Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
cica Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 12-02-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 18418 IP: Maskiran
|
Re: Re: Jeste li se udale za ljubav svog zivota???
citat: arnie_returns wrote:
to ce reci onaj koji je ostavio svog roditelja samog... 
ne mora tragediju ali komplikacije ce sigurno donijeti,
zato se mladji pobrinu svim sredstvima da starijima osiguraju alternativni smiraj,
ti ili si vrlo mlada ili bas i nisi shvatila neke stvari u zivotu ili ipak samo trazis neko opravdanje,
da se ti brines o toj jadnoj zeni (kako je opisa) mozda joj ta sramota u poznim godinama nebi trebala, i onako je vec sramota sto sama pije kafu pored vas 
to se u normalnim familijama ne dogadja, stariji su dobro zbrinuti i ne pada im na pamet takve gluposti
arnie, ne kaki, ne prièa žena o materijalnoj zbrinutosti, èak i da ona i sestra žive tu, u blizini majke, ipak one imaju svoju porodicu, brigu o istoj, mater bi posjeæivale, normalno kao i svako normalno dijete, ali ipak je drugaèije kad imaš kraj sebe braènog druga, kojem možeš u svako doba da se nasloniš na rame, da poprièaš s njim.... ja ne znam koliko ti znaš o odnosima roditelj-dijete, ali ono što ja znam jeste da ni roditelj ne želi da optereæuje svoje dijete, a ni dijete svog roditelja o nekom problemu (bilo da je mali ili veliki), jednostavno lakše je kad o tome poprièaš sa braènim drugom...
mogla bih ja tebi ovdje još šire obrazloženje dati, ali to n kraju svega nije tema...
|
01-10-2012 at 13:04 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
arnie_returns Nivo: Forumski vuk when the time comes
Registriran(a): 23-08-2012 Lokacija: treca munara lijevo Odgovori: 747 IP: Maskiran
|
Re: Re: Jeste li se udale za ljubav svog zivota???
citat: cica wrote:
arnie, ne kaki, ne prièa žena o materijalnoj zbrinutosti, èak i da ona i sestra žive tu, u blizini majke, ipak one imaju svoju porodicu, brigu o istoj, mater bi posjeæivale, normalno kao i svako normalno dijete, ali ipak je drugaèije kad imaš kraj sebe braènog druga, kojem možeš u svako doba da se nasloniš na rame, da poprièaš s njim.... ja ne znam koliko ti znaš o odnosima roditelj-dijete, ali ono što ja znam jeste da ni roditelj ne želi da optereæuje svoje dijete, a ni dijete svog roditelja o nekom problemu (bilo da je mali ili veliki), jednostavno lakše je kad o tome poprièaš sa braènim drugom...
mogla bih ja tebi ovdje još šire obrazloženje dati, ali to n kraju svega nije tema...
nema potrebe,
dosta si napisla
|
01-10-2012 at 15:30 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
|
Re: Jeste li se udale za ljubav svog zivota???
Aidatuzla
citat: hajde, reci nam ti zasto
Nema potrebe, ti si sebi vec dala odgovor, i sad trazis da ti ja to potvrdim.
Kad civjek sam sebi prizna istinu, onda mu nije tesko. Ali ako mu neko drugi kaze tu istinu, onda mu to tesko pada.
Ja ne zelim da tebi bude tesko. Dakle, zivi sa svojom istinom ma kakva bila. Uostalom, zivot nije med i mlijeko. Neki kazu da je pakao ovaj zivot na zemlji, i da drugig pakla nema. Da li je tako ili nije, hajde ga znaj.
Sta je bilo, bilo je. Preostali zivot treba graditi, i to tako, da nam zivot bude lijep. I to moze biti veoma zanimljovo.
|
01-10-2012 at 17:18 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
blentava Nivo: Forumski doajen Aequam memento rebus in ardius
Registriran(a): 26-12-2010 Lokacija: Belgrade, Serbia Odgovori: 4005 IP: Maskiran
|
Re: Jeste li se udale za ljubav svog zivota???
Narode, možda prièa koju æu podeliti s vama više pripada onom mom æošku ali videh ovde neku vezu pa æu vam je ipak isprièati.
Elem, tamo negde od vas daleko, meni trenutno blizu geografski, naðe sin majku u kako se kaže nedoliènoj pozi s komšijom.
Frapiran scenom kaže svom ocu:
Tata, il' ja, il' ti, il' ona mora izaæi iz ove kuæe!
Gleda ga otac pa mu reèe, pa dobro sine ako si tako odluèio ti idi.
Po meni je taj èovek pravi odgovor dao i on je taj braèni kako reèe @cica partner na èije se rame ta njegova žena uvek može osloniti tj nasloniti i izjadati.
Epilog:
Sin se ubrzo oženio, skrasio, u svoju kuæu ženu priveo (namerno izabran izraz) i poèeo šetati okolo.
Ide dotle da kad radi u tom drugom mestu tamo i obitava, tj živi dvostrukim životom.
I aj' ti znaj gde je granica ljubavi i braène sreæe, ljubomore, posesivnosti, moralisanja i svega ostalog što èini naše živote priznali mi to ili ne.
|
30-10-2012 at 22:33 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|