Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Kafiæ `Sunce´ : Najbolji ljudi svih vremena
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
samson
Nivo: Forumski doajen
Krotim lafove...

Registriran(a): 02-07-2008
Odgovori: 6666
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najbolji ljudi/zene svih vremena

citat:
Tanitha wrote:
Ko , po vasem misljenju, zasluzuje titulu "najbojeg covjeka ( i zene se broje! ) svih vremena ?

...

Najbolji covjek/zena je onaj/ona sto je izmislio/la krevet i nizbrdo ;hanka
03-09-2009 at 01:18 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

Registriran(a): 07-07-2004
Odgovori: 16483

icon Re: Re: Najbolji ljudi/zene svih vremena

citat:
diwna wrote:
Angelina Jolie

Za mene jedna od najljepsih zena na svijetu

napravila je dosta humanih akcija ,

ambasador UNHCR-a ....

i s ovim se slazem

nija da je napravila samo dosta humanitarnih akcija nego i djece...sto svoje , sto usvojene iz najsiromasnijih djelova planete, sad ih ima , ako se ne varam 6 -3 svojih sa Brad Pitt-om ima sigurno...za usvojene nisam sigurna jesu li 3 ili 4 svih rasa i boja

...a eto, ako ona nije mogla uzivati u charima Holivudske raskosi i vlastitog bogatstva -jer , aman , zeni nista ne fali ( a mora joj nesto falit , Denci idi bogati nadji joj kakvu manu ) lijepa ko boginja, pametna , humana , zna svoj posao, jedna je od najtrazenijih svjetskih glumica... ali nije(ili ne na egoistcki nacin , kao sto je to obicaj u selu Holivudu).
Zli jezici kazu da je Brad malo "uznemiren" , njenim ,citiram :" bulimickim" ponasanjem sto se tice djece ,jer usvojila bi ona njih jos ali on nece... navodno, nemaju vise privatnog zivota.tTo vjerujem
...ali imaju sigurno bar kamaru dadilja -moze im se , sto da ne...

Malo je smrsala, ustvari malo previse jer "nastoji da se sto vise sama brine o djeci...
Necu da baksuziram , ali sve su prilike da ce Mr.Pitt samo jednom izac "po cigare" i nece se vise ni vracat . Sta je on mislio? Da ce mu Lara Kroft , skakat po krevetu ?

Ona je meni inace jako zanimljiva pojava, ima kolekciju oruzja a za rodjendan , od djece e dobila , tako kazu, lancic i pistolj(minijatura ) kao privjesak...
Ima tu neku "zicu" za akcione filmove , pucnjavu i uloge spijuna ... , ne sjecam se bas nesto filma u kojem glumi "femme fatal" u nekom srceparajucem ljubavnom filmu ...ma Boginja zena, nemam drugog opisa ...

03-09-2009 at 03:15 | Ukljuèi u odgovor
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

citat:
Tanitha wrote:

Diana je sigurno bila jedna od najboljih i najaktivnijih zena u raznim "borbama" covjecanstva (mine, Aids, bolesna djeca, glad u svijetu) ...mozda je to bila malo i njena "uloga" kao moderne princeze , ali da je htjela mogla je, nakon razvoda, sve to prekinut i ubaciti se u zivot dzet-seta...ali nije.

Nazalost, bila je za kraljevsku porodicu, trn u oku , jer ih je sve zasjenila i nakon odlaska ... a licno mislim da je i ubijena "po narudzbi"

Nelson Mandela ...i tu se slazem

Cuj Tanitha, ali ti je ona pokupila i zadnji cent od Carlsa, jer joj je on sve morao ostaviti da bi se razveli..to je jedno.

Drugo, samo slijep covjek bi mogao povjerovati da je onaj njezin mladji sin, zaista dijeta od Carlsa, a ne od onog oficira kraljevske garde koji je bio zaduzen za njenu zastitu.

I to su razlozi, zasto je njena slika umanjena u mojim ocima, a mozda je radi toga i ubijena, kako sama kazes...a ja vjerujem da je tako.

Za mene je najbolja ona koja mi daaaa...sta mi vrijedi ona koja nedaaaaaaaaaa!!!!!!!!

03-09-2009 at 03:33 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

citat:
statebriga wrote:

bas maloprije bilo na tv, na nekim vijestima, kako pravo gubi popularnost, a posebno medju bogatima, jer se okrenuo pomaganju sirotinji...

ne znam odgovorit na primarno pitanje teme... majka tereza je, kako se za sada cini, istorijski, jedina osoba kojoj se zaist nije moglo naci mane, koja nije imala grijeha, koja je samo cinila dobro... mahatma gandi... mislim da su tu negdje...

no, da li je pitanje ko je bio najhumaniji ili koji je covjek (muskog ili zenskog pola, jedinka) ucinio najvise za covjecanstvo, pa je najbolji po tome... gadan ovaj pridjev, skroz... dobar - dobar kako?!

hmmm, tesko pitanje postaviste

... mala je razlika izmedju najhumanije osobe i covjeka koji je posvetio/la zivot najslabijim, bez ikakve licne zarade i manipulisanju medija -jer ono ,kad te prestanu ganjat paparazzi , ima ih i kojim tek tad padne na pamet da bi jedan takav potez mogao pomoci da se opet prica o njoj/njemu ...Madonna je skoro usvojila jedno djete- da se malo prica i o njenoj humanosti ...ili , kako kazu po novinama , to mu ga sad dodje "moda" medju zenama svjetskog dzet-seta, nije jedina poslije Jolie...
...ma ustvari, sta god bio razlog , opet ce toj djeci biti bolje nego tamo odakle su ih uzeli ...dakle naprijed , kome se moze (iako obicnom smrtniku treba bar 3-4 godine , ako ne i vise ,dok ne usvoji djete a ni tad nije sigurno (jer moras biti u braku, zaradjivati poprilicno novca i proci 1oo psiholoskih i psihijatrijskih analiza i testova...
...Jolie i Pitt nisu legalizovali tu vezu , koliko ja znam a djete im stigne u roku od 24 h. E to , npr, nije pravedno...pogotovo sto te djece ima na milione odrastu u iscekivanju, dok 50% parova odustane zbog svih tih zavrzlama i izludjujuceg ocekivanja da telefon zazvoni.
...ko je odlucio da je Madonna recimo, stabilna licnost
03-09-2009 at 03:41 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

citat:
fudo-d wrote:
svakako tu je i TESLA sta je napravio za covjecanstvo...pa jos nas

...mada se njemu nista ne pripisuje , neg onom Edisonu
03-09-2009 at 03:44 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

citat:
tuba wrote:

Titu nisam stavio na spisak jer Tito je Tito.

koji spisak?

ni ja ga ne spominjem pored Majke Tereze i Gandhi-ja , da ne bude da smo jos pod uticajem "komunistickog ispiranja mozga" ste rece vam jedan

...pa se recimo STB ovdj moze navesti primjer, dobrog i dobrog covjeka
...Dobra je M. Tereza zbog svoje bezgranicne ljubavi i posvecenosti , posebno u Indiji, bolesnim , i to od lebre...koji su odbaceni od svih ...od drzave,zdravstva i cijelog svijeta , koji , ako ne vidi na tv-u znaci da i ne postoji.

...Dobar je Tito bio kao drzavnik, politicar i diplomata i sto uspje ( od 2. Svjetskog rata pa do smrti odrzati NAS u jednoj SASVOM SOLIDNOJ drzavi gdje se, htjeli vi to priznat ili ne, dobro zivjelo- svi manje ili vise u jedoj, a to je ta srednja klasa -nit gole sirotinje koja jede iz , ono malo ostataka, praznog kontejnera , nit bogatasa koji su plivali u parama ...zato valjda nije ni bilo nekog veceg kriminala...jer nisi imao sta kome ukrast ...a 50 god. nije mala stvar. Sad...koliko su solidne bile te staklene noge , to je druga stvar ...utom dodjose "posmatraci" , zapadne zemlje i USA se umjesase, mi kakav smo yeben narod , malo nam opet fali... pogotovo "nekima" koji su poznati kao strah i trepet Evrope , a i sire ... ...al dobar je Tile bio , bar je imao neke ideale i borio se za njih , zajedno sa svim ex- republikama, niko nikog nije natjero da udje u SFRJ.
Koji su nasi ideali danas?
03-09-2009 at 04:15 | Ukljuèi u odgovor
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

citat:
Tanitha wrote:

...mada se njemu nista ne pripisuje , neg onom Edisonu

Prije neku godinu razgovaram sa jednim holandjaninom i usput ga upitah, da li zna za Nikolu Teslu?? A on ce menï: "Ma ja, to je onaj sto je krao patente od Edisona".

Odmah mu ja postavih pitanje, ako je vec krao patente, zasto je se onda nazvala osnovna jedinica za mjerenje magnetnog polja "TESLA", a ne , recimo EDISON Usiti i pobjeze ko pichkaaaaaaaa.Nista ne rece.

Ti Tanitha postavi na ovom forumu pitanje o pravu za autorizaciju svojih djela. Mozes da zamislis da je Tesla trazio prava na svoje pronalske...a umro je u Chicagu u jednoj hotelskoj sobi toliko siromasan, da nije mogao placati tu sobu, nego su skupljali dobrovoljni prilog po hotelu da bi mogli platiti tu sobu.

03-09-2009 at 04:25 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

citat:
Azur wrote:

Cuj Tanitha, ali ti je ona pokupila i zadnji cent od Carlsa, jer joj je on sve morao ostaviti da bi se razveli..to je jedno.

Drugo, samo slijep covjek bi mogao povjerovati da je onaj njezin mladji sin, zaista dijeta od Carlsa, a ne od onog oficira kraljevske garde koji je bio zaduzen za njenu zastitu.

I to su razlozi, zasto je njena slika umanjena u mojim ocima, a mozda je radi toga i ubijena, kako sama kazes...a ja vjerujem da je tako.

Za mene je najbolja ona koja mi daaaa...sta mi vrijedi ona koja nedaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Pa nek mu je! (ako je) , nisam se nesto informisala s tim u vezi .
Da je bogdo i bez gaca osto!
Da odemo malo OT i sjetimo se njenih izjava (potvrdjenih i dokazanih ) da je onaj Shklempo ozenio samo zato sto je Kraljica izabrala za njega , koji je citav zivot volio samo Camillu .
...i sto je ne ozeni, kad je to tolika ljubav bila? NIJE DALA MAMAAAAAAAA
...izgubio bi sve, naslijedje , pravo da jednom postane kralj, kao onaj jedan njegov prethodnik...mislim da se Edward NEKI zvao ...u medjuvremenu (PRIJE SKLEMPINOG VJENCANJA SA DIANOM! ) gospoja se udala i svi zivjese glupo i nesretno...dok ne poginu Diana.
...a te insinuacije da Harry nije njegov, nego onog njenog ljubavnika , onog Porucnika ...e nek nije!
Jesil ti gledao intervju kad se ono razvedose ?
Sjecam se da je pricala o nesretnom braku (i ljubavnicima s obje strane) jer joj je ovaj bez ustrucavanja reko da je ona samo majka buduceg kralja i da veza s onom "ljepoticom" nikad nije ni prekidana! )
Sreca njihova ( engleska , mislim ) da ne ozeni onog akrepa (a taman su sad i bas mi je drago za njih, al nek nisu u fertilnoj fazi.
Zamisli sta bi ispalo iz te kombinacije da su imali zajednicko djete! ( ...da ne grijesim dusu , sva su djeca lijepa ...dok su djeca ) ali NAPOKON ce GB ddobiti kralja da se u njega moze gledat
W William!!
03-09-2009 at 04:43 | Ukljuèi u odgovor
Tanitha
1971

citat:
Azur wrote:

Prije neku godinu razgovaram sa jednim holandjaninom i usput ga upitah, da li zna za Nikolu Teslu?? A on ce menï: "Ma ja, to je onaj sto je krao patente od Edisona".

Odmah mu ja postavih pitanje, ako je vec krao patente, zasto je se onda nazvala osnovna jedinica za mjerenje magnetnog polja "TESLA", a ne , recimo EDISON Usiti i pobjeze ko pichkaaaaaaaa.Nista ne rece.

Ti Tanitha postavi na ovom forumu pitanje o pravu za autorizaciju svojih djela. Mozes da zamislis da je Tesla trazio prava na svoje pronalske...a umro je u Chicagu u jednoj hotelskoj sobi toliko siromasan, da nije mogao placati tu sobu, nego su skupljali dobrovoljni prilog po hotelu da bi mogli platiti tu sobu.

pa upravo tako... trcali , pa ko brze stigne da patentira

...iako mislim(ovdje bi sad trebo NIN ) da je jedan (Tesla) radio nesto u vezi magnetnog polja a Edison na bateriji ... radili kasno ba , yebat ih, odoh ja spavat ...
03-09-2009 at 04:50 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

icon Re: Najbolji ljudi/zene svih vremena

dijana je bila divna, ali je - po mom misljenju - njena divota u stvari bila proizvod uzasa u kojem se nasla, te dobro smisljene politike za promoviranje kraljevske porodice... naravno, malo se to sve otelo kontroli, nisu ocekivali da ce je svijet toliko zavoljeti, a da ce se ona i carli tako zamrziti, pa je sve malo nizbrdo krenulo... u svakom slucaju, ona je (svjesnim ili nesvjesnim radnjama) dosta uradila na popularizaciji humanitarnog rada, sto je - svakako - za svaku pohvalu, ali ne znam da li ide za kategoriju najboljeg...

03-09-2009 at 09:38 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Afrodita24, Arhangel, Daca_75, daler, Dency, Edis_21, face69, falkon, hary, IBRO DIRKA, musaraf, plavooka, sume***, talian, Teta, the_Red_Rose, tuzlana
FORUM : Kafiæ `Sunce´ : Najbolji ljudi svih vremena New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net