|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
ljubavnica Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 21-09-2012 Odgovori: 267 IP: Maskiran
|
Re: Lijekovi
citat: Bambi wrote:
Pijete li kakve lijekove?
Mene cesto boli glava i kofadon vise ne pomaze. Evo vec dva dana se patim sa glavoboljom, ni 3 kofadona dnevno ne pomazu. Kakve lijekove pijete za glavobolju?
I nije tema samo za glavobolju. Evo bas citam na drugom forumu da xiclav od Bosnalijeka izaziva stomacne tegobe i sporije djeluje u odnosu na slovenacki Amoxiklav.
evo sam procitala o bambinoj hast....bolesti.vidim i da si skontala da je migrena,ali ocito ti jos nije daleko otisla.ja sam par godina imala uzasne glavobolje,sve simptome koje ti imas i jos neke druge.nista osim avamigrana mi nije pomagalo.i neke intravenske muckalice.avamigran je super,glava prodje za max po sata.
a ta migrena kako dosla,tako prosla.sad je nemam,hvala bogu,ali imam glavobolje i ledjobolje.ja ne trpim bol,pa odmah uzmem tabletu.nikad mi nisu bili jasni ljudi,a vidim ima ih i na forumu koji trpe bol i ne zele uzeti tabletu.pa valjda su i izmisljene da nam pomognu.kad me glava zaboli,ja ne znam kako ce se zavrsiti,hoce li trajati 24 ili 2 sata.zato odmah roknem,jer mi nije do saznavanja.sad pijem ili ibuprofen ili dolormin.
onaj novalgin je isto super,ali ako mozes naci tecni.popijes 20 kapi na kocku secera i za 5 min ko nova.to je ono sto ja znam da pomaze.
ja opet pretjerujem sa tabletama.ni malo se ne libim da popijem po 2 voltarena,pa nakon par sati par ibuprofena.meni je bitno da me ne boli.
a za taj visok pritisak,da ti tetka nesta rekne
nemoj jana tablete nikake uzimat.vidim da ne volis bijeli luk,ali nema bolje biljkice za puno stvari.ali,hocu da ti kazem
nasjeckaj u jogurt sitno,pa kasikom,velikom,pojedi,nemoj nista zvakati,samo gutaj.neces osjetiti bl,samo jogurt,a obavices posao,i te kako.
eto ti,odoh sad jednu tabletu uzet za nesto.zutu,recimo
|
|
20-10-2012 at 00:00 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bambi Nivo: Forumski doajen since 1974
Registriran(a): 08-01-2003 Lokacija: Tuzla Odgovori: 20623 IP: Maskiran
|
Re: Re: Lijekovi
citat: ljubavnica wrote:
evo sam procitala o bambinoj hast....bolesti.vidim i da si skontala da je migrena,ali ocito ti jos nije daleko otisla.ja sam par godina imala uzasne glavobolje,sve simptome koje ti imas i jos neke druge.nista osim avamigrana mi nije pomagalo.i neke intravenske muckalice.avamigran je super,glava prodje za max po sata.
a ta migrena kako dosla,tako prosla.sad je nemam,hvala bogu,ali imam glavobolje i ledjobolje.ja ne trpim bol,pa odmah uzmem tabletu.nikad mi nisu bili jasni ljudi,a vidim ima ih i na forumu koji trpe bol i ne zele uzeti tabletu.pa valjda su i izmisljene da nam pomognu.kad me glava zaboli,ja ne znam kako ce se zavrsiti,hoce li trajati 24 ili 2 sata.zato odmah roknem,jer mi nije do saznavanja.sad pijem ili ibuprofen ili dolormin.
onaj novalgin je isto super,ali ako mozes naci tecni.popijes 20 kapi na kocku secera i za 5 min ko nova.to je ono sto ja znam da pomaze.
ja opet pretjerujem sa tabletama.ni malo se ne libim da popijem po 2 voltarena,pa nakon par sati par ibuprofena.meni je bitno da me ne boli.
a za taj visok pritisak,da ti tetka nesta rekne
nemoj jana tablete nikake uzimat.vidim da ne volis bijeli luk,ali nema bolje biljkice za puno stvari.ali,hocu da ti kazem
nasjeckaj u jogurt sitno,pa kasikom,velikom,pojedi,nemoj nista zvakati,samo gutaj.neces osjetiti bl,samo jogurt,a obavices posao,i te kako.
eto ti,odoh sad jednu tabletu uzet za nesto.zutu,recimo
Jesu li dobre zute tetka
U zadnje vrijeme i nisam imala migrene, a dobila sam nomigren i on mi pomogne.
Ja sam tablete vec pocela piti. Enox 1,25 mg. Morala sam prije operacije da regulisem pritisak (150/90) da me ne bi anesteziolog otkacio i ode moja dugo ocekivana operacija. Elem, pijem ih i dalje. Pritisak juce 130/80.
Probat cu to sa bijelim lukom i jogurtom ako bude islo...osjetljiv sam insan na jake mirise
|
|
20-10-2012 at 20:02 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
djecko Nivo: Forumski doajen nisam nehljebar
Registriran(a): 28-03-2005 Lokacija: SFRJMAKEDONIJA Odgovori: 13657 IP: Maskiran
|
Re: Lijekovi
Autor Marijana Ciloviæ
Bosiljak jelu daje karakteristièan okus, ali je i odlièna zaèinska biljka koja služi kao zamjena za sol, pa naèin prehrane u kojem umjesto soli koristimo zaèinsko bilje posredno djeluje i na snižavanje visokog tlaka i uklanjanje celulita. Osim što poboljšava okus i obogaæuje miris mnogih jela, bosiljak svojim sastojcima povoljno utjeèe na zdravlje organizma.
Bosiljak smiruje živèanu napetost, migrenu, poboljšava pamæenje i otklanja mentalni umor. Potièe apetit i pozitivno utièe na probavu i ravnotežu crijevne flore.
U obliku èajeva najèešæe se primjenjuje kod lijeèenja upala (želuca, crijeva), kod hripavca, poèetnih stanja tuberkuloze i kod bolesti mokraænih organa (bubrega, mjehura). Ublažava kašalj, lijeèi afte, a služi i za grgljanje kod bolesti grla i protiv promuklosti. Ulje bosiljka smatra se odliènim sredstvom protiv akni.
Oblozi od bosiljka pospješuju zacjeljivanje rana.
Eterièna ulja iz bosiljka u raznim se ljekovitim pripravcima upotrebljavaju inhaliranjem, kupanjem u kadi i pod tušem, prilikom masaže, te kod aromatiziranja prostorija. U organizam ih unosimo kožom ili udisanjem, a zatim krvotokom dospijevaju u stanice. Na taj naèin djeluju na zdravlje jaèajuæi imunitet i povoljno djeluju na psihièko stanje. Mnoga dosadašnja istraživanja pokazala su da eterièna ulja imaju antibakterijsko, antivirusno i antiseptièko djelovanje.
|
|
21-10-2012 at 19:34 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|