Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Mirza Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 28-09-2001 Lokacija: svoj mali raj ... Odgovori: 916 IP: Maskiran
|
Re: Sta citate?
u zadnje vrijeme od knjiga najvise citam strucnu literaturu vezanu za informatiku ...
sto se tice malo "normalnijih" knjiga, u zadnje vrijeme citam Dostojevskog. jeste da stvarno sporo to citam posto ga samo citam pred spavanje i kada nema kakva serija koja lijepo uspava. vecinu stvari citam drugi put, ali dosta toga sam pozaboravljao ... "Kockar" je sada na redu.
moze se reci da citam vise knjiga odjednom, medjutim razlicitih "zanrova". mjesam strucne i klasike.
od bestsellera, zadnje sto sam procitao je "Stupid White Men" od Michael Moore-a.
a novine su mi ... ovisnost. jutro, kafa, cigare i novine ... ma predivno 
generalno potrosim poprilicno novca na novine, odnosno na magazine.
dnevne novine, samo online citam, ali zato svaki dan ).
magazine volim, sedmicne ili dvosedmicne, samo svaki procitam prvi dan ... ima ih 3-4 koje ne propustam nikada.
M.
p.s.: kutija od deterdzenta znam napamet. treba kupovati manje kutije, da ih cesce mjenjam ) .... su ovce ....
|
27-11-2003 at 17:09 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Puma Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Citam dnevne novine jer drugi kupuju pa ih iskoristim.
Jedan (ali vrijedan) sedmicni magazin obavezno procitam (ja kupim) haha
Odusevio me je Paulo Coelho i u posljednje vrijeme od njega sve citam.
|
28-11-2003 at 08:51 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
klikOzovna Nivo: Guest IP: Maskiran
|
8(*_*)8
Dnevnu stampu, kao i mnoge zenske casopise citam ujutru kad dodjem na posao,uz kafu i to na net-u.Nikada nisam puno para trosila na zenske casopise(ako izuzmemo "dvoje" i "start", kojih vise nema i koji nisu samo zenski).Ponekad samo kupim "Vogue" ili "Cosmopolitan".
Citam odjednom literaturu iz razlicitih oblasti:
jos uvek pratim naucnu literaturu o postanku sveta(ne izjave à la Milja Vijanovic i raznih crnih i belih magova), beletristika uvek(Cehe narocito volim), klasike sam mnogo vise citala u srednjoj skoli i na fakultetu, ali se jos uvek rado vratim jednom "Gargantui i Pantagruelu", knjizi koja me uvek iznova posteno nasmeje.
Obozavam kratke price i to mi posednjih godina najvise prija(Harms, Birs,Juzno-Amerikanci...)
Povremeno sve to "presecem"nekom fantastikom ili sf-om.
Stripovi for ever:-)mada do nekih novih stvari u 9-oj umetnosti,koje me u poslednje vreme zanimaju,tesko se dolazi.
Naravno, imam i periode kada po mesec dana ne dotaknem papir.
|
28-11-2003 at 11:26 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
klikOzovna Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Sta citate?
citat: cutie wrote:
citat: Puma wrote:
Jos mi je neko preporucio tog pisca, ja moram priznati nisam cula za njega.
Mozes li mi preporuciti neku knjigu od njega?
8(*_*)8
Evo kad vec ne spavam, da se malo ubacim i ovde.
Paulo Koeljo(Brazilac), ti je danas jedna IN faca i rado ga citaju i mladi i stari jer je "pitak" za "konzumiranje".
Ako imas afiniteta ka magiji i okultizmu ili bilo kakvoj mistifici( ja, priznajem volim da nekada zavirim i u te "vode", onako iz hobija, iako jos nisam pocela da pravim corbe od krila slepog misa i govanca koze), onda ti toplo preporucujem gore navedenog autora, koji to radi na vrlo zanimljiv nacin.On je jedan od onih likova koji te ohrabruje da je "svetlost uvek na kraju tunela". U svakom slucaju vredi ga iscitati.
Ne znam tacno sta je sve napisao, ja sam citala:
1. Alhemicar
2.Na obali reke Pedre,sedela sam i plakala i
3.Peta gora
Nameravam da procitam i njegov poslednji roman "Djavo i gospodjica Prim"
Verovatno ima jos neki,ali ne znam tacno sada da ti kazem.
Eto, umalo osvanuh u Tuzli...ali sutra je subota pa mi se moze i ovako:-)
lNoc
|
29-11-2003 at 04:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Puma Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Sta citate?
citat: cutie wrote:
citat: Puma wrote:
Jos mi je neko preporucio tog pisca, ja moram priznati nisam cula za njega.
Mozes li mi preporuciti neku knjigu od njega?
Evo Cutie vec su ti nabrojali Koeljina uglavnom, njegova citana djela a mozda bih ti samo mogla dodati Dnevnik jednog carobnjaka. Preporucila bih ti svakako njegov roman Alhemièar.Bas u vrijeme kada sam dobila tu knjigu da citam, citala sam nesto od Kastanede i prvo sto sam pomislila je da su vrlo slicni, samo sto je Koeljo sazet i mozda je zato svaka stranica poucna i nesto govori. Èini mi se da je zadnja knjiga izasla "11 minuta" (morat cu kasnije vidjeti o cemu se radi)jer sam se vratila Kastanedi. Uglavnom citajuci Koelja upoznat ces prije svega velikog COVJEKA.
|
03-12-2003 at 11:37 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 20
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amela324, ANABELA, damir_1, dijana k, dondzi, fanciulla, loveTZ, mamuza, rozalin, Sicki4ever, Simulakroid3, slaven2020, zexon
|
FORUM : Umjetnost : Šta èitate? |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|