|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
medic Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 15-09-2002 Odgovori: 3999 IP: Maskiran
|
Re: Merkel: Pokušaj multikulturalnog društva je propao
Pojedine rase, nacije i kulture, medjusobno se razlikuju skoro pa kao pojedine vrste (nisam rasista, pojedine grane sociologije i antropologije, tzv. transkulturale, bave se ovim aspektima).
Skoro sam gledao jednog japanca na TV-u, njegova kompanija radi gradsku zeljeznicu u Dubaiju. Upitan o balkancima, konkretno Srbima kao podizvodjacu rasvjete, rece da se prijatno iznenadio da su donekle pratili njegov radni tempo, koji je podrazumijevao 16-satni radni dan. Rece da je bio sumnjicav isprva, te da je ocekivao da ce kao i ostali evropljani u 17.00h ici kucama da bi se posvetili svojim porodicama.
|
|
21-10-2010 at 18:19 |
|
|
medic Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 15-09-2002 Odgovori: 3999 IP: Maskiran
|
Re: Re: Merkel: Pokušaj multikulturalnog društva je propao
citat: racionalna manjina wrote:
Ne znam zašto prièate o japancima, nije njih Merkelovica spominjala
Èuh i ja nešto o japancima, pa da kažem, ako more 
Kažu da u Japanu djeca sa 13 godina dobijaju èir na želucu, zato što im od malih nogu društvo stvara ogroman pritisak govoreæi im da je Japan mala država sa ogranièenim resursima, pa ako žele da budu u rangu sa ostalim razvijenijim državama moraju da rade i da se trude mnogo više nego što to drugi èine. Roditelji se èak i zabrinu ako njihovo dijete ne dobije èir na želucu, jer to je znak da se ne brine dovoljno za svoju buduænost. Šta reæi , osim da ima i veæih budala od nas
Meni je jedan intelektualac rekao da je bog nekom dao nesto, a nekom nesto.
Valjda je nama dao cumur, stoga nema zime, resursi su tu, dajte nam vece lopate.
|
|
21-10-2010 at 19:06 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|