statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Ulaganja - Ideje za mali biznis
citat: tuba wrote: Ali meni je zajebancija naci "pravog" stanara.
Plati on 5-6 mjeseci pa ga ti ganjaj ostale mjesece i jebi se s'njim.
ma jok, ba, to se rijesi potpisivanjem ugovora, ovjera kod notara 10-15 markica i kraj.
ja uopce ne trazim (doduse, sad nemam vise stanare, neke sam druge stvari uradila) unaprijed. ja trazim garanciju. jednu kiriju u garanciju, pa onda svakog 1. "dobar dan, posl'o me kemo".
dodjem jednom mjesecno (to kad je kirija) da provjerim stan, je l' sve ok, nekad i preskocim, kad vidim da su ljudi kako treba. cim vidim da nije OK, opomenem i slijedeci put sutnem, a ne vratim garanciju u iznosu koji je potreban da saniram stetu.
studenti su zakon, u stvari. bolji su od mladih bracnih parova, samo iz jednog razloga: kad uzmes studente, onda trazis da dodje otac ili mati, neces potpisat ugovor sa djetetom, nego s roditeljem. onda je roditelj mirniji, a i ti si, vidio si coj'ka.
rizik jeste, al' nekako ja vise vjerujem stanu, nego banci 
|
|
19-03-2012 at 10:18 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
citat: Abulafija wrote: j*** te pa iznajmiti sobu u Tuzli, dodje skoro ko i u Danskoj......
hahahahaha, vidis ti, izbirikali se i mi 
salim se, ovako je bilo i prije, moj abulafija, vidi se nisi ti studirao na strani 
jedino ne bih nikom savjetovala da uzima poslovni prostor, osim ako ga ne uzima sebi da ga koristi. studenti su uvijek isplativija opcija kad je u pitanju iznajmljivanje 
e, a kad smo kod ovoga, znate li da sve vise firmi iznajmljuje stanove za svoje poslovne partnere, ono kao kad dodju na sluzbeni put, da imaju gdje da prespavaju i slicno. to je, u stvari, zgodna "dupla" korist; ovi kad su na putu imaju gdje, a dok njih nema, ima neko iz firme, takodjer, gdje
ne znam je l' u tuzli vec neko poceo da iznajmljuje stan na sat i sa rentanjem kao prenociste (ono, fol, bed and breakfast). u sarajevu ovih potonjih ima dosta. mene su par puta neki zvali, oko kad dam oglas, ocito, da pitaju moze l' na sat da se iznajmi, dok ne nadjem stanara 
upast od smijeha!
doduse, poglupa sam ja, pa ne iskoristim takve situacije! bio jedan davao 30 maraka sat... mogla sam cekajuci da izdam stan, zaradit tri kirije 
|
|
19-03-2012 at 10:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Shaban Nivo: Moderator podforuma Taxirat
Registriran(a): 17-01-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 12510 IP: Maskiran
|
citat: statebriga wrote:
hahahahaha, vidis ti, izbirikali se i mi 
salim se, ovako je bilo i prije, moj abulafija, vidi se nisi ti studirao na strani 
jedino ne bih nikom savjetovala da uzima poslovni prostor, osim ako ga ne uzima sebi da ga koristi. studenti su uvijek isplativija opcija kad je u pitanju iznajmljivanje 
e, a kad smo kod ovoga, znate li da sve vise firmi iznajmljuje stanove za svoje poslovne partnere, ono kao kad dodju na sluzbeni put, da imaju gdje da prespavaju i slicno. to je, u stvari, zgodna "dupla" korist; ovi kad su na putu imaju gdje, a dok njih nema, ima neko iz firme, takodjer, gdje
ne znam je l' u tuzli vec neko poceo da iznajmljuje stan na sat i sa rentanjem kao prenociste (ono, fol, bed and breakfast). u sarajevu ovih potonjih ima dosta. mene su par puta neki zvali, oko kad dam oglas, ocito, da pitaju moze l' na sat da se iznajmi, dok ne nadjem stanara 
upast od smijeha!
doduse, poglupa sam ja, pa ne iskoristim takve situacije! bio jedan davao 30 maraka sat... mogla sam cekajuci da izdam stan, zaradit tri kirije 
Ima i kod nas dosta interesanata za švaleranciju i rentanje na sat
|
|
19-03-2012 at 10:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|