Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima


FORUM : Ženski minder : Kucni recepti za ljepotu i njegu
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Aykira
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 17-05-2009
Odgovori: 2062
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Kucni recepti za ljepotu i njegu

Prirodni tretmani protiv akni – piling i maska
Želite li se zaista riješiti akni? Preporuèamo vam da pokušate s prirodnim proizvodima koje æete sami lako pripremiti kod kuæe, bez velikih troškova, a koji æe za vašu kožu zasigurno biti blagotvorni, bez štetnih umjetnih dodataka.

Zapoènite ovim predivnim proèišæujuæim pilingom, a zatim isprobajte masku od rajèice protiv akni ili masku za uèvršæivanje lica koja æe stegnuti pore.

Nakon maske nanesite na kožu nemasnu hidratantnu kremu.

Lice æe vam biti osvježeno, a akne æe poèeti nestajati u kratkom vremenu.

Proèišæujuæi piling od meda

* 1 žlica meda
* 2 žlice sitno mljevenih badema
* 1/2 žlièice limunovog soka

Nježno natrljajte na lice. Isperite toplom vodom.

Maska od rajèice protiv akni

* Uklonite kožu i sjemenke, pa zdrobite 1/4 rajèice
* 2 žlièice obiènog jogurta
* 1 žlièica zdrobljenog krastavca
* 2 žlièica aloe gela
* 3 žlièice praška za zobenu kašu
* 2 listiæa mente (zdrobljena)

Pomiješajte sve sastojke u zdjeli, nanesite na lice i ostavite 10 minuta. Isperite toplom vodom.

Maska za uèvršæivanje lica
Izlupajte:

* 1 žlicu meda
* 1 bjelanjak
* 1 žlièicu glicerina (može se kupiti u trgovinama kozmetikom) dovoljno brašna da stvori kremu (otprilike 1/4 šalice)

Namažite na lice i vrat. Ostavite 10 minuta. Isperite sa toplom vodom.

Nako toga nanesite nemasnu hidratantnu kremu.


Autor: Andrea Kosteliæ

15-12-2009 at 18:09 | Ukljuèi u odgovor
Aykira
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 17-05-2009
Odgovori: 2062
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Kucni recepti za ljepotu i njegu

Prirodna kozmetika: ljepota iz mlijeka



Da bi vam koža postala meka i glatka, umoèite komadiæ vate u mlijeko i natapkajte time cijelo lice. Ostavite tako pola sata i isperite vodom.

Pomiješajte dvije žlice mlijeka s jednom žlièicom soli i nanesite na lice u vrijeme spavanja. Ovo kožu èini vrlo mekom i svileno glatkom.

Za posvjetljivanje tena sameljite nekoliko badema, pomiješajte s mlijekom i nanesite na lice u vrijeme spavanja.

Takoðer, za posvjetljivanje tena, uzmite žlicu mlijeka i pomiješajte su sa po jednom žlicom ribane mrkve, soka naranèe i otopljenog meda. Ostavite na licu 15 minuta.

Još jedna maska koja kožu èini mekom i glatkom pripremljena je s po jednom èetvrtinom žlièice sjemenki lubenice, krastavca i tikve. Sameljite ih i pomiješajte u pastu s dovoljno mlijeka. Umiješajte pola žlièice vrhnja ili masnoæe sa mlijeka i nekoliko kapi ružine vodice. Ostavite na licu 20 minuta.

Za svjetliju kožu, sameljite mali komad sandalovine i pomiješajte s mlijekom u pastu. Ostavite na licu 20 minuta.

Za uklanjanje svrbeža i ostalih ošteæenja kože sameljite jednu žlièicu žute gorušice u pastu i pomiješajte s jednom žlicom vrhnja, pa ostavite na tijelu oko 20 minuta.

Za popravljanje suhe i grube kože uzmite dvije žlice vrhnja i dodajte žlièicu bademovog ulja i nekoliko kapi esencije ruže. Ostavite oko pola sata prije uklanjanja sa vodom.

Osim vanjske uporabe mlijeka, popijte jednu èašu svakog dana. To æe oèuvati vašu kosu, zube, nokte i oèi u dobroj kondiciji i ostaviti dozu sjaja na vašem licu.

Tekst: Bob Sidell, make-up artist

15-12-2009 at 20:43 | Ukljuèi u odgovor
blentava
Nivo: Forumski doajen
Aequam memento rebus in ardius

Registriran(a): 26-12-2010
Lokacija: Belgrade, Serbia
Odgovori: 4005
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Kucni recepti za ljepotu i njegu

Kokos – njega kose i kože



Uploaded with ImageShack.us
Kao sastojak kozmetièkih proizvoda, ili ako se koristi samostalno, kokosovo ulje odlièno vlaži i omekšava kožu. Nakon nanošenja koža je baršunasto glatka.Kokosova palma (Cocos nucifera) je drvenasta biljka rasprostranjena u tropskim krajevima, pogotovo na obalama i otocima Tihog i Indijskog oceana.
Uzgaja se kako iz estetskih, tako i iz praktiènih razloga jer se gotovo svaki dio kokosove palme može iskoristiti. Plod se koristi za hranu i piæe (kokosovo mlijeko), te u industriji krema i sapuna. Vlaknasti dijelovi ploda su nekoæ služili za izradu užadi, tepiha i èetka, a danas služe i za izradu izolacijskog materijala i automobilskih sjedala koja se ugraðuju u vozila marke "Daimler Chrysler". Lišæe je od davnina služilo za pokrivanje krovova i izradu pletenih rukotvorina, a preraðuje se i u Cocos na portugalskom znaèi majmun (jer orah podsjeæa na majmunsko lice).insekticide. Debla se koriste kao graðevinski materijal, a od kore se izraðuje guma. Zato ne èudi da je sanskrtski naziv za kokos kalpa vriksha , to znaèi “drvo koje zadovoljava sve životne potrebe”.
Portugalski i španjolski istraživaèi dali su naziv kokosovom orahu prema njegovom izgledu: Cocos na portugalskom znaèi majmun (jer orah podsjeæa na majmunsko lice), mada prema nekim izvorima naziv je dobio prema babarogi (El Coco). Nucifera na latinskom oznaèava nositelja oraha.

Dobivanje i svojstva kokosovog ulja

Najpoznatija primjena kokosovog ulja je u obliku pakunga za kosu, ali ne treba zanemariti i njegovu ulogu u njezi kože.Kokosovo ulje se dobiva iz kopre , sušenog mesa kokosovog oraha. Iako kopra sadrži manje masnoæa od nekih drugih orašastih plodova (na primjer badema), kokosovo ulje se istièe visokim udjelom zasiæenih masnih kiselina, a takoðer i sadrži minerale poput željeza i cinka. Zbog svog sastava ulje je vrlo stabilno, sporo oksidira, pa mu je rok trajanja duži od biljnih ulja koja sadrže veliku kolièinu nezasiæenih masnih kiselina.
Ulje kokosa se pretežno koristi u kozmetièkoj industriji, ali treba napomenuti i njegova antibakterijska svojstva. Prema nekim studijama, laurinska kiselina koja je prisutna u ulju pokazuje znaèajno djelovanje na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije, poput Staphylococcus aureus, Streptococcus spp. i Enterobacter spp.
Stanovnici tropskih podruèja koriste kokos za iscjeljivanje opekotina od sunca, ili pak ošteæenih i popucalih bradavica kod dojilja. Dokazano je da kokosovo ulje sadrži fitosterole, koji su navodno zaslužni za takvo protuupalno i regenerativno svojstvo ulja.
Kao sastojak kozmetièkih proizvoda, ili ako se koristi samostalno, kokosovo ulje odlièno vlaži i omekšava kožu. Nakon nanošenja koža je baršunasto glatka. U masažama, odlièna kombinacija je kokosovo i bademovo ulje, jer su oba ulja idealna po upojnosti i klizavosti.
Èesto se koristi u izradi balzama za usne, baš zbog svoje konzistencije.
Najèešæe se koristi u pakunzima za njegu kose, jer hrani i regenerira suhu kosu.


Njega kože

Kokos je zaista drvo s tisuæu namjena. Dvije polovice kokosovog oraha se mogu lupati jedna o drugu, kako bi postigli zvuèni efekt konja u kasu. Funkcionira – montipajtonovci su veæ dokazali u Svetom gralu.Iako je kokosovo ulje primarno poznato kao odlièan pakung za kosu, ne treba zanemariti i njegovo djelovanje na kožu. Prvo što se uoèi kada se nanese na kožu je izuzetna glatkoæa kože. Obzirom da je kokosovo ulje krutina, možete ga pomiješati s nekim drugim biljnim uljem kako bi dobili mješavinu tekuæe konzistencije.
Ako vam odgovara korištenje kokosa u obliku “maslaca”, eterièna ulja koja želite dodati možete umiješati pomoæu kuhinjskog miksera. Drugi naèin je da rastopite kokos na parnoj kupelji (topi se na dosta niskoj temperaturi, oko 25 ° C), dodate eterièna ulja i ostavite mješavinu na sobnoj temperaturi da se skrutne.
Kokos (sa ili bez dodatka nekog drugog biljnog ulja ili eteriènih ulja) možete koristiti za njegu lica (umjesto kreme), ili njegu tijela. Iako sadrži pretežno zasiæene masne kiseline, dobro se upija u kožu i ne ostavlja masan trag. Dobro djeluje na sve tipove kože.

Recept za njegu lica Prema studiji objavljenoj 1984., više se fatalnih nesreæa dogodi zbog padajuæih kokosovih oraha, nego zbog napada morksih pasa.

30g kokosovog ulja
6 kapi eterièno ulje sjeme mrkve
6 kapi eterièno ulje ružmarin verbenon
6 kapi eterièno ulje lavanda, prava
Ova mješavina je pogodna za sve tipove kože – regenerira, vlaži i njeguje kožu.

Recept za njegu tijela (tekuæa konzistencija)
50g kokosovog ulja
50ml biljnog ulja badema
15 kapi eterièno ulje palmarosa
10 kapi eterièno ulje geranij (marokanski ili burbon)
15 kapi eterièno ulje ružino drvo

Ulje kokosa je takoðer i dobrodošao dodatak u uljima na njegu nježne kože beba, a može se koristiti i samo.
Prema nekim izvorima, kokosovo ulje pospješuje tamnjenje kože kod sunèanja i omoguæava da koža ravnomjerno potamni. Oprez, ulje ne sadrži nikakve zaštitne UV filtere.

Ukoliko sami radite kreme, isprobajte kremu za ruke gdje za masnu fazu stavite samo kokosovo ulje. Koža na rukama postaje vrlo njegovana i zategnuta nakon samo nekoliko nanošenja.


Njega kose

Od kokosovih oraha možete napraviti i vrlo egzotièan grudnjak :-)Kako je veæ spomenuto, kokos se najèešæe spominje u kontekstu pakunga za njegu suhe kose. Pripadnici tropskih rasa koji utrljavaju kokosovo ulje u kosu još od djetinjstva, rijetko kada u starijoj dobi izgube kosu ili posijede. Možete ga koristiti samog, ili uz dodatak nekog biljnog ulja (preporuèa se jojoba).

Recept za pakung za kosu
100g kokosovog ulja
20ml biljno ulje jojoba
100 kapi eterièno ulje ružmarin cineol

Ružmarin cineol potièe cirkulaciju vlasišta. Ukoliko postoji problem opadanja kose, u navedenu recepturu dodajte još 20 kapi atlaskog ili himalajskog cedra.

Pakung se koristi na uobièajen naèin: obilato se nanese na vlasište, utrlja se i ostavi na kosi da djeluje minimalno pola sata (a najbolje je preko noæi). Nakon toga se ispere blagim šamponom. Kod izrazito suhe kože možete na opranu, još mokru kosu utrljati malu kolièinu kokosa bez ispiranja (ne više od velièine zrna graška, jer æe inaèe kosa biti masna kada se osuši).

Ovakav pakung za kosu je naroèito dobro koristiti za kosu ošteæenu i isušenu zbog izlaganja suncu i soli. Nakon kupanja i sunèanja, oporavite kosu s kokosovim pakungom koji tada možete koristiti jedanput tjedno prvi mjesec dana, a nakon toga dovoljno je njegovati kosu na taj naèin svaka 2-4 tjedna.

Njega usana

Indijska poslovica: Onaj tko vidi uspravno palmino drvo ide ravno u raj.Kokos možete koristiti za izradu balzama za usne. U recepturi možete koristiti kombinaciju shea maslac i kososa, ili sam kokos. Kokosovo ulje je vrlo je mazivo, a istovremeno hrani i njeguje osjetljivu kožu usana.

Recept za balzam za usne
4 g kokosovog ulja (ili 2g shea maslaca + 2g kokosa)
4 ml biljno ulje jojoba
2 g pèelinjeg voska
4 kapi eterièno ulje slatke naranèe

Kokosovo ulje, jojobu i pèelinji vosak otopite na parnoj kupelji. Dodajte eterièno ulje i smjesu izlijte u posudicu s navojem. Kada se ohladi (i stvrdne) zatvorite posudicu.

http://www.oshadhi.hr/aromaterapija-aromakozmetika-tekstovi-recepture/biljno-ulje-kokos.htm

16-08-2011 at 20:15 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 48
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: EminaS, meho, Mela77, mikimini, Mir$o, pljosko, strokeunit
FORUM : Ženski minder : Kucni recepti za ljepotu i njegu New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice