Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Zašto Charlie Hebdo nije se teretio za mržnju gov
Postoji semitizam, antisemitizam, islamofobija, radikalni islamizam, radikalno krscanstvo, indijci mrze pakistance, pakistanci indijce, komunisti kapitaliste, kapitalisti komuniste....
Nas je preko 7 milijardi na dunjaluku, i tesko je naci nekoga ko nema ili nije imao problema s drugim kroz istoriju.
Ne trebaju tu nikakve teorije zavjere..
Svijet se mijenja, u poslednjih 60-70 godina se mijenja puno vecom brzinom, nego sto mnogi mogu prihvatiti.
Jel to dobro ili lose.......
Misljenja su razlicita.
Zapad je sklon misljenju da sve treba kritikovati osim onoga sto se ne smije kritikovati 
Ali i to se mijenja.
Sama cinjenica, da je neko dobio otkaz, zbog ismijavanja onoga ko se nije smio ismijavati govori o tome, da se stvari ipak mijenjau.
Antisemitizam je bio osudjivan u poslednjih 70 godina, zbog zlocina prema zidovima u WWII, sad se i to mijenja, sve je vise glasova koji osudjuju modernu Izraelsku politiku i sl..
Samo sto mi ljudi uglavnom selektivno gledamo.
Svi vidimo ono sto nas zulja.
Kad tome dodas krizu i besparicu, bude jos gore..
|
14-01-2015 at 09:05 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: Zašto Charlie Hebdo nije se teretio za mržnju gov
Mene roditelji prvo uèili da ne zahebavam i ne vrijeðam druge, ili kako bi moj pokojni otac slikovito rek'o "nikad ne zarijevaj prvi, ali nedaj se zahebavat nikom".
Prvo što u školi uèiš, prije slova i brojeva, je kako se odnositi prema uèiteljici, jaranima... Osnovna kultura ponašanja.ba
Neko nekad reèe i da su ljudi izmislili bonton da se nebi poklali viljuškama i noževima za ruèkom.
Sad nam prodaju bajke o slobodi govora, da možeš hebavat svakom (sic!) i oca i majku, uvijeno u ambalažu karikature, satire .... Labudovo je to "sloboda govora", to je èista anarhija. Nije Europa (barem ona normalna raja) nastala na slobodi govora nego suprotno, na poštovanju drugih. Labudovo bi se švabo i francuz ikad pomirili da su u ono vrijeme crtali karikature jedni o drugim.
Ima stvari s kojim se ne zahebaje, uvijek je bilo i uvijek æe bit.
|
14-01-2015 at 09:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Re: Zašto Charlie Hebdo nije se teretio za mržnju gov
citat: bdirlija wrote:
Mene roditelji prvo uèili da ne zahebavam i ne vrijeðam druge, ili kako bi moj pokojni otac slikovito rek'o "nikad ne zarijevaj prvi, ali nedaj se zahebavat nikom".
Prvo što u školi uèiš, prije slova i brojeva, je kako se odnositi prema uèiteljici, jaranima... Osnovna kultura ponašanja.ba
Neko nekad reèe i da su ljudi izmislili bonton da se nebi poklali viljuškama i noževima za ruèkom.
Sad nam prodaju bajke o slobodi govora, da možeš hebavat svakom (sic!) i oca i majku, uvijeno u ambalažu karikature, satire .... Labudovo je to "sloboda govora", to je èista anarhija. Nije Europa (barem ona normalna raja) nastala na slobodi govora nego suprotno, na poštovanju drugih. Labudovo bi se švabo i francuz ikad pomirili da su u ono vrijeme crtali karikature jedni o drugim.
Ima stvari s kojim se ne zahebaje, uvijek je bilo i uvijek æe bit.
absolutely agree
Califh ja nisam vjerni Toma, koji vjeruje u sve sto mu prezentuju, prilicno sam skepticna
|
14-01-2015 at 09:33 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 15
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: 4dm1r, Ane, April18, desa, falcon, ilarija, lam3r, maid00, Majstor221, masterlee, omcho, pank, X-master
|
FORUM : Politika : Zašto Charlie Hebdo nije se teretio za mržnju gov |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|