Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.

FORUM : Nauka : Psiholoski profil Bosanaca
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
andjela
Nivo: Forumski doajen
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Psiholoski profil Bosanaca

citat:
flor wrote:

Tipièna predrasuda, ne poznaješ me a tako prièaš. Dakle, ko je ovih dana važan u tvom životu?

A ti kao poznaješ mene i moje roditelje pa se usudješ govoriti o njima tipièno balkanski! Mene što se tièe možemo završiti komunikaciju ti i ja
23-07-2010 at 23:34 | Ukljuèi u odgovor
flor
Registriran(a): 24-06-2010
Odgovori: 1156

citat:
andjela wrote:

A ti kao poznaješ mene i moje roditelje pa se usudješ govoriti o njima tipièno balkanski! Mene što se tièe možemo završiti komunikaciju ti i ja

A jesi li poznavala roditelje svih onih koje si prozvala da su "krkani"?

Molim te, odustani od fantazije o vlastitoj velièini i poèni se brinuti o drugima, tako æeš jedino shvatiti gdje si..

23-07-2010 at 23:44 | Ukljuèi u odgovor
andjela

icon Re: Psiholoski profil Bosanaca

citat:
flor wrote:

A jesi li poznavala roditelje svih onih koje si prozvala da su "krkani"?

Molim te, odustani od fantazije o vlastitoj velièini i poèni se brinuti o drugima, tako æeš jedino shvatiti gdje si..

Pazi ovog dušebrižnika...Gdje si to sebe prepoznao?? Ma ti znaš o svemu sve i brineš o svima .... uostalom ja se tebi nisam ni obratila , znaèi problem je tvoj..

[Edited by andjela on 24-07-2010 at 10:42 GMT]
24-07-2010 at 10:41 | Ukljuèi u odgovor
flor

citat:
andjela wrote:

Pazi ovog dušebrižnika...Gdje si to sebe prepoznao?? Ma ti znaš o svemu sve i brineš o svima .... uostalom ja se tebi nisam ni obratila , znaèi problem je tvoj..

Uvijek je bolje da se ljutiš na nekoga nego da budeš depresivna. Dobro ti ide, samo, ne bi bilo loše da svoju agresivnost usmjeriš na pravi izvor frustracije. Podsjeæam te da proèitaš svoj prvi post na ovoj temi i biæe ti jasno.

24-07-2010 at 11:17 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

citat:
andjela wrote:

andjela wrote:

Ma hajde nemoj bogati ...šta su to po tebi znaèi žene biæa drugog nekog reda , pa VI kao nešto dozvoljavate to je èini mi se obilježavalo neko primitivno vrijeme
A što se tièe Albanaca vjerniji su svom narodu za klasu od nas..Dok naš Bosanac tamo negdje daleko od kuæe zavidi svom zemljaku i èak gleda kako æe mu suknut ako može , Albanac u svakoj situaciji gleda kako može pomoæi svomn zemljaku i uvijek se drže skupa (svi za jednoga , jedan za sve).

Ja nisam rekao da su žene biæa drugog reda, veæ da danas prosjeèan bosanac i dalje smatra da muškarac treba da je "gazda" u kuæi, ali za razliku od albanaca bosanci su "male mace" po tom pitanju
A ovo što kažeš da su albanci složniji od bosanaca to stoji, pa valjda je zbog toga albanska mafija jedna od "elitnijih".
24-07-2010 at 11:28 | Ukljuèi u odgovor
andjela

citat:
racionalna manjina wrote:

Ja nisam rekao da su žene biæa drugog reda, veæ da danas prosjeèan bosanac i dalje smatra da muškarac treba da je "gazda" u kuæi, ali za razliku od albanaca bosanci su "male mace" po tom pitanju

Sam si sve rekao , ne treba dalje pravi profil !

citat:
racionalna manjina wrote:
A ovo što kažeš da su albanci složniji od bosanaca to stoji, pa valjda je zbog toga albanska mafija jedna od "elitnijih".

Za razliku od nekih ja ne koristim tako èesto copy/paste , znaèi govorim ono što sam vidjela. Ne govorim o albanskoj mafiji , nego o ljudima u normalnim životnim i radnim okolnostima.
I kao što autorica teme zatraži da nabrojiš tri stvari po kojima je bosansko bolje od albanskog ... ja mislim da ih nema trenutno!
24-07-2010 at 11:53 | Ukljuèi u odgovor
andjela

icon Re: Psiholoski profil Bosanaca

citat:
flor wrote:

Uvijek je bolje da se ljutiš na nekoga nego da budeš depresivna. Dobro ti ide, samo, ne bi bilo loše da svoju agresivnost usmjeriš na pravi izvor frustracije. Podsjeæam te da proèitaš svoj prvi post na ovoj temi i biæe ti jasno.

I ti sad misliš da sve znaš
Pa šta bila sam umorna da napišem nešto više , ali sam proèitala ono što su ostali pisali i u svakom postu našla zrno istine i šta je u tome frustrirajuæe

Žao mi je što æu te razoèarati , ali lièno svojim okruženjem ja sam zadovoljna , problem je mnogo šire , tj. globalni problem koji se tièe svih nas i nemoguæe ga je izbjeæi ..Ja na nikoga nisam ljuta ...svoju ljutnju izražavam trenutno i na onoga ko je izazove , tako da tu vrstu negativnih osjeæaja ne skupljam u sebi nikada! Tako svoje dijagnoze preusmjeri u nekom drugom pravcu.

[Edited by andjela on 24-07-2010 at 12:01 GMT]
24-07-2010 at 12:00 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

citat:
andjela wrote:

Žao mi je što æu te razoèarati , ali lièno svojim okruženjem ja sam zadovoljna , problem je mnogo šire , tj. globalni problem koji se tièe svih nas i nemoguæe ga je izbjeæi ..

Brajko kaže :"Misli globalno djeluj lokalno"
24-07-2010 at 12:08 | Ukljuèi u odgovor
flor

citat:
andjela wrote:

I ti sad misliš da sve znaš
Pa šta bila sam umorna da napišem nešto više , ali sam proèitala ono što su ostali pisali i u svakom postu našla zrno istine i šta je u tome frustrirajuæe

Žao mi je što æu te razoèarati , ali lièno svojim okruženjem ja sam zadovoljna , problem je mnogo šire , tj. globalni problem koji se tièe svih nas i nemoguæe ga je izbjeæi ..Ja na nikoga nisam ljuta ...svoju ljutnju izražavam trenutno i na onoga ko je izazove , tako da tu vrstu negativnih osjeæaja ne skupljam u sebi nikada! Tako svoje dijagnoze preusmjeri u nekom drugom pravcu.

[Edited by andjela on 24-07-2010 at 12:01 GMT]

Evo dobro, ovdje æemo stati ako se ne razumijemo. Sorry ako sam šta loše rek'o...

Generalno govoreæi, ljudi ponekad naðu lukav naèin da se oslobode osjeæaja krivnje. Tako se èesto èuje stav npr. "što da bezveze tražim posao kad je sve loše, korumpirano, propalo ili... što da se trudim džaba kad su me roditelji shebali... ili šta æe mi ko u braku kad su svi bezveze, primitivni itd itd"

Želim reæi kako ljudi u tim situacijama kada vide sve negativno u drugima, ustvari, samo sebe vide. To je svijet u kojem su oni kraljevi!

Ako su svi tako primitivni, nemoralni, glupi, a s druge strane mi to nismo, ne vidim razloga da nas to iritira, jer smo ipak na neki naèin mi BOLJI od toga.

A ako nismo?

24-07-2010 at 12:34 | Ukljuèi u odgovor
andjela

citat:
flor wrote:

Evo dobro, ovdje æemo stati ako se ne razumijemo. Sorry ako sam šta loše rek'o...

Generalno govoreæi, ljudi ponekad naðu lukav naèin da se oslobode osjeæaja krivnje. Tako se èesto èuje stav npr. "što da bezveze tražim posao kad je sve loše, korumpirano, propalo ili... što da se trudim džaba kad su me roditelji shebali... ili šta æe mi ko u braku kad su svi bezveze, primitivni itd itd"

Želim reæi kako ljudi u tim situacijama kada vide sve negativno u drugima, ustvari, samo sebe vide. To je svijet u kojem su oni kraljevi!

Ako su svi tako primitivni, nemoralni, glupi, a s druge strane mi to nismo, ne vidim razloga da nas to iritira, jer smo ipak na neki naèin mi BOLJI od toga.

A ako nismo?

Sve sam ja shvatila , ali mislim da si ti taj koji si pogriješio u procjeni.
Jasna mi je ljudska lukavost , ali otkud ja u toj prièi ?? Niti me je obeshrabrila korupcija (pa sam sebi našla posao) , niti su me roditelji shebali (jedina moja tuga je što mi majka nije duže poživila) , niti imam loše mišljenje o braku , èak šta više podržavam brak kao stub jednog društva... helem to što si ti reagovao na moj post (gdje sam citirala RM) to je veæ do tebe.... a ne vidim da smo otišli od teme...zar nije kod nas uvijek aktuelna tema o žensko-muškim odnosima i slobodama" ?? mislim da se to slobodno može smjestiti u proifil Bosanca i to negdje pri vrhu ljestvice
Flor , ne možeš baš tako donositi sud o nekome na osnovu par reèenica...jer vrlo èesto se desi da ne znamo proèitati ono što je autor posta htio zapravo reæi
24-07-2010 at 13:33 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 9
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Alisa lira, bamby, bandolero, BASTA, BoBann, Caliph, drtwin, eduardTZ, elao, jasa, kemmo, Ker, lion, modran1458, obdaniste67, Selne, tuzlak77god
FORUM : Nauka : Psiholoski profil Bosanaca New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net