VV Cephei A Nivo: Guest IP: Maskiran
|
Re: Re: EVOLUCIJA vs. KREACIJA
citat: borbeni wrote:
ne postoji taj dokaz koji æe navesti nekoga da povjeruje u postojanje Boga
Upravo tako. Kao što ni, s druge strane, ne postoji nikakav materijalni dokaz da Allah ne postoji. Što æe reæi, sva prièa na tu temu je èisto "navijaèka" jer da postoji bilo kakav nepobitan dokaz i jednog i drugog, rasprave po tom pitanju ne bi bilo jer za njom ne bi bilo potrebe.
Sve drugo, posebno na nivou "obiènih" ljudi (dakle ljudi koji nisu nauènici, teolozi i sl.) smatram dangubljenjem.
I, moram primjetit da su i evolucionisti poprilièno iskljuèivi i arogantni u svojim stavovima, kao da je sve ono za šta se zalažu i u šta vjeruju 100% taèno i dokazano. Trebali bi imat na umu i to da su nekad najbistriji umovi tih vremena vjerovali da je Zemlja ravna ploèa i bili ubijeðeni u to.
Lièno, kao vjernik, ne iskljuèujem ni moguænost evolucije. Samo što, za razliku od evolucionista za koje je to tek sluèajan slijed dogaðaja, smatram da je i time (ako je takvo nešto i postojalo) upravljao Bog.
|
31-03-2013 at 23:11 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
piknik Nivo: Forumas sa iskustvom 1010123
Registriran(a): 29-12-2011 Odgovori: 216 IP: Maskiran
|
Re: EVOLUCIJA vs. KREACIJA
citat: borbeni wrote:
sura an-Naml (Mravi) 16-19 ajet
16. I Sulejman naslijedi Davuda i reèe: "O ljudi, dato nam je da razumijemo ptièje
glasove i svašta nam je dato; ovo je, zaista, prava blagodat!"
17. I skupiše se Sulejmanu vojske njegove, džinnovi i ljudi i ptice, sve èeta do èete,
postrojeni,
18. i kad stigoše do mravlje doline, jedan mrav reèe: "O mravi, ulazite u stanove svoje da vas ne izgazi Sulejman i vojske njegove, a da to i ne primjete!"
19. I on se nasmija glasno rijeèima njegovim i reèe: "Gospodaru moj, omoguæi mi da
budem zahvalan na blagodati tvojoj, koju si ukazao meni i roditeljima mojim, i da èinim
dobra djela na zadovoljastvo tvoje, i uvedi me, milošæu Svojom, meðu dobre robove
Svoje!"
copy/paste sa ove stranice
ne navode prevodioca/e, ali sam na još jednom mjestu našao isti prevod
ah ok , hvala na informacijama, a sad moje misljenje , bez uvrede ali nije li ovo malo djetinjasto? tu se spominju mravi u jednoj recenici (kolko vidim) i to nista posebno ni bolje nego sto se pominju u nekim basnama i slicno a kolko vidim i ptice se spominju neke , elem ja kolko znam skoro sve zivotinje komuniciraju medjusobno na razne nacine , glasovno ,mijenjajuc boju ( neke vrste riba )
[Edited by piknik on 01-04-2013 at 12:46 GMT]
|
01-04-2013 at 11:09 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|