Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

Dukiæ: "Odustaæemo od izgradnje krsta na Zlatištu pod uslovom da Bošnjaci i Hrvati prethodno sruše svoja obilježja"

24SI - Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukiæ potvrdio je da mu je danas jedan predstavnik OHR-a sugerisao da odustane od podizanja spomen-obilježja u obliku krsta na Zlatištu kod Sarajeva. Dukiæ nije želio da otkrije identitet ovog službenika sa kojim je razgovarao putem telefona.

"Srpski logoraši i porodice poginulih boraca i nestalih civila RS odustaæe od izgradnje krsta na Zlatištu pod uslovom da Bošnjaci i Hrvati prethodno sruše sva obilježja koja su podigli nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma kao znak sjeæanja na svoje poginule vojnike i civile", istakao je Dukiæ.

Dukiæ je rekao da Savez logoraša RS i porodice zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS traže da se "sruši katolièki krst u Mostaru, koji je visok 36 metara,turbe u Srebrenici i ustaški znak kod Dervente, kao i sva obilježja koja su postavili Bošnjaci i Hrvati nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma".

"U suprotnom, ne samo da neæemo odustati od postavljanja krsta na Zlatištu kod Sarajeva, èija æe visina sa planiranih 26 metara biti poveæana na 50 metara", naglasio je Dukiæ.

Komentarišuæi najavu federalnih medija da u posjetu BiH danas dolazi ekipa amerièke televizijske mreže CNN, koja priprema dokumentarni film o Srebrenici, Dukiæ je rekao da Savez logoraša i porodice zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS pitaju kako je moguæe da se snima film o stradanju Bošnjaka, a da niko ne pita za 3.652 Srbina stradala u Srebrenici od 1992. do 1995. godine.

"Opravdano pitamo meðunarodnu zajednicu da li su Srbi kolateralna šteta za SAD i EU", naveo je Dukiæ.

(srna.co.yu)
 


<br /><br /><br /><br />

11-04-2008 at 18:23 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

O ovome treba da se raspravlja na topicu "Kako izljeciti fasiste iz RS-a" al haj nema veze mozemo i ovdje pokusati uspostaviti dijagnozu.

Ne znam o kakvom se spomeniku u Derventi radi ovo sto Dukic spominje. Za krst iz Mostara se slazem da treba biti uklonjen.

Zahtjev da se poruse svi podignuti spomenicima Bosnjacima i Hrvatima u Zvjerinjaku je

Kamo srece da Srbi ikad dozive katarzu pa sami dignu spomenike za sva zvjerstva koja su pocinili.

I koliko je to èetništvo bezobrazno pokazuje i zahtjev da se srusi turbe u Srebrenici.

Turbe u Srebrenici je vec sruseno od strane srpsko crnogorskog agresora okupacijom Srebrenice 1995 godine

I do nedavno je izgledalo ovako



A nedavno je zavrsena njegova obnova i turbe ce uskoro biti otvoreno

Ruke im se pozlatile


Odmah ispod muslimanskog mezarja u Srebrenici postavljen je krst.
Kacavenda kaze da je to sveta srpska zemlja u Srebrenici bez obzira sto nikad S od Srbina nije zivjelo na Starom gradu gdje su postavili krst.

Treba takodje napomenuti sto nije receno u vijesti da je Dukic zaprijetio ako se ne srusi turbe da ce napraviti jos veci krst u Srebrenici i da ce ga podignuti iznad turbeta. Stvarno u BiH treba dobrih psihijatara i sto je jos bolnije srpski narod cuti na sve te fasizme koji se prosipaju po BiH.

12-04-2008 at 13:06 | Ukljuèi u odgovor
fijubriju
Nivo: Forumski doajen
sanjar lutalica

Registriran(a): 21-12-2004
Lokacija: Suncana strana ulice
Odgovori: 28091
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

Evo spomenika u Derventi koji je finansirao Vedran Corluka fudbaler Manchester City-ja .Kazu da nedoljivo podsjeca na U

Image Hosted by ImageShack.us


[Edited by fijubriju on 12-04-2008 at 14:27 GMT]

12-04-2008 at 13:24 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

Vandali ometaju izgradnju

Iznimno ružna poruka za sve džematlije Banje Luke, kaže Mujaèiæ...
15.04.2008. 12:25

Nepoznate osobe u noæi s nedjelje na ponedjeljak porušile su ogradu koja se nalazi oko objekta Arnaudija džamije u Banjoj Luci. Predsjednik Medžlisa IZ u Banjoj Luci Kasim Mujièiæ izjavio je juèer za "Avaz" kako smatra da je ovo nedjelo direktno vezano uz poèetak obnove ove džamije.

- U nedjelju naveèer poèeli smo s otkopavanjem temelja džamije, a u ponedjeljak ujutro zatekli smo porušenu ogradu, koja po svom sadašnjem izgledu ne odaje znakove neèijeg sluèajnog djela, veæ jedan rušilaèki nagon koji je svjesno uperen protiv gradnje. Ovo je iznimno ružna poruka za sve džematlije Banje Luke, koje vrlo emotivno prolaze kroz ovakva dogaðanja - poruèio je Mujièiæ.

Arnaudija je porušena u noæi sa 6. na 7. maj 1993. godine, kada je srušena i najpoznatija banjaluèka džamija Ferhadija. U junu 2003. èišæenjem terena i obezbjeðenjem gradilišta poèela je obnova kompleksa Arnaudije.


Autor: V. S.



Banjaluka: 85 miliona KM za porušene džamije?

Sudskim procesom koji se ovih dana intenzivira pred Osnovnim sudom u Banjaluci, Islamska zajednica BiH tražiæe od Republike Srpske odštetu od 85 miliona KM za porušenih 14 banjaluèkih džamija.

Piše: Asim Bešlija

Sudskim procesom koji se ovih dana intenzivira pred Osnovnim sudom u Banjaluci, Islamska zajednica BiH tražiæe od Republike Srpske odštetu od 85 miliona KM za porušenih 14 banjaluèkih džamija. Potvrdio je ovo Esad Hrvaèiæ, pravni zastupnik IZ pred banjaluèkim sudom. Sve džamije srušene su tokom 1993.godine, kada na podruèju grada nije bilo borbenih dejstava, i namjera Islamske zajednice je da dokaže krivicu i odgovornost vlast RS za ova rušenja. Prema rijeèima Hrvaèiæa, sudu je priloženo stotinjak pisanih dokaza a postoji i dosta svjedoka rušenja koji æe se pojaviti na suðenju, za koje su održana tek tri roèišta. Materijalna strana presude je bitna ali najbitnija je odgovornost, naglašava on.

´Ono što je bitnije u ovom postupku osim te materijalne štete jeste da se od strane RS i grada Banjaluka prizna graðansko-pravna odgovornost za rušenje 14 džamija u toku 93-æe godine, kao i kontinuitet uklanjanja porušenih objekata koji su odvezeni na deponije otpada, te da je to organizovano od strane vlasti´, naglašava Hrvaèiæ.

Dokazi koje posjeduje Islamska zajednica ukljuèuju i brojne dokumente-molbe putem kojih se mole banjaluèke ratne vlasti da zaustave rušenje objekata, meðu kojima su i dva znaèajna kulturno-historijska objekta svjetskog ranga – džamije Ferhadija i Arnaudija.

Kontraargumenti odbrane svode se na to da je nakon poèinjenog rušenja, vlast RS progonila NN osobe, ali da te osobe ni nakon 15 godina nikad nisu otkrivene.
Islamska zajednica zatražila je i vještaèenje kako bi dokazala da su na lokalitetima Ramiæa i Karanovca deponirani ostaci miniranih džamija, te æe i nalazi vještaka biti dokazni materijal.

Tužba protiv RS za rušenje džamija pred Osnovnim sudom u Banjaluci, inaèe, stoji više od pet godina a da sud nije našao za shodno da od 2000-te do danas pokrene postupak. Nakon što je IZ uložila apelaciju Ustavnom sudu BiH, banjaluèkom sudu je naloženo da krajem 2006-te pokrene postupak. Novo roèište i vjerovatno nova procjena štete objekata koji su po mnogo èemu bili neprocjenjivi, održaæe se u junu ove godine.

Objavljeno 15.04.2008. u 10:01

(Sarajevo-x.com)

[Edited by yugi on 26-07-2008 at 22:08 GMT]

15-04-2008 at 12:31 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

Izmješta se crkva iz Divièa



Naèelnik Opštine Zvornik Zoran Stevanoviæ, protojerej Rado Tešiæ uime Srpske Pravoslavne crkve i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik Mustafa Muharemoviæ potpisali u Zvorniku Ugovor o izmještanju pravoslavne crkve iz naselja Diviè, koja je napravljena na temeljima u ratu srušene džamije

Kako je danas izjavio predsjednik Medžlisa IZ Zvornik Mustafa Muharemoviæ, dogovor o izmještanju pravoslavne crkve iz Divièa postignut je prije nekoliko mjeseci na sastanku u Bijeljini izmeðu muftije tuzlanskog Huseina ef. Kavazoviæa i vladike zvornièko-tuzlanskog Vasilija, kome su prisustvovali i predstavnici Vlade RS-a. U periodu nakon toga su usaglašavani detalji oko ugovora koji je potpisan juèer, naveo je Muharemoviæ.

Stavljanjem potpisa na ovaj Ugovor, Islamska zajednica, Srpska pravoslavna crkva i Opæina Zvornik su preuzele i odreðene obaveze.

Muharemoviæ kaže da je Islamska zajednica preuzela obavezu finansiranja izmještanja crkve, Srpska pravoslavna crkva je preuzela na sebe davanje saglasnosti da se zemljište, koje joj je dodijeljeno odlukom Skupštine opštine Zvornik 1996. godine, vrati Islamskoj zajednici, a Opština Zvornik je preuzela obavezu da kompletan administrativni proces dovede do kraja.

"Kada Islamska zajednica isplati posljednju ratu od sredstava za izmiještanje, tri mjeseca nakon toga Srpska pravoslavna crkva i Opština Zvornik završit æe svoj posao, a Opština æe ujedno izdati potrebnu dokumentaciju za izgradnju džamije na mjestu na kojem je nekada bila", rekao je predsjednik Medžlisa IZ Zvornik Mustafa Muharemoviæ.


Autor: Fena


Cuj Islamska zajednica da plati pa valjda treba da plati onaj ko je srusio dzamiju i sagradio ne boziji objekat



18-04-2008 at 12:13 | Ukljuèi u odgovor
Putnik
Nivo: Forumski doajen
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

U vezi s planiranim lokalitetom za izmještanje crkve iz Divièa, episkop Vasilije rekao je da je u pitanju lijepa lokacija, koja æe zadovoljiti potrebe pravoslavnih vjernika i koja æe služiti slavljenju imena Božijeg, ljubavi, jedinstva i mira, a koja drugima neæe smetati, istièuæi da je njemu lièno `ludo da neko kaže da jedna bogomolja smeta drugoj vjerskoj zajednici`.

`Ako budemo otvarali sve Pandorine kutije onda æemo morati postaviti pitanje i otvoriti sve kutije koje govore o tome gdje su džamije podignute na srpskoj zemlji. Polako. Vrijeme radi`, dodao je episkop Vasilije.

___________________________________________

A Vasilije izjavi da je ludo da jedna bogomolja smeta drugoj vjerskoj zajednici . Interesantna izjava, a nikad ne cuh iz njegovih usta da osudi rusenje muslimanskih bogomolja.

18-04-2008 at 12:35 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

Elvir Huremoviæ

Gorak okus nepravde

Hoæe li nakon "reketiranja" IZ u Divièu vladika Kaèavenda i od Fate Orloviæ zatražiti da plati izmještanje crkve iz svoje avlije!?

19.04.2008. 07:10
([email protected])

Islamska zajednica u BiH, Srpska pravoslavna crkva i Opæina Zvornik postigle su dogovor o izmještanju crkve izgraðene 1996. godine u Divièu kod Zvornika na temeljima u ratu porušene džamije. Vijest je to kojoj æe se najviše obradovati u Divièu, mjestu na obali Zvornièkog jezera, prije rata, a i danas, stopostotno naseljenom bošnjaèkim stanovništvom.

Nakon više od 12 godina iz Divièa æe tako biti uklonjen izvor nesuglasica, napetosti i èestih incidenata, što je, svakako, dobro.Meðutim, nakon sporazuma, prema kojem æe IZBiH za izmještanje crkve platiti SPC 380.000 KM, ostaje gorak okus nepravde.

Nepravda, zapoèela 1992. godine rušenjem džamije, nastavljena 1996. izgradnjom crkve, podebljana 2001. godine odlukom Doma za ljudska prava BiH da crkvu ne treba izmještati, veæ da za džamiju treba naæi novu lokaciju, sada je doživjela kulminaciju.

Može li bilo ko i bilo gdje na svijetu nekoga protjerati, porušiti mu kuæu, na njenim temeljima napraviti drugu, pa mu na kraju, da bi se makao s tuðeg ognjišta, sve to debelo naplatiti? Pokazalo se, eto, da može, pogotovo ako je jedan od glavnih aktera prièe vladika Vasilije Kaèavenda.

Cjelokupan tekst dostupan je èitaocima "Dnevnog avaza" i pretplatnicima online izdanja...
 


<br /><br /><br /><br />

19-04-2008 at 12:44 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi

Mislim i da je Vlada TK ranije izdvojila novac za uklanjanje crkve iz Divica. Od Srba me nista ne cudi al me cudi da nasi pristaju na ovako nesto. Srbi pobise Divicane u zvornickim logorima, protjerase, srusise dzamiju izgradise crkvu i ovo naroda sto se vratilo vec godinama mora da trpi taj ne Boziji objekat u svojoj blizini a nemaju dzamije i svoje vjerske obrede obavljaju na stadionu u Divicu.

A u Divicu zivi samo jedna srpska porodica muz i zena koji su dosli iz okoline Sarajeva.

19-04-2008 at 13:03 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi




Maloljetnici prijetili povratnicima u Gacko

Odmah po saznanju za prijetnje preduzete aktivnosti radi što bržeg i efikasnijeg identifikovanja izvršilaca...
22.04.2008. 14:16
Pripadnici Policijske stanice Gacko dostavili su danas Okružnom tužilaštvu Trebinje izvještaj protiv dvojce maloljetnika iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da su poèinili krivièno djelo ugrožavanje sigurnosti povratnika.

Postoje osnovi sumnje da su oni u dva navrata uputili prijetnje povratniku u opæini Gacko i tim prijetnjama izazvali osjeæaj straha i ugroženosti.

Odmah po saznanju za prijetnje, od kojih je jedna upuæena 29. marta, a druga 17. aprila, pripadnici Policijske stanice Gacko i kriminalistièke policije CJB Trebinje preduzeli su odreðene aktivnosti radi što bržeg i efikasnijeg identifikovanja izvršilaca.

Rezultat preduzetih radnji je dokumentovanje izvještaja kome je prethodilo uzimanje izjava od maloljetnika, uz prisustvo roditelja, koje je obavljeno u prostorijama CJB Trebinje, 21. aprila, saopæeno je danas iz CJB Trebinje.

Autor: FENA

 


<br /><br /><br /><br />

22-04-2008 at 14:59 | Ukljuèi u odgovor
kaharlija
Nivo: Forumski doajen
mi smo ljiljani medju trnjem
Registriran(a): 19-10-2005
Lokacija: PNE
Odgovori: 1121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS sabrani primitivzmi



Friško, friško...

Feral, 24. travnja

Piše: Petar Lukoviæ


0162/ KUKASTI PIKNIK: Vest jeste istinita: negde kod Niša, blizu sela Kamenica, na mestu zvanom Sreækovo vrelo, u pastoralnom ambijentu lokalnih livada i brežuljaka, policija je 20. aprila, baš na roðendan Adolfa Hitlera, privela 24 osobe koje su kod sebe imali nacistièke zastave i ostala prigodna fašistièka obeležja.
Kako to obièno biva u tolerantnim državama poput Srbije, privedeni su ubrzo pušteni na slobodu sa èak dve kriviène prijave: jedan uèesnik je malo vreðao narodnu miliciju, drugi je malo posedovao pištolj bez dozvole – ali je sve ostalo pravno èisto i neupitno, jer u Srbiji nema Zakona o isticanju fašistièkih simbola, pa se ovi veseli nazi-izletnici eventualno mogu kazniti zbog, recimo, javnog okupljanja koje nisu prijavili. Ali kako je reè o klasiènom koljaèkom vikendu u planininama gde se spontano zapeva koja fina ljotiæevska pjesma ili se prièaju vicevi o Aušvicu ili se kukasti krst vijori na ekološki zdravom vetru – sve je pod kontrolom, jer su sve to naši mlaðahni patriJoti; malo ih je pogodila nezavisnost lažne države Kosovo, pa su krenuli u prirodu da se sete èika Adolfa i njegovog uvek efikasnog Konaènog Rešenja.

Lakoæa ovdašnjeg društva da svaku grupu nacista otpiše kao nešto sasvim nebitno, uz zakletvu da u Srbiji “nema fašizma”, veæ se pretvorila u oralnu tradiciju politièkog guslanja; kad Stormfront ili Nacionalni stroj ili Srpske dveri ili Obraz – sve klerikalne SS varijacije na fašistièke teme – krenu u umetnièke happeninge pod parolom “Ubij, zakolji, da ...-Hrvat-Musliman ne postoji”, poèinje zahtevna politièka akcija da nam se objasni kako je to legitimni otpor protiv zavere meðunarodne zajednice da nam se otme Kosovska Duša od ukupno 15 procenta i da valja razumeti revolt onih koji danas pale ambasade, sutra kradu patike, a prekosutra u niškim planinama drkaju nad brèiæima Adolfa Hitlera; sve je to naša mila desnièarska omladina!

0163/ NOÆ SA ADOLFOM: Veæ mesecima, sluèaj beogradskog hotela “Mr. President” gde od otvaranja postoji tzv. Hitlerov apartman, sa ogromnom slikom Zloèinca na zidu – jedna je od glavnih medijskih tema u…Izraelu, ne u Srbiji!
Vlasnik hotela, izvesni Dušan Zabunoviæ, tvrdi da se gosti bukvalno tuku oko rezervacije za ovaj apartman, koji je mesecima unapred rasprodan, i, u oèiglednom izletnièko-niškom raspoloženju, objašnjava da ovde ništa nije protivzakonito i da je uljana slika Adolfa Hitlera, u apartamanu s njegovim imenom, u skladu sa Zakonima Srbije, jer je u ovoj zemlji sve dozvoljeno: možete da iznajmite billboard sa Himlerovim likom i, recimo, ispišite slogan “On zna kako”, možete da razvijete zastavu sa slikom Adolfa Eichmanna uz logo “Kad je teško – Eichmann”, možete da objavljujete sve antisemitske knjige i da vam niko ništa ne može. Konaèno, kao država, možete sebi da dozvolite da se sa problemom portreta Adolfa Hitlera u beogradskom hotelu ekskluzivno bavi izraelski ambasador, koji je èak morao da razgovara sa vlasnikom hotela, kao da je u pitanju lokalna stvar koja se tièe samo Izraela.

Odsustvo reakcija iz Vlade Srbije, recimo iz Ministarstva inozemnih poslova, sasvim je razumljivo: ova država nije poslala svoje predstavnike na sve svetske manifestacije glede pobede nad fašizmom, niko iz Srbije nije bio u Aušvicu 2005. godine kad je obeleženo pola veka najstrašnijeg genocida u istoriji èoveèanstva.
I što bi Srbija, sad, kad joj uzimaju Kosovo, brinula zbog fucking hotela sa slikom šarmantnog nemaèkog lidera koji nikad nije dozvolio da mu se zemlja rasparèava? Neka o tome brinu Izraelci, jer oni sa Hitlerom imaju neke nerašèiæene raèune: što se Srbije tièe, gospodin Hitler je u svakom hotelu rado viðen gost!

0164/ O PACOVIMA I NE-LJUDIMA: Srpska rasna superiornost efikasno primenjena u Srebrenici razlila se kao politièka poruka onog èasa kad je “lažna država” Kosovo proglasila nezavisnost i kad je srušena svaka mentalna brana u opisu tzv. Albanaca, koji su danas ne samo najniži oblik ljudskog oblièja, kriminalno retardirani, nedržavna i plemenska zajednica, mentalno retardirani ali lukavi i podli, kao deo legitimne fašistièke teorije o karakteristikama èitavih naroda i posebice narodnosti, naroèito kad se suoèe sa The Serbs, koji u svojim genima poseduju svaku vrstu humanitarnog minerala potrebnog za genijalnost: klasièno smo najpametniji, najpravedniji, jedini koji imaju oseæaj èasti, najhrabriji u svakoj bežaniji, ponosni, dostojanstveni, doduše malo neobrazovani (podatak od juèe: gotovo polovina stanovništva ima jedva osnovnu školu), ali osetljivi kao pahuljice, gostoljubivi i kad koljemo i bombardujemo, gadljivi na EU i svet od kojih samo tražimo da nas obožavaju i priznaju da smo uvek i always u pravu.

Iz takvog umilnog diskursa, savim je logièno da se u “TV Novostima”, regularnom dodatku “Veèernjih novosti”, prošle nedelje ovako najavi emisija o problemu Indije sa pacovima: “Sa samo dva meseca starosti, ženka pacova moze da donese na svet 12 mladunèadi! Ovim tempom razmnožavanja ona može da doprinese da se njihova populacija u Indiji poveca za 15.000 jedinki! Neverovatan priraštaj (koji premašuje èak i onaj kosovskih Albanaca), zajedno s èinjenicom da pacovi u Indiji imaju sve manje prirodnih neprijatelja, zaslužan je što poslednjih godina glodari preplavljuju ovu mnogoljudnu zemlju…”.

Ta vrsta umetnièke slobode da se u retardiranim “TV Novostima” Albanci bez ikakvih problema porede s pacovima – odgovor je na pitanje otkud ona bulumenta idiota na niškim brežuljcima; ako vam je sluèajno palo na pamet da pitate da li je glede teksta reagovao bar Neko, javni tužilac, neko fucking Novinarsko Udruženje zvalo se ono NUNS ili UNS ili VAGINUNS ili možda državotvorna “Politika”, koja preko satiriènih grudi Ljiljane Smajloviæ silikonski brine o politièki korektnom jeziku Petra Lukoviæa, ili možda ministar kulture i tzv. informisanja Voja Brajoviæ, koji je još u šoku otkad je u nekom od kosovskih manastira kršten po “tajnoj pravoslavnoj recepturi”…zajebali ste se. Nije reagovao niko, jer nema zbog èega da se reaguje: Srbija je zemlja u kojoj su pacovi i Adolf Hitler savršeni primeri naše Superiornosti. Naroèito sad, kad hoæe da nam otmu Kosovo o èemu na sledeæi poetski naèin govori Uskršnja Poslanica Srpske Pravoslavne Crkve:

"Neka svakom roditelju Kosovo i Metohija bude jedna od prvih reèi koje æe šapnuti svom novoroðenom detetu! Neka svaki ratar prvu brazdu zaore i posveti Kosovu i Metohiji! Neka svaki radnik prvi sat svog radnog vremena posveti i pokloni Kosovu i Metohiji! Neka svaki politièar svoju prvu politièku misao i napor na meðunarodnom planu posveti odbrani Kosova i Metohije! Neka svaki duhovni pastir svoju prvu molitvu Bogu uznese za Kosovo i Metohiju!".

Posveæen ovakvoj hippie poruci, jutros sam prvu, ali duboku brazdu, zaorao èekiæem u liftu, usred betonskog solitera; šapnuo ženskom detetu od 18 godina da na njenim bujnim grudima vidim valovitu Srbiju s brazdom u sisama, koju iznad svega želim da detaljno upoznam; pastirski i pravoslavno glasno slušao Linkin Park na koncertu u Las Vegasu i u 18 pesama pronašao duhovnu vertikalu u obliku erekcije; konaèno, prvi sat nezaposlenog radnog vremena u rock dokolici spram Ferala posvetio brzom ispijanju piva i osetio se kao Duhovni Pastir onog èasa kad sa nekakvim pasošem budem mogao u inozemstvo, daleko od razuzdane srpske gomile na pikniku!
O Adolfu u hotelu da ne govorim! 


ne citaj sta ja pisem
23-04-2008 at 23:41 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 23
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: admin, Daks, Little One, mace, Morton1905, Prosvjetar, sana
FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice