|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: A H1N1
citat: Remzi wrote:
Posto znas da guglas,a znas i strane jezike ,jos mi nisi odgovorio u kojoj to zemlji "æeraju" da se vakcinise?Jel(') prilikom "æeranja" koriste puske ili prijete zatvorskim kaznama?
Naravno da jedan pravi predsjednik jedne drzave,nece uskakati preko reda i uzimati vakcinu od nekoga kome je potrebnija jer je u "rizicnoj grupi".
Mo'š mislit' sunce milo, drago, kako on misli na svoje stado. NE POSTOJI na svijetu riziènije osobe od US Presidenta. Ðaba njima kad i oni imaju svoga Tiitu. Ako ti ni to nije jasno...
Broj vakcina je ogranicen i ne mogu se proizvesti tako brzo bas za sve.Neke zemlje pokazuju humanizam tako sto jedan broj vakcina prepustaju zemljama u razvoju.Rizicne grupe bi svakako trebale biti vakcinisane kao i zdravo stanovnistvo u sto vecem broju,kako bi rizik za pandemiju bio minimalan.jer vakcinisanje je najbolji nacin da se zaustavi ekstremno brzo sirenje infekcije.
Pošto ti aman ne znaš da googlaš, ili ti je plaho mrsko, ja ti tu ne mogu pomoæi. A i strani jezici su ti izgleda baš i ne idu. Nešto kontam, možda ti engleski i njemaèki nisu bliski pa probaj na francuskom. O prisilnoj vakcinaciji možeš procitati ovdje:
http://www.jp-petit.org/nouv_f/pandemie/pandemie.htm
I umalo da zaboravim,i sramota me. Ono baš. Kakav bi to ja bio pèelar kada ne bih pomenuo naše drage pèele. Evo èitavo proljeæe i ljeto me "vakcinišu" . Nekad i po više puta dnevno. I ne pitaju 'oæeš neæeš. Bodu li bodu.
Koristite pèelinje proizvode, redom.
A da ne bude zabune nemam meda ni išta drugog za prodaju. Niti koga reklamiram.
Ja lièno najèešæe i najviše uzimam med sa polenom. Obièno je to 80% u korist meda. A u ovo vrijeme na jednu kašiku dodam i 10-ak kapi propolisa. Ima dosta kombinacija i recepata. A savjet onima koji moraju uzimati antibiotike je da uz njih uzimaju 3X dnevno 10 do 15 kapi propolisa. Dokazano je i klinièki da propolis ošteæuje membranu bakterije èime omoguæava bolje dejstvo antibiotika. Oni koji si mogu priuštiti svježi apikomplex, savjet je da ga stave pod jezik i tamo što duže drže jer želuèana kiselina uništava matiènu mlijeè (MM). Pod jezikom se MM apsorbira direktno u krv.
O ovoj, a i o ostalim gripama toliko od mene. Ko se 'oæe bost nek se bode, a ko neæe nek se i ne bode. Kom obojci a kom opanci što bi stari rekli. Ja vala neæu. A ti remzi, opet ponavljam, malo se potrudi sam. Što bi moj stari rek'o knjigu (danas tastaturu u šake) i zagrij stolicu. Meni moje oèi ogranièavaju sate provedene za monitorom.
[Edited by bdirlija on 17-11-2009 at 20:53 GMT]
|
|
17-11-2009 at 20:15 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
|
| FORUM : Zdravlje : A H1N1 |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|