Idem na more tri do èetiri puta godišnje u ribolov.Tamo mi je zanimljivije i nikad ne znaš šta æeš dobiti na udicu,a i riba je dosta živahnija kada se vadi.Veæinom se lovi arbun,orada,bukva ,a na panulu se dobije i koja skuša iglica,lokarda.
Ja idem ponekad sa ovim brodovima, ali mi nije bas cejf, uzmes one velike blinkere, po po kile pa sta se zakaci. Jednom sam bakalara izvukao 11kg.
Inace musicu ganjam. Morsku pastrmku, potocnu, kalifornijku, sitnog bakalara, stuku itd... Sve na musicu.
citat:Nadimak wrote:
Idem na more tri do èetiri puta godišnje u ribolov.Tamo mi je zanimljivije i nikad ne znaš šta æeš dobiti na udicu,a i riba je dosta živahnija kada se vadi.Veæinom se lovi arbun,orada,bukva ,a na panulu se dobije i koja skuša iglica,lokarda.
Kolike su u prosjeku velicine bukve?Gledao sam u Neumu,djeca lovila,kao nase bjelice.
citat:Abulafija wrote:
Ja idem ponekad sa ovim brodovima, ali mi nije bas cejf, uzmes one velike blinkere, po po kile pa sta se zakaci. Jednom sam bakalara izvukao 11kg.
Inace musicu m. Morsku pastrmku, potocnu, kalifornijku, sitnog bakalara, stuku itd... Sve na musicu.
Reci mi nesto u svezi najlona Abulon,dal jos ima negdje nabaviti.Prije 30-35 godina bilo ga u Tuzli.
Reci mi nesto u svezi najlona Abulon,dal jos ima negdje nabaviti.Prije 30-35 godina bilo ga u Tuzli.
Mislis na snjuru ili na najlonski podvez za muhu? Snjura ima na senjaku kod onog druga sto ima radnju a podvez sam mozes napraviti tako sto uvezes 2-3 razlicite debljine majlona, recimo 0.4-0.3-0.2 i to je to.
Mislis na snjuru ili na najlonski podvez za muhu? Snjura ima na senjaku kod onog a sto ima radnju a podvez sam mozes napraviti tako sto uvezes 2-3 razlicite debljine majlona, recimo 0.4-0.3-0.2 i to je to.
Nisam mislio na to neg klasicni najlon od 100m,a debljina 0,3.
Izvinite ali ja više ne znam koji najon kupiti sve su to dupljaci.Kaže 0,30 i vozi ribu do 17 kg kada ga poèneš navezivat puca käo da je 0,030.
Imal ba da znate za neki koji nije dupljo.
Vjerujem da bi se nešto moglo naæi kod Muhidina na Senjaku.