Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Sposobni a ne podobni za dobrobit BiH
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Black0ut
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-11-2010
Odgovori: 613
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Sposobni a ne podobni za dobrobit BiH

citat:
MelMel wrote:

Ma kako god se dogovorite. Meni ni u dzep, ni iz dzepa. Ja samo rekoh svoje vlastito misljenje - a moje je misljenje da religija treba da budu odvojena od drzavno/politickog aparata kao i od skolstva.

Religija jeste odvojena od skolstva, Jedan cas vjeronauke ni na koji nacin ne ugrozava sekularizam. Po tvojoj logici ni jedna europska zemlja nije sekularna.
02-03-2012 at 22:40 | Ukljuèi u odgovor
statebriga
Nivo: Forumski doajen
nezaobilazna

Registriran(a): 07-05-2009
Odgovori: 9876

citat:
Black0ut wrote: Bezobrazno je u istu ravan staviti SDA sa ostalim nacionalnim strankama.
a sto? je l' to jedna "plemenitija" od druge, ili mozda propagira neki "bolji zivot" za razliku od onih drugih?

ma, daj... sve je to isto! niko od njih ne postuje covjeka, ni sdp, ni sda, ni hdz, ni sds, ni snsd, NIKO!
02-03-2012 at 22:41 | Ukljuèi u odgovor
Putnik
Deveram, deveram...

Registriran(a): 01-02-2002
Odgovori: 26140

citat:
Black0ut wrote:
Bezobrazno je u istu ravan staviti SDA sa ostalim nacionalnim strankama.

To je isto kao kada bi ja rekao da SDP isto sto i srbijanski SPS Slobodana Milosevica, jer eto, sve je to ista ideologija.

Nije isto bilo sa jedne strane rusiti Bosnu a sa druge braniti je i pri tome stititi nebosnjake i njihove svetinje.

Kako bolan bezobrazno...hajdmo malo zanemariti ideologiju i okrenuti se radu...Pricamo o podobnim, sposobnim i korumpiranim. Hajdmo na tren zaboraviti rat i desavanja pa pricati o ekonomiji i napredku u drustvu. Nemoj mi reci da SDA ne postavlja podobne na bitne funkcije kao sto uostalom rade i SDP i SDS i HDZ i dodikova stranka. I kad pricamo o tome zasto bi bilo bezobrazno ne spomenuti SDA i ne uvrstiti ih u isti kos kao i ostale stranke koje u vecini slucajeva postavljaju podobne, a ne sposobne. Nemoj mi reci da toga nema u SDA
02-03-2012 at 22:47 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut

citat:
MelMel wrote:

Ne znam kako je u ostalim europskim zemljama, ali u UK drzavne skole nemaju nista zajednicko sa religijom, niti su ministri i vijecnici birani po religiskim nacelima, nego po strucnosti. Naravno, ima i ovdje stela, ali ipak postoji zavidan procenat transparetnosti.

Ponavljam, u drzavnim skolama nema vjeronauke i moje licno misljenje je da tako i treba da bude.

I ja se protivim da neko dobije podao samo zato sto je "odgovarajuce" vjere. To je apsurdno, naravno!

U Njemackoj, Spaniji, Italiji itd... je vjeronauka redovan predmet. Vjeronauka je takodje prisutna na cijelom Balkanu, i zato mislimd a bi bilo nepravedno i diskriminirajuce samo nasoj djeci zabraniti vjeronauku.

Do sada su je djeca imala i nikakav problem nije bio. Ali to vecina roditelja zeli, onda im to treba dozvolili.
02-03-2012 at 22:49 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Ordo ab Chao

Registriran(a): 01-04-2004
Odgovori: 1349

citat:
Black0ut wrote:

Religija jeste odvojena od skolstva, Jedan cas vjeronauke ni na koji nacin ne ugrozava sekularizam. Po tvojoj logici ni jedna europska zemlja nije sekularna.

Blackout
imam osjecaj da si pod velikim pritiskom nesposobnih...tako da izvalis teme iz rukava prepoznatljivi nacionalistickih stranaka...akosi placen za to,svaka ti cast...dizem kapu....ako nisi ,treba dobro da se zamislis sta svojim tekstovima cinis na ovom forumu...stalno propagiras mrznju prema ostala dva naroda... procitaj jos jednom bilo koju Veliku knjigu...nigdej ne kaze da mrzis i pozivas na mrznju....samo ti i takvi koji nisu na svojoj kozi osjetili nacizam, sa svih ili makar jedne strane,...
ovdje samo pokazujes nemoc svojih nalogodavaoca...njihovu nesposobnost ...ali dobru nacional podobnost

E sa obrisi gospodine i ovaj post kao i onaj od juce...svejedno...hvala
02-03-2012 at 22:50 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Ordo ab Chao

citat:
Black0ut wrote:

I ja se protivim da neko dobije podao samo zato sto je "odgovarajuce" vjere. To je apsurdno, naravno!

U Njemackoj, Spaniji, Italiji itd... je vjeronauka redovan predmet. Vjeronauka je takodje prisutna na cijelom Balkanu, i zato mislimd a bi bilo nepravedno i diskriminirajuce samo nasoj djeci zabraniti vjeronauku.

Do sada su je djeca imala i nikakav problem nije bio. Ali to vecina roditelja zeli, onda im to treba dozvolili.

svaka cast na odgovoru
02-03-2012 at 22:51 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut

citat:
Putnik wrote:

Kako bolan bezobrazno...hajdmo malo zanemariti ideologiju i okrenuti se radu...Pricamo o podobnim, sposobnim i korumpiranim. Hajdmo na tren zaboraviti rat i desavanja pa pricati o ekonomiji i napredku u drustvu. Nemoj mi reci da SDA ne postavlja podobne na bitne funkcije kao sto uostalom rade i SDP i SDS i HDZ i dodikova stranka. I kad pricamo o tome zasto bi bilo bezobrazno ne spomenuti SDA i ne uvrstiti ih u isti kos kao i ostale stranke koje u vecini slucajeva postavljaju podobne, a ne sposobne. Nemoj mi reci da toga nema u SDA

Mislim da se nismo razumili. Kada je rijec o zaposljavanju podobnih naravno da su sve stranke iste.

Ja sam pravio razliku izmedju SDA i ostalih nacionalnih stranaka u smislu da nije isto ono sto su te nacionalne stranke radile tokom rata i poslije po pitanju borbe za drzavu. Mislio sam na one koji su napadalali i na one koji su branili drzavu.

I na kraju krajeva, eto Tuzlom vlada crvena partija, pa eto, je li sta bolje nego tamo gdje vlada SDA??
02-03-2012 at 22:53 | Ukljuèi u odgovor
kagemusha
Ordo ab Chao

citat:
Black0ut wrote:

mjesto religije je u tvojoj dusi,kuci i vjerskom objektu...Stvarno pozelim sto kod nas nema i Obozavaoca Kali Ma...mislim da ti se nebi svidjelo kako oni praktikuju svoju vjeru...za pojasnjenje...uvijek vrse Katuli ferman sa svileni farculetom
02-03-2012 at 22:54 | Ukljuèi u odgovor
Black0ut

citat:
kagemusha wrote:stalno propagiras mrznju prema ostala dva naroda..

Ne. Vec mozda tebi ne pase istina koju ja kazem pa je ti skontas kao da nesto govorim protiv drugih. Ako tebi istina ne odgovara to je tvoj problem.

Izazivam te da nadjes jednu recenicu gdje sam propagirao mrznu protiv drugih. Ivoli...
02-03-2012 at 22:56 | Ukljuèi u odgovor
Testosteron
Nivo: Forumas sa iskustvom
S

Registriran(a): 29-06-2006
Odgovori: 272

citat:
Black0ut wrote:

Ne. Vec mozda tebi ne pase istina koju ja kazem pa je ti skontas kao da nesto govorim protiv drugih. Ako tebi istina ne odgovara to je tvoj problem.

Izazivam te da nadjes jednu recenicu gdje sam propagirao mrznu protiv drugih. Ivoli...

Predlagao si rasturanje BiH....procitaj svoje postove malo bolje
02-03-2012 at 22:59 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 4
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Politika : Sposobni a ne podobni za dobrobit BiH New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net