Kod nas ga vise nema kupiti odavno,a za isti me vezu pozitivne uspomene,pa stoga me interesuje dal se jos uvijek proizvodi i nesta vise.
Ne znam jel trazis neku posebnu marku, ali ovdje ga vjerovatno ima, nisam doduse nikad gledao pa ne znam. More biti svasta. Ja dok nisam poceo ganjati musicarenje sam kupovao onaj upleteni (fireline mislim da se zove). Kazu da je puno jaci.
Kolike su u prosjeku velicine bukve?Gledao sam u Neumu,djeca lovila,kao nase bjelice.
Baš kao što si rekao ja sam hvatao najveèe do 150gr.Ona je samo vrijedna ulova inaæe što se tièe mesa,puna je kosti i nema neku kvalitetu.Bolja je za jelo naša bjelica.
Jesi li išao na Modrac da loviš one male somièe idu ko ludi na sve što baciš.Znao sam staviti koricu 5*5 cm i opet uzme.Ne može da ih se otarasi.Uskoro æe biti radost uhvatiti deveriku.
citat:Nadimak wrote:
Jesi li išao na Modrac da loviš one male somièe idu ko ludi na sve što baciš.Znao sam staviti koricu 5*5 cm i opet uzme.Ne može da ih se otarasi.Uskoro æe biti radost uhvatiti deveriku.
Baš kao što si rekao ja sam hvatao najveèe do 150gr.Ona je samo vrijedna ulova inaæe što se tièe mesa,puna je kosti i nema neku kvalitetu.Bolja je za jelo naša bjelica.
citat:Nadimak wrote:
Jasta,idu i na komad stare usmrdjele šuferice.Meso je odlicno,al hajd ulovi malo veci komad(200gr).
Jasta,idu i na komad stare usmrdjele šuferice.Meso je odlicno,al hajd ulovi malo veci komad(200gr).
Ako je veèi onda mu je samo glavuša veèa.
Evo ruke su mi sve izbodene od onog trnja po njemu.Sada nosim kištru alata da ga oèistim i demontiram.Dobar je za riblje èorbe ako se ima dodati još neke druge ribe.Ej kad smo kod èorbe alasi koji pecaju na Dunavu ,to sam vidio svojim oèima,kažu nema èorbe bez da se stavi koja sunèanica.
Kad je u pitanju somiæ ovdje ga rijetko ko uzima za jelo,pa hebo on je ukusniji od dosta riba iz modraca,a može se uz njega i lijpo popit.
Ako je veèi onda mu je samo glavuša veèa.
Evo ruke su mi sve izbodene od onog trnja po njemu.Sada nosim kištru alata da ga oèistim i tiram.Dobar je za riblje èorbe ako se ima dodati još neke e ribe.Ej kad smo kod èorbe alasi koji pecaju na Dunavu ,to sam vidio svojim oèima,kažu nema èorbe bez da se stavi koja sunèanica.
Kad je u pitanju somiæ ovdje ga rijetko ko uzima za jelo,pa hebo on je ukusniji od dosta riba iz modraca,a može se uz njega i lijpo popit.
Sto se tice ribljeg paprikasa nema tu neke mudrorije.Moze i deverika sa skobaljom,a dokazano da stuka zgusnjava paprikas.LJuta papricica,biber ,so,aleva paprika daju aromu.Onda ide vino ko voda.