|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Tanitha Nivo: Forumski doajen 1971
Registriran(a): 07-07-2004 Lokacija: Italia Odgovori: 16483 IP: Maskiran
|
Re: Re: Najbolji ljudi/zene svih vremena
citat: statebriga wrote:
zato sto nisi duhovno osvjestena u tom smislu, jer ti se nije desilo nesto u zivotu sto bi te navelo da zaboravis na sebe i svoje "sebicne zelje", nego da sve sto imas i sto mozes das drugima... nisi to samo ti, nego 99% svijeta... tj. ako iskljucimo bogate koji to rade radi odbitka poreza i ona saka sto rade zato sto osjecaju da trebaju nesto da urade... covjeka, na ovakve stvari, nagna krivnja, strah, bol, patnja... sve one emocije koje su jake i koje je tesko izdrzati ponekad, emocije koje nas "preokrenu"... ljudi koji imaju obican zivot (kad kazem obican, mislim da je prosjecan, posao-kuca-hobi-djeca...), oni su precesto zaokupljeni svojim obavezanam da bi imali vremena da misle na neke druge... kad nesto uzdrma tu jednolicnost covjekovog zivota, onda se on okrece ekstremu i radi nesto sto ce mu dati mir...
zato majka tereza moze, a dajana (po meni) ne moze u ovu kategoriju... (prva je to uradila iz poriva, druga iz obaveze - njoj je bio posao da obilazi u ime kraljevske porodice, mada ne kazem da je bila pure evil u isto vrijeme, al' krenula je iz obaveze, pa poslije postala bolja, da banaliziramo to tako)
et... trebas biti poseban covjek, u stvari, ta neka posebnost u tebi (a svako je ima u sebi) treba biti pokrenuta nekim spoljnim uticajem i onda se to tako desi i ti postanes dobar...
vidi nje ...pa ti stvarno obrisala svoj post
Pa sto bona? ...ja fino pitah dal da editujem naslov ...i nisam uopste raspolozena za sterilne prepirke jer sam i sama skontala da nije bas pravilna kombinacija, al hajd reko, ne pisem diplomski nit imam namjeru ovdje i sada pokazivati nekom kako se pise i tumaci, niti imam namjeru , draga ti ...i RPM (koji ovako bane pa ni merhaba, ni "pomoz'bog" ) ...samo pirne i ode 
Neces vjerovat ali znam (jos uvijek ) sta znaci pojam ljudi, M, Z...i razliku izmedju istih , dapace cak sta vise ja volim konstruktivne kritike i nek si me se nadovezala - ev sacu ja to zacas ispravit
...a za ovo gore, shuknu ga ti meni fino... .. hajd dok ti se moze... pa jbg mora li sve tako DRAMATICNO da bude, evo citiram te :
"zato sto nisi duhovno osvjestena u tom smislu, jer ti se nije desilo nesto u zivotu sto bi te navelo da zaboravis na sebe i svoje "sebicne zelje", nego da sve sto imas i sto mozes das drugima... nisi to samo ti, nego 99% svijeta"
...pa sta mi se to jos mora desit (ja se recimo nikad ne bih usudila da dam sebi za pravo pa da nagadjam kroz sta je ko prosao u zivotu) da bi se "duhovno osvjestila" ? ...meni dosta , da prostis i ovog do sad... ...a to sto naginjem na zayebanciju, pa znas kako ono kazu za klovnove i za onaj nacrtani osmjeh na licu...
Elem ,sreca pa postoji ono 1% ...al po meni se to tako rodi- ljudi koji su jednostavno stvoreni za XY misiju u zivotu i kapak(ok...osim ovih bogatih , mada i tu ima OGROMNE razlike izmedju recimo neke chvake tipa Paris Hilton i gore navedenih kao Jolie ...i babo joj je poznati holivudski glumac i sumnjam da je rasla u neimastini. )...a postoji jos faktora- kao npr. QI iznad norme i talent( Da Vinci, Dostojevski, Mozart, Bethoven...) bez njihovog talenta ne bi imali ovo sto sad imamo u amanet ...ja mogu crtat i slikat 100 godina, al mi nece ispast neka Mona Liza ni pod razno ili drndat po klaviru od 3 pa do 80-te godine zivota , al nista nece ispast od toga...dok je onaj vec komponovao sa 6 godina ili Bethoven koji je jos pride bio gluv ...sta bi tek napravio da nije
...uspava ja samu sebe...hajd pa do daljnjeg
|
|
16-09-2009 at 04:17 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Najbolji ljudi/zene svih vremena
citat: Tanitha wrote:
...a za ovo gore, shuknu ga ti meni fino... .. hajd dok ti se moze... pa jbg mora li sve tako DRAMATICNO da bude, evo citiram te :
a, sad tek skontah sta si mi napisala... ma jok, ne suknuh ga tebi, nego koristih tvoj slagvort za to... to "ti" ti je isto kao sto englezi imaju "one"... vidis da govorim o visoj duhovnosti, ne o ovoj obicnoj, svakodnevnoj... to "ti" je moglo biti i "ja", i "on" i bilo sta...
nisam ti ba htjela suknut, a ovo "dok mi se moze"... ma, moze se svakom uvijek, samo je pitanje samokontrole...
et, nemoj sad opet rec da ti suknuh, jer mi ne bi namjera
|
|
16-09-2009 at 09:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
| Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 22
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Afrodita24, Arhangel, Daca_75, daler, Dency, Edis_21, face69, falkon, hary, IBRO DIRKA, musaraf, plavooka, sume***, talian, Teta, the_Red_Rose, tuzlana
|
| FORUM : Kafiæ `Sunce´ : Najbolji ljudi svih vremena |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|