Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
cica Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 18418 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanska buna
citat: laly wrote:
narod i placa cico tu vladu, ta vozila, tu opremu, pa nek onda narod i pravi stetu kad nije zadovoljan.
i znas ponekad od staha pritisak moze toliko skociti da izazove i smrt...
prekomjerno su koristili silu, tu silu nek upotrijebe u borbi sa korupcijom, lopovima, a ne na obicnim ljudima, koji se bore i za moje i tvoje i njihovo bolje sutra
nek prave šetu, al' neæe niko pustit te ljude da se bacuju ( da bi napravili štetu ) dok oni moraju stojati i èuvati guzonje. Pa bil ti spustila sve, stojala mirno dok narod baca sve i svašta preko tebe, pa da te šta onako usput strefi u glavu.
znam ja dobro da može skoèit pritisak i da srce može otiæi, al znam i da nije morala sa slabim srcem iæ dole u masu.
imala bi ja svašta pisat, al' nemam kad, preèa mi je knjiga nego lelemudanje
|
05-02-2014 at 23:50 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanska buna
citat: cica wrote:
nek prave šetu, al' neæe niko pustit te ljude da se bacuju ( da bi napravili štetu ) dok oni moraju stojati i èuvati guzonje. Pa bil ti spustila sve, stojala mirno dok narod baca sve i svašta preko tebe, pa da te šta onako usput strefi u glavu.
znam ja dobro da može skoèit pritisak i da srce može otiæi, al znam i da nije morala sa slabim srcem iæ dole u masu.
imala bi ja svašta pisat, al' nemam kad, preèa mi je knjiga nego lelemudanje
ako mi je posao da stojim stojala bi, ne bi bila narod koji se bori za svoja prava jer sutra i ti i ja bi mogli dozivjeti ono sto ono prezivljavaju. Ti ljudi nemaju osnovno pravo na lijecenje, oni su nigdje, niti rade, niti su na Birou, nemaju nista.
@borbeni svaka cast za slike
[Edited by laly on 06-02-2014 at 00:02 GMT]
|
05-02-2014 at 23:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
cica Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 18418 IP: Maskiran
|
citat: laly wrote:
ako mi je posao da stojim stojala bi, ne bi bila narod koji se bori za svoja prava jer sutra i ti i ja bi mogli dozijeti ono sto ono prezivljavaju. Ti ljudi nemaju osnovno pravo na lijecenje, oni su nigdje, niti rade, niti su na Birou, nemaju nista.
@borbeni svaka cast slike
opet æu napisati da ne opravdavam silu, nisam za to. ali me nervira generalno svrstavanje u siti koš. diže mi se kosa na glavi kad proèitam da jebu policiji dijecu, a gle èuda, moj èojk policajac, tukao nije sigurno, svrstan je u isti koš, a psuju mu djecu....
sad stvarno odoh, ide mi èojk konaèno, pa da èujem informacije iz prve ruke...
|
06-02-2014 at 00:03 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Indijanac Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 24-01-2014 Lokacija: Tz Odgovori: 176 IP: Maskiran
|
citat: cica wrote:
opet æu napisati da ne opravdavam silu, nisam za to. ali me nervira generalno svrstavanje u siti koš. diže mi se kosa na glavi kad proèitam da jebu policiji dijecu, a gle èuda, moj èojk policajac, tukao nije sigurno, svrstan je u isti koš, a psuju mu djecu....
sad stvarno odoh, ide mi èojk konaèno, pa da èujem informacije iz prve ruke...
Cico, tvoj covjek posteno zaradjuje svoj komad hljeba. I trebas biti ponosna na njega. Nije on kriv sto nam je drzava ovakva i sto su politicari gurnuli svijet na ulicu. Siguran sam da u slucaju nekog opsteg protesta i masovne revolucije, tvoj covjek bi bio na strani naroda i pravde i ne bi tukao goloruku bijedu. A ti se ne osvrci puno na komentare svjetine.
|
06-02-2014 at 00:10 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|