Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
sretno dijete Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 09-11-2005 Odgovori: 3393 IP: Maskiran
|
Re: filmovi
Samo da podjelim kritiku , vec spomenutih filmova, sa ostalim forumasima...
Sin City- Zanimljiv pristup, nacin na koji je uradjen i dijalozi sami. Podsjeca na Tarantinov rad.
Sideways- Prijatno iznenadjenje. Ne ocekujem puno od americkih komedija, mada ovaj film ne bih ni svrstao u pomenuti zanr, Sideways je djelo vrijedno gledanja. Gluma glavnog lika, blago receno, perfektna. Imao sam osjecaj da je covjek naturscik, sto samo po sebi govori, kakvu ubedljivost lika je uspio da prenese na filmsko platno. Uvijek me oduseve ne-holivudske face glumom vrijedne oskara.
Aviator- Nedorecen. Dug. Gluma nije losa, mada je previse fokus stavljen na psiholoski profil nego na samo djelo i zaostavstinu Howard Hughes. Prelazna ocjena.
Ray-Dobar. Gluma jos bolja.
War of the Worlds-Spielbergovski. Prva polovina filma,dobra, specijalni efekti i gluma djevojcice, druga polovina-gorak okus u ustima...Nikako da ga zavrsi na efektan, sebi svojstven, nacin. Kicasti prikaz jeftinog patriotizma..cak i u borbi sa vanzemaljcima...Nije mi se svidio.
Goodbuy Lenin- Joj Cutie, gdje me nadje. Gledao prije godinu dana...Snazan do granica izdrzljivosti. Neznam da li covjek treba, odredjeni zivotni period provesti u nekom od represivnih rezima, da bi imao takvu snagu izrazaja, takav emotivni outlet. Po ovom filmu, ispada da treba...
|
05-12-2005 at 18:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: filmovi
Da preporucim neke filmove ...
Million Dolar Baby-Tezak film. Ne za lezerno nedjeljno poslijepodne. Dobra glumacka ekipa. Vrijedan gledanja.
Downfall(Der Untergang)-Njemacki. Odlican. Prikazuje haoticnu atmosferu beznadja Hitlera, njegovih podanike i nacisticke Njemacke. Radnja filma je smjestena unutar klaustrofobicnih zidina bunkera, naglasavajuci uzaludnost i konacan pad, drzave, rezima, ideala...Gluma glavnog lika vrhunska.
Finding Neverland- Jako lijep film
Cutie, gledao sam Les Invasions Barbares i Kensey .
Prvi, emotivan, snazan, slozen. Ostao je nemir u meni poslije gledanja. Nisam znao da je kanadski.
Drugi, zanimljiva prica o stvarnom liku, moze se reci biografski film, izrecen duhovito sa kompleksnom porukom seksualnosti. Dobar film.
|
07-12-2005 at 18:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
Re: Re: filmovi
citat: m-v wrote:
Million Dollar Baby i od mene. A nisam ocekivala uopste da mi se svidi- ne volim ta vristeca imena filmova.Ali volim Eastwooda, pa sam ga pogledala, i nimalo se pokajala. Garden of Good and Evil mi se isto tako svidio.
I Neverland je fin. Samo upozorenje-to je film za odrasle. Ja digla za dijete, i na kraju sama gledala .
Srecno dijete, znas li kako se zove film uraden ja mislim prosle godine u Njemackoj, dobio je i neku veliku nagradu tamo, ako se dobro sjecam radi se o jednom Jevreju u skorijim godinama u Njemackoj, dio koji je ostao u istocnoj NJ. mozda, ili u Berlinu , i drugi juznije: jedni tradicionalisti, drugi mnogo liberalniji(glavni lik),i neuredniji...Kazu da je je na neki nacin slican "Leninu". Da mi je da ga nadem-citala sam clanak o njemu, a ne mogu da se sjetim ni kako se zove.Help.
Nisam upoznat sam tim filmom,ako saznas nesto vise, napisi.
Sto se tice novih djecjih i animiranih filmova, jednostavno me odusevljavaju...tako su dobri.
|
07-12-2005 at 23:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|