Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Anna Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 03-06-2004 Odgovori: 7792 IP: Maskiran
|
Re: Što me nervira....
-repliciranje svih 30 predhodnih postova, a odgovor se svakako odnosi samo na zadnji post
-iznosenje misljenja na nacin koji implicira da tako misli vecina ili da je tako, tacka. To naravno nije istina i veoma je tesko argumentovano dokazati da se necije misljenje slaze sa misljenjem vecine ljudi (jer ljudi mijenjaju misljenje). Zbog toga je pozeljno naglasiti "moje misljenje" ili "ovako ja mislim"...
-posezanje za vrijedjanjem sugovornika u nedostatku argumenata, upotreba psovki i sl. Psovke u Bosanskom jeziku imaju posebnu tezinu i toliko su gadne da ih je veoma tesko prevesti na strani jezik i smatram da samo osoba sa siromasnim rijecnikom i slabim argumentima poseze za psovkama.
-uzimanje stvari licno, cak i ako nisu tako formulisane. To se najcesce desava kada se razgovor vodi o odredjenoj temi na koju forumasi daju svoje misljenje (moze biti rijec o osobi, situaciji, predmetu..) i kada se razlicitost misljenja shvata kao licni napad, ko eto, treba svi isto da mislimo...ili trebamo da "postujemo" misljenje sugovornika, ali on/ona nase ne treba....na njihovu zalost ovo radi samo u oba smjera
-umjetnost je reci ljudimo ono sto zelimo, a ne dati im razloga da se naljute cak i ako je to nesto lose i nepozeljno. Rijec moze da posijece gore nego mac, zato vaganje rijeci nije na odmet...uvazavati tudja osjecanja i traziti isto zauzvrat.
|
22-03-2006 at 21:45 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
weasel Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Što me nervira....
Hocemo i mi? To je sada moderno
|
06-04-2006 at 15:23 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amigos, bishof, DamirSuljic, Deny, esadplavi, GagiNS, gogo, Koksara, MegaMan, Panasonic, PROLOM, ramche_tz, raptor, tabani mehki
|
FORUM : Kafiæ `Sunce´ : Što me nervira.... |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|