Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Dijaspora : Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Abulafija
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Bez chatanja molim

citat:
primus inter pares wrote:

Al nema svudje dankinja na tepihu,koji u blatu se pere šmrkom ispred zgrade sa išaranim haustorom,priznaces .evil

Nije u blatu, imali cmo betonski prolaz jedno 2m sirok, zato je i prala bas tu tepih
01-12-2009 at 09:14 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Registriran(a): 04-11-2006
Odgovori: 10797

Bez chatanja molim

citat:
Putnik wrote:

Pa meni onda stvarno nije jasno kad se tako lose osjecate kad odete u BiH zasto onda uopste idete Ja sam bio u mnogim mjestima i tamo gdje mi se nije dopalo nikad vise nisam otisao, a tako bih isto postupio i sa BiH, ali nikada ne bih srao po istoj. Pa ako bih i imao razlog ne bih to radio zbog moje familije, mojih prijatelja koji zive u Bosni, moga naroda...Covjek se moze ponekad saliti na tu temu, ali ovo je pretjerano...Sta ja treba da zivim vani i umjesto da kazem koju lijepu rijec za tu napacenu zemlju ja sad treba da je ocrnjujem sto vise mogu zato sto sam vidio kako cuko zapisava vrecu kupusa...Ma dajte ba uozbiljite se malo i ako imate tih negativnih vibra prema Bosni i Hercegovini zadrzite ih za sebe...

ne radi se dragi moj o sranju Bosne,
ili o nekoj lijepoj rijeci o napacenoj zemlji,,Bosni
,nego samo o osjecaju ,,koji poprimimo
kada stignemo iz druge zemlje u Bosnu,
,oko ste svi iskreni koji radite vani i ulazite u Bosnu na samom granicnom prijelazu nase ,,Oko" se mo´ra i treba naviknuti na neke drugacije slike okoline..
ne ubacujem tu emocije ,,bureka cevapa,sarme,dragih ljudi kao i mojih roditelja koji tamo zive ,
jer to nema nikakve veze sa desavanjima u gradu i strukturi rada jedne Tuzle ,a da se ljudi koji napuste Tz odviknu takve male strukture rada ,da im treba vremena da se naviknu ponovo na takav rad pa cak i specifican smrad haka(ovo mi je najoriginalnije jer taj smrad se toliko zaroni u garderobu koju nosimo iz tz da je i to fakt ali samo iz Tz ,,
i po cemu sada vi pljujete na izjave dijasporasa ako smo bas na toj temi da se ispise sta imam ovdje a u Bosni mi fali
nije sada ni meni bas najjasnije,ali dobro svatko iznosi svoje cinjenice onak kako ih vidi i dozivljava,,
a i sami tuzlaci postavljaju slike sa svim ruznocama Tuzle na tuzlarijama i sto bi se obavezno trebalo mijenjati ako smo vec iskreni prema tom gradu,,,i strukturi loseg rada,
a volimo taj grad ..!!!!
a najposlije kako ista promijeniti na tom podrucju sto nije dobro ako je ui nekim drugim zemljama to bolje sredeno i strukturirano ,
ako ne uocimo sta bi trebali promijeniti i kako?

i jos nesto da se prodavanje namirnica za jelo,
ne smije zapisavati ni od koga ,
pa ni od cuke iz grada Tz jeste jedan dobar fakt za mijenjanje strukture prodavanja namirnica iz takvih prodavnica,
01-12-2009 at 09:18 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

icon Re: Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali
Bez chatanja molim

citat:
Abulafija wrote:

Nije u blatu, imali cmo betonski prolaz jedno 2m sirok, zato je i prala bas tu tepih

pokvari mi mastu,taman zamislio kako gola guzca pobjegne sekundu s tepiha na blato
kad tamo hledeeeeeeeenooooo

[Edited by primus inter pares on 30-11-2009 at 20:21 GMT]
01-12-2009 at 09:21 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Bez chatanja molim

citat:
XMRVICAxTZ wrote:

Ovo sam skoro u lice rekla jednom momku sto non stop pljuje po Bosni a ovdje radi kao hamal. Ocito ti ljudi imaju nekih problema sa samim sobom koje nisu razrijesili. Takvi vala i ne trebaju Bosni, ionako nista Bosna od njih nema. Kaze, ne pitaj sta je zemlja uradila za tebe, nego sta si ti uradio za tu zemlju. Najlakse je pljunut po svom a jos lakse postat prodana dusa. Sto reko jedan ovdje 'al docete vi u Bosnu pa makar i u tabutu kad umrete' ...ruzno zvuci al istinito.
Ko dama 'amerikanka' - izasla 2000-te i ona sad serenda, ko da je zivila u zlatu u dvorcu prije a ne u manjoj varosici. Dobro jos nisi dobila po zubima u Bosni.
Poredi gospoja 'skole'...a ovdje svaka skola ima resetke na prozorima, ko zatvor izgledaju, a o skolovanju da i ne pricamo, ja sam prosla americko skolovanje tako nemoj majke ti da izmisljas..svako dijete koje je inteligentno snace se da ga bacis u Kinu jal u Afriku a kamoli u BiH, kad ti tako pricas da je mala strasno pametna al nazalost mama joj je suzenih pogleda. A ovdje garant zivis u nekom suburb-u, pa naravno da u banci nece biti redova i cekanja, 10 razlicitih banki na svakom cosku. Interesuje me da li si promjenila i ime ? mozda iz Merjem, Merima u MARY? Dzevad u John? Kako sve ovo naprica zvucis mi ko white trash.

ako sam shvatila tema je da se ispise sta se ima u inostranstvu a u Bosni im fali,
,pa drzi li se itko teme ili svi dijasporasi samo iluzorno pisu o ljubavi o Bosni a svi tipkaju iz inostranstva tu ljubav,,
01-12-2009 at 09:25 | Ukljuèi u odgovor
ANABELA

Registriran(a): 30-07-2007
Odgovori: 3827

Bez chatanja molim

citat:
senzualna wrote:

ne radi se dragi moj o sranju Bosne,
ili o nekoj lijepoj rijeci o napacenoj zemlji,,Bosni
,nego samo o osjecaju ,,koji poprimimo
kada stignemo iz druge zemlje u Bosnu,
,oko ste svi iskreni koji radite vani i ulazite u Bosnu na samom granicnom prijelazu nase ,,Oko" se mo´ra i treba naviknuti na neke drugacije slike okoline..
ne ubacujem tu emocije ,,bureka cevapa,sarme,dragih ljudi kao i mojih roditelja koji tamo zive ,
jer to nema nikakve veze sa desavanjima u gradu i strukturi rada jedne Tuzle ,a da se ljudi koji napuste Tz odviknu takve male strukture rada ,da im treba vremena da se naviknu ponovo na takav rad pa cak i specifican smrad haka(ovo mi je najoriginalnije jer taj smrad se toliko zaroni u garderobu koju nosimo iz tz da je i to fakt ali samo iz Tz ,,
i po cemu sada vi pljujete na izjave dijasporasa ako smo bas na toj temi da se ispise sta imam ovdje a u Bosni mi fali
nije sada ni meni bas najjasnije,ali dobro svatko iznosi svoje cinjenice onak kako ih vidi i dozivljava,,
a i sami tuzlaci postavljaju slike sa svim ruznocama Tuzle na tuzlarijama i sto bi se obavezno trebalo mijenjati ako smo vec iskreni prema tom gradu,,,i strukturi loseg rada,
a volimo taj grad ..!!!!
a najposlije kako ista promijeniti na tom podrucju sto nije dobro ako je ui nekim drugim zemljama to bolje sredeno i strukturirano ,
ako ne uocimo sta bi trebali promijeniti i kako?

i jos nesto da se prodavanje namirnica za jelo,
pa ni od cuke iz grada Tz jeste jedan dobar fakt za mijenjanje strukture prodavanja namirnica iz takvih prodavnica,

Draga Senzo, ekskluzivno pravo pljuvanja po Bosni i po svom gradu imaju oni koji ga nisu napustali i koji jos uvjek zive u njemu.
Znaci da i ako odgovoris na temu 'sta imam ovdje a u Bosni mi fali' moras biti vrlo oprezna...jer kako ti moze ista faliti u tvojoj zemlji.Tako da te pitanje malo navuce na tanak led pa si onda "obrala bostan"....
a to sto svakodnevno citas raznorazne kritike na "tuzlarijama" i svim ostalim novinama, web stranicama, forumima, zanemari draga moja.
Trebas imati Bosnu u srcu i onda ti nigdje nemoze biti ljepse.

Dok sam tamo bila stanovali smo privatno a u zadnje vrijeme prije dolaska ovamo bili smo u jednosobnom stanu i svi spavali u jednoj sobi...Ali i dan danas bi se svi ponovo vratili u tu jednu sobu bez po'rijeci.I poslije 5 godina provedenih ovdje, gdje djeca imaju mnogo toga sto su samo mogli sanjati tamo, makar jednom sedmicno pocnu pricu "a kako nam je lijepo bilo, i sjecas se ovog i sjecas se onog..."

I ja i djeca bi sutra ostavili sve ovo sto imamo i vratili se tamo, samo da imam posao i osnovne uslove za zivot...

Taj je osjecaj u tebi, i nema veze sta ti fali ili smeta tamo...
Znas da je ljubav slijepa pa kad volis sve gledas drugim ocima...s one svjetlije strane...

A realnost...ko to zeli realnost?

Ako ti je svejedno gdje si, onda se nisi izgubio...
01-12-2009 at 09:54 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic

Registriran(a): 07-02-2008
Odgovori: 2378

Bez chatanja molim

citat:
senzualna wrote:

...i jos nesto da se prodavanje namirnica za jelo,

Eh kupih jutros glavicu kupusa...i setih se...
Ogulih pola glavice pre pranja!
01-12-2009 at 10:15 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic

Registriran(a): 07-02-2008
Odgovori: 2378

Bez chatanja molim

citat:
ANABELA wrote:

...A realnost...ko to zeli realnost?

Eh draga moja ANABELA, zeleli ili ne, realnosti je ipak STVARNOST i u njoj zivimo (u oblacima samo neki).
01-12-2009 at 10:19 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Bez chatanja molim

citat:
ANABELA wrote:

Draga Senzo, ekskluzivno pravo pljuvanja po Bosni i po svom gradu imaju oni koji ga nisu napustali i koji jos uvjek zive u njemu.
Znaci da i ako odgovoris na temu 'sta imam ovdje a u Bosni mi fali' moras biti vrlo oprezna...jer kako ti moze ista faliti u tvojoj zemlji.Tako da te pitanje malo navuce na tanak led pa si onda "obrala bostan"....
a to sto svakodnevno citas raznorazne kritike na "tuzlarijama" i svim ostalim novinama, web stranicama, forumima, zanemari draga moja.
Trebas imati Bosnu u srcu i onda ti nigdje nemoze biti ljepse.

Dok sam tamo bila stanovali smo privatno a u zadnje vrijeme prije dolaska ovamo bili smo u jednosobnom stanu i svi spavali u jednoj sobi...Ali i dan danas bi se svi ponovo vratili u tu jednu sobu bez po'rijeci.I poslije 5 godina provedenih ovdje, gdje djeca imaju mnogo toga sto su samo mogli sanjati tamo, makar jednom sedmicno pocnu pricu "a kako nam je lijepo bilo, i sjecas se ovog i sjecas se onog..."

I ja i djeca bi sutra ostavili sve ovo sto imamo i vratili se tamo, samo da imam posao i osnovne uslove za zivot...

Taj je osjecaj u tebi, i nema veze sta ti fali ili smeta tamo...
Znas da je ljubav slijepa pa kad volis sve gledas drugim ocima...s one svjetlije strane...

A realnost...ko to zeli realnost?

ja berem bostan tu gdje zivim,,
i to je cista realnost ,koja se meni svida ne mora se drugima svidjeti
(ipak sam ja krojila svoju buducnost tamo kako sam si to zamislila i kako zelim danas da zivim)
i ako mi je dobro to gdje sam sto sam i kako zivim to cu i napisati
i ne pricam pricu koju mozda neki zele cuti,,
a da u inostranstvu ljudi iz Bosne mozda jos i gore zive nego sto su dok su u Bosni do nekog odredenog vremaena zivjeli
ima i toga i to u vecini slucajeva ,,
(ovdje u inostranstvu neki i danas dan crnce od jutra do sutra ,
a shvatio je da je kao pojedinac u svojoj Bosni kvalitetno zivio,imao svoju kucu,,svoje livade i drage ljude oko sebe a sada to vise nema )
i sada zamisli poredenja ljudi koji su u inostranstvu situirani imaju dobar posao i dobro i kvalitetno zive godinama mnogo bolje nego u Bosni i onih koji crnce i zive u prcvarnicama u inostranstvu i nikako ne zive prezivljavaju ,
ne moze se ovo porediti ljudi moji ma nikako i svrstati u jedan kos
,,moze se samo ispisati,,
ja sam u principu osobno neutralna prema svim gradovima,,niti za jedan grad se ne vezem ali za ljude sa kojima se druzim svakako i volim ih podjednako u svim gradovima .
.i nebitno mi je gdje i kako zive..
jer realnost je prgava i ostra,
da imas pravo ,
i nitko to i ne zeli cuti jer ,zasto bi sebi nanosili istinitu bol kad mozemo
stvoriti i odbrambene zone
(uljepsati i ono sto nije lijepo)
da bi ljudski opstali)

ma ni guzica se vise ne brise novinama ,
nego ´troslojnim papirom
,,mozda i pomaci u kulturi nekima ni do danas dan nisu bas jos najjasniji..pomaci.
bitno mi je samo da se primjeri nizu u svim pravcima...
01-12-2009 at 10:24 | Ukljuèi u odgovor
senzualna
posjed dvostrukog mira

Bez chatanja molim

citat:
nevenkagaragic wrote:

Eh kupih jutros glavicu kupusa...i setih se...
Ogulih pola glavice pre pranja!

01-12-2009 at 10:26 | Ukljuèi u odgovor
ANABELA

Registriran(a): 30-07-2007
Odgovori: 3827

Bez chatanja molim

citat:
nevenkagaragic wrote:

Eh draga moja ANABELA, zeleli ili ne, realnosti je ipak STVARNOST i u njoj zivimo (u oblacima samo neki).

Znam draga Nevenka, ali nekad je lijepo malo pobjeci od stvarnosti...

Malo sam se nasalila na nas racun obzirom da nama "dijasporasima"( boze sto mrzim tu rijec)... se ne oprasta ako se samo iko usudi da kritikuje nesto u svojoj zemlji.Kao ono, nama mora biti sve super i nemamo prostora za zamjerke kao vi domaci...

Sto se mene licno tice meni je moja Tuzla najdraza i onakva kakva je bila prije a da ne govorim sada, ovako lijepa i uredjena...

Da imam zamjerki,imam i te kako ali cu ih zadrzat za sebe.Ne zato sto se bojim da ih iznesem nego sto one nikog ne interesuju.

Sve je "deja vu", tako nista novo ne bih rekla... ;hanka

Ako ti je svejedno gdje si, onda se nisi izgubio...
01-12-2009 at 12:51 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Dijaspora : Šta imam ovdje, a u Bosni mi fali New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net