Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Bongo Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 05-03-2013 Odgovori: 647 IP: Maskiran
|
Re: Kome smetaju minareti
citat: Aidatuzla wrote:
Crkve u Njemackoj koje sam ja vidjela su prelijepe i jako dobro uredjene Jedna je bila na jako blizu mog stana i svaki sat je zvonila. Nedeljom ujutru bi dugo zvonilo ono zvono. I, pazi sad cuda, nije mi nimalo smetalo iako nisam isla u crkvu
To govorimo iz cistog inata da su Njemacke crkve jaaaaako dobro uredjenje, Njemacke crkve su normalno fuknkcionalne i obicne su betonske naslage i nista drugo, o uredjenosti i ljepoti objekta ni govora.
Bozije kuce ne strste u zrak radi arhitektonske ljepote, nece valjda ici na bilo kakav vid takmicenja koliko sluze svrhi moljenja i polaganja molitve od vjernika.
Mi smo inace u puno cemu jako shizofreni, nama nisat ne smeta, ne smeta nam ni nasa jako losa infra struktura, nase lose zdravstveno stanje, sve veci fukarluk medju gradjanima a da su nam kulturni i sportski objekti u losem ili nikakvom stanju, to nas malo brine.
Apropo, svakosatno zvonjenje crkvenih zvona, evo, od jutros 7 sati sam budan, trenutno je 11.07 jos ni jedno jedini zvonce nije zazvonilo, sem da mi je prije pola sata pozvonili Jehovini misionari na vratima, naravno, nisam im otvorio.
Niko Aida nije protiv vjerskih obreda niti objekata, ali smo ravnodusni naspram onih drugih takodje jako nuznih funkcionirajucih institucija, i suvise se razlikujemo od normalnih zapadnjaka.
Oni su u ogromnoj prednosti naspram nas i plasim se da njihovu svijest razuma nikada necemo postici.
Mi puno vise na molitvenoj kozici/tepihu utrosimo vremena nego na radnoj obavezi, ali Bog je svemocan i nagrada nas ceka, kakve su nam druge ustanove, a koga to briga ?
[Edited by Bongo on 05-02-2014 at 11:15 GMT]
|
05-02-2014 at 11:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|