Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Dajdza Nivo: Forumski doajen Nista posebno ali opet kako za Registriran(a): 05-07-2011 Lokacija: USA Odgovori: 1588 IP: Maskiran
|
Re: Pèele i med sve što ste željeli znati, pitajte
Moj hobi je pcelarstvo. Prije rata imao sam 12 kosnica. Znao sam sjediti pored kosnica i po 2 sata gledajuci kako pcele dolijecu. I danas iako je od rata proslo dosta vremena sanjam pcele. Ako se vratim u Bosnu, sigurno cu ponovo poceti sa pcelnjakom.
Na brzinu sam pregledao sta je pisano, kazem na brzinu. Moze neko biti vas i najbolji prijatelj, ali vam to nije nikakav garancija da je njegov med zdrav. Obisao sam puno pcelnjaka i kod svakog pcelara sam prmijetio stapice protiv varoe i to to bas u vijeme kada je najvice rad pcela. To znaci, da je med koji ce biti proizveden, vec zagadjen.
Na prvi pogled to se ne moze uociti, ne moze se osjetiti ni ukusom, ali med je zagdajen. Iz tog razloga svako bi trebao da ima svoje kosnice i da proizvodi med za sebe. Tako sam i ja radio. Imao sam svoj med, svoj organik: krompir, paradajz, paprike, jabuke, kruske, itd.
U prvo vrijeme imao sam 100 sadnica voca, ali sam kasnije breskve pocupao zbog stalne obaveze da ih prskam, tako da je ostalo 77 stabala, jabuka, krusaka, sljiva, tresnja, visnja, dunja, orah i musmula.
|
15-01-2012 at 01:14 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|