Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorkama (samo nemojte pitati kako se prave djeca)
|
hurija Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Je li kasno za sunecenje ?
citat: racionalna manjina wrote:
Mogu ti reæi iz vlastitog iskustva da je to za dijete od šest godina veoma traumatièan doživljaj, jer mene su moji natjerali na to baš u toj dobi.
Suneæenje nije nešto loše, ali ja mislim da kod nas ljudi djecu ne sunete zbog prevencije nekih moguæih komplikacija ( koje su veoma rijetke) veæ iz vjerskih razloga koje praktikuje veæina pa moraju i oni, da ne bi bili crne ovce.
Vjerujem da je iskustvo traumatièno bilo za tebe. I nisi jedini, ali je sigurno manje nego da dok je mlaðe i moguænost samopovreðivanja veæa ili starije pa se nakaleme krvarenja, presijecanje nervnih spletova, problemi sa erekcijom itd da ne duljim o ostalim medicinskim tragedijama koje vas muške može zadesit' u starijoj/odraslijoj dobi, a vezane su za cirkumciziju.
A ovo prije što si rekao, da je kod nas više vjerski nego medicinski razlog..kako god, lièno o tome želim pozitivno da razmišljam, da ne naginjem vjerskom ili inom. Jednostavno, koji god je razlog, pozitivan je jer smanjuje broj oboljelih od ...da se ne rasplinjavamo u medicinu.
|
28-04-2010 at 20:35 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|