|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Najbolji ljudi/zene svih vremena
sta se palis k'o hepo kockica... evo obrisat cu ja oba svoja posta gdje skrenuh paznju, al' ne skrenuh je zbog tebe, nego generalno... ima ovdje svijeta koji i uci pisat, pa da ne nauce odmah pogresno - mada, neke je nemoguce obuciti... ona odmah konta da je na njenu adresu! nije ba, generalno! greska - ljudi su i muskarci i zene, oni sto zene odvajaju od pojma ljudi su malo neobrazovani, a ti ne bi trebala bit' jedna od takvih! et... ajd sad...
citat: Tanitha wrote:STA je to sto "neke izabrane" ljude tjera da posvete zivot inovacijama, altruizmu , prosperitetu covjecanstva...sto npr. mene ne pochera ?
zato sto nisi duhovno osvjestena u tom smislu, jer ti se nije desilo nesto u zivotu sto bi te navelo da zaboravis na sebe i svoje "sebicne zelje", nego da sve sto imas i sto mozes das drugima... nisi to samo ti, nego 99% svijeta... tj. ako iskljucimo bogate koji to rade radi odbitka poreza i ona saka sto rade zato sto osjecaju da trebaju nesto da urade... covjeka, na ovakve stvari, nagna krivnja, strah, bol, patnja... sve one emocije koje su jake i koje je tesko izdrzati ponekad, emocije koje nas "preokrenu"... ljudi koji imaju obican zivot (kad kazem obican, mislim da je prosjecan, posao-kuca-hobi-djeca...), oni su precesto zaokupljeni svojim obavezanam da bi imali vremena da misle na neke druge... kad nesto uzdrma tu jednolicnost covjekovog zivota, onda se on okrece ekstremu i radi nesto sto ce mu dati mir...
zato majka tereza moze, a dajana (po meni) ne moze u ovu kategoriju... (prva je to uradila iz poriva, druga iz obaveze - njoj je bio posao da obilazi u ime kraljevske porodice, mada ne kazem da je bila pure evil u isto vrijeme, al' krenula je iz obaveze, pa poslije postala bolja, da banaliziramo to tako)
et... trebas biti poseban covjek, u stvari, ta neka posebnost u tebi (a svako je ima u sebi) treba biti pokrenuta nekim spoljnim uticajem i onda se to tako desi i ti postanes dobar...
|
|
15-09-2009 at 09:35 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|