Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : 60 minuta
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

sulj vs. sil



specijalno izdanje 1 dio :=)



2 dio



3 dio

10-02-2009 at 11:56 | Ukljuèi u odgovor
Herodot
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 01-12-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 35
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
mosnik wrote:


Hajd sto se buni, al sto histerise i lupa po tastaturi velika slova...Kriza, ocito. Nikako im po ceifu da kriminalce, mafiju, imame pedofile i ostale ne ostavljaju novinari na miru nego ih, sram ih bilo, prozivaju...



Bakir Hadziomerovic u FTV dnevniku:

"Ukoliko gradjanima, stanovnicima Gluhe Bukovice ne smeta to sto im je imam pedofil, evo, grozno zvuci, nadam se da ce taj isti covjek i njihovu djecu da napastvuje kao sto je napastvovao i neciju drugu."

Hajd sto je javno covjeku potvrdio krivicu prije suda. To na stranu, nego drugo je porazavajuce.

Iz ove izjave se jasno vidi da papku nije stalo do djece, njemu je stalo do profitiranja na slucaju, povezivanje od tog imama, preko travnickog muftije, do reisa (kao i Vildana Selimbegovic sto je slozila lanac povezanosti).
Ovom moralnom kretenu je u redu da djeca budu napastvovana zato sto su im roditelji ometali njegovu ekipu kvazi-novinara da snimaju!!!


Zamislite cijelo selo brani efendiju. Tu nešto nije u redu, jer Boga mi, poznavajuæi naš mentalitet, da je efendija nešto uradio do sad bi bio obješen ili kastriran. Ljudi, meni je odavno dosta njihove prièe rekla-kazala. A Bakir deèko iz kriminalne porodice ( majka odležala 20 godina zbog kraðe- znaèi lopov) ima kompleks. Nije lako biti iz lopovske familije. pogotovo živjet sa tim u doba komunizma. Svi su prstom pokazivali na te ljude. Kažu da su ga u školi zvali Bakire lopove. Trauma ljudi trauma! E sad zamislite kakva smo mi zemlja kad nam lekcije svakog ponedjeljka dijeli deèko iz lopovske porodice. On voli ponavljati kriminalno jer kriminal mu je u krvi..
10-02-2009 at 17:21 | Ukljuèi u odgovor
zlaja
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 05-04-2004
Odgovori: 4882
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

ok Herodote, mislim da su svi razumjeli tvoj post i na sto ti zelis da ukazes. Je li to uredu ili nije, drugo je pitanje. Ja o psihologiji ne znam puno i ljude cijenim po djelima a ne predrasudama a pogotovu ne po necijoj familiji pa tako ni tog Bakira po njegovoj majci i tracevima o njoj.

Ono sto nisi napisao jeste za kakvo se novinarstvo ti zalazes. Sta ti predlazes? Treba li djevojcica povuci iskaz da je bila zlostavljana? Trebamo li joj vjerovati?

I sta tebe smeta konkretno u 60 minuta? ali konkretno, bez spominjanja bakira, njegove majke i sl nego onako, sta si vidio sto mislis da nije istina tj da je lazno prikazano.
pozdrav

10-02-2009 at 17:30 | Ukljuèi u odgovor
Herodot
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 01-12-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 35
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Smeta mi sto Bakir H "dere" samo jednu stranu. Objektivan novinar na drzavnoj TV treba da bude nezavisan a ne pristalica SDP-a. Sto nista ne govori o Ars Kreativi, Djecijim igralistima po Tuzli i pranju para, sklanjanju Bogica Bogicevica. Kriminalci su svi isti, bili oni u rijasetu ili u SDP-u

10-02-2009 at 17:44 | Ukljuèi u odgovor
Bosnjo
Nivo: Forumski doajen
Seljacina

Registriran(a): 26-03-2004
Lokacija: G. Dubrave
Odgovori: 17480
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Slazem se sa gornjom izjavom - ono sto sam ja vidio iz ono nekoliko puta sto sam imao zivaca da gledam tih 60 minuta je nevjerovatna pristrasnost. Nije mi zaista jasno kako onakva emisija moze opstati na drzavnoj televiziji. 


Pravim musku djecu, 200 maraka komad. Ako bude zensko, vracam pare...
10-02-2009 at 17:49 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Tasim Kuèeviæ odgovara i optužuje Avdu Avdiæa i Magazin “60 MINUTA”

13:10, 6 Februar, 2009
Prema meni i mojoj porodici od strane novinara FTV-a vrši se agresija i medijski reket.



“U cilju zaštite ugleda mene i moje porodice Kuèeviæ koji je iznošenjem neistina grubo narušen od strane FTV-ovih novinara u Politièkom magazinu “60 minuta”, ja Tasim Kuèeviæ, poslovni èovjek iz Tuzle, prinuðen sam javnost izvijestiti o èinjenicama.” U nastavku u cjelosti proèitajte saopštenje Tasima Kuèeviæa koje je stiglo u našu redakciju.

Iako je u “60 minuta” moj brat Rasim pominjan negativno 4-5 puta i prije nego što je nepravedno ubijen, a samo kako bi meni bila nanesena šteta, ja sam odbijao reagovati i govoriti za FTV. Èetiri puta od smrti brata, zvao me Avdo Avdiæ da dam intervju za 60 minuta. Pitao sam ga povodom èega. Rekao je: “intervju u o bistvu tvog brata, o prof. Omerbegoviæu - ministru, Selmbašiæu i Zijadu Mutapèiæu. Odbio sam jer sam bio u žalosti. Nisam htio dao prièam ni o bratu ni o policiji ni o kriminalu. Zamolili sam ga da ne spominje mog rahmetli brata Rasima, a o meni neka piše šta hoæe 24 sata, jer od 2000. postoji medijski rat protiv mene, gdje sam ja veæ nauèio da me ljagaju i bilo mi je svejedno, jer- izgubio sam brata i za drugo nisam imao emocija. Tih deset godina su pisali neistine o meni i nikom nisam prijetio niti sam koga napao, što se može provjeriti u sudu i policiji. Nisam prijetio ni Avdio Avdiæu. I sam znam da novine prodaje skandla, neistina. Kada bi se pisal istina prodaje ne bi ni bilo, jer istinu narod veæ zna. I sam znam da je teško biti novinar, jer je to krvavo zaraðen hljeb, pa im se divim za neke stvari i u suštini i ne ljutim na njih. Zadnjih godinu dana od pogibije brata slabo pratim medije jer sam u žalosti. A onda, jedan dan me mati nazvala da doðem kuæi. Zaplakala je i rekla: “Sine Tasime, zašto blate Rasima preko TV-a, on se siromah nije ni raspao i mrtva ga brukaju? Možeš li šta uradit da mi dijete ne spominju?”. Rekao sam majci da je takvo nešto teško, jedino da pozove mog drugog brata Asima, da tuži “60 minuta”, Avdu Avdiæa ili da se obrati Sudu za ljudska prava u Strazburu. Nazvala je svog sina, ali je on rekao “Nema mati od tog ništa”. Teško sam doživio majèine suze gledajuæi kako kapaju niz lice. Nisam mogao da majci ispunim želju, što mi je teško palo, pa sam razmišljao da ako Bog da ipak neæe više pominjati mog rahmetli brata u vezi samnom. Ali uzalud - ponovo je po starom. Zadnji mjesec prozivali su mene i brata dva puta na “60 minuta”, èak i treæeg brata, tj. Asima zvanog Cigo, gazdu diskoteke “Roma”. To znaèi samo jedno - medijski linè protiv Kuèeviæa. Bojao sam se dfa æe uskoro poèeti cijelu familiju prozivati. razmišljao sam da nazovem mog ranijeg advokata pred Sudom BiH Faruka Balijagiæa, da me ipak spoji sa A. Avdiæem jer me svojim medijskim neargumentovanim blaæenjem Avdiæ prisilio na intervju - za ustupak da mi na miru ostavi rahmetli brata.

Pozvao sam na kraju F. Balijagiæa i zamolio da me spoji sa A. Avdiæem za intervju. Veæ psolije par minuta pozvao me Avdiæ i pozdravio rijeèima - “Gdje si kralju”. Rekoh mu hvala ti na lijepom nadimku. “Hvala što si pristao za intervju”, kaže mi Avdiæ na to i dodaje - “Nemoj me sad lagat. Ako me budeš lagao kao prošli put da æeš mi dat intervju, još više æu te prozvat, pa bolje ti je doði”. Dogovorili smo se taj isti dan u 4 sata za viðenje. Ponovo me nazvao i rekao: “Znaš, zatvorio sam vuka”. Ja pitam kojeg vuka, jel Draškoviæa”. Avdiæ kaže onog Vuka što si mu poklonio mercedes 95. godine, što te tobože spasio smrti od srpske mafije u Beogradu dok ste bili zajedno po istom zadatku”. Na to sam odgovorio - “Ja tog Vuka, tj. Nasera koga ti prozivaš znam samo iz BiH od 1995., a nikad iz Beograda”. Avdiæ mi na to odgovori: “J…bo te on, što si mu poklonio Mercedes, da li znaš da je on izdajica Muslimana. Radio je za Srbe pod kodnim imenom “Vezir”. Ja sam na to odgovorio da ne znam takvog Nasera Oriæa. Znam ga u drugom izdanju, kao junaka iz rata, i zato mu poklonih Mercedesa.”. Avdo Avdiæ mi je tada rekao - “Ja znam da Naser nije dobar s tobom, pa æu ti ja pomoæ da ga prozoveš na “60 minua”, a ja æu ti pustit na miru rahmetli brata”. Bila je to Avdiæeva nemoralna ucjena. Na to odgovorih - “Ja Nasera poštujem, bio je na dženazi mog brata Rasima, i mi nikad nismo bili u sukobu.” Tada mi je Avdiæ rekao - “Ipak ti doði” i spustio je slušalicu.

Došao sam u kancelariju F. Balijagiæa a Avdiæ me veæ èekao. Zagrlio me je i rekao - “Ti najviše znaš u ovom gradu o svim kriminalnim radnjama, od profesora, policije, ubistava, ti æeš meni pomoæ da govoriš o kriminalu, a ja tebe da prièaš u “60 minuta” što hoæeš”. Napominjem da je ovo sve govoreno prije poèetka snimanja za “60 minuta”. Htio je odmah da snima na šta sam ja rekao da ipak saèeka, da se prvo dogovorimo da debatujemo kao politièari, dakle rijeèima, bez šaka, tj. da i ja njemu postavljam pitanja, a ne da dajem samo odgovore koji nekome trebaju. Kazah Avdiæu - “Ti mene pitaj šta hoæeš, a ja æu tebe za ono što si me lažno prozivao”. Èekao sam da doðe i F. Balijagiæ, pa je onda otpoèeo i zvanièni dio razgovora koji sje sniman. Napominjem da sve ovo iznosim u javnost da bih zaštitio ugled svoje porodice, ali i da bi javnost znala i èime se bave novinari koji se predstavljaju kao ljubitelji ljudskih prava i borci za interese pravde i graðana - namontiraju snimljeni materijal da bude kako odgovara njima a ne istini, i onda lažu da im neko prijete. Jadni.

Avdiæ me je u zvaniènom dijelu razgovora prvo odvratno pitao - “jesi li ti makro?” Odgovorio sam da makroi drže ulicu, a ja sam ugostitelj i držim ugostiteljski objekat. “Kakav si s braæom Mehiæ” - pitao me dalje. Odgovorio sam da su to dobri momci, da sam s njima robijao, dijeli zadnji zalogaj, i da mi je Samir posebno drag. “Samir je vas Kuèeviæe htio reketirat dok si ti bio u zatvoru” - reèe na to Avdiæ, a ja odgovorim da to nije taèno. Nekada prije je bila zavaða ali smo se izmirili. Moram reæi da je prije poèetka snimanja novinar Avdiæ rekao - “znaš li ti da su Mehiæi narko-dileri, reketaši tj. zelenaši, zloupotrebljavaju svoju security firmu za kriminal, i da ih štiti naèelnik Policije Lj. Divkoviæ”. Tada sam mu rekao - “Kada upališ kameru Avdiæu, ti reci to što si sad rekao, a ja neæu to da kažem jer ih ja ne znam takve”. On na to kaže, ti to hoæeš da me zavadiš s Mehiæima. Na to sam odgovrio - “Nisi ih trebao prozivat kad tako misliš, i nemoj menu uvaljivat da govorim što nije”. Pitao me tada za ministra Omerbegoviæa, na šta sam mu odgovorio da ne znam ništa loše o tom èovjeku. Gledaoci “60 minuta” su 2.2.2009. mogli i sami da vide na snimku (onom neisjeèenom dijelu koji je emitovan) da sam rekao da samo znam da je Omerbegoviæ dobar èovjek,kao i što su mogli da vide da nisam nikom prijetio (da jesam do sada bi me uhapsili). Rekao sam da znam da je u ratu, 1992. došao meni naèelnik Kalesije Tursunbegoviæ Sead i maltene zaplakao da policija nema šta da obuèe. Tada sam kupio 150 policijskih uniformi i dao ih policiji. Kada sam 95″ došao u Kalesiju tamošnje rukovodstvo mi je dodijelilo i ratnu zahvalnicu u Fabrici kartonaže u Tojšiæima gdje je tada bila izmještena opština Kalesija. Rekao sam da mislim da je tada Omerbegoviæ bio naèelnik policije i znao je da sam policiji u ratu valjao. On zna da ja nisam silovatelj, reketaš diler i slièno. Rekoh Avdiæu - “što nisi došao na sud BiH, gdje je 6 djevojaka zbog kojih sam suðen svjedoèilo pred sudskim Vijeæem - da sam dobar èovjek”. To se može provjeriti i u sudskom spisu pa nije èudno što je i Omerbegoviæ o meni svjedoèio pozitivno.

Pored svega Avdiæ me pitao i za Zahida Selimbašiæa. Rekao sam da je 1995. Sabahudin - Mrèo dobio sina. Pozvao je mene i svog kolegu Selimbašiæa. Mrki je slikao sliku i od tada nikad više u životu nisam vidio Selimbašiæa. Pouzdano znam samo da Selimbašiæ pošten èovjek, da je podstanar, da vozi stara kola itd. Jedino mu je mana što ga prozivaju za prijateljstvo sa Kemom - Palfijem, koji je takoðe dobar èovjek, ali oklevetan. Avdiæ me je pitao i za tužioca Izu Tankiæa, a prije snimanja mi je sam Avdiæ rekao da je Izo kriminalac, da sam Avdiæ posjeduje informcije i sliku gdje se vrši primopredaja švercanog Marlbora, tj. negdje oko Sarajeva. Na to sam Avdiæu rekao da za takvog Izu Tankiæa ne znam, ali sam èuo da je Izin otac kriminalac koji radi u zaspisnièarskoj službi u sudu, i èuo sam od nekih koji su znali Zorana Èeleketiæa (od P.B) a koji kaže - Z. Èeleketiæ je u pijanom stanju rekao da æe Izo Tankiæ uništiti Kuèeviæe. Kada je upitan zbog èega, Èeleketiæ je odgovrio zbog konkurentnog lokala. Pitan je zatim Èeleketiæ, kakve veze ima s tim Tankiæ, Èeleketiæ je odgovorio na to - “Tankiæ je suvlasnik u svim mojim lokalima”.Povjerovao sam u te prièe jer su se kasnije obistinile. To mi je prije dvije godine potvrdila i koleginica Ize Tankiæa iz suda, rekla mi je sve o njemu pa i za njegovu mržnju prema Kuèeviæima.

Nakon toga pitao me je Avdo Vadiæ za Ismaili Besnika, na šta sam odgovrio da ga znam samo kao privrednika. “Znaš li Tasime da je on voða albanske mafije u Tuzli ” - reèe mi Avdiæ. Ja kazah da ga znam samo kao dobrog momka i da druženje sa albancima nije grijeh, veæ Besnikovo pravo da se druži s kim hoæe. “Što se ti s njim ne družiš” - pitao me na to Avdo Avdiæ, na šta sam odgovorio da je Besnik prepotentan i to je jedini razlog. Sve to je kasnije na “60 minuta” izmontirano kako odgovara Avdiæevim nalogodavcima koji ga oèigledno i dobro plaæaju. Avdiæ mi reèe da li znam da je Besnik glavni diler u Tuzli i TK. Glavni mu je diler Mirel Durakoviæ. Ja sam se nasmijao na to i rekao: “Onda skini meni epitet BOSS-a jer ga nezaslužujem, pa stavi ga Besniku ako imaš dokaza protiv njega.” Pitao me je Avdiæ posebno za Mirela. Kažem mu na to da samo znam da je Mirel dobar bokser i ništa više. Na to Avdiæ kaže - “Znaš li ko mu je zet”. Ja rekoh da ne znam, a Avdiæ reèe - “Zet mu je Saša, inspektor za droge pa ga on štiti”. Ja kažem: “onda Avdo kad ti to tako sve dobro znaš, zašto onda zoveš mene. Budi hrabar pa ako imaš dokaze prozovi ih pored kamerom sve. Kad si smio Nasera kako ti kažeš, onda smo mi mali pijuni i ti se ne maš èega bojati”. On kaže na to: “Ja hoæu da ih ti zavališ, a ja æu ti sve napisat šta da kažeš”. To je bilo sve prije samog snimanja kamerom. Kad je kasnije bila upaljena kamera molio sam Avdiæa da prozove sve one koje je pominjao dok je kamera bila ugašena, ali je i to kasnije u “60 minuta” isjeèeno jer Avdiæ nije smio ništa. Tada sam rekao - “a hvališ se Avdiæu da si objavio rat tuzlanskoj mafiji. Kad si objavio rat kako meni kažeš, de sad objavi preko kamere da svi èuju”. Na to mi je rekao da je bolje da ja sve prozovem, nego on kao novinar kojem i vejruju i nevjeruju. Reèe: “zato æu ti dati da se pereš o djelu za koje ti sude na Sudu BiH na “60 minuta”.” Ja rekoh da nisam cinkaroš - “i ne znam ništa o tome što ti tvrdiš”. Avdiæ me na to pitao da li sam dao zaketvu da neæu cinkati. Da li sam je dao u Beogradu i da li je to bilo ispred srpskih obavještajnih službi. Reèe: “Ti i Naser ste srspki došnici”.

Po tom me je Avdiæ pitao i za Salku Zildžiæa. Rekao sam da ga znam kao vjernika, sportistu, moralnog - pravog boema TK. Ja mislim da ga 90 posto omladine voli i cijeni. Zatim me je Avdiæ pitao i o Ejubu Ganiæu - da li ga znam. Reakao sam da gena znam. Avdiæ kaže - “nije taèno, imamo saznanja da je “Mlin” Ganiæev. Kazao sam kamo sreæe da je tako, onda ne bih imao tolikih problema, ali vidim iz medija da i Ganiæ ima problema za vilu na Ciglanama. Jedino mogu reæi da me s Ganiæem veže naše pleme Kuè. Rekoh da se divim Ganiæu što je školovan, što je prvi otvorio privatni univerzitet u Sarajevu gdje æe se školovati mladi ljudi koji æe pomoæi Bosni.Pitao me je zatim Avdiæ oštro i na prepad - “Èije su dvije kile što su pale u Kladnju. Pitanje o drogi me zbunilo. Rekoh Avdiæu na kraju - droga je tvog šefa Nijaza Fazliæa - Cileta, šefa organizovanog kriminala. Rekoh mu da pita za tri momka koji su nosili te dvije kile heroina. Jedan od njih je Ciletov roðak što je dobio nagodbu. Na kraju rekoh “Pa Avdo ne krivi mene što ti je šef Cile u zatvoru”.

Sve ovo što navedoh, iskaspaljeno je montažom u “60 minuta” i sakriveno od graðana. Avdiæ i Bakir Hadžiomeroviæ su sve pustili što odgovara njima, a što odgovara istinu su isjekli. Avdiæ me pitao kako je Cile dospio u zatvor, na šta sam mu odgovorio preko Evropske policije - i to zato što je u cijelom TK regrutovao narko-dilere i stvarao ovisnike (30.000). Stradao sam upravo zato što je Cile prije nego je zaglavio u zatvor uspijevao sav kriminal svaljivati na mene, i to uspješno.Ima sigurno s tim veze i što me novinari “60 minuta” optužuju za navodno ubistvo Gorana Crvenkoviæa. Samo mogu reæi: kakvi su to ljudi kada vas optuže da ste ubili prijatelja, iako nemaju nikakvih dokaza, a naprotiv, i otac mog prijatelja Crvenkoviæa je svjedoèio da smo njegov pokojni sin i ja bili prijatelji, da sam bio svom prijatelju na dženazi, i da ja takvo nešto ne bih nikada uradio. Ali kada mediji èovjeka oblate da je pijan, on nema moguænost da se brani - i ostaje mu samo da se valja.Sve navedeno je rezultiralo velikom štetom za mene i moju porodicu, a navešæu samo jedan primjer materijalne štete (pored nemjerljive nematerijalne štete): zbog kleveta po medijima, a najviše onih u “60 minuta”, izmeðu ostalog sam štetovao i ugovor vrijedan desetine hiljada KM, sa maðarskom državljankom Winkler Attaline, a u vezi zakupa mog poslovnog prostora “Mlin”.Nadam se da æe ova istina bar malo doprinijeti da se ublaži šteta za ugled porodice Kuèeviæ koji je narušen najviše lažima i konstrukcijama Magazina “60 minuta”.

U potpisu: Tasim Kuèeviæ 


<br /><br /><br /><br />

10-02-2009 at 18:23 | Ukljuèi u odgovor
VY Canis Majoris
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 21-09-2008
Lokacija: Mlijecni Put
Odgovori: 498
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Sta reci, Bakir bi stao i na hitlerovu stranu samo da osteti Zlatkove neprijatelje! Treba napomenuti da cetnici i ustase sve vise vole Bakira i njegovu emisiju, zato sto im itekako ide na rurku ono sto on radi i prica!

Ono sto se desilo u selu Gluhom treba najostrije kazniti, ako se ispostavi da je istina. Medjutim, to sto se desilo nema nikakve veze sa politikom i politickim magazinom, ali Bakir i co. su cijelu stvar maksimalno generalizovali i ispolitizirali kako bi nanijeli niske udarce IZ-ci a time unijeli i sto veci razdor medju Bosnjacima. Sve je to u cilju stvaranja bauka od Islama, muslimana, dzamija, imama, hodza itd... a sto je klasicna islamofobija i komunisticka metodologija!

Zaista mi je zao naseg naroda. To je narod koji je prosao kroz sve najgore sto jedan narod moze proci, i nakon svega toga, sada se nas narod mora da nosi i sa partisko-podobnim, kretenskim, kompleksaskim, islamofobicnim, udbaskim, i antibosnjackim novinarima, tipa Riste Djoge, samo u modernijem ruhu.

Protiv kriminala i kriminalaca se treba boriti na sve nacine i na svim bojnim poljima, ali koristiti kriminal i toboznju borbu protiv kriminala za obracun sa svojim partijskim(Lagumdzinim) neistomisljenicima je nista drugo do kriminal za sebe. U ovom slucaju to je medijski kriminal! Novinar koji radi na javnom servisu, niukom slucaju ne smije biti pristrasan, a Bakir jeste pristrasan SDPu, i to je jasno i vrapsima na grani!
Jer kada covijek vidi kako Mirnes Ajanovic, covijek kojeg je Bakir nazivao svim najruznijim nadimcima, dodijeli plaketu grada Tuzle novinaru koji ga je do skora nazivao dezerterom i budalom, e tu zdrava pamet staje i sve to tukne na jedan prljavi medijsko-politicki tal! A tal je nastao kada se Mirnes priklonio SDP-u. Zbogom pameti!

Srecom, usvojen je novi zakon FTV-a koji bi trebao da stupi na snagu na ljeto, a onda adios SDP-ovoj medijskoj propagandi! Bakir i co. ce se morati vratiti u Slobinu Bosnu da tamo piskaraju SDP-ve sedmicne biltene

FTV i co.

[Edited by VY Canis Majoris on 10-02-2009 at 19:20 GMT] 


Smrt fasizmu, nacionalizmu, totalitarizmu, islamofobiji, jednoumlju, -sloboda narodu!
10-02-2009 at 19:19 | Ukljuèi u odgovor
pagny
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 30-07-2006
Lokacija: france
Odgovori: 4073
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

da li neko zna kako bih mogao putem interneta pronaci snimke emisija 60 minuta (na you tube sam nasao par ali starih) 


bolje biti mlad lijep i bogat nego star ruzan i siromasan
10-02-2009 at 19:52 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
pagny wrote:
da li neko zna kako bih mogao putem interneta pronaci snimke emisija 60 minuta (na you tube sam nasao par ali starih)


Moze li ovo pomoci? Ja vise na mogu gledati, ali nema veze, gledam u terminu FTV-e :

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=10&parentID=2§ion=tve

http://www.gamers.ba/forum/10/56257/60-minuta-download/


10-02-2009 at 20:04 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Komšiæ primio novinare magazina "60 minuta"

SARAJEVO - Na današnjem sastanku sa èlanom Predsjedništva BiH Željkom Komšiæem novinari magazina "60 minuta" povodom nedavnih prijetnji smræu uredniku i voditelju magazina Bakiru Hadžiomeroviæu novinarima ove emisije su kazali kako su, i pored aktivnosti nadležnih policijskih službi, nezadovoljni šutnjom državnih tijela i politièkih lidera.

Zahvalivši se èlanu Predsjedništva BiH Komšiæu na pozivu za sastanak, novinari redakcije magazina "60 minuta" su istakli da ovaj susret prvenstveno doživljavaju kao podršku slobodi govora i podršku svim medijima najviše državne institucje u BiH.

Novinari su kazali kako je ovo prvi put u posljednjih nekoliko godina da je Predsjedništvo BiH kao najviša državna institucija stala u odbranu novinarske profesije, te da se nadaju kako æe i ostale državne institucije, slijedeæi primjer èlana Predsjedništva BiH Komšiæa stati u odbranu slobodnog novinarstva.

Èlan Predsjedništva BiH Željko Komšiæ podržao je sve novinare u BiH i kazao kako je slobodno novinarstvo stup demokracije svakog društva i da "nijedno društvo, nijedna država koja želi da bude normalna, ne može istrpjeti bilo kakve prijetnje novinarima i zabraniti im da misle i govore".

Komšiæ je kazao kako neovisno novinarstvo i slobodni mediji ni u kojem sluèaju ne smiju pokleknuti pred napadima i pritiscima, jer bi u protivnom bh. društvo moglo uæi u najcrnju fašizaciju.
10.2.2009.
Pincom.info

http://pincom.info/index.php?p=opsirnije&s=62844

10-02-2009 at 20:42 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 23
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Politika : 60 minuta New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice