Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
sretno dijete Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 09-11-2005 Odgovori: 3393 IP: Maskiran
|
Re: Re: filmovi
citat: cutie wrote:
Neki dan pogledah "Maman, last call", simpatican quebechki film o tome sta se desi kad se zeni od karijere i party zivota omakne da ostane u drugom stanju.
Uzela sam i da pogledam Kill Bill, vol 1. Nisam prije. Znala sam da ce biti weird u Tarantino stilu, al mi bas nije sjeo. Ne samo to, nego sam uz svo ono krvoprolice zaspala, pa sad ne znam ni kako je sredila onu iz Tokya i plavusu. Pretpostavljam samo da Billa nije sredila posto ima Kill Bill, vol 2.
Uzmi i Kill Bill vol. 2. Oba filma za mene predstavljaju poslasticu Tarantinovog izrazaja. Mjesavina stripa, kao forme staticnog filma i borilackih vjestina. Odlican soundtrack. Ma sta odlican, razara. Dijalozi...tarantinovi.
Malo vise gotivim prvi.
Btw, jucer gledao Shrek 2 . Da li treba ista vise da dodam...
|
20-12-2005 at 19:02 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bosnjo Nivo: Forumski doajen Seljacina
Registriran(a): 26-03-2004 Lokacija: G. Dubrave Odgovori: 17480 IP: Maskiran
|
Re: filmovi
citat: m-v wrote:
Bosnjo, ti imas onda zaista specifican ukus. Jos cu te studirati, i sjeticu te se ako sta naleti za sta mogu reci : eh evo ga, Bosnjin. Ali kako si se ovdje opisao , ni meni ne padaju na um noviji filmovi nekako...
Ja jesam slucaj za posmatranje, svakako...
Ovo je sala, ne moras odgovarati na ovo...
Private Ryan je i meni bio odlican. Bas potresan. Jos mi u usima skripe oni tenkovi... Ono je bila tako mocno uradena scena. Srce ti u pete side. I ono kad smisljaju recepte kako zaspati u ono malo kad imaju pauzu .
Private Ryan ima posebnu realisticnost za ljude koji su bili u ratu. Poprilicno me se dojmio, stvarno...
Jesi li gledao Thin Red Line ? Ja sma ga izbjegavala. Ma izbjegavala sam sve u vezi s ratovima. Samo mi se plakalo i plakalo i plakalo... Pa bih uzela film, muz bi gledo, a meni kad srce hoce da pukne ustane,m i pobjegnem u drugu sobu, zatvorim vrata, i ...nemogudalje nemogudalje nemogudalje...hocudaspavam ...stamijeovotrebalo...Ali Thin Red Line ... zaljubila sam se, i i sad sam zaljubljena... Koliko ljepote.
Gledao.
Takode, znam da je isto tako staro, ali jesi li gledao cijelu Stoneovu trilogiju o Vijetnamu (Killing Fields, Platoon, i Born 4th of July). Ovog treceg se vise i ne sjecam dobro, ali prva dva su mene pogodila. Mislim da mu je onaj Savior o Bosni promasaj. Nije on nas shvatio, nije sustinski. Nije nam dusu dotako. Kao da je bolje razumio Vijetnam.
Gedao naravno. Sad ce ispasti da samo ratne filmove volim...
Posebno mi je snazna ona poruka u 4th July, kad Tom Cruise kaze: "Dao bih sve svoje ideale samo da mogu ponovo da hodam"...
I opet stari, ali jesi li gledao Fargo? I to bi moglo biti po tvom ukusu. Meni je .
Kako stojis sa Sean Pennom? (Traffic, 21 Gram,Sweet and Lowdown - koji je opet drukciji, o gitaristi, dakle o jednom drugacijem unutrasnjem svijetu, ali meni bio dobar...)?
Hajde, red na tebe... Update us. 
Nesto ga bas ne begenisem, a iskreno ne znam zasto...mozda mi se onako, kao faca ne svidja...
Mozda je to od onog filma (ne znam kako se zvao), kad je glumio sa M.J. Fox-om, o silovanju jedne vijetnamske djevojke u ratu...malo je stariji film...
I opet ja o ratnim filmovima...
Ovaj post je premjesten sa topica Re: Re: War of the worlds Pravim musku djecu, 200 maraka komad. Ako bude zensko, vracam pare...
|
20-12-2005 at 20:03 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|