Info: Za sve nejasnoce tu su moderatori kojima se mozete obratiti za pomoc ......vezanu za forumske probleme, za sve ostalo morate naci nekoga drugog. :)


FORUM : Sex : Seksualne zanimljivosti
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13657
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Seksualne zanimljivosti

Šta je to?
Nije bilo nit' æe biti,nit' je sad tako,a kad bi bilo ne bi valjalo da bude ...
ali da li?


Zanimljivo: tekst iz avaza


JUŽNOAFRIKANKA IZUMILA ZANIMLJIVU SPRAVICU"Zubata vagina" silovatelja æe koštati muškosti

Pošto u Južnoj Africi silovanja poprimaju epidemijske razmjere, doktorica Sonete Elers je izumila napravu koja æe silovatelja koštati njegove muškosti. Prema nezvaniènim procjenama, u toj zemlji godišnje bude silovano i do 400.000 žena i djevojèica.

U pitanju je uložak od lateksa nalik tubi, koji se poput tampona stavlja unutar vagine. S unutrašnje strane ima nazubljene ‘udice’ koje se urezuju u polni organ silovatelja, tako da pored toga što izazivaju jak bol, onemoguæuju da se penis izvuèe bez teških povreda.

Jedini naèin za izvlaèenje je hirurški zahvat koji podrazumijeva i ljekara i prisustvo policije, koja bi potom manijaka uhapsila. Takoðer, pošto je silovatelj prezauzet bolom, to omoguæava žrtvi da pobjegne i tako izbjegne dodatno nasilje. Još jedan pozitivan efekat je i smanjenje opasnosti od prenošenja HIV infekcije i neželjenih trudnoæa.

Izum je izazvao i mnogo negativnih reakcija, i to uglavnom kod udruženja za borbu protiv silovanja i nasilja nad ženama. Liza Veten iz Centra za Studije nasilja i pomirenje tvrdi da je pomisao da žene treba da se adaptiraju na silovanja na ovaj naèin zastrašujuæa. Kritièari smatraju da je mnogo bolje baviti se preventivnom edukacijom protiv seksualnog napastvovanja.

Meðutim, Sonete Elers se ne da pokolebati.

- Ja nisam edukator i želim da zaustavim one na koje edukacija nema efekta. A na kritike da je metoda ekstremna, mogu samo da kažem da divljaèko nedjelo zaslužuje divljaèke posljedice - smatra Elersova.


-(valjda eto može da ima zube)

11-03-2013 at 21:26 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nivo: Forumski doajen
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Lokacija: USA
Odgovori: 1588
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Seksualne zanimljivosti

O ovom problemu neke od africkih zena objavile su i knjige. Naravno knjige su objavljene na Zapadu kako bi se svijet upoznao sa ovim problemom. Ali africka praksa se nastavlja iako neke zemlje donose zakone kojima se sprecavaju nakane ovog obicaja.

citat:
Komfort Momoh, porijeklom iz Nigerije, koja je osnovala prvu bolnicu u Velikoj Britaniji za pomoæ djevojèicama, žrtvama obrezivanja u Africi, govori o brutalnosti ovog “tradicionalnog èina”. Uprkos zakonskoj zabrani sporne prakse u ovoj zemlji, pedesetogodišnja babica godišnje ima oko 350 pacijentica.
[24 sata info]

- Dolaze mi mlade osobe i pitaju me: “Da li možete da mi vratite klitoris?”, naljute se kada saznaju da ne može biti vraæen - otkriva Komfort Momoh.

Obrezivanje ženskih genitalija se obièno odvija na djevojèicama uzrasta izmeðu pet i dvanaest godina. Gospoða Momoh istièe da je veliki pomak to što se sve više govori o ovom problemu. Postoji nada da æe ukazivanje na sve strahote tjelesnog sakaæenja spasiti 30 hiljada djevojaka i žena iz Afrike koje se nalaze u Velikoj Britaniji i koje su izložene velikom riziku.

Zloglasan obièaj nekih afrièkih plemena, obrezivanje genitalija zloupotrebljava i unakazuje žensko tijelo. Opravdanje se nalazi u tradiciji, kulturnim obièajima i vjeri. Brutalan postupak je za njegove pristalice društveno prihvatljiv i i logièan. U okviru pojedinih zajednica žensko obrezivanje se smatra neophodnim da bi se djevojke udale i èesto ih obavljaju osobe bez znanja o anatomiji.

Ono se odvija na krajnje nehuman naèin. Djelimièno ili u potpunosti se odstranjuju ženski spolni organi nesterilizovanim instrumentima, žiletom, kuhinjskim nožem ili komadima stakla. Pribor se najèešæe upotrebljava na više pacijentica. Postupak se primjenjuje i neposredno nakon roðenja djevojèica bez uporebe anestetika. Tokom procedure dolazi do teškog krvarenja, kasnije se javljaju problemi sa mokrenjem, infekcije, neplodnost, kompilacije na poroðaju i poveæani rizik od smrti novoroðenèeta. Patnje žrtava ovog varvarskog èina su nezamislive. Tokom “operacije” mnogo djevojaka i žena umrlo je zbog prevelikog šoka i neizdrživih bolova.

Muškarci koji su imali seksualno iskustvo sa ženama žrtvama obrezivanja istièu da je ono veoma neprijatno.
- Neki kažu da je to kao da penisom pokušavaju da prodru u zid od cigle - dodaje Momoh.

Postoje èetiri vrste obrezivanja:
1. kliterodektomija- djelimièno ili potpuno odstranjivanje klitorisa
2. ekscizija- uklanjanje malih stidnih usana
3. “infibulation”- ostavlja se samo mali otvor za mokrenje i menstruaciju, odrežu se male stidne usne, a velike stidne usne jednostavno se zašiju zajedno, pri èemu se umjesto hirurške igle upotrebljava trn.
4. svi ostali postupci sakaæenja ženskog genitalnog podruèja

Iako se obrezivanje, najviše odvija u Africi, u preko 30 zemalja, u posljednje vrijeme ova praksa se velikom brzinom širi i u Indoneziji. Studije provedene 2003. i 2010. godine ukazuju da 86 do 100 posto domaæinstava podrvrgava kæerke obrezivanju, veæ nakon njihove pete godine. Više od 90 posto odraslih je izjavilo da namjerava da nastavi sa ovom praksom.

Svjetska zdravstvene organizacija naglašava da obrezivanje nema nikakvih zdravstvenih beneficija i da grubo krši ljudska prava djevojaka i žena. Ljudi koji oragnizovano vrše genitalno sakaæenje u Velikoj Britaniji suoèavaju se sa zatvorskom kaznom do 14 godina.

Supermodel iz Somalije Varis Diri, koja je i sama žrtva obrezivanja, podržala je akciju za pomoæ djevojèicama, žrtvama nasilja u Velikoj Britaniji. Ona je podržala projekat koji je pokrenula britanska policija sa namjerom da se sprijeèi praksa sa fatalnim posljedicama.

- To je zloèin nad djeteteom, zloèin protiv èovjeènosti, to je zlostavljanje, apsolutno krivièno djelo i moramo ga zaustaviti - izjavila je ona.
12-03-2013 at 20:31 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nivo: Forumski doajen
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Lokacija: USA
Odgovori: 1588
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Seksualne zanimljivosti

Stara tradicija samo jos ponegdje

http://www.24sata.info/vijesti/svijet/141076-FOTO-Indijka-braku-pet-muzeva-Imam-mnogo-vise-paznje-ljubavi-vecine-zena.html

19-03-2013 at 14:53 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Seksualne zanimljivosti

Novosti iz Rovinja: Legaliziran swinger sex na Punti Križa


Prema neslužbenim informacijama Ruskih inevstitora, uz pomoæ jednog rovinjskog odvjetnika, u najam od Hrvatskih šuma na rok od pet godina dobilo 5.000 èetvornih metara zemljišta u neposrednoj blizini poznate plaže Punta Križa. Osnovali su tvrtku Tanka Linija d.o.o. i s pologom od 210.000 kuna ozbiljno se prihvatili posla.

Navedeni teren se nalazi na potezu od sjeverne granice kampa Amarin prema plaži Punta Križa, koja se u medijima veæ spominjala kao swingerski raj i idealno mjesto za nesputani seks pod vedrim nebom.

Detalje oko koncepta i naèina poslovanja kluba Fine Line, koji se opisuje kao „lifestyle beach club“, uz napomene „Adults only, clothing optional“ ili „Day and night in full swing“ zainteresirani mogu vidjeti na internetskim stranicama kluba.

- Naš beach bar & club jedinstvena je kombinacija ugodne plaže za odrasle i noænog kluba koji svojim gostima nudi savršenu lokaciju, visoku razinu usluge po povoljnim cijenama, ukusnu dnevnu animaciju i uzbudljive veèernje i noæne predstave. Par može odabrati udoban krevet na plaži (20 do 45 eura, op.p.), a dama ili gospodin ležaljku (8 do 23 eura), navode izmeðu ostalog u Fine Line klubu.

Istra News – Rovinjski swinger sex na Punti Križa legaliziran.

23-04-2013 at 18:21 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
Nivo: Forumski doajen
ko je dir'o djeda mraza

Registriran(a): 31-01-2009
Lokacija: dunjaluk
Odgovori: 8575
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Seksualne zanimljivosti

Bilo da se radi o broju seksualnih partnera, riziku od papiloma virusa ili neèemu treæem, dobro je znati neke statistièke podatke o seksu. Pogledajte šta kaže statistika i vidite da li se uklapate u nju ili ste izuzetak.



1) DA LI STE ZARAŽENI?

Bar 50 odsto seksualno aktivnih muškaraca i žena imaæe u jednom trenutku života humani papiloma virus. Virus se može javiti u blažem obliku i izazvati genitalne bradavice, dok u ekstremnom obliku može dovesti do raka grliæa materice i drugih oblika kancera. U 90 odsto sluèajeva imuni sistem æe se sam izboriti sa virusom u roku od dve godine.



2) KOLIKO STE SEKSUALNIH PARTNERA IMALI?

Istraživanje u kome su uèestvovali oni od 20 do 59 godina, došlo je do zakljuèka da žene imaju u proseku èetiri partnera u toku života, a muškarci sedam.



3) DA LI STE IMALI SEKS ŠEMU?

Dve teæine uèenika koledža bilo je u seks šemi, navodeæi manjak odgovornosti kao glavnu prednost. Više od polovine kaže da je primenjivalo sve oblike seksualnih i predseksualnih aktivnosti sa tom osobom; 23 odsto njih kaže da je imalo samo seks, dok je osam odsto imalo sve osim samog seksa.



4) DOSTIGNETE LI ORGAZAM SVAKI PUT?

Dok 75 odsto muškaraca svaki put u toku seksa dostigne orgazam, samo 29 odsto žena može se pohvaliti time.

Veæina žena ne može da doživi orgazam samo penetracijom, nego im je potrebna i stimulacija klitorisa.



5) IMATE LI UDOBAN KAUÈ?

Jedan od 10 braènih parova (ili 12 odsto) kaže da obièno spava odvojeno.




6) TREBA LI VAM PODSTICAJ?

Otprilike pet odsto muškaraca starih 40 godina i 15 do 25 odsto muškaraca starih 65 godina ima problema sa impotencijom.



7) ZAŠTO TO RADITE?

Postoji diskusija o tome da li muškarci imaju biološki nagon da prenesu i rašire svoje gene. Jedna Ruskinja koja ježivela u 18 veku drži rekord u broju dece koju je rodila: 69, a bila je trudna 27 puta, jer je 16 puta rodila blizance, sedam puta trojke i èetiri puta èetvorke. Ali je nju nadmašio muški rekorder sa najviše dece, marokanski imperator Mulaj Ismail ibn Šarif, koji je, prema Ginisovoj knjizi rekorda, imao bar 342 æerke i 525 sinova

18-11-2013 at 19:02 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nivo: Forumski doajen
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Lokacija: USA
Odgovori: 1588
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Seksualne zanimljivosti

citat:
Prošlog petka vatrogasci u Ciudad Realu pozvani su u spašavanje nakon nesvakidašnjeg dogaðaja.

Prema pisanju Locala.es iz bunara su spasili 21-godišnju djevojku koja je bila pothlaðena i u šoku nakon što je upala kroz otvor - za vrijeme seksa. Poklopac je popustio pod težinom dvoje ljudi u strastvenom zagrljaju, zbog èega je žena propala 10 metara u dubinu.

Uz sve to, èini se da par nije bio u pretjerano dobrim, ili barem bliskim, odnosima: mladiæ nije reagirao nimalo kavalirski, veæ je samo navukao hlaèe i pobjegao s mjesta dogaðaja. Hitna služba naknadno je primila anonimni poziv kojim je dojavljeno što se dogodilo i iako se vjeruje da je na vezi bio upravo dotièni ljubavnik, kod bunara se više nije pojavio.

Vatrogasci su ženu izvukli potpuno mokru i bez donjeg rublja. Odvedena je u bolnicu gdje je zadržana preko noæi te potom puštena.


http://www.avaz.ba/showbiz/kiosk/zena-upala-u-bunar-za-vrijeme-seksa

03-04-2014 at 16:03 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 32
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan0412, Amadeaida, Berba, billboard90, Dva M, Edo.Klosaric, Image, labudtz, ladyS, Mahe, marijana h, musa, Nestasni, pere_fuma, samko, skojevska, Soprano, spam, Timo
FORUM : Sex : Seksualne zanimljivosti New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice