Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Vjeène teme : Genocid /agresija(dokumenta, svjedocenja,,slike)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

EKSHUMIRANA ÈETIRI TIJELA NA ŠIREM PODRUÈJU CERSKE

Tuzlanski tim Federalne komisije za traženje nestalih osoba danas je radio ekshumacije na širem podruèju Cerske u opæini Vlasenica. «Ekshumirali smo èetiri tijela koja smo pronašli na površini zemlje. U pitanju je jedno tijelo iz 1993. godine i tri tijela iz srebrenièke kolone, koji su u julu 1995. godine nakon pada Srebrenice putem spasa pokušavali doæi do tada slobodne teritorije, koju su držale snage Armije Republike Bosne i Hercegovine», kazao je Murat Hurtiæ, šet tuzlanskog Odjeljenja Komisije za traženje nestalih. Prema najavama Hurtiæa sutra æe raditi ekshumacije u okolini Bratunca.

24-05-2006 at 18:21 | Ukljuèi u odgovor
Patriota
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 24-04-2006
Odgovori: 99
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

Kada ovo citam dodje mi zlo od onih koji misle da npr. Dodik nije cetnik. Moze se on predstvljati kolko hoce da je "socijalista", ali on ne odstupa od cetnicke politike ni za milimetar, dok nasi balije samo gledaju kako da se ulizuju obrijanim cetnicima.

24-05-2006 at 19:48 | Ukljuèi u odgovor
Dinka
Nivo: Novi forumaš
Registriran(a): 16-05-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

Kad odem na neki njihov sajt zgrozim se.
Cak se za......ju da je Srebrenicu strefila elementarna nepogoda, pa da su vojnici Hrvatske vojske poubijali te ljude i sl.
Kad se cita sto oni pisu ispade da Srbi nisu nikad ni mrava zgazili, a kamoli ubili.

24-05-2006 at 21:24 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

27.05.2006.g

14 godina od masakra u sarajevskoj Ferhadiji



Grad Sarajevo danas obilježava èetrnaestu godišnjicu od masakra u glavnoj ulici Ferhadiji kada je, èekajuæi u redu za hljeb, poginulo 26, a teže i lakše ranjeno 108 graðana.
Tim povodom delegacije Kantona i Grada Sarajevo, opæina Centar i Stari grad, porodice poginulih te malobrojni graðani minutom šutnje te polaganjem cvijeæa i vijenaca na mjesto stradanja odali su poèast svim žrtvama masakra.

Gradonaèelnica Sarajeva Semiha Borovac kazala je kako današnje obilježavanje predstavlja tužan dan u bliskoj Historiji grada kada je stradao toliki broj nevinih sugraðana.

"Još uvijek tragamo za istinom o ovom stradanju, kao i o svim drugim stradanjima u Sarajevu i BiH. Zloèin se ne može zaboraviti, ali zbog bolje buduænosti naše djece i svih nas istina je potrebna", kazala je Borovac.

Ministar za boraèka pitanja KS Hajriz Beæireviæ ustvrdio je kako granata koja je toga dana pala u Ferhadiju nije ubila samo predstavnike jednog naroda, veæ ljude bez obzira na njihovu vjeru ili naciju.

"Toga dana ljudi su došli iz nužde kako bi preživjeli taj dan s kilogramom hljeba. Želimo da mlade generacije vide šta se to nama dešavalo u bliskoj prošlosti te da se to ne smije zaboraviti", kazao je on.

Dodao je kako Kanton Sarajevo priprema projekt "Opsada i odbrana Sarajeva" u okviru kojeg æe na podruèju KS biti primjereno obilježena sva mjesta masovnog stradanja graðana, kako bi se svake godine odala dužna poèast svim poginulima.

Od agresorske granate toga dana poginuli su: Nedžad Abdija, Ismet Ašæeriæ, Ruždija Bekteševiæ, Snježana Biloš, Predrag Bogdanoviæ, Vladimir Bogunoviæ, Vasva Èengiæ, Gordana Æekliæ, Mirsad Fazlagiæ, Emina Karamustafiæ, Mediha Omeroviæ, Bahrija Pilav, Mila Ruždiæ, Mile Ružiæ, Abdulah Sarajliæ, Sulejman Sarajliæ, Hatidža Saliæ, Galib Sinotiæ, Sreten Stamenoviæ, Sreæko Šikliæ, Božica Trajeri-Pataki, Vlatko Tanackoviæ, Sreæko Tanaskoviæ, Tamara Vejzagiæ-Kostiæ, Jusuf Vladoviæ i Izudin Zukiæ.

FENA

27-05-2006 at 15:21 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

27.05.2006.g.

27.05.2006 - Komemorativni skup povodom 14. godišnjice stradanja bošnjaèkih civila s podruèja Višegrada



Povodom 14. godišnjice stradanja bošnjaèkih civila s podruèja Višegrada, Udruženje boraca, porodica nestalih lica i civilnih žrtava agresije Višegrad 92 održat æe danas komemorativni skup. Na most Mehmed-paše Sokoloviæa bit æe položeno 3.000 ruža, a planiran je i obilazak mezarja Stražište.

27-05-2006 at 15:22 | Ukljuèi u odgovor
Prometej
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 23-04-2006
Odgovori: 118
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

Cupo, ovo sto radis je zaista golemo. Medjutim, interesuje me da li ti TRAJNO CUVAS SVE TE PRIKUPLJENE DOKUMENTE? Ako je to tacno onda si ti jednako znacajan kao i Amor Masovic i Simon Vizental, s obzirom koliko je Intenet lako dostupan javnosti.

Ako ih ne cuvas trajno, preporucio bih ti da napravis neku jednostavnu web stranicu, gdje bi se to sto radis trajno sacuvalo.

Bilo bi veoma zgodno da na INTERNETU imamo neko mjesto gdje lako mozemo pretrazivanjem doci do podataka o genocidu. A to moze dobro raditi jedini neki volonter kao ti, jer od drzave ne mozemo nista ocekivatiu tom pravcu. Vec su vecinom ukinute intistucije koje su se bavile genocidom i koje je svojevremeno oznovala Republiak BiH.

Evo jedan primjer koliko je potrebna jedna takava baza podataka o genocidu na internetu. Ja sam jednom vidio negdje ne internetu svjedocenje zene koju je McKenzie silovao u nekom cetnickom zenskom logoru. Kada je Srbija predlozila McKenzija za svjedoka odbrane na sudjenju u Hagu za genocid, ja sam htio da nadjem to svjeodcenje i da ga posaljem nasim advokatima, da dokazu da McKenzie nije kredibilan svjedok. I nisam to mogao naci. Dakle, veoma je vazno da mi Bosanci imamo neku banku podataka na internetu za sve buduce generacije i za sve buduce sudske procese. Sjetimo se da jevreji i danas sude razne faktore sirom svijeta zbog holokausta i da dobijaju milionske ostete. Dakle, pocni odmah TRAJNO cuvati dokumente o genocidu, i to pocni od onoga sto vec imas. Evo ti moj prilog za danas:

Zivotne Price: Silovana 365 dana u godini
Written by Mirna MEKIÆ, novinarka BIRN-ovog Justice Reporta

Asmira S. je roðena u Bijeljini prije 34 godine. Sa 20 godina je ostarila, osijedjela i zadobila traume koje æe je pratiti cijeli život. Danas je žrtva zaborava, nerazumijevanja, nepravde... Ovo je njena prièa.

- Nakon što sam mu preprièala svoj život, psihijatar je rekao da je to najstraviènija životna prièa koju je èuo. Bilo mi je samo 20 godina kada je poèeo moj pakao. Živjela sam u kuæi u Bijeljini, sa svekrvom, mužem i dvoje djece. Curica je imala svega šest mjeseci, a djeèak dvije godine.



Krajem travnja 1992. godine u kuæu je upalo nekoliko Arkanovaca. Kao zvijeri su se bacili na mene. Jedan za drugim su me silovali pred djecom, svekrvom i mužem. On ih je pokušao sprijeèiti, ali su ga udarili nakon èega se onesvijestio. Mislila sam da je to najgore što mi se moglo desiti. A zapravo užas je tek tada poèeo.

Prièa iz pakla

Muža su odveli na prinudni rad u logor. Ostala sam sa djecom u kuænom pritvoru. Tih dana mi je bio dvadeseti roðendan a da toga uopæe nisam bila svjesna. Vojnici su dolazili svaki dan. Polupijani i ludi od alkohola, kao životinje su se iživljavali na nama. Ne mogu opisati što su sve radili. Nisu me samo silovali. Tukli su me i sjekli nožem po tijelu. Svuda imam ožiljke. Uživali su da nas muèe. Bilo je ukupno 11 žena i sve smo prolazile isto.

Zabavljalo ih je da me redovno odvode na borbenu prema Orašju. Tamo su me davali vojnicima da me onako prljavi, pijani, ponovo siluju i rade stvari koje je teško i zamisliti. To nije bilo samo seksualno zlostavljanje. To je bio užas.

Ni u kuæi nije bilo nimalo bolje. I djecu su mi dirali. Jedan dan su ruèicu moje kæerkice pritisnuli na vrelu platu. Cijeli dlan joj je otekao. Vrištala je. I ja sam. A oni su se stravièno smijali. Tri puta sam htjela izvršiti samoubstvo. Jednom sam pronašla siræetnu kiselinu i popila. Dva puta sam se dokopala tableta. I svaki put sam mislila, sada je gotovo.

Ipak, ostadoh živa.

Nije mi lako prièati o tom paklu. Proganja me u snovima. Svaki mi je dan pred oèima ono što sam tamo priživjela. Ne mogu zaboraviti i pitam se kako se normalno živi?

Najstrašniji mi je bio dan kada su mi dijete pokušali ubiti. Pošli su na moju curicu i rekli da æe je nabiti na bajonet. Vrištala sam, preklinjala ih, molila... A onda sam samo pala u komu. Kada sam došla sebi nisam mogla prepoznati svoju djecu. Nikoga se više nisam sjeæala. Nikoga. Ni sebe. Ni vlastitog imena se nisam mogla sjetiti.

Nisu èekali da se oporavim. Silovanja su nastavljena. Iz dana u dan. Iz noæi u noæ. Svaki dan u 365 dana. Želim zaboraviti, ali ne mogu.

Izbavljenje

I tako smo živjeli do 18. travnja 1993. godine. Taj dan je naišao jedan èovjek, Srbin, prijatelj mojih roditelja. Otkupio nas je za 5.600 DM. Pustio nas je da idemo kuda želimo. Otišla sam u Tuzlu gdje su nas smjestili u izbjeglièki kamp. Nikome nisam prièala o Bijeljini. Sa 21. godinu bila sam potpuno sijeda, potpuno skrhana, razorena. Uništena.

Lièila sam na avet.

Ipak, nešto se lijepo desilo nakon skoro godinu dana. Mada sam mislila da se ništa više lijepo ne može desiti. Jedno prelijepo jutro, pojavio se moj muž.

Nisam vjerovala da æe se ikada pojaviti. Preživio je logor u Srbiji. Potom je bio u nekom centru u Hrvatskoj. U kolovozu 1994. godine je sa još jednim zatoèenikom uspio pobjeæi. Išli su kroz šume i skrivali se. Na žalost, njegov prijatelj je na putu stao na minu i poginuo. On je nastavio dok nas nije našao.

Skamenila sam se kada sam ga ugledala. Ogromna radost pomiješala se sa strahom da æe me ostaviti ako sazna što su mi radili. Pitala sam se da li æe htjeti živjeti sa ženom koja je toliko puta silovana.....Nije me ostavio. Samo je obeæao da me nikada neæe pitati o stvarima o kojima ne želim govoriti.

Život u miru

Danas sam 60% invalid. Ne mogu naæi posao. Živim u Sarajevu sa mužem, koji takoðer ne radi, i dvoje djece. Hranimo se u Merhametovoj narodnoj kuhinji. Redovno idem na psiho-terapije. Doktori su mi dijagnosticirali trajnu promjenu liènosti uzrokovanu proživljenom torturom, praæenu depresijom. Mjeseèno primam 90KM socijalne pomoæi. Lijekovi koje treba da pijem koštaju 250KM. Nemam tih para.

U sijeènju prošle godine vlasti su me obavijestile da moram napustiti stan u kojem živim. Rekli su da je naša kuæa u Bijeljini obnovljena i da se možemo vratiti. Zamislite, od mene su tražili da se vratim u kuæu u kojoj sam preživjela silna muèenja i silovana? Nismo izašli. Ovaj mjesec, 19. svibnja, dobila sam novi nalog za deložaciju. I sada ne znam što da radim. Ne želim nogom kroèiti u Bijeljinu. Nikada. Strah me da ne vidim nekog od tih zloèinaca. Èak i na televiziji.

Jedva preživljavam. Ali sanjam da vidim svoju djecu kako završavaju škole. Hoæu da ih gledam dok rastu. Hoæu da budu sretni, zdravi, da sutra imaju svoju porodicu koju æe moæi izdržavati.

http://www.bosna-ba.com/index.php?option=content&task=view&id=1069&Itemid=49

27-05-2006 at 15:35 | Ukljuèi u odgovor
Prometej
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 23-04-2006
Odgovori: 118
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

To je super da skupljas tu grdju. Medjutim, danas je ta gradja potrebnija nego ikada. Danas je taj Genocid jos "frisak" te se sirom svijeta pisu clanci, studije, analize, knjige o genocidu u BiH. I cesto se dogadja da autoru negdje u svijetu zatreba neka konkretna informacija o predmetu clanka. Na primjer meni je zatrebala nedavno informacija o jednom poznatom Bosnjaku. Ja odlucim da ukucam njegovo ime u Google pretrazivanje, i pojavi se njegovo ime u wikipedija elektronskoj enciklopediji. Ja to otvorim, kad ono kao referenca za taj clanak navodi se bosanska stranice "Poznati Bosanci" ("Famous Bosnians"). Dakle, kada su ljudi pisali tu enciklopediju koristili su trazenje na internetu i informaciju iz "Famous Bosniaks" stavili u enciklopediju koju cijeli svijet koristi.

Kada bi bila jedna takva specijalizirana web stranica koja bi se zvala "Gnocide in Bosnia" tvoji podaci bi se koristili svakodnevno u cijelom svijetu. To sto si skupio podatke i koji su sada u tvom kompjuteru je odlican prvi korak, ali da bi bilo koji rad bio koristan mora biti dostupan masovnoj upotrebi.

27-05-2006 at 22:26 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

Sefe ja sve sto imam postiram na ove teme koje sam vec spomeno od slika koje napravim do textova na koje naletim. Imas i stranicu www.genocid.org koja sadrzi isto dosta toga. I ja bih volio kad bi neko prevodio na engleski jer malo toga ima na engleskom a cetnickog propagadnog materijala ima kamara.

Godišnjice Sjeæanje na dan kada je Drina krvava tekla

Ni vjeènost nije dovoljna da se zaborave višegradski užasi

Uhvatio ga je u avliji, ja ga otimam, a èetvorica me drže. Uhvatio ga je s leða i rekao mu: "Hodi vamo Turèine". Samo je izgovorio: "Mama, molim te pom...", progutao je tri slova i nož mu je prešao preko grla. Èula sam hrskanje. Ostao mi je u avliji, a mene su odveli u "Vilinu vlas". Imao je samo 16 godina - prisjeæa se žena, èije ime iz razumljivih razloga ne otkrivamo, koja je u Višegradu 1992. godine gledala kako joj Milan Lukiæ kolje sina.

Poèinioci zloèina

U godini koja je, kaže, najcrnja u njenom životu, izgubila je i supruga, a i sama je zlostavljana u višegradskoj banji "Vilina vlas".
Oko 1.500 prognanih Višegraðana juèer je s Mosta Mehmed-paše Sokoloviæa u Drinu bacilo 3.000 ruža, po jednu za svakog ubijenog sugraðanina. Pridružile su ime se i èlanice Udruženja nestalih iz Vogošæe, Hadžiæa i Prijedora. Od dana kada se, kako tvrde preživjeli, na višegradskoj æupriji gazilo po usirenoj bošnjaèkoj krvi prošlo je 14 godina, ali ni vjeènost nije dovoljna da se zaborave svi užasi koji su se tada dešavali.
- Dolazimo ovdje i gledamo u Drinu kao da æe ona progovoriti, kao da æe nam neku kost naših najroðenijih izbaciti. Pitam se da li u Višegradu ima ijedan pošteni Srbin da doðe i kaže gdje su grobnice, da smirimo duše, da se pomirimo sa sudbinom i tragamo za poèiniocima zloèina - kaže Bakira Haseèiæ, predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata".
Napretka ima, kaže Hedija Kasapoviæ, jeruhapšeni su Milan Lukiæ i Željko Lelek, Sredoje Lukiæ se predao. Mitar Vasiljeviæ osuðen je na 15 godina, u Sudu BiH procesuiraju se Boban Šimšiæ i Novo Rajak, ali, istièe ona, to je mali broj.

Obilazak mezarja

- Gdje su Nenad Tanaskoviæ, Risto Perišiæ, mnogi drugi, pa i žene koje su èinile zloèine? A glavni inicijator zloèina na podruèju opæine Višegrad je Branimir Savoviæ, ratni predsjednik opæine i SDS-a - istièe Kasapoviæ, predsjednica Udruženja porodica nestalih "Višegrad 92", koje je i organiziralo juèerašnji skup.
Od 3.000 nestalih Višegraðana do danas je pronaðeno i identificirano svega 300, a jedan broj posmrtnih ostataka na identifikaciju èeka u mrtvaènicama u Visokom i Goraždu.
- Postoji i jedan mali broj porodica koje nisu dale krv za DNK analizu i èak to ne žele, jer su ubijeðene da su njihovi najmiliji još živi - kaže Kasapoviæ, te dodaje da æe za mnoge od nestalih koji su baèeni sa višegradskih mostova Drina biti trajni mezar.
Nakon obraæanja goraždanskog muftije Hameda ef. Efendiæa, predstavnika Udruženja nestalih i Vlade RS, te bacanja ruža u najveæu grobnicu višegradskih Bošnjaka, u Carevoj džamiji prouèen je tevhid, a èlanovi porodica posjetili su i mezarje Stražište na kojem su ukopane do sada identificirane žrtve zloèina.

Brankoviæ: Krvoloène zvijeri

- Neki ljudi, a veæinu smo dobro poznavali, pretvorili su se u krvoloène zvijeri. Ovdje, na ovoj æupriji, na najdrastièniji naèin potvrdilo se da èovjek može biti mnogo gori od životinje. Teško je prihvatiti istinu da postoje ljudi koji su spremni ubijati druge ljude, samo zbog toga što su druge vjere - istakao je Omer Brankoviæ, potpredsjednik Vlade RS.

Traganje za grobnicama

- Narednog mjeseca u Višegradu bi trebao biti otvoren ured Udruženja porodica ubijenih Višegraðana. Tom udruženju mjesto i jeste u Višegradu, a ne na sarajevskoj kaldrmi. Njegov osnovni cilj bit æe traganje za grobnicama i kostima naših najroðenijih - kazala nam je Bakira Haseèiæ.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=16025&z=12&isasp=

28-05-2006 at 00:24 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

Francuska lekcija bh. zvaniènicima

Obilježavanje datuma najtežih stradanja nevinih graðana u agresiji na BiH iz godine u godinu postaje tek puka formalnost. Okupe se oni koji su izgubili najdraže, a opæinske ili gradske vlasti polože cvijeæe. Zadrže se taman koliko su upaljene televizijske kamere.
Ko se sjeæa i ko je doživio, zna da je masakr u Ferhadiji 27. maja 1992. jedan od tragiènijih dana opsade Sarajeva. Dan kada su granatom sa srpskih položaja gaðani i ubijeni ljudi dok su èekali u redu za hljeb šokirao je svijet.
Od tada je, evo, 14. godina, a barem nekoliko posljednjih niko od državnih i entitetskih zvaniènika nije se pojavio 27. maja u nekadašnjoj Vase Miskina, danas Ferhadiji.
Ni Bošnjak iz Vijeæa ministara, ni Hrvat iz Predsjedništva BiH ni Srbin iz Parlamenta BiH, a u Ferhadiji su poginule i ranjene Sarajlije iz sva tri naroda i reda ostalih.
Kako se u državama s dignitetom i tradicijom, državama koje znaju da ne smiješ zaboraviti svoju historiju zarad bolje buduænosti, poštuju žrtve njihovih graðana, juèer jeupravo u glavnom gradu BiH pokazala Francuska.
Ona se prisjetila dvojice hrabrih vojnika iz francuskih snaga UNPROFOR-a, koji su živote ostavili na Mostu Suade Dilberoviæ i Olge Suèiæ, koji se tada zvao Vrbanja most. Posjeta admirala, generala, ambasadora, izaslanika francuskog predsjednika, Širakovo pismo, poèasti su dostojne sjeæanja na smrt dvojice francuskih vojnika u mirovnoj misiji. Pridružili su im se, što je apsolutno opravdano i na mjestu, i naši najviši zvaniènici. Jer, francuski vojnici dali su svoje živote da bismo mi danas živjeli u miru.
Upravo iz ove francuske lekcije treba nauèiti kako njegovati sjeæanje na prošlost. Kako cijeniti žrtve onih koji su svoje živote izgubili u redu za hljeb, vodu... I za njih su zvaniènici ove države trebali naæi vremena.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=16039&z=10&isasp=

28-05-2006 at 00:26 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Genocid (dokum..svjedocenja)
Bez chatanja molim

Pomozite da se identifikuje osoba koju su strijeljali Skorpioni

Sa snimka strijeljanja Srebrenièana koje su ubili pripadnici jedinice Škorpioni identifikovano je 5 osoba.

Za osobu na slici još uvijek nije utvrðeno o kome se radi.

Do sada su indentifikovani: Safet Fejziæ (17), Azmir Alihshpahiæ (17), Sidik Saltiæ (36), Smail Ibrahimoviæ (35) i Saib Salkiæ (20).


Ukoliko znate o kome se radi molimo da nas kontaktirate na: [email protected], obavjestite neko od udruženja ili Komisiju za traženje nestalih osoba.

28-05-2006 at 15:18 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 24
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Vjeène teme : Genocid /agresija(dokumenta, svjedocenja,,slike) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice