|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Izdavanje biometrijskih dokumenata
Yebo te, a sve k'o fol neki moderni, ultra-napredni, evropski sistemi. A ono obièna rinaka, nit' sistem funkcioniše kako treba, nit' na radnim mjestima rade normalni ljudi.
|
|
21-06-2013 at 22:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Ima i toga, slažem se. Ali opet, neshvatljivo je da kod tih neradnika sistem skoro nikad ne funkcioniše onako kako bi trebao. U gradu sa preko 100 hiljada stanovnika kod njih (ne) radi jedan šalter na kojem, po pravilu, sjedi neka nedoyebana seljanka koju je neko uvalio na budžet, pa konta da joj je mjesto zagarantovano dok je svijeta i vijeka.
|
|
23-06-2013 at 09:09 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
daleko Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-11-2009 Odgovori: 328 IP: Maskiran
|
citat: cica wrote:
Pa, ima veze, kako da nema, ja izvadila u januaru i niti je bilo gužve, niti je bilo štekanja sistema
Jesi li samo sarkastièna ili si ozbiljna?
Odem do biroa u 10:00, kad tamo nema nikoga!? Pazi niti u jednoj kancelariji! Molim te, gospoðe idu "kolektivno" na doruèak i onaj sekjuriti se zamastio onom pitom i preko neke stvari uz opasku "zar ne vidiš da jedem" mi kaže da nema nikog do 10:30, ako imam problem sa tim da saèekam šefa dok se vrati sa pauze da mu to prijavim. Jbo vam pas mater!
U domu zdravlja od 8 ordinacija u 10:00 nema doktora niti u jednoj! Na opasku sestri na šalteru da to nije normalno! Kaže pa i doktori su ljudi, moraju na pauzu! Rekoh ok, slažem se ali što svi ðuture?! Bez da iko ostane da "pokriva" dok se ostali ne vrate?! To niðe na svijetu nema, u svim firmama u kojima sam radio normala je bila da se kancelarija NE SMIJE ZAKLJUÈATI izuzev smrtnog sluèaja i neko je uvijek morao biti IN da se služi narodu.
Ako je posla bilo previše onda se pojaèavalo sa ljudstvom iz drugih odjela po potrebi da se smanje gužve i èekanja. Imaš perioda kad nema žive duše i jedno je previše a ima situacija kad nas sedmoro radi. E to bi trebalo tako i kod CIPSa, jest ali u qur.
Predam papire na konkurs online i kovertom i nema odgovora. Zovem instituciju da provjerim jesu li zaprimili osoba sa druge strane žice mi kaže "To je Sakibin posao, ona je zadužena za emailove i poštu ali ona je na godišnjem pa vam ne mogu ništa reæi". To nema nikog da zamijeni Sakibu? Šta rekoh ako Sakiba slomi nogu ili pogine nedajBože? Kaže on meni, gospodine, nema potrebe da budete cinièni.........
Ne bih ja cico da budem cinièan ali evo ti super primjer, pokojni profesor Radiæ na medicini zakazao ispit izmeðu ostalih dana i u nedjelju. Nama dvojici zapade baš ta grupa u nedjelju i obzirom da smo bili skroz dobri sa prof. pita on nas, štai ma deèki, kako ste danas? Mi odgovaramo super samo malo zbunjeni što ispit u nedjelju? Kaže on nama momci jel' vi jedete subotom i nedjeljom? Mi "DA". On "Pa ne vidim razloga zašto i ispit ne bi mogao biti subotom ili nedjeljom. Fakat.
Naravouèenije,
oni su plaæeni da rade 12 mjeseci u godini, imaju odreðene zadatke i obaveze bilo da je ljeto, jesen, proljeæe ili zima. Ne oru ne kopaju ne suše sijeno isl. tj. ne ovisi im posao o vremenskim prilikama veæ faking administracija i birokracija koja iskljuèivo ovisi o ljudskom faktoru i organizaciji što je u CIPSovom sluèaju totalno jebno neorganizovano i amaterizam par exelans.
[Edited by daleko on 24-06-2013 at 00:41 GMT]
|
|
24-06-2013 at 00:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|