Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Zdravlje : A H1N1
Strana: 1 2 3 4 5 6 7
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Remzi
Nivo: Forumas sa iskustvom
Dr.Vejsil Hetjimitj
Registriran(a): 01-03-2007
Odgovori: 166
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: A H1N1

citat:
bdirlija wrote:

Jedino što nam ne rekoše kakve leukemije. Ako se dobro sjeæam bilo je rijeèi o akutnoj. A ko zna kakva je to bolest zna i koliko je takav organizam osjetljiv na BILO KAKVU infekciju. A samo Bog zna koliko je takvih sluèajeva pripisano svinjskoj gripi. Ali naravno da je danas "najatraktivnije" sve to natovariti samo H1N1.

Kako god bilo, narode æerajte ðecu da peru ruke. A i vi ne zabushavajte!

A u kojim ili u kojoj to konkretno zemlji "æeraju" da se vakcinise?

ova nesretna djevojcica da je bila vakcinisana sada bi bila medju zivima.i upravo u zemljama koje su kupile vakcinu,prioritet u vakcinisanju imaju "rizicne grupe" u koju bi recimo spadala i ova nesretna djevojchica
17-11-2009 at 08:42 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
Nivo: Forumski doajen
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

icon Re: A H1N1

citat:
Remzi wrote:

A u kojim ili u kojoj to konkretno zemlji "æeraju" da se vakcinise?

Prika moj za ovo postoji Google oli nešto slièno. Naravno ako znaš neki od stranih jezika. Pa majka mu stara nisam ti ja profesor ili uèitelj. A i oni bi ti rekli da se malo sam potrudiš. I naravno zagriješ stolicu. Meni valja u nove radne pobjede.

ova nesretna djevojcica da je bila vakcinisana sada bi bila medju zivima.i upravo u zemljama koje su kupile vakcinu,prioritet u vakcinisanju imaju "rizicne grupe" u koju bi recimo spadala i ova nesretna djevojchica

A kol'ko to vakcina æoik treba da popije sezonski. Gripa A, pa navrne i B pa ova ona èitava abeceda i azbuka. Fala vama al' bez mene ko domina.

citat:
October 8, 2009

First Daughters Not Vaccinated Against H1N1 President Obama's school age daughters have not been vaccinated against the H1N1 flu virus. White House Press Secretary Robert Gibbs says the vaccine is not available to them based on their risk. Mo'š mislit

citat:
October 27, 2009
WASHINGTON -- Malia and Sasha Obama were given the H1N1 flu vaccine last week, the White House disclosed today as a case of H1N1 was confirmed at the private school campus 11-year-old Malia attends.

Al' u k.... Niko im više ne vjeruje, a i ko bi nakon sljedeæe reèenice:

citat:
President Barack Obama and the first lady have not yet been vaccinated for H1N1, according to the spokeswoman, Katie McCormick Lelyveld. They will wait until the needs of priority groups identified by the Centers for Disease Control are met, she said.

http://www.chicagobreakingnews.com/2009/10/sasha-malia-obama-president-barack-h1n1-flu-sidwell-friends.html

Eto ja se malo potrudi, a ostalo je na vama za sad.

PUUUUNO ZDRAVLJA SVIMA AAAJJMOOO BOSNO BOSNO AJMO HERCEGOVINO....

Samo nemoj onu "...mene život razoèarao..."

ALEE ALEEEEE

[Edited by bdirlija on 17-11-2009 at 09:32 GMT]
17-11-2009 at 09:15 | Ukljuèi u odgovor
Remzi
Dr.Vejsil Hetjimitj

Posto znas da guglas,a znas i strane jezike ,jos mi nisi odgovorio u kojoj to zemlji "æeraju" da se vakcinise?Jel prilikom "æeranja" koriste puske ili prijete zatvorskim kaznama?

Naravno da jedan pravi predsjednik jedne drzave,nece uskakati preko reda i uzimati vakcinu od nekoga kome je potrebnija jer je u "rizicnoj grupi".Broj vakcina je ogranicen i ne mogu se proizvesti tako brzo bas za sve.Neke zemlje pokazuju humanizam tako sto jedan broj vakcina prepustaju zemljama u razvoju.Rizicne grupe bi svakako trebale biti vakcinisane kao i zdravo stanovnistvo u sto vecem broju,kako bi rizik za pandemiju bio minimalan.jer vakcinisanje je najbolji nacin da se zaustavi ekstremno brzo sirenje infekcije.

17-11-2009 at 10:12 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

Samo da kažem , nije vakcinu primiti ko vode se napiti ko iole zna , trebao bi znati šta kako i kad
Kako vidim žrtve su uglavnom veæ bolesni i to dobro bolesni , ne èuh niti jedan sluèaj zdravog èojka kako umrije od ove gripe
Eto u Hrvatdkoj još jedan smrtni sluèaj , muškarac 40 i kusur godina , predebeo i bolestan od nekoliko bolesti

Samo prevencija , podizanje imuniteta i djecu èuvati

Haj sad nastavite borbu

17-11-2009 at 10:58 | Ukljuèi u odgovor
Remzi
Dr.Vejsil Hetjimitj

da naravno,nije vakcinu samo tako dobiti..

prije vakcinacije,svakako se mora znati sljedece:

jesi li alergican na jaja,ako imas bolesti srca koje lijekove uzimas i jesi li prije prilikom vakcinisanja imao/la alergijske reakcije...

17-11-2009 at 13:03 | Ukljuèi u odgovor
andjela

citat:
Remzi wrote:
da naravno,nije vakcinu samo tako dobiti..

prije vakcinacije,svakako se mora znati sljedece:

jesi li alergican na jaja,ako imas bolesti srca koje lijekove uzimas i jesi li prije prilikom vakcinisanja imao/la alergijske reakcije...

Moj onaj ti , i sve to da je ok , zdrav -prav od vakcine može svašta da se desi
17-11-2009 at 14:26 | Ukljuèi u odgovor
Remzi
Dr.Vejsil Hetjimitj

citat:
andjela wrote:

Moj onaj ti , i sve to da je ok , zdrav -prav od vakcine može svašta da se desi

moze,ali to nije slucaj samo sa ovom vakcinom vec sa svakom,dakle i onom "obichnom"
17-11-2009 at 14:32 | Ukljuèi u odgovor
andjela

citat:
Remzi wrote:

moze,ali to nije slucaj samo sa ovom vakcinom vec sa svakom,dakle i onom "obichnom"

pa o tome i govorim , zato sam i rekla generalno , nije vakcinu primiti ko vode se napiti ako se baš ne more , onda bi bolje bilo ne primati znaèi eventualno riziène skupine , ako se baš boje i moraju
17-11-2009 at 14:40 | Ukljuèi u odgovor
Denci

Registriran(a): 28-08-2006
Odgovori: 24424

u skoli gdje radim 18 djece obolilo od svinjske gripe,treba vidjeti svojim ocima kakvi se vrate u skolu,iscrpljeni,laksi za 2-3kg,blijedi...ako se vas strah vakcinisati,ne pametujte,vakcinisite djecu.Grehota je da ti se razvlaci 7 dana,ne jede i gori od temperature,ako vec ne mora.Vakcina ko vakcina,svaki dan ih nekoliko kasni na nastavu jer su isli da je prime i sve normalno funkcionise,ko i kod obicne.Moj savjet,bolje sprijeciti nego lijeciti 

Keep your eyes on the stars and your feet on the ground.
17-11-2009 at 16:59 | Ukljuèi u odgovor
andjela

citat:
Denci wrote:
u skoli gdje radim 18 djece obolilo od svinjske gripe,treba vidjeti svojim ocima kakvi se vrate u skolu,iscrpljeni,laksi za 2-3kg,blijedi...ako se vas strah vakcinisati,ne pametujte,vakcinisite djecu.Grehota je da ti se razvlaci 7 dana,ne jede i gori od temperature,ako vec ne mora.Vakcina ko vakcina,svaki dan ih nekoliko kasni na nastavu jer su isli da je prime i sve normalno funkcionise,ko i kod obicne.Moj savjet,bolje sprijeciti nego lijeciti

gripa ko gripa svaka iscrpljuje i poslije svake insan , a naroèito dijete ne izgleda dobro
svako nek se èuva onako kako misli da je najbolje , ali generalno mislim da je panika vještaèka!!!

[Edited by andjela on 17-11-2009 at 18:56 GMT]
17-11-2009 at 18:55 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Zdravlje : A H1N1 New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net