Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Shaban Nivo: Forumski doajen Taxirat
Registriran(a): 17-01-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 12510 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanska buna
Ova vlast je kontala doèekati izbore, onako rahat, uzimajuæi nezaslužene novce i odmarajuæi muda u ministarskim foteljama. Ionako ništa nisu radili ni oni ni njihovi prethodnici pa kontaše još koju desetinu 'iljada laganini uzeti. Meni je žao što ove demonstracije ne zapoèeše i u vrijeme SDA/SBiH vladavine, u vrijeme kada se i dogodio najveæi pri(h)vatizacijski holokaust i genocid. To je da vas podsjetim o genezi preoblema sa uništenom privredom. Problem SDP/SBB-a bjaše taj što poneseni pohlepom bjahu slijepi, socijalno neosjetljivi, pokvareni pa nastaviše dil sa ovim uhljupima ranije pomenutim. I poèe da se dešava narod.
Krivac nije policija, krivci su njihovi zapovjednici. Jer su i oni dio tala. Njih su postavljali vlastelini da njima služe. Neæe naredne tranše iz kantonalne opustošene kase biti umanjene policiji. Sada im oni trebaju više nego ikada. A umanjiæe se tranše za invalide, obrazovanje, socijalu...
Ja oèekujem da se sada svi solidarišemo sa obespravljenim, pokradenim, izgubljenim, beznadežnim... radnicima, studentima, mladima...
Jer narode znate li zašto je po statistikama zvaniènim 17 povrijeðenih policajaca i 6 prosvjednika
Pa zato što gro onog naroda dole nema ni zdravstveno osiguranje pa nesmije da ode u bolnicu da mu saniraju rane.
Trebamo svi dole s njima stati u prve ešalone i da mi pokažemo empatiju spram njih.
Bio sam juèer dole, biæu i danas. Neæu razbijati ali æu biti dole
|
06-02-2014 at 09:49 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
djecko Nivo: Forumski doajen nisam nehljebar
Registriran(a): 28-03-2005 Lokacija: SFRJMAKEDONIJA Odgovori: 13657 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanska buna
citat: Shaban wrote:
Ova vlast je kontala doèekati izbore, onako rahat, uzimajuæi nezaslužene novce i odmarajuæi muda u ministarskim foteljama. Ionako ništa nisu radili ni oni ni njihovi prethodnici pa kontaše još koju desetinu 'iljada laganini uzeti. Meni je žao što ove demonstracije ne zapoèeše i u vrijeme SDA/SBiH vladavine, u vrijeme kada se i dogodio najveæi pri(h)vatizacijski holokaust i genocid. To je da vas podsjetim o genezi preoblema sa uništenom privredom. Problem SDP/SBB-a bjaše taj što poneseni pohlepom bjahu slijepi, socijalno neosjetljivi, pokvareni pa nastaviše dil sa ovim uhljupima ranije pomenutim. I poèe da se dešava narod.
Krivac nije policija, krivci su njihovi zapovjednici. Jer su i oni dio tala. Njih su postavljali vlastelini da njima služe. Neæe naredne tranše iz kantonalne opustošene kase biti umanjene policiji. Sada im oni trebaju više nego ikada. A umanjiæe se tranše za invalide, obrazovanje, socijalu...
Ja oèekujem da se sada svi solidarišemo sa obespravljenim, pokradenim, izgubljenim, beznadežnim... radnicima, studentima, mladima...
Jer narode znate li zašto je po statistikama zvaniènim 17 povrijeðenih policajaca i 6 prosvjednika
Pa zato što gro onog naroda dole nema ni zdravstveno osiguranje pa nesmije da ode u bolnicu da mu saniraju rane.
Trebamo svi dole s njima stati u prve ešalone i da mi pokažemo empatiju spram njih.
Bio sam juèer dole, biæu i danas. Neæu razbijati ali æu biti dole
|
06-02-2014 at 10:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanska buna
citat: Bongo wrote:
Moze, naravno da moze, ali nasa se policija postavila na stranu najvecih lopova u istoriji Bosne i Hercegovine.
Moj komsija policajac neka mi vise ne prelazi u moju avliju, zavrsio je za sva vremena.
Druže moj i politika i policija i pravosuðe i mafija .... svi u istoj službi. Tuto kompleto oni na jednoj a mi na drugoj, suprotnoj strani. Nema Jadran dovoljno veliko ostrvo za njih. Treba tu cijeli kontinent, ko Britaniji Australija. Ja bi njih rado na Papua Nova Gvineja. Ali samo ako tamo ima još ljudoždera. Èisto ekološki da se spase ona lijepa rijetka živinèad.
Policija na narod udara. Ono jes' da "besposleni" i ne plaæaju porez pa što ih ne bi mlatili. Nik'e koristi od "besposlenih" gutaèa tableta. Ko je ba vidio u mladim danima po Gradini hodat i kljukat se tabletama za smirenje? Onom 27 plata duguju, udri ga, ni od njih nik'e koristi. Samo opleti. A fino mog'o pljuhnut 20000 marona za dobar i siguran posao umjest da palamudi po ulici. Ona nena što kažu da je umrla ... ko je tjerao da ide. Trebala je ostat kod kuæe i gledat serije, ima ih milion. Evo moja mati izašla skoro iz bonice, slabo srce. I ona bi da ide na protest. Sreæa pa ne smije hodat sama, heæim zabranio. 41 godinu radnog staža, odvaljivali joj od plate za što šta a sad sve to privatizovano za siæu ili uništeno. Plaæa veæinu lijekova. Ode u Dom zdravlja i jedva se popne na prvi sprat i kažu nemre danas, radi samo jedna dr. Ostale na odmoru.
Ženin brat RVI, multipla skleroza a dali mu 70% invalidnost i 230 marona u paðe i obavezno javljanje na biro za nezaposlene. Nastrad'o '92 s 22 godine. Žena mi morala Sherloka glumit da skupi sve papire koje su "pogubili" po kojekakvim ladicama i kancelarijama. Mog'o je i bez ovog ostat. Evo èeka rješenje o penziji ko ozeblo sunce. Ja ga gledam i divim mu se kako sve to trpi. I on hoda po Gradini ali ne snima na CT nego MR. Tableta ne pije, skupe.
Ma hebo ovo, odo' jednu bobu s nogu.
|
06-02-2014 at 10:34 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|