Ma sada ljudi masovno uzimaju kucne ljubimce. Bas sam neki dan razmisljala o tome kolko ima pasa samo na Slatini ...desetine. Samo u mojoj zgradi ima 7 sto velikih sto malih rasa a o mackama da i ne govorimo.
Znam da dosta svijeta po preporuci psihologa uzimaju ljubimce zbog stresa i post ratnog sindroma i kazu da se jako dobro pokazalo u vecini slucajeva.
Jos uvijek nema zakona o drzanju zivotinja u stanu na nasem kantonu dok u Sa kao ima ali se ne postuje. Mislim,glupo je uvoditi neke zakone a nisi u stanju obezbjediti osnovne uslove za sprovodjenje. Kazu male i srednje rase cijeli dan imaju pravo biti vani dok vekike posije 23 to nigdje u svijetu nema a nema ni ogradjeni prosor gdje mozes odvesti psa i pustit ga a da se ne moras brinut da nece neki pas da ga napadne.Zakon kaze mora imati brnjicu i ja ga postujem i stavim psu brnjicu i izadje iz nekog chumeza pit bull i podere mi psa i odes na sud da bi rekli jos nema zakona,i plati ti seljak samo za pretrpljeni strah U sustini ima jako puno svijeta koji drzi zivotinje u stanu,dosta toga se promjenilo po tom pitanju.Bas u susjednoj zgradi imam prijatelje koji u stanu imaju velikog Rotweilera,malo bebu Rota i nekakvo veliko cupavo stvorenje i niko ziv se necuje tu budu preko zime i cim malo odma idu na vikendicu .
Meni je previse i jedan ovaj jer je velik ko fotelja ali ono sto on meni tokom dana pristi od psihickog nekog zadovoljstva do smijeha nebi mjenjala za svo blago svijeta