Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : Izdavanje biometrijskih dokumenata
Strana: 1 2 3 4 5 6 7
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Izdavanje biometrijskih dokumenata

citat:
Aidatuzla wrote:

mi smo predali daaavno za pasos za malog kad niej bilo guzve. jos nismo otisli da podignemo nadam se da se necu nacekati u redu za preuzimanje...
prije 2g kad smo starijem predavali zahtjev za pasos smo se isto tako nacekali a ispred nas nije bilo ni 5 ljudi mescini laganini oni... ko veli valja meni ovdje sjediti i raditi dok ne odlucimo da sistem pa dne a to je negdje oko pola 4 (tad je sistem cesto padao u ta doba ). bili su ljubazni al spori do bola

Hoæeš naèekat æeš se u redu jer još jedna od gluposti je to da je jedan red i za dizanje pasoša i za predavanje dokumentacije za pasoš A najveæi crnjak je recimo kad ljudi èekaju po dva sata da dignu pasoš i doðeš na red i ONO iza šaltera ti samo hladno kaže nije još gotov 

<br /><br /><br /><br />

21-06-2013 at 22:15 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

icon Re: Izdavanje biometrijskih dokumenata

Oj Yugi kad sam ja to prosla, prije tri godine, ista prica.

Meni je skoro trebao "papir" za karticu, i ja dodjem red od kilometar, kazu mi i ja moram stati u isti red gdje su svi koji cekaju za licne.

A evo sin mi treba vaditi licnu, i satima, po pet sati ce ceka da se izvadi rodni list u Salter sali pa onda da predas u Posti jos par sati i onda opet par sati da dignes.

21-06-2013 at 22:28 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

Yebo te, a sve k'o fol neki moderni, ultra-napredni, evropski sistemi. A ono obièna rinaka, nit' sistem funkcioniše kako treba, nit' na radnim mjestima rade normalni ljudi.

21-06-2013 at 22:40 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

citat:
VV Cephei A wrote:
Yebo te, a sve k'o fol neki moderni, ultra-napredni, evropski sistemi. A ono obièna rinaka, nit' sistem funkcioniše kako treba, nit' na radnim mjestima rade normalni ljudi.

kad bi mogli napraviti neki sistem da podnosilac zahtjeva sa svim potrebnim dokumentima dodje na neki salter gdje mu sluzbenik sve pregleda, skenira i posalje negdje gdje drugi sluzbenici sjede i samo procesuiraju te zahtjeve, puno brze bi sve islo.. ovako, uzme najmanje pola sata za obradu jednog zahtjeva i to opet, ako je sve u redu i ako sistem nije u kvaru..
22-06-2013 at 08:32 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

A i mi, narod, smo lijeni, svi èekaju ljeto da poène pa da vade pasoše, zar se nije moglo izvaditi u septembru, u januaru....

Evo npr. onaj moj hairlija još nije otišao da preda zahtjev, a planiramo na moreto 13.7

22-06-2013 at 23:43 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

Ima i toga, slažem se. Ali opet, neshvatljivo je da kod tih neradnika sistem skoro nikad ne funkcioniše onako kako bi trebao. U gradu sa preko 100 hiljada stanovnika kod njih (ne) radi jedan šalter na kojem, po pravilu, sjedi neka nedoyebana seljanka koju je neko uvalio na budžet, pa konta da joj je mjesto zagarantovano dok je svijeta i vijeka.

23-06-2013 at 09:09 | Ukljuèi u odgovor
daleko
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328

citat:
cica wrote:
A i mi, narod, smo lijeni, svi èekaju ljeto da poène pa da vade pasoše, zar se nije moglo izvaditi u septembru, u januaru....

Kakve veze ima je li januar ili juli?
Citiram sa IDDEEA-ine stranice:

"IDDEEA je nadležna za donošenje standarda iz oblasti identifikacijskih dokumenata, administraciju i održavanje servera na kojima se nalaze podaci iz centralnih evidencija, hostovanje aplikacija putem kojih nadležni organi vode upravne postupke oko izdavanja liènih dokumenata, održavanje mreže za prenos podataka izmeðu institucija sa svih nivoa vlasti i personalizaciju (štampanje) liènih dokumenata."

Znaèi oni (IDDEEA) su odgovorni za gužve i probleme jer što rek'o kolega iznad organizirani su k'o rinaka.
evo i link ako veæ nisi odradio što si trebao:
http://www.iddeea.gov.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=54&Itemid=82&lang=bs
23-06-2013 at 15:40 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

Sinoæ mi prièa prijatelj predali za pasoš za malu raju i kaže prošlo 17 dana i mi kontamo garant je gotov jer su rekli doðite za desetak petnest dana najdalje.Otišli èekali dva i po sata i došli na red kaže halaša nije još gotovo Ne trebam naglašavati da su èekali isto tolko i kad su predavali za pasoš cccccccccc 

<br /><br /><br /><br />

23-06-2013 at 16:26 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

citat:
daleko wrote:

Kakve veze ima je li januar ili juli?

Pa, ima veze, kako da nema, ja izvadila u januaru i niti je bilo gužve, niti je bilo štekanja sistema
23-06-2013 at 21:37 | Ukljuèi u odgovor
daleko
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 28-11-2009
Odgovori: 328

citat:
cica wrote:

Pa, ima veze, kako da nema, ja izvadila u januaru i niti je bilo gužve, niti je bilo štekanja sistema

Jesi li samo sarkastièna ili si ozbiljna?
Odem do biroa u 10:00, kad tamo nema nikoga!? Pazi niti u jednoj kancelariji! Molim te, gospoðe idu "kolektivno" na doruèak i onaj sekjuriti se zamastio onom pitom i preko neke stvari uz opasku "zar ne vidiš da jedem" mi kaže da nema nikog do 10:30, ako imam problem sa tim da saèekam šefa dok se vrati sa pauze da mu to prijavim. Jbo vam pas mater!
U domu zdravlja od 8 ordinacija u 10:00 nema doktora niti u jednoj! Na opasku sestri na šalteru da to nije normalno! Kaže pa i doktori su ljudi, moraju na pauzu! Rekoh ok, slažem se ali što svi ðuture?! Bez da iko ostane da "pokriva" dok se ostali ne vrate?! To niðe na svijetu nema, u svim firmama u kojima sam radio normala je bila da se kancelarija NE SMIJE ZAKLJUÈATI izuzev smrtnog sluèaja i neko je uvijek morao biti IN da se služi narodu.
Ako je posla bilo previše onda se pojaèavalo sa ljudstvom iz drugih odjela po potrebi da se smanje gužve i èekanja. Imaš perioda kad nema žive duše i jedno je previše a ima situacija kad nas sedmoro radi. E to bi trebalo tako i kod CIPSa, jest ali u qur.
Predam papire na konkurs online i kovertom i nema odgovora. Zovem instituciju da provjerim jesu li zaprimili osoba sa druge strane žice mi kaže "To je Sakibin posao, ona je zadužena za emailove i poštu ali ona je na godišnjem pa vam ne mogu ništa reæi". To nema nikog da zamijeni Sakibu? Šta rekoh ako Sakiba slomi nogu ili pogine nedajBože? Kaže on meni, gospodine, nema potrebe da budete cinièni.........
Ne bih ja cico da budem cinièan ali evo ti super primjer, pokojni profesor Radiæ na medicini zakazao ispit izmeðu ostalih dana i u nedjelju. Nama dvojici zapade baš ta grupa u nedjelju i obzirom da smo bili skroz dobri sa prof. pita on nas, štai ma deèki, kako ste danas? Mi odgovaramo super samo malo zbunjeni što ispit u nedjelju? Kaže on nama momci jel' vi jedete subotom i nedjeljom? Mi "DA". On "Pa ne vidim razloga zašto i ispit ne bi mogao biti subotom ili nedjeljom. Fakat.
Naravouèenije,
oni su plaæeni da rade 12 mjeseci u godini, imaju odreðene zadatke i obaveze bilo da je ljeto, jesen, proljeæe ili zima. Ne oru ne kopaju ne suše sijeno isl. tj. ne ovisi im posao o vremenskim prilikama veæ faking administracija i birokracija koja iskljuèivo ovisi o ljudskom faktoru i organizaciji što je u CIPSovom sluèaju totalno jebno neorganizovano i amaterizam par exelans.

[Edited by daleko on 24-06-2013 at 00:41 GMT]
24-06-2013 at 00:40 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 29
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Tuzlarije : Izdavanje biometrijskih dokumenata New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net