prezentirati svoj talent. Realan cilj bi bio podij.
Würz je od 2001. godine bio test vozaè McLarena do prošle godine kada je tu ulogu obavljao u Williamsu. Iskustva za upravljaèem bolidom ima, a mnogi æe reæi i talenta, no Austrijanac veæ ima 33 godine na leðima. Iskustvom bi trebao pomoæi Williamsu da se vrati na pobjednièke staze.
Toro Rosso
Bolid: STR2
Motor: Ferrari 056
Vozaèi: Vitantonio Liuzzi i Scott Speed
Druga momèad Red Bulla izazvala je kontroverze jer ju optužuju da je njihova šasija STR2 ustvari ovogodišnji Red Bullov bolid RB3, a jedina razlika je što se Toro Rosso pokreæe Ferrarijevim motorima, dok su u Red Bullu odabrali Renault. Praktièki se radi o kopiji Red Bulla i biti æe zanimljivo hoæe li manja momèad nadmašiti onu veæu.
Iako uz dosta otezanja, STR je objavio da zadržava istu vozaèku ekipu pa æe Liuzzi i Speed dobiti još jednu priliku, ali ovaj put s konkurentnijim bolidom. Rezultati bi trebali biti bolji no prošle godine, a Liuzzi i Speed æe svojim vožnjama pokušati dati razlog gazdama da potpišu s njima duže ugovore.
Spyker
Bolid: F9-VII
Motor: Ferrari 056H
Vozaèi: Christian Albers i Adrian Sutil
Midland F1 momèad je kupljena od strane Spykera koji ulazi u Formulu 1 po prvi put i to pogonjeni Ferrarijevim motorima. U svojoj prvoj sezoni nema velikih oèekivanja - završavati utrke i ako je ikako moguæe doèepat se kojeg boda.
Christijan Albers preživio je promjenu vlasnika te i dalje ostaje u momèadi, a pridružit æe mu se mladi Nijemac Adrian Sutil koji je prošle godine osvojio japansku Formulu 3.
Super Aguri
Bolid: SA07
Motor: Honda RA807E
Vozaèi: Takuma Sato i Anthony Davidson
Prvu godinu ova je japanska momèad preživjela nakon burnog starta. U drugu kreæe s veæim oèekivanjima koja nisu neopravdana. Zadnju utrku prošle sezone Super Aguri je bio jako brz, a s novom šasijom, za koju svi vjeruju da je prošlogodišnja Hondina, te uz Hondine motore, Takuma Sato i Anthony Davidson mogli bi biti jedno od ugodnih iznenaðenja sezone.

 


Idealna defnicija sexa: OOP,PRC,AAH,STRC!!!









15-03-2007 at 10:20 | Ukljuèi u odgovor
asmir
Nivo: Forumski doajen
heljak

Registriran(a): 21-01-2006
Lokacija: nema me nigdje
Odgovori: 11587
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Formula 1

jos samo jedan dan i pocinje
djura hvala sto si nam malo blize priblizijo ove ostale timove ja sam samo pratijo Ferari tako da mi je ovo dobro doslo

redjo jesi spreman da se zavalis u kauc u 5-6 ujutro(valjda se tad vozi) sa pivom u ruci

[Edited by asmir on 16-03-2007 at 20:47 GMT] 


mjenjam dva kanarinca za dobru sevu
16-03-2007 at 08:46 | Ukljuèi u odgovor
Rejdžegejnstdvošmašin
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 10-10-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9414
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Formula 1

citat:
asmir wrote:
jos samo jedan dan i pocinje
djura hvala sto si nam malo blize priblizijo ove ostale timove ja sam samo pratijo Ferari tako da mi je ovo dobro doslo

redjo jesi spreman da se zavalis u kauc u 5-6 ujutro(valjda se tad vozi) sa pivom u ruci

[Edited by asmir on 16-03-2007 at 20:47 GMT]

znas li ti kad su tacno po nasem vremenu, i kvalifikacije i utrka? Ja gledam na onom HRT-2 nekako su mi tu komentatori bolji! Jašta sam nego spreman, piva imam samo trebam još kikirikija kupit
16-03-2007 at 12:11 | Ukljuèi u odgovor
asmir
Nivo: Forumski doajen
heljak

Registriran(a): 21-01-2006
Lokacija: nema me nigdje
Odgovori: 11587
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Re: Formula 1

citat:
Rejdžegejnstdvošmašin wrote:

znas li ti kad su tacno po nasem vremenu, i kvalifikacije i utrka? Ja gledam na onom HRT-2 nekako su mi tu komentatori bolji! Jašta sam nego spreman, piva imam samo trebam još kikirikija kupit

nemam pojma drug evo obilazim sve stranice a nigde ne pise
danas na treningu najbolji Masa a drugi Kimi bio
samo redjo nek je dnohla 


mjenjam dva kanarinca za dobru sevu
16-03-2007 at 15:24 | Ukljuèi u odgovor
asmir
Nivo: Forumski doajen
heljak

Registriran(a): 21-01-2006
Lokacija: nema me nigdje
Odgovori: 11587
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Formula 1

evo ovi na B92 pisu da je zvanicni trening sutra ujutru u 4
hebote jest rano 


mjenjam dva kanarinca za dobru sevu
16-03-2007 at 15:34 | Ukljuèi u odgovor
Rejdžegejnstdvošmašin
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 10-10-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9414
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Formula 1

citat:
asmir wrote:

nemam pojma drug evo obilazim sve stranice a nigde ne pise
danas na treningu najbolji Masa a drugi Kimi bio
samo redjo nek je dnohla

Ðe ima taj trening da se gleda? Otkud to?
Dnohla je jašta, heftu se kiseli u frizideru
16-03-2007 at 15:35 | Ukljuèi u odgovor
asmir
Nivo: Forumski doajen
heljak

Registriran(a): 21-01-2006
Lokacija: nema me nigdje
Odgovori: 11587
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Re: Formula 1

citat:
Rejdžegejnstdvošmašin wrote:

Ðe ima taj trening da se gleda? Otkud to?
Dnohla je jašta, heftu se kiseli u frizideru

pa ja mislim da bi to trebo obn prenosit ko i dosad 


mjenjam dva kanarinca za dobru sevu
16-03-2007 at 15:39 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 41
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: aronofsky, auspuh, B.S, marina95, medeni, Memo, Probisvjet, pupa, realnosttuzle, sdds, smiljana, tweety
FORUM : Sport : Formula 1 New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice