Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Zdravlje : Lijekovi
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Crvena starka
Nivo: Forumski doajen
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Odgovori: 11207
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Lijekovi

Ako vam doktor slucajno prepise antibiotik Citeral, trazite da vam nesto drugo da. Jak je pravo, mene sutne ne mogu ni da pricam ni da hodam.

19-07-2012 at 14:30 | Ukljuèi u odgovor
ljubavnica
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 21-09-2012
Odgovori: 267

citat:
Bambi wrote:
Pijete li kakve lijekove?

Mene cesto boli glava i kofadon vise ne pomaze. Evo vec dva dana se patim sa glavoboljom, ni 3 kofadona dnevno ne pomazu. Kakve lijekove pijete za glavobolju?

I nije tema samo za glavobolju. Evo bas citam na drugom forumu da xiclav od Bosnalijeka izaziva stomacne tegobe i sporije djeluje u odnosu na slovenacki Amoxiklav.

evo sam procitala o bambinoj hast....bolesti.vidim i da si skontala da je migrena,ali ocito ti jos nije daleko otisla.ja sam par godina imala uzasne glavobolje,sve simptome koje ti imas i jos neke druge.nista osim avamigrana mi nije pomagalo.i neke intravenske muckalice.avamigran je super,glava prodje za max po sata.
a ta migrena kako dosla,tako prosla.sad je nemam,hvala bogu,ali imam glavobolje i ledjobolje.ja ne trpim bol,pa odmah uzmem tabletu.nikad mi nisu bili jasni ljudi,a vidim ima ih i na forumu koji trpe bol i ne zele uzeti tabletu.pa valjda su i izmisljene da nam pomognu.kad me glava zaboli,ja ne znam kako ce se zavrsiti,hoce li trajati 24 ili 2 sata.zato odmah roknem,jer mi nije do saznavanja.sad pijem ili ibuprofen ili dolormin.
onaj novalgin je isto super,ali ako mozes naci tecni.popijes 20 kapi na kocku secera i za 5 min ko nova.to je ono sto ja znam da pomaze.
ja opet pretjerujem sa tabletama.ni malo se ne libim da popijem po 2 voltarena,pa nakon par sati par ibuprofena.meni je bitno da me ne boli.
a za taj visok pritisak,da ti tetka nesta rekne
nemoj jana tablete nikake uzimat.vidim da ne volis bijeli luk,ali nema bolje biljkice za puno stvari.ali,hocu da ti kazem
nasjeckaj u jogurt sitno,pa kasikom,velikom,pojedi,nemoj nista zvakati,samo gutaj.neces osjetiti bl,samo jogurt,a obavices posao,i te kako.
eto ti,odoh sad jednu tabletu uzet za nesto.zutu,recimo
20-10-2012 at 00:00 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Odgovori: 20623

icon Re: Re: Lijekovi

citat:
ljubavnica wrote:

evo sam procitala o bambinoj hast....bolesti.vidim i da si skontala da je migrena,ali ocito ti jos nije daleko otisla.ja sam par godina imala uzasne glavobolje,sve simptome koje ti imas i jos neke druge.nista osim avamigrana mi nije pomagalo.i neke intravenske muckalice.avamigran je super,glava prodje za max po sata.
a ta migrena kako dosla,tako prosla.sad je nemam,hvala bogu,ali imam glavobolje i ledjobolje.ja ne trpim bol,pa odmah uzmem tabletu.nikad mi nisu bili jasni ljudi,a vidim ima ih i na forumu koji trpe bol i ne zele uzeti tabletu.pa valjda su i izmisljene da nam pomognu.kad me glava zaboli,ja ne znam kako ce se zavrsiti,hoce li trajati 24 ili 2 sata.zato odmah roknem,jer mi nije do saznavanja.sad pijem ili ibuprofen ili dolormin.
onaj novalgin je isto super,ali ako mozes naci tecni.popijes 20 kapi na kocku secera i za 5 min ko nova.to je ono sto ja znam da pomaze.
ja opet pretjerujem sa tabletama.ni malo se ne libim da popijem po 2 voltarena,pa nakon par sati par ibuprofena.meni je bitno da me ne boli.
a za taj visok pritisak,da ti tetka nesta rekne
nemoj jana tablete nikake uzimat.vidim da ne volis bijeli luk,ali nema bolje biljkice za puno stvari.ali,hocu da ti kazem
nasjeckaj u jogurt sitno,pa kasikom,velikom,pojedi,nemoj nista zvakati,samo gutaj.neces osjetiti bl,samo jogurt,a obavices posao,i te kako.
eto ti,odoh sad jednu tabletu uzet za nesto.zutu,recimo

Jesu li dobre zute tetka

U zadnje vrijeme i nisam imala migrene, a dobila sam nomigren i on mi pomogne.
Ja sam tablete vec pocela piti. Enox 1,25 mg. Morala sam prije operacije da regulisem pritisak (150/90) da me ne bi anesteziolog otkacio i ode moja dugo ocekivana operacija. Elem, pijem ih i dalje. Pritisak juce 130/80.
Probat cu to sa bijelim lukom i jogurtom ako bude islo...osjetljiv sam insan na jake mirise
20-10-2012 at 20:02 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

haman smo zasli u godine kad se prica o lijekovima vidim pravo zivahan forum "zdravlje".

elem, kad smo kod lijekova, da pitam, zna li iko - TIVORAL, ima li igdje da se nabavi?

mi smo trazili po tuzli (ali smo mozda neku apoteku fulali) i po sarajevu... elem, ako iko zna, ima kakvog u farmaciji, javite zivi bili...

imam jos 3 bobe, a onda mi valja na zamjenski, a od zamjenskih obicno budem les!

hvala!

20-10-2012 at 20:23 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

Autor Marijana Ciloviæ
Bosiljak jelu daje karakteristièan okus, ali je i odlièna zaèinska biljka koja služi kao zamjena za sol, pa naèin prehrane u kojem umjesto soli koristimo zaèinsko bilje posredno djeluje i na snižavanje visokog tlaka i uklanjanje celulita. Osim što poboljšava okus i obogaæuje miris mnogih jela, bosiljak svojim sastojcima povoljno utjeèe na zdravlje organizma.

Bosiljak smiruje živèanu napetost, migrenu, poboljšava pamæenje i otklanja mentalni umor. Potièe apetit i pozitivno utièe na probavu i ravnotežu crijevne flore.

U obliku èajeva najèešæe se primjenjuje kod lijeèenja upala (želuca, crijeva), kod hripavca, poèetnih stanja tuberkuloze i kod bolesti mokraænih organa (bubrega, mjehura). Ublažava kašalj, lijeèi afte, a služi i za grgljanje kod bolesti grla i protiv promuklosti. Ulje bosiljka smatra se odliènim sredstvom protiv akni.

Oblozi od bosiljka pospješuju zacjeljivanje rana.

Eterièna ulja iz bosiljka u raznim se ljekovitim pripravcima upotrebljavaju inhaliranjem, kupanjem u kadi i pod tušem, prilikom masaže, te kod aromatiziranja prostorija. U organizam ih unosimo kožom ili udisanjem, a zatim krvotokom dospijevaju u stanice. Na taj naèin djeluju na zdravlje jaèajuæi imunitet i povoljno djeluju na psihièko stanje. Mnoga dosadašnja istraživanja pokazala su da eterièna ulja imaju antibakterijsko, antivirusno i antiseptièko djelovanje.

21-10-2012 at 19:34 | Ukljuèi u odgovor
blentava
Aequam memento rebus in ardius

Registriran(a): 26-12-2010
Odgovori: 4005

Apsolutni pobednik ovih dana na netu je cudotvorni lek protiv svega i svacega na bazi djumbira. Elem, napravih ga.
Potrebno vam je dva veca sirova djumbira i 950 gr meda, djumbir ocistiti i izrendati na najsitnije i pomesati sa medom.
Uzimati plasticnom ili drvenom kasikom, nikako metalnom tri puta dnevno.
Meni prija i daje mi energiju, koju nemam gde potrositi osim u kucnim poslovima a koje kao sto znate bas i ne volim osobito.
Sala na stranu, dobar je lekic i zdrav ako niste alergicni na med ni na aktivne materije djumbira (sve one supstance koje ga cine a imaju komplikovane nazive).
Ako verujete blentavoj vi probajte djumbir^med.

30-11-2012 at 02:42 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

citat:
Aidatuzla wrote:

cula sam i ja za ovo i moja prijateljica ga hvali. morat cu napraviti. ja voliim djumbir

A je l', poslat æu ti recept koji sam dobila, za napitak od ðumbira
30-11-2012 at 10:11 | Ukljuèi u odgovor
blentava
Aequam memento rebus in ardius

Registriran(a): 26-12-2010
Odgovori: 4005

citat:
Aidatuzla wrote:

cula sam i ja za ovo i moja prijateljica ga hvali. morat cu napraviti. ja voliim djumbir

I ja takoðe.
30-11-2012 at 12:41 | Ukljuèi u odgovor
nadi
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-07-2003
Odgovori: 9070

citat:
cica wrote:

A je l', poslat æu ti recept koji sam dobila, za napitak od ðumbira

cico de napisi taj recept za siroke narodne mase  

Da te volim,duša zna...
03-12-2012 at 08:43 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

citat:
nadi wrote:

cico de napisi taj recept za siroke narodne mase

evo ga ja nisam još napravila... ali hoæu, jednog dana

u 2 litra vode isjeci 10 kolutova gingera (djumbira)i staviti da se kuha. kada prokljuca iskljuciti i dodati 30 listova nane ili bilo kojeg caja. kada se ohladi zasladiti medom ili javor sirupom i dva decilitra limunovog soka...

kada budete probali vise nikada necete biti bez tog napitka...
03-12-2012 at 11:07 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 20
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: barak, gogotz, iko, MILAN SAMPION, naivna, rainbow, solar
FORUM : Zdravlje : Lijekovi New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata