senzualna Nivo: Forumski doajen posjed dvostrukog mira
Registriran(a): 04-11-2006 Lokacija: Germany Odgovori: 10797 IP: Maskiran
|
Re: Re: Psiholoski profil Bosanaca
citat: Denci wrote:
opet ja propustila party
ma ja bi ovim dijasporcima fino uvela porez na vazduh sto disu kad su na odmoru Pobjegli,umakli,skucili se,nikakvih ekonomskih problema,poso,odmori...i naumpadne im dok piju kafu raspravljat o psiholoskom profilu bosanaca Al ovih sto su Bosni jer oni drugi t.j. dijaspora oni su se integrisali,zive zapadnim zivotom,kultura na nivou,sve gospoda Zato bi ja ove sto su u Bosni grupno izvodila u inostranstvo da se emancipuju i vide malo svijeta,da ne budu zatucani S time ce im se i psiholoski profil totalno izmijeniti I za kraj Mesa,da ne skrecem s teme
"Primaju nerad sa Istoka, ugodan zivot sa Zapada... Ne lice na junake, a najteze ih je uplasiti prijetnjom, dugo se ne osvrcu ni na sta, svejedno im je sta se oko njih desava, a onda, odjednom, sve pocne da ih se tice, sve isprevrcu i okrenu na glavu, pa opet postanu spavaci... a lahko im dosadi jedan covjek, makar im cinio i dobro... zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve izmedju toga. A povrh svega, moji su i ja sam njihov kao rijeka i kaplja, i sve sto govorim, kao da o sebi govorim. "
ja bi ponajprije dijasporase ostavila po strani
,,kako rekoh izmjena u sistemu zivljenja promjeni i mentalitet ophodenja..(pa mislim ipak da je ovo nekakav drugaciji mentalitet ljudi bosanaca i kada se vrate na tlo rodenja)
radije bi sa nasim diskusijama otkrivala bosanski profil ljudi koji su godinama boravili i zivjeli i pretrpjeli svakakve sisteme na jednom mjestu (jer ih je to i oblikovalo onakvi kakvi jesu)
znaci li to da se iza neke subjektivne perspektive prenosa odgovora na papir ili osjecaj kako se ja osjecam kao indentitet prepoznavanja mene (moja nacija,moj mentalitet ,moj narod)pojasnjava opcenito i bosanski profil ,
ako se ja indentifikujem kao bosanka na ovaj opis,blaga,otvoreni,skriveni surovi ,vjetroviti onda su i ostali svi takvi ,,
ja cu nadodati da nas cak dozivljavam kao i ,,trpljiv narod,"
trpimo i vise no sto bi trebali ,
jer smo izgleda tako godinama nauceni.
|
23-07-2010 at 14:43 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 5
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Adelin, ajsha, ameee, borac 92-96, KING_K6, mario, PANTER-3, saljefura, Sasa1980, sascha2012, TzAmelllll, von Karkin, willeke
|
FORUM : Nauka : Psiholoski profil Bosanaca |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|