Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
smor Nivo: Forumski doajen imenevazno2.wordpress.com Registriran(a): 06-02-2006 Lokacija: youtube imenevazno2 Odgovori: 1967 IP: Maskiran
|
Re: Re: DIJETA
citat: Rejdžegejnstdvošmašin wrote:
Mislim da su bilo kakve dijete navikane bez razloga. Evo sad bi jedan prijatelj kod mene i kaže za tri mjeseca 25kg down! I ništa kaže posebno, izbaci ono što deblja iz prehrane (a svi znamo šta je to), i polako, lagano, to je to. Nikakva ba mudrolija. Druga stvar je ako neko ima genetskih problema pa ne može smršati, a pravilnom ishranom se sve može postiæi.
eh, ja, mogao si fino reci i drugim rijecima: jedi ono sto niko ziv ne jede (tofu, soju, travu...) i sve ce biti OK...smrsat ces, al ce ti biti tako da ces pozeljeti da se bacis u Jalu. Ha ja. sad ne mogu rahat ni dorukovati.
|
25-12-2006 at 12:05 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
chupko31 Nivo: Forumas sa iskustvom tuzlak, fin, raspitan Registriran(a): 10-10-2006 Lokacija: tuzla Odgovori: 87 IP: Maskiran
|
Re: DIJETA
svijet je stvarno smiješan što se tièe ovih dijeta i ne razmišlja duže od prvog koraka. nije pitanje uèinkovitosti dijete za vrijeme dok ona traje-2 mjeseca, 3, pola godine, godinu ili koliko se veæ èovjek može hraniti samo voæem, sokom, mesom, ili kakve se veæ sve gluposti spominju. stvar je u tome što je dijeta po svojoj definiciji PRIVREMENA. i tako mi smršamo nakon odreðenog vremena dijete-recimo pola godine, ako izdržimo toliko. pitanje je šta jesti preostalih 49 ipo godina ostatka života?ljudi ne gledaju dalje od svoga nosa, dalje od tih pola godine ili godinu. jer kada se opet vratimo na stari naèin ishrane neminovno æemo vratiti i kilograme, jer nas je taj naèin ishrane i doveo do kilaže koje želimo da se riješimo.ako pogledamo u magazine i dijete-ni u jednom se ne govori-šta OSTATAK života? jer siguran sam da je apsolutna glupost ne jesti hljeb(i neizdrživo by the way)ili šta veæ preporuèuju. kod promjena u ishrani najvažnija je PROVEDIVOST tj da je to sve MOGUÆE IZDRŽATI DUGO VREMENA. ako toga nema-osuðeni ste na propast. treba usvojiti pravilan i ODRŽIV NAÈIN ISHRANE a ne privremenu dijetu
[Edited by chupko31 on 11-05-2007 at 20:20 GMT]
[Edited by chupko31 on 11-05-2007 at 20:22 GMT]
[Edited by chupko31 on 11-05-2007 at 20:22 GMT]
|
11-05-2007 at 20:17 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Nikkey Nivo: Forumski vuk Iza tebe nemam zelje Registriran(a): 30-10-2006 Lokacija: Od suza do smijeha Odgovori: 531 IP: Maskiran
|
Re: DIJETA
Najbitnije, po meni, je da se osjecamo ugodno u sopstvanoj kozi i da smo zadovljni sobom..I to je dobar parametarza sve...Naravno trebamo nekako nauciti i spoznati sta je OK za nas....
Najteze za organizam, i naravno ono sto najvise deblja je kombinacija...meso i krompir i hljeb i pita i slicni nasi peksimeti..haha ...Care moj, toliko zacepimo organizem da nije ni cudo da dolazi do gojenja i ovo i ono..Pa se tromo, pa se puhce samo nestso, pa se mlitavo haha..
Puno, puno tecnosti, najbolje voda i limunada i lagana hrana pogotovo sada kad je ljeto...A ono, zadovoljstva, e to s vremena na vrijeme, pitu jednom sedmicno, kolac jednom sedmicno i to fercera fino...I fizicka aktivnost....Dati samom sebi sat vremena dnevno da se ventil otvori...ispuse...Na trcanje 15-20 minuta i vjezbe 30-40 minuta...I onda super osjecanje bolan, kao da si nekako ispraznio a napunio baterije..a napunio et...
I onda, pocnu fino spadat kilogrami a rast energija, raspolozenje.... I na krau se bas fino osjecas u svojoj kozi i eettt
Vozdriiicaaa
Odo jesst
|
18-07-2007 at 04:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: alki, Darko-DO, dzo mrga, grog, Heavy, loo, mala 927, medi, milospes, miMMa_88, minjatz, mirzijan, mr Mustafa F.MUHAREMAGIC, munira, Novinarka, _lion_
|
FORUM : Zdravlje : DIJETA |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|