Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
madam Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 08-12-2007 Odgovori: 4023 IP: Maskiran
|
Re: Pushaci svih zemalja-ujedinite se!
Sta mislite da se ovdje upisemo svi koji bi volili, imaju zelju, karakter, i bla,bla da prestanu pusit, i naravno oni koji su vec prestali pusit. Da nam pisete kako je izgledala prva kafa, prvo sijelo s pusacima, sex i sl. Ako ste prestali, pa ponovo pocinjali, zasto i kako? Postoji li blazi nacin prestanka sem bolesti?
Moj prijatelj (strastveni nikotinoman) je prije 2 mjeseca prestao pusit, a prije toga jedno 6 mjeseci je smanjio skroz, mozda 5 cigara na dan. Ujutro je obavezno pio mlijeko, i navece, i kaze da poslije njega nema sanse da bi zapalio. Vremenom kaze osjetis kako je lijepo ne buditi se s bolom u plucima, i poceo sam osjecati koliko cigara smrdi, odnosno svi koji puse.
Helem, da i meni bi tako 
Ne znam kako na vas djeluje, ali na mene ima pozitivan ucinak uspjeh drugoga, odmah zazelim isto 
Eto
|
02-12-2010 at 11:26 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Pushaci svih zemalja-ujedinite se!
citat: madam wrote:
Sta mislite da se ovdje upisemo svi koji bi volili, imaju zelju, karakter, i bla,bla da prestanu pusit, i naravno oni koji su vec prestali pusit. Da nam pisete kako je izgledala prva kafa, prvo sijelo s pusacima, sex i sl. Ako ste prestali, pa ponovo pocinjali, zasto i kako? Postoji li blazi nacin prestanka sem bolesti?
Moj prijatelj (strastveni nikotinoman) je prije 2 mjeseca prestao pusit, a prije toga jedno 6 mjeseci je smanjio skroz, mozda 5 cigara na dan. Ujutro je obavezno pio mlijeko, i navece, i kaze da poslije njega nema sanse da bi zapalio. Vremenom kaze osjetis kako je lijepo ne buditi se s bolom u plucima, i poceo sam osjecati koliko cigara smrdi, odnosno svi koji puse.
Helem, da i meni bi tako 
Ne znam kako na vas djeluje, ali na mene ima pozitivan ucinak uspjeh drugoga, odmah zazelim isto 
Eto
Ja sam dva puta prestajao i dva puta pocinjao iz istog razloga. ZAO MI BILO OSTAVITI CIGARE.
Zvuci glupo, al je tako bilo.
Sto kaze jedan moj jaran: Sjedim ljetos u kaficu, predamnom odlicna kafa, novine, cvike, sunce, i kontam, eh sto bi sad bilo lijepo zapaliti cigaru, kad ne poce plakati sto sam presto 
Tako je i kod mene otprilike bilo.
|
02-12-2010 at 11:30 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
madam Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 08-12-2007 Odgovori: 4023 IP: Maskiran
|
Re: Re: Pushaci svih zemalja-ujedinite se!
citat: Abulafija wrote:
Ja sam dva puta prestajao i dva puta pocinjao iz istog razloga. ZAO MI BILO OSTAVITI CIGARE.
Zvuci glupo, al je tako bilo.
Sto kaze jedan moj jaran: Sjedim ljetos u kaficu, predamnom odlicna kafa, novine, cvike, sunce, i kontam, eh sto bi sad bilo lijepo zapaliti cigaru, kad ne poce plakati sto sam presto 
Tako je i kod mene otprilike bilo.
I zvuci glupo
Ja sam tako pocela pusit, u zenama koje puse sam vidjela neku opustenost za razliku od onih koje s rukama nizase
To su stvarno glupi razlozi i onda kontam nije to nikakva ovisnost, jer kad je moralo, znala sam ne pusit po 10 dana, bolest i sl.
Plus, cigare na posklupljuju, ozbiljno razmislite o ovome 
|
02-12-2010 at 11:38 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: ademir, ALENKO, asljgc, atko, backspace, blatazar, Brezan, cove72, daktilograf, Enida.ja, Fakultetski_obrazovan, faraontz, grabator, Ismet, izlijecise, Maid_guzonja, mustafabesic, nebo, PedjaM, Pucvala, safijatz, Spatzy, sumatra, Trex, tuzlarijanac, _Calixa_
|
FORUM : Zdravlje : Pushaci svih zemalja-ujedinite se! |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|