|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Shiva Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 08-12-2006 Odgovori: 5859 IP: Maskiran
|
Re: Re: Lijekovi
citat: bdirlija wrote:
Vidim da su veæ odgovorili, za djecu manje ðumbira. Nejma teorije ih natjerat ako bude preljuto. I meni nekad bude problem progurat kroz grlo 
I èudo jedno koliko dugo se ðumbir održi pomješan s medom, ali pravim.
Hvala Cica, hvala Laly, moj sin nema upalu grla, mada je i to zeznuto, nego opstruktivni bronhitis, pati se vec godinama pogotovo u hladno i kisno vrijeme.
Gledam da mu ne dajem pumpicu nego trazim alternativu na prirodan nacin.
Bdirlija napravila sam, pojeo je dvije kasike od jednom, ne svidja mu se, ali zna da ce mu pomoci i uzeo je.
Imam med od poznatog covjeka i bas ga svi koristimo.
Hvala 
|
|
24-10-2013 at 21:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: Lijekovi
citat: Shiva wrote:
Hvala Cica, hvala Laly, moj sin nema upalu grla, mada je i to zeznuto, nego opstruktivni bronhitis, pati se vec godinama pogotovo u hladno i kisno vrijeme.
Bdirlija napravila sam, pojeo je dvije kasike od jednom, ne svidja mu se, ali zna da ce mu pomoci i uzeo je.
Hvala 
Mene bronhitis stisn'o kako sam prestao pušit.
U jesen i zimi kad je vlaga i pogotovo kad se dimi na sve strane je najgore.
Nikad i nikakve lijekove nisam koristio. Što više prirode i èistog zraka, zdrave i prirodne hrane. Sami sebi beremo na èistim mjestima razne travke za èajeve itd.
A kako je krenulo moraæu razmislit o selidbi iz Tuzle jer ovo je sve gore i gore. Ovoliki smog nije normalno. Žena mi radi na zapadnom dijelu èaršije i broj klinaca koje maltretira neki oblik oboljenja dišnih puteva je ogrooooman.
I uz sve ovo, grijanje mi jako loše, a stiropor na zgradi pa se po zidovima fata kondezacija i po èoškovima jedva primjetna plijesan. Milina za pluæa i alergije. Da nagura na 21° C bilo bi taman. Ovako belaj.
Nekad me spopadne suhi kašalj, obièno uveèe kad legnem. Ovo èudo mi baš pomaže.
[Edited by bdirlija on 25-10-2013 at 18:51 GMT]
|
|
25-10-2013 at 18:50 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Re: Lijekovi
citat: Shiva wrote:
Hvala 
moja kcerka je imala opstruktivni bronhitis u periodu od 3 do 6 godine. nacin na koji smo rijesili je sport, pravilno trcanje i ucenja disanja. Nista drugo nije pomoglo, a probala sam milion stvari, i guscje salo samo joj davala, kozje mlijeko, itd... Ali kako je pocela trenirati bronihitis se vise nikad nije pojavio. Sustina kod bornhitisa je i uzimanja dosta tecnosti jer razrjedjuje sluz.
Djumir je dobar antiokisdant i u svakom slucaju je dobar i za kasalj i izbacivanje sluzi...
|
|
25-10-2013 at 19:04 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|