Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
zlaja Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 05-04-2004 Odgovori: 4882 IP: Maskiran
|
Re: Dodik predlaže demilitarizaciju
malo procitah postove i mislim da se mozemo svi sloziti da dugorocno u BiH tj na Balkanu uopste ne treba vojska. Ipak, u BiH je vojska, na zalost, jedan od malobrojnih preostalih simbola drzavnosti, tj institucije na nivou BiH pa tako mislim da su inicijative od Dodika usmjerene vise u tom pravcu nego sto je njemu stalo do xyz miliona.
Ja se slazem da bi BiH trebala nekada ostati bez vojske ali meni je ta vojska nesto gdje vidim drzavu BiH. Nadalje, smatram da ako se vec odlucimo za takav korak, to bi trebalo uraditi simultano na sirem podrucju Balkana.
Za sada, meni tih 300 miliona ne smeta da ide iz budzeta. Jeste da je puno, jeste da bi se njima moglo stosta drugo uraditi, ali ja tih 300 mio. vidim i kao jednu cijenu kojom placamo jedan od simbola drzavnosti i suvereniteta nase drzave. A za to , priznat cete, nema previsoke cijene. Za nju smo davali zivote i sad hvala Bogu umjesto zivota mozemo davati pare.
Da razmislimo o policiji/miliciji na nivou BiH, da realiziramo neke druge projekte jacanja drzavnih institucija i organa, pa meni ta Vojska ne bi bila tako bitna. za mene je to vise simbol.
|
24-01-2008 at 12:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
click_me Nivo: Forumski doajen Administrator
Registriran(a): 30-04-2004 Lokacija: 2-zla-4-ever Odgovori: 6592 IP: Maskiran
|
Re: Re: Dodik predlaže demilitarizaciju
citat: yugi wrote:
Stvarno mi Click nije jasno otkud kod tebe ta potreba da tako olako svima onima koji se ne slažu sa tvojim mišljenjem ,lijepiš ovakve etikete !Nemoj se iznenaditi ako neko za tebe u jednom momentu ustvrdi(vodeæi se logikom reciprociteta) da zastupaš proèetnièke stavove
E ja stvarno tebe ne razumijem Yugi ?!?! Ili ti mene zahebaješ ili si stvarno mišljenja da na svaki post imaš osjeæaja da tebe neko za nešto proziva i da ti pridodaje neke etikete.
Zaista mi nije jasno kako si se ti mogo pronaæi prozvanim u onome što sam ja napisao?!?!?!
citat: zlaja wrote:
malo procitah postove i mislim da se mozemo svi sloziti da dugorocno u BiH tj na Balkanu uopste ne treba vojska. Ipak, u BiH je vojska, na zalost, jedan od malobrojnih preostalih simbola drzavnosti, tj institucije na nivou BiH pa tako mislim da su inicijative od Dodika usmjerene vise u tom pravcu nego sto je njemu stalo do xyz miliona.
Ja se slazem da bi BiH trebala nekada ostati bez vojske ali meni je ta vojska nesto gdje vidim drzavu BiH. Nadalje, smatram da ako se vec odlucimo za takav korak, to bi trebalo uraditi simultano na sirem podrucju Balkana.
Za sada, meni tih 300 miliona ne smeta da ide iz budzeta. Jeste da je puno, jeste da bi se njima moglo stosta drugo uraditi, ali ja tih 300 mio. vidim i kao jednu cijenu kojom placamo jedan od simbola drzavnosti i suvereniteta nase drzave. A za to , priznat cete, nema previsoke cijene. Za nju smo davali zivote i sad hvala Bogu umjesto zivota mozemo davati pare.
Da razmislimo o policiji/miliciji na nivou BiH, da realiziramo neke druge projekte jacanja drzavnih institucija i organa, pa meni ta Vojska ne bi bila tako bitna. za mene je to vise simbol.
Dragi Zlaja, oèito samo ti i Tiburon trenutno imate nekog razumjevanja i ne brzate sa svojim zakljuècima.
|
24-01-2008 at 12:36 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 23
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|