Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Kud svi Turci tu i mali Fahro
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
TzStar
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 19-09-2009
Lokacija: The Earth
Odgovori: 113
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

citat:
Neidhardt wrote
Mostar je itekako imao opciju, ali je /********/ narod izabrao rat.


/*********************/

U Mostaru se desio rat jer nam je neprijateljska Hrvatsha zabila noz u ledja i izvrsila agresiju na BiH!
Eto u Tuzli je pobijedio SDP, pa je li to spasilo Tuzlu od cetnickih granata?? Jel' to Tuzla nije bila u ratu??
Sta ces sledece lupiti. Mozda da su bosnjaci zapoceli rat a ne veliko srpski i veliko hrvatski agresor...

[Edited by Putnik on 23-11-2009 at 18:34 GMT]
23-11-2009 at 18:06 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

BHDANI:


Pecanin.


Sedmi dan



(Z)aman, Srebrenice



Kunem se: kad se nedavno prvi put u TV dnevniku pojavio vlasnik Avaza Fahrudin Radonèiæ objavljujuæi da osniva svoju politièku stranku - u trenu sam shvatio kako je Adolf Hitler uspio doæi na vlast u Njemaèkoj. Ne radi se ovdje o poreðenju njih dvojice, veæ o Radonèiæevoj reèenici koja je u sekundi prosvijetlila moj spoznajni aparat. Naime, na pitanje voditelja o odnosu njegovog Avaza i njegove stranke Radonèiæ je, mrtav-hladan, i ne trepnuvši, odgovorio: "Mi æemo se boriti za naklonost Avaza!" Dakle, obraæajuæi se milionskom auditoriju, gledajuæi "ljudima u oèi", Radonèiæ je u stanju da bez imalo nelagode poruèi da æe se on, kao politièar, boriti za naklonost sebe kao vlasnika Avaza!

E, velim, taèno u tom trenutku mi se objasnilo kako je frustriranom austrijskom soboslikaru pošlo za rukom zavesti veliku njemaèku naciju. Kljuèni preduslov koji moraju imati svi uspješni pretendenti na tron nacionalnog voðe jeste odsustvo makar i najmanjih tragova moralnih skrupula koje bi mogle biti prepreka prosipanju nacional-socijalistièke demagogije kao kljuènog opijata za zavoðenje pripadnika svog, i nacionalno i socijalno, ojaðenog i frustriranog naroda. Radonèiæ s ovim preduslovom nema problema: Dejtonski sporazum i Bošnjaci mu služe kao što su Versajski ugovor i Nijemci poslužili Hitleru. No, biti bestidan jeste najbitnije, ali ne i dovoljno: potrebno je biti i megalomanski narcisoidan, pa o sebi javno govoriti èak i kao o najznaèajnijoj liènosti u historiji Sarajeva nakon Gazi Husrev-bega.

Protekle sedmice u sarajevskom Domu mladih, Radonèiæ je organizirao predstavljanje svoje Stranke za bolju buduænost. U obilju luksuznih automobila, crvenih tepiha, koordiniranih aplauza i skandiranja, Sidranove apologije novome Kandidatu za Voðu, Voðinog obeæavajuæeg programskog bošnjaèko-muslimanskog govora, vrhunac od kojeg se ledi krv u žilama bilo je intoniranje pjesme Aman, Srebrenice, koja se s najdubljim emocijama koje budi spominjanje genocida i njegovih žrtava poigrava rutinski kao što Sinan Sakiæ svoje pijane obožavatelje tjera na rezanje vena i razbijanje flaša. Upravo je taj trenutak predstavljanja Kandidata za Novog Voðu oznaèio i bazu na kojoj æe poèivati njegova kampanja: turbo-miks njegovog blještavog tajkunsko-tranzicijskog plijena s bošnjaèkim koktelom frustracije i oèaja kojeg simbolizira srebrenièki genocid. A kakve veze, objektivno, ima Fahrudin Radonèiæ s tragedijom Srebrenice? Kakve veze imaju njegovi prijatelji i poslovni i politièki partneri Senad Šahinpašiæ Šaja, Naser Keljmendi, Miroslav Miškoviæ, Vojin Lazareviæ, Milorad Dodik, Milo Ðukanoviæ, Damir Fazliæ, njegovi tornjevi, vile, blindirani automobili... s nesretnim Srebrenièanima, Bošnjacima i njihovim žrtvama (osim odnosa dželatovih asistenata i žrtvi)? Taman koliko i vjerodostojnost optužbi za korumpiranost i nesposobnost aktuelnih vlasti: onih koje su ukidale presude Vrhovnog suda kojima je Kandidatu za Voðu naloženo da plati utajeni milionski porez, onih koji su mu omoguæili da u Razvojnoj banci Federacije BiH dobije 22 miliona maraka kredita za gradnju novog tornja uz kamatu od pet posto, dok se ta ista vlast zadužuje kod komercijalnih banaka uz kamatu od osam posto; onih vlasti koje su notornom Harisu Bašiæu dozvolile da u njegovom tornju smjesti svoju, a državnu agenciju FIPA ("Agenciju za prevenciju stranih investicija"; najam: 18.727,94 KM, mjeseèno!) te Direkciju za auto-ceste Federacije BiH, kako bi poreski obveznici svojim novcem, nakon finansiranja izgradnje tornja, finansirali i otplatu kredita datog od njihovog novca; onih vlasti koje su omoguæile da se godinama ne dovršava istraga o milionskom pranju novca Kandidata za Voðu preko Lihtenštajna; onih vlasti koje su omoguæile da se desetine miliona marketinških maraka iz BH Telecoma i Fabrike duhana Sarajevo godinama slijevaju na raèun Novog Spasitelja...

U istoj dvorani u kojoj je Kandidat za Voðu sebe predstavio Sarajevu prije nešto više od 19 godina, osnovana je Srpska demokratska stranka. Tada je kao povod osnivanja navedena ugroženost Srba, sada se radi o ugroženosti Bošnjaka; tada je kao Kandidat za Voðu promoviran Radovan Karadžiæ, sada je rijeè o Fahrudinu Radonèiæu; tada se u službu novoosnovane stranke stavila Srpska pravoslavna crkva, a sada nju slijedi Ceriæeva Islamska zajednica; u horu podrške tada su najglasniji bili Milorad Ekmeèiæ i Rajko Nogo, a danas utabanim stazama koraèaju Muhamed Filipoviæ i Abdulah Sidran; za paljenje nacionalnih strasti tada je korišten Jasenovac, sada je tu Srebrenica... Kombinacija moralne beskrupuloznosti i demonske nacionalistièke demagogije u politici jeste adut èvrst kao beton (vidjeti pod: Hitler, Miloševiæ, Karadžiæ, Tuðman...). Sada je do Bošnjaka i njihove sposobnosti da prepoznaju svog Lažnog Spasitelja. Sreæa je što ih je malo, pa æe cijenu njihovog moguæeg katastrofalnog izbora na kraju platiti samo oni.

27-11-2009 at 13:50 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

Inicijativni odbor SBBBiH TK-a Nekoliko hiljada Tuzlaka veæ pristupilo stranci


Juèer je u Tuzli održana pres-konferencija Inicijativnog odbora Saveza za bolju buduænost BiH (SBBBiH) Tuzlanskog kantona na kojoj su prvi put predstavljeni programski ciljevi ove stranke, s posebnim osvrtom na Tuzlanski kanton.

- Kada je naš kanton u pitanju, kao i cijela država, uèinit æemo sve da promijenimo zapušteno društveno stanje u kome se trenutno svi nalazimo. Znam da se to može uraditi samo s novim idejama i novim ljudima koji su spremni da bez uskih liènih interesa mijenjaju stvari nabolje. Na taj korak se odluèio iznenaðujuæe veliki broj Tuzlaka, ali i graðana iz drugih gradova TK-a koji su veæ postali èlanovi SBBBiH - kazao je u svom prvom obraæanju javnosti dr. Alija Azabagiæ, predsjednik Inicijativnog odbora SBBBiH TK.

Azabagiæ je iznio podatak da je meðu nekoliko hiljada èlanova SBBBiH u Tuzli, ogroman broj mladih i obrazovanih ljudi, ali i drugih graðana koji u najveæem broju, do sada, nisu bili politièki angažirani. Takoðer, kazao je, da se u tuzlansko sjedište SBBBiH svakodnevno javljaju novi èlanovi sa željom da postanu dio ovog politièkog projekta.

Radonèiæ u srijedu u Tuzli

- U srijedu, 16. decembra, Tuzla æe biti domaæin velike javne tribine SBBBiH na kojoj æe, pored aktivista naše stranke, govoriti i predsjednik SBBBiH Fahrudin Radonèiæ. Pozivam Tuzlake da nam se toga dana pridruže u BKC-u gdje æe se moæi upoznati sa ciljevima SBBBiH, ali i sa ljudima koji žele da stanje u BiH mijenjaju nabolje - poruèio je dr. Azabagiæ.

(A.H. - Avaz)


Šabane jel idemo u srijedu  


<br /><br /><br /><br />

11-12-2009 at 12:09 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 12510
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

citat:
yugi wrote:



Šabane jel idemo u srijedu

Zar sumljaš
Nejma tih para da novog musolinija propustim èut uživo
11-12-2009 at 12:51 | Ukljuèi u odgovor
Neidhardt
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 16-06-2007
Lokacija: Wien
Odgovori: 1596
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

Aha, "nekoliko hiljada Tuzlaka".

Kao sto je rekao Churchill: "Ne vjeruj statistici koju nisi sam falsificirao."

12-12-2009 at 12:05 | Ukljuèi u odgovor
Neidhardt
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 16-06-2007
Lokacija: Wien
Odgovori: 1596
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

Raðanje bošnjaèkog Dodika
Emir Imamoviæ Pirke
14.12.2009.


Dovoljno æe biti da SBBBiH postane parlamentarna stranka s kojom se zarad formiranja vlasti mora koalirati. Kada se to dogodi, dio BiH s bošnjaèkom veæinom funkcionirat æe poput Avaza, medijskog koncerna u kojem je oduvijek vladala sloboda Radonèiæevog mišljenja

Ja, koji sam imao respektabilnu novinarsku karijeru, osnovao najveæu izdavaèku kuæu u BiH - Avaz, napravio neke od, vjerovatno, najljepših graðevina u Sarajevu...«, ovako o sebi misli, govori i, ponekad, piše Fahrudin Radonèiæ, bošnjaèki medijski oligarh i buduæi lider najbrojnijeg bosanskohercegovaèkog naroda. Do opæih izbora u BiH ostalo je nešto više od deset mjeseci, a najmlaða bh politièka stranka - Savez za bolju buduænost - ekspresno skuplja èlanstvo, predstavlja se na paradama politièkog kièa, nacionalizma i navodnog socijalizma, dok njen osnivaè i lider u lokalnim, ali i regionalnim medijima objašnjava svoj koncept »potpisivanja ugovora s narodom«. I da, prvi put u zadnjih petnaestak godina kritièki govori o vlasti, bez obzira na to je li rijeè o srpskim i hrvatskim predstavnicima u saveznim institucijama ili Stranci demokratske akcije, èijim je novcem utemeljena Radonèiæeva imperija.

Bog u Sarajevu

Tko je, dakle, èovjek što se predstavlja kao bošnjaèki Donald Trump, usporeðuje se sa Silviom Berlusconijem - naglašavajuæi kako je s talijanskim premijerom neusporediv u moralnom smislu - a ne libi se, naravno neslužbeno, kazati i kako je »Bog u Sarajevu«? Crnogorski novinar, suradnik zagrebaèkog Danasa, u Sarajevu se pojavio poèetkom devedesetih. Iako danas u službenoj biografiji to ne navodi, još je uvijek dovoljno svjedoka spremnih podsjetiti kako je njegov prvi bosanski posao bila prodaja knjige Sandžaèke æehaje - zbirke narodnih prièa iz srbijansko-crnogorske regije nastanjene Bošnjacima - u vlastitom izdanju. Iako navodi kako je kompaniju Avaz osnovao još 1991., Radonèiæ prve dvije bosanske godine provodi na prvoj liniji fronte: u kabinetu prvog naèelnika Glavnog štaba Oružanih snaga BiH Sefera Haliloviæa, kao njegov šef Kabineta, a ne Haliloviæa. Što više ne važi barem kada je u pitanju mlaði Haliloviæ, generalski sin, uposlenik Fahrudina Radonèiæa na poslovima nositelja »selama« (pozdrava) i prenositelja poslovnih ili ucjenjivaèkih ponuda Trumpa rodom iz Gusinja.

Negdje 1993. Radonèiæ pokreæe tjednik Bošnjaèki avaz, da bi 1995. izašao prvi broj Dnevnog avaza, primarnog izdanja kompanije u èijem je vlasništvu nekih dvadesetak listova te televizijska stanica, plus nepoznati broj nekretnina i raèuna u inozemstvu. U meðuvremenu, Berlusconi iz naše mahale mijenja crnogorsku, pravoslavnu suprugu, za smjernu Bošnjakinju po kojoj æe nazvati svoj ženski nedjeljnik, a uz pokroviteljstvo vrha SDA i samog Alije Izetbegoviæa se polako kandidira za buduæeg »Boga u Sarajevu«.

Iako u zvaniènom Radonèiæevu životopisu, objavljenom na službenom siteu njegova Saveza za bolju buduænost BiH, piše kako je Dnevni avaz veæ petnaestu godinu poznat i po kontinuiranom antikorupcijskom pisanju, taj je list zapravo sve vrijeme bio oružje, prvo vlasti i svog vlasnika, zatim njegova vlasnika i vlasti, da bi se kraju Radonèiæ i vlast, ne formalno, ali svakako suštinski i barem u Sarajevu, pretvorili u jedno. Kako je rasla njegova kompanija, on je demonstrirao beskrupuloznost u obraèunu s neistomišljenicima i, èesto, dojuèerašnjim pokroviteljima; vješto balansirao izmeðu zapadnih diplomata (u Radonèiæevoj vili u nekdašnjem Olimpijskom selu Mojmilo godinama je bila rezidencija amerièkog ambasadora u BiH), poglavara Islamske zajednice BiH Mustafe efendije Ceriæa èija fotografija u Avazu izlazi èešæe od impresuma, lokalnih i regionalnih oligarha, te njihova nalièja iz balkanskog podzemlja. Radonèiæ je, tako, osnovao zajednièku kompaniju s najbogatijim Srbinom Miroslavom Miškoviæem, dok svakodnevno na posao ide u blindiranom automobilu koji je nabavio od Nasera Keljmendija, misterioznog Albanca povezivanog s trgovinom narkoticima.

Život osobe koja za sebe kaže da je »lièni prijatelj s više liènosti koje su obilježile politièku scenu u regionu, a i danas su na najistaknutijim državnim funkcijama u svojoj zemlji«, zanimljiva je - u Bosni bi se reklo èvrsta - graða za scenaristièku obradu. Za bosansku verziju ruskog filma» Oligarh« ili televizijske serije »Brigada«, u HTV-ovom prijevodu poznate kao »Sašina ekipa«. Samo što, evo, valja saèekati posljednji èin, odnosno Radonèiæev uspon na vlast, prije nego što se napiše zadnja scena, ona u kojoj glavnu junak s lažnim ispravama bježi nekamo daleko od zapuštene i osiromašene domovine.

Kula od kamata

»Vodila me misao da ne mogu biti superuspješan pojedinac i moja kompanija superuspješna kompanija u zemlji neuspješnog društva i siromaštva. To je glavni razlog zašto ulazim u politiku«, kazao je u jednom nedavnom intervjuu Fahrudin Radonèiæ. Osim što, inaèe, lijepo ne govori istinu i nema skrupula - vlasnik Avaza je tako, pored ostaloga, izjavio da æe se njegova stranka boriti za naklonost njegova medijskog imperija! - Radonèiæ nije, daleko od toga, neinteligentan èovjek. Ni manje pametni od njega ne bi pretendirali na vlast, a uoèi izbora govorili da to rade iz osobnih, vrlo jasnih ekonomskih razloga. Carstvo malog zmaja - iz nekog razloga ova je domaæa bosanska životinja zaštitini znak Avaza - zapravo je kula od kamata, a sam Radonèiæ polako plaæa raèune svojoj posjednièkoj megalomaniji. Od tri sarajevske zgrade koje je, kako kaže, napravio, jednu je prodao Hypo banci, Avaz Bussienes Centar je sada istina njegov Hotel Radon Plaza, dok je treæa i najveæa, Avaz Twist Tower, poluprazna. Ne raèunaju li se redakcije Radonèiæevih izdanja i tek pokoji ured federalnih agencija èijim direktorima treba medijsko pokroviteljstvo za što su spremni platiti nekih stotinu i petnaest tisuæa eura rente godišnje. Jednostavno, ma koliko bile povoljne kamatne stope na kredite što ih je on dobio od Razvojne banke Federacije kako bi, bukvalno, odgodio slom izazvan neracionalnim investiranjem, i takva se zaduženja moraju vraæati, a novca je sve manje.

S druge strane, bošnjaèka, sarajevska, probosanska, kako god je nazvali, politièka scena je u ovom trenutku takva da Radonèiæ ili ne može, ili mu se ne isplati na njoj tražiti saveznika kojega æe promovirati i zauzvrat uživati zaštitu kakvu mu je, pored SDA, nekada pružala i Socijaldemokratska partija za èije mu je vlasti porezni dug - oprošten. Vlasnik Avaza nema proklete moguænosti izbora: s liderom Stranke za BiH Harisom Silajdžiæem je u sukobu jer preko njegovih suradnika nije uspio izvuæi profit od energetskog sektora BiH. Kavijar Socijaldemokrata Zlatko Lagumdžija, kako je èelnika SDP-a nazvao urednik Slobodne Bosne Senad Avdiæ, em je u sukobu s Radonèiæem, em u vlastitoj stranci ima korupcijske afere, em ima takav politièki rejting da mu je isplativo ne kandidirati se izvan vlastite mjesne zajednice. Predsjednik SDA Sulejman Tihiæ, takoðer, odavno nije u ljubavi s Radonèiæem, a zahvaljujuæi pristajanju na ultimatume premijera RS Milorada Dodika, Izetbegoviæev nasljednik uživa potporu još, možda, samog sebe.

Stranaèke džamije

Više voðen nuždom nego socijalnim refleksom, Radonèiæ je, dakle, donio jedinu moguæu odluku: kada veæ više nema nikoga tko æe mu pomoæi da uzme nove milijune, uzet æe ih sam. I pri tome se, kako kaže, neæe zamarati nakaradnim dejtonskim ustrojem Bosne, niti na bilo koji drugi naèin pokušavati reformirati nefunkcionalnu državu koju vlastiti Ustav drži u bezizlazju. Radonèiæeva Bosna je Bosna tri odvojena naroda/društva u kojoj jednom treæinom vlada Milorad Dodik, drugom Dragan Èoviæ - samo Avaz lidera HDZ-a usred procesa koji se zbog njega vodi radi korupcije, naziva »probosanskim Hrvatom« - a treæom on, Mali zmaj. I kao što je medijski imperij gradio odabiruæi Bošnjake za primarne kupce, tako veæ sada svoju politièku poziciju gradi baveæi se, iskljuèivo, najbrojnijim bosanskim narodom. Na brižljivo režiranim stranaèkim skupovima, na kojima se manifestira Radonèiæevo bogatstvo - kolone luksuznih automobila prate Voðu, èekaju ga crveni tepisi... - i kopa po živom sjeæanju na masovne bošnjaèke grobnice, šalju se poruke upakirane u socijalizam i nacionalizam, obeæava se »jak Bošnjak« i pjeva Srebrenici, da bi se svemu dodala »jedna žlièica islama«.

Islamska zajednica BiH, što nije nimalo zanemarivo, veæ sada, zahvaljujuæi Ceriæevoj bliskosti s Radonèiæem, funkcionira kao vjersko krilo Saveza za bolju buduænost BiH. Uloga džamija bit æe, meðutim, posebice važna u predveèerje iduæih bosanskih izbora. Muslimanske bogomolje æe iduæeg Ramazana funkcionirati kao stranaèke ispostave, a vjerski službenici kao terenski propagatori Voðe koji svojim sunarodnjacima obeæava da æe se genocida sjeæati punih džepova.

Fahrudin Radonèiæ nikada nije skrivao višak ambicija i manjak skrupula. A s takvima uvijek treba ozbiljno raèunati. Onako kao što Radonèiæ raèuna na politiku kao sredstvo za daljnje ostvarivanje megalomanskih ciljeva. Pri tome, uopæe ne mora pobijediti iduæe godine. Dovoljno æe biti da SBBBiH postane parlamentarna stranka s kojom se zarad formiranja vlasti mora koalirati. Kada se to dogodi, dio BiH s bošnjaèkom veæinom funkcionirat æe poput Avaza, medijskog koncerna u kojem je oduvijek vladala sloboda Radonèiæevog mišljenja, a ucjene bile i ostale legitimno sredstvo bogaæenja ili prijeæenja neistomišljenicima. Tada æe se i zapadni diplomati èuditi kako su, zaboga, preèuli upozorenje uglednog sarajevskog kazališnog redatelja i graðanskog intelektualca, koji je na nekoliko ambasadorskih druženja ovih dana ponovio: »Ne mogu da vjerujem kako niste svjesni da pred vašim oèima nastaje bošnjaèki Dodik«, da bi mu tek jedan sugovornik skrušeno odgovorio, priznavši kako on i njegovi kolege ne razumiju što im, ustvari, hoæe reæi.

Izvor: Novi list

14-12-2009 at 20:50 | Ukljuèi u odgovor
Ego
Nivo: Forumski vuk
Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.

Registriran(a): 23-05-2008
Lokacija: Tuzla downtown
Odgovori: 756
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

Dogod ima novinara tipa E.I. Pirketa i slicnih klonova krnjeg islamofobiccnog sdp-a, chetnici i ustasse mogu spavat mirno. A amnesticcari dijasporassi i dalje mogu da vedre i oblacce nama koji smo ostali tu.
koji je to cor-nimet, sto bi reko nas dobri stari narod bosnjaccki. 


Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
15-12-2009 at 12:57 | Ukljuèi u odgovor
KlOn
Nivo: Forumski doajen
Bošnjator i Dr.za Reisofobiju

Registriran(a): 29-04-2003
Lokacija: Candy Shop
Odgovori: 8528
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Kud ¨mali¨ Fahro tud i svi Tuzlaci

TUZLARIJE - VIJESTI
17.12.2009. Broj citanja: 1130
Tribina novoosnovane stranke u Tuzli
Nezapamæena posjeta skupu SBB-a i u Tuzli






(Foto: A. Bajriæ)
U dupke punoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sinoæ je održana prva javna tribina Saveza za bolju buduænost (SBB) BiH u Tuzlanskom kantonu. Slièno kao u Goraždu, gdje je osnivaèa SBBBiH Fahrudina Radonèiæa doèekalo 350 vozila, a u dvoranu nisu mogli uæi svi zainteresirani, što se kasnije dogodilo u sarajevskoj Skenderiji i Opæini Stari Grad, te potom i u Bihaæu, i u Tuzli je velika gradska dvorana BKC-a bila premala da primi sve posjetioce, koji su i po hodnicima s razglasa slušali govornike.

Podrška projektu

U BKC su, uprkos snijegu i poledici, sinoæ stigli i brojni èlanovi i simpatizeri SBBBiH iz svih gradova TK želeæi èuti i saznati više o ciljevima novoosnovane stranke. Na tribini je, osim aktivista Saveza s podruèja TK, govorio i Radonèiæ.



Dr. Kabil za govornicom
Skup je monologom iz „Derviša i smrti“ otvorio prvak Tuzlanskog narodnog pozorišta Muharem Osmiæ, nakon èega se prisutnima obratio proslavljeni komandant i nosilac najvišeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ Edhem Omeroviæ Tito, te mlada nezaposlena pravnica Lejla Mujkanoviæ i studentica Univerziteta u Tuzli Indira Smajloviæ.

Nakon obraæanja prof. dr. Amire Turbiæ-Hadžagiæ, koja je otvoreno govorila o problemima akademske zajednice i potrebi veæe posveæenosti obrazovanju mladih, za govornicom se, pozdravljen frenetiènim aplauzom prisutnih, pojavio i prof. dr. Emir Kabil, direktor BH Centra za srce u Tuzli.

- Ovu državu mogu graditi i voditi naprijed samo ljudi koji su se lièno dokazali u svom poslu. Znam kako je svoje projekte ostvarivao Fahrudin Radonèiæ i stoga æu i ovaj njegov politièki projekt podržati svom snagom - poruèio je dr. Kabil.

Gromoglasan aplauz u BKC-u prolomio se u trenutku kada je voditelj programa Zlatan Jovanoviæ najavio obraæanje osnivaèa SBBBiH Fahrudina Radonèiæa.

Energetski resursi

U polusatnom izlaganju, u kojem je govorio o trenutnom teškom stanju u koje je BiH dovedena zbog èetrnaestogodišnje vladavine nesposobnih i korumpiranih nosilaca vlasti, Radonèiæ se, aplauzom prekidan više puta, posebno osvrnuo na stanje i potrebe razvoja u TK.

- Treba postaviti pitanje i tražiti da u Tuzli bude sjedište Federalnog ministarstva za energetiku, jer je ovaj grad sjedište najveæeg energetskog resursa u Federaciji BiH - termoelektrane i rudnika. „Telecom“ u ovom kantonu ubire ogromna sredstva i valjda ovaj kanton zaslužuje pravo da mu se kroz neka ulaganja vrati dio tog novca.

„Avaz“ je nakon Sarajeva izabrao upravo Tuzlu kao prvu destinaciju za investiranje i veæ smo ovdje kroz kupovinu lokacije i plaæanje poreza uložili blizu deset miliona KM. U izgradnju buduæeg stambeno-poslovnog centra od 27.000 metara kvadratnih, za koji je veæ dobivena graðevinska dozvola, ovdje æemo investirati najmanje još 50 miliona KM. Ako sam kao privatni investitor imao Tuzlu meðu svojim prioritetima, želim da mi vjerujete da æu je imati i sutra ako SBBBiH bude izborni pobjednik - poruèio je Radonèiæ.

Obraæanje Alije Azabagiæa

Prisutni su s neskrivenim oduševljenjem sinoæ pozdravili i obraæanje dr. Alije Azabagiæa, predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje SBBBiH u TK. - Kao graðanin æu uèiniti sve da politièkim angažmanom kroz Savez za bolju buduænost BiH pomognem da život u ovoj zemlji bude bolji.

A. HADŽIÆ (Avaz)
(tuzlarije.net)
-------------------------------------------

Al komentari su krvavi ,neki su se bas uplasili od SBB

http://www.bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/tz_komentar.php?operation=view&idvijest=33409&stop=ne&naslov=

[Edited by KlOn on 17-12-2009 at 11:43 GMT]

17-12-2009 at 11:29 | Ukljuèi u odgovor
Ego
Nivo: Forumski vuk
Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.

Registriran(a): 23-05-2008
Lokacija: Tuzla downtown
Odgovori: 756
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

puno nesto "Turaka" u Tuzli...hahaha, bas se pitam dali ce se sda i krnji sdp barem malo uzeti u pamet..pa padaju sigurno. 


Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
17-12-2009 at 12:10 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kud svi Turci tu i mali Fahro

Sudeæi po broju komentara o sinošnjem skupu Radonèiæeve stranke u BKC-u evidentno je da je dotièni uspio u svojoj nakani da kolokvijalno reèeno zatalasa javnost!
U svom prvom komentaru, otvarajuæi ovu temu, jasno sam naglasio da su u velikoj zabludi svi oni koji misle da ova novoformirana stranka neæe ostvariti zavidan uspjeh na narednim izborima!
Ono što mi nikako nije jasno jeste ta svojevrsna ostrašæenost komentatora lijeve provinijencije
Dakako da ni sam ne spadam u one koji podržavaju ovu stranku niti njenog lidera naravno, ali svim tim ostrašæenim i neprimjerenim komentarima koji ponekad zaista premašuju granice pristojne komunikacije, samo se dodatno diže rejting kako Radonèiæu tako i njegovoj stranci!!!
Moram iskreno proznati da je i za mene bilo iznenaðenje što se dr Kabil prikljuèio Radonèiæu ali ne mislim da je sad to razlog da se ovog eminentnog struènjaka i nekoga ko je za Tuzlu uèinio zaista puno, blati na najgori moguæi naèin!!!
Njegovo je legitimno pravo da iskaže svoja politièka opredjeljenja na ovaj ili onaj naèim, ali to ni u kom sluèaju ne bi trebalo poslužiti kao povod da se o njemu sada govori na takav naèin kako to neki èine!!!
To što je BKC sinoæ bio pun ne treba nikoga da èudi.Radonèiæ je lik koji svakako ništa ne prepušta sluèaju i priprema ovog skupa tekla je poprilièno dugo.Prolazio sam sinoæ pored BKC-a po završetku tribine i primjetio sam da je iz Sarajeva stigao pun autobus obožavalaca lika i djela Radonèiæa!
Sve u svemu,mrzili ga ili ne, evidentno je da je Radonèiæ uspio zatalasati javnost u BiH!!!

[Edited by yugi on 17-12-2009 at 12:52 GMT] 


<br /><br /><br /><br />

17-12-2009 at 12:51 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: eurovafel, jami, kiki, Kiseljak_71, mikiba/mirsad.baralic, RASKO, suzana, TlrgoCeme
FORUM : Politika : Kud svi Turci tu i mali Fahro New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice