Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Nauka : EVOLUCIJA vs. KREACIJA
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
momak
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 09-06-2006
Lokacija: u sevdahu
Odgovori: 2670
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: EVOLUCIJA vs. KREACIJA

Umjesto poljupca

Gledah ovu emisiju, ljetos cini mi se, imala je i prevod pa sam raztumio.

malo je dugo za pogledati, pa da u jednoj recenici objasnim o cemu se radi.

Prateci evoluciju dosli su do bakterije koja se krece pomocu bièa koji se okrece. Kako su uspjeli da snime taj "motor" dosli su do zakljucka da je motor napraljen tako da ne bi mogao da radi kada bi se bilokoji od dijelova izostavio. Problem je sto niko ne vjeruje da je takva evolucija mogla da bude pa da se stvore svi bitni dijelovi odjednom, a ima ih ako sam dobro zapamtio 27.

01-04-2013 at 17:56 | Ukljuèi u odgovor
piknik
Nivo: Forumas sa iskustvom
1010123

Registriran(a): 29-12-2011
Odgovori: 216
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: EVOLUCIJA vs. KREACIJA

@borbeni

prije svega, dokaze treba da podastru ateisti za nepostojanje, jer sve ste karte dali na te dokaze, a vjernici od poèetka vjeruju. tako da izvoliš dati dokaze.

---------------------------------------------

znaci posto vjernici od pocetka vjeruju njima netrebaju dokazi , jer sta ce im oni vjeruju bez dokaza a ateisti moraju dokazat dokaze koje imaju jer ti dokazi nisu validni vjernicima jer njima netrebaju dokazi da bi vjerovali .



01-04-2013 at 19:05 | Ukljuèi u odgovor
piknik
Nivo: Forumas sa iskustvom
1010123

Registriran(a): 29-12-2011
Odgovori: 216
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: EVOLUCIJA vs. KREACIJA

http://www.youtube.com/watch?v=AKVNWwk7LIg

04-05-2013 at 11:24 | Ukljuèi u odgovor
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13657
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: EVOLUCIJA vs. KREACIJA

kopirano sa :
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=37335

Pojam telegonije pojašnjenje Duhovne izgradnje

Tražeæi nešto na internetskim stranicama, naišla sam i proèitala ovo. Ne znam da li se veæ netko bavio pojmom telegonije ? (Tekst prenosim u originalu bez ispravaka i prijevoda ) Proèitajte, ovdje, navedeno pojašnjenje sami! Spada i u okvir "Èuda i misterija vode i vjere". Nemam komentara, a vi?

Duhovna izgradnja

Tekstovi Download Forum (NOVO!)

Zanimljivi linkovi Sveto Pismo u HTML formatu, prevod: Danièiæ-Karadžiæ(3,5Mb)

Kur'an u HTML formatu, prevod: Besim Korkut (506Kb)

Bhagavad Gita u .doc formatu (43Kb)

Sveto Pismo Kur'an Bhagavad Gita

Telegonija

1) Uvod

2) Plod, interakcija dviju duša

3) Duhovni zakoni braka

4) Telegonija u Svetom Pismu

Uvod "Prije 150 godina odgajivaèi konja pokušali su da ukrste konja i zebru. Eksperimenti nisu uspjeli i uskoro su bili zaboravljeni. Ali kroz nekoliko godina, kada su "eksperimentalne" kobile oždrebile normalnu ždrebad od normalnih konja, kasnije su poèele da donose na svijet od istih normalnih pastuva prugastu ždrebad! Ova nevjerovatna pojava izgleda da je odavno poznata odgajivaèima pasa. Ako se bar jednom rasna kuèka poveže sa obiènim psom, ona više nikada neæe donijeti na svijet rasne štence, ma im otac bio svjetski šampion po èistoti i vrijednosti svoje rase! Ova pojava dobila je u biologiji naziv telegonija i, što je najèudnije, manifestuje se i kod ljudi i to u još izrazitijoj formi!"

"Urednik lista iz kojeg ovo prenosimo (ruski èasopis "Priroda i život") komentariše: "Ova informacija dozvala je u sjeæanje davnašnju diskusiju, koja se u mom prisustvu rasplamsala meðu ljekarima. Govorili su o tome da su posle otvaranja Instintuta Partisa Lumumbe u Moskvi, uèestale seksualne veze naših studentkinja sa crncima. One nisu imale nikakve posljedice i djevojke su ih brzo zaboravljale. Po završetku višeg obrazovanja djevojke su rasporeðivane na rad u najudaljenije krajeve naše nepregledne domovine, tamo se udavale za mjesne bjele muškarce i raðale im...crne bebe! Ljekari koji nisu vjerovali ovim èinjenicama, plameno su dokazivali svemoænost marksistièko-lenjinistièkog pogleda na svijet, po kojem su sve rase na zemlji jednake! A ovdje se crna rasa pokazivala jaèom od bijele. To je nemoguæe! vikali su oponenti.

Tek sada, kao što se vidi iz gornjeg teksta, postalo je jasno da stvar nije u fiziološkoj neravnopravnosti rasa, nego u istoj ovoj telegoniji, po èijim zakonitostima buduæa djeca prošlih partnerki nasljeðuju ne samo spoljne osobine, veæ i unutrašnje karakteristike bivših ljubavnika..."

Jasno je, dakle, da veliko pridavanje znaèenja djevojaèkoj nevinosti, poštenju i vjernosti, praktièno u svim kulturama, nacijama i religijama (sa tek ponekim izuzetkom) ima èvrstu genetsku osnovu i nauèno utemeljenje." Plod, interakcija dviju duša "Krivac" za ispoljavanje fenomene telegonije jeste sama priroda živih biæa - kako i fizièka tako i metafizièka.

Svaki živi organizam prožet je i okružen svojim bioelektromagnetnim poljem, što važi i za èovjeka. To polje se može snimiti pomoæu Kirlijanove kamere, a svijetli omotac koji na takvim snimcima okružuje tijelo naziva se korona ili aura. Osim Kirlijanove metode, koju je ovaj ruski nauènik otkrio prije šezdesetak godina, postoje i drugi naèini za detekciju i praæene promjena u auri, na osnovu èega se može saznati mnogo toga o stanju živih organizama i njegovih pojedinih sistema, ali i o stanju ljudske duše. Ovo ne treba da èudi, jer kod èovjeka aura kao etericno tijelo predstavlja vezu izmeðu fizièkog tijela i ljudske duše kao èovjekove metafizièke suštine.Raðanje novog ljudskog biæa nikako ne može biti samo rezultat seksualnog èina kao èisto fizièke (fizioloske) interakcije, veæ prije svega interakcije dviju duša (muške i ženske), što najprije pokreæe propratne manifestacije u etericnom planu (auri), pa tek onda i na fizièkom (odnosno biohemijskom) planu.

Drugim rijeèima, fenomen telegonije poèinje prije nego što uopšte doðe do seksualnog èina i, štaviše, bez obzira da li æe do njega uopšte i doæi! Dovoljni su pohotni i strasni pogledi muškaraca koji prate atraktivnu (seksipilnu) djevojku, pa da njena aura bude "naèeta". Pri tom nije jedini problem što æe ona èak i od svojih nepoznatih simpatizera i kibicera primiti izvjesne telegenetske informacije, koje æe možda prenijeti svom buduæem potomstvu. Problem je i u tome što "posmatraèi", vidjevši tjelesno atraktivnu žensku osobu, gotovo bez izuzetka i ne pokušavaju da 'vide' ništa drugo sem njenog seksipila, i po pravilu poèinju u mašti da vizueliziraju seksualni èin sa dotiènom.



U ovome se može naæi objašnjenje obièaja da žene u nekim tradicijama i danas skrivaju sve osim oèiju (jer su oèi "ogledalo duše"), èime se spreèava svaka interakcija sa muškarcima, sem duhovne. Ali, prije nego što neki obièaj proglasimo za odraz zaostalosti - sjetimo se da on možda ima èvrsto nauèno i duhovno utemeljenje. Da ovo nisu puka naklapanja govore nam i moderna nauèna otkriæa. U knjizi "Èuda i misterije vode i vjere", objavljenoj 1997. godine, pisao sam i o fenomenu prenošenja nasljednih osobina posredstvom bioelektromagnetnog polja, pomenuvši i istraživanja kineskog nauènika, dr Šijanga Kanžena. On je i eksperimentalno dokazao da je prenos nasljednih osobina tim putem moguæ èak i meðu razlièitim vrstama. Dr Kanžen ne osporava da su molekuli DNK materijalni nosioci genetskih informacija, ali samo nosioci - nešto poput "kasete" - dok se prave informacije o nasljeðivanju prenose posredstvom bioelektromagnetskog polja."

Duhovni zakoni braka

1) Brak na prvom mjestu treba da bude duhovni spoj muškarca i žene; sreæan brak je moguæ samo izmeðu muškarca i žene koji bi jedno drugom bili najbolji prijatelji da su istog pola.

2) Postojanje braka i reda u muško-ženskim odnosima osnovni je preduslov èovjekovog duhovno-intelektualnog napretka i opšte ljudske evolucije; bez takvog reda dolazilo bi do ukrštanja srodnika, što dovodi do stvaranja degenerisanog potomstva; mnoga zla koja još uvijek postoje meðu ljudima prouzrokovana su baš nepostojanjem braka i reda u muško-ženskim odnosima.

3) Zbog posebnosti ŽENSKE DUŠE (a ne tijela, jer ono je samo manifestacija duše u materijalnom svijetu), za žene je NAROÈITO VAŽAN POJAM nevinosti, koja u stvari oznaèava NENAÈETU I NEUPRLJANU ŽENSKU DUŠU.

4) Pri zaèinjanju potomstva važnije je ukrštanje muške i ženske DUŠE, nego miješanje nasljednog materijala, pa žena na svoje potomstvo u izvjesnoj mjeri prenosi i osobine svih muškaraca koji su je imali prethodno; zbog toga, osnovni metafizicki zakon o muško-ženskim odnosima glasi: ŽENA JE NAMIJENJENA SAMO JEDNOM MUŠKARCU(!)

5) Postoje tri kategorije žena: prvu èine djevojke, a u nju spadaju žene koje se još nisu predale nijednom muškarcu; drugu èine žene u užem smislu, a u nju spadaju žene koje su se predavale jednom-jedinom muškarcu; treæa kategorija ima razne nazive, zavisno od sredine i stepena odstupanja od druge kategorije , a èine je sve žene koje su 'probile granicu' od jednog muškarca u životu, dakle one koje su se predale i drugom muškarcu makar samo jednom.

6) Za brak su podobne žene iz prve kategorije, dakle DJEVOJKE ovo je prvi i osnovni uslov za sreæan brak.

7) Za brak mogu biti podobne i žene iz druge, pa èak i treæe kategorije, ako su njihove prethodne veze bile ISKLJUÈIVO sa duhovno evoluiranim muškarcima, jer mješanje ženske duše sa èistom i izgraðenom muškom dušom nije štetno; ali, to je vrlo rijedak sluèaj.

Žena uprljane i ošteæene duše takoðe može postati podobna za brak ako se temeljno duhovno oèisti i uzdigne, u èemu mnogo mogu da joj pomognu duhovno-intelektualno izgraðene osobe.

( Ovaj tekst je preuzet iz Treæeg Oka, radi se o autentiènom èlanku autora Miroslava Markoviæa koji je ujedno i autor pomenute knjige "Èuda i misterije vode i vere" )

Telegonija u Svetom Pismu

Telegonija meðu životinjama se nalazi u 1. Mojsijevoj 30,40: "I Jakov odluèivaše mlad, i obraæaše stado Labanovo da gleda u šarene i u sve crne; a svoje stado odvajaše i ne obraæaše ga prema stadu Lavanovu." Jakov je ovim postigao da se raðala stoka kakvu je on želio. Labanovo stado je gledalo Jakovljevo stado pa se u Lavanovom stadu raðala stoka kao što je Jakovljeva. Ovo je primjer telegonije koja djeluje i bez fizickog kontakta.

Telegonija meðu ljudima se nalazi u 5. Mojsijevoj 25,5-6: "Kad braæa žive zajedno pa umre jedan od njih bez djece, onda žena umrloga da se ne uda iz kuæe za drugoga; brat njegov neka otide k njoj i uzme je za ženu i uèini joj dužnost djeversku. I prvi sin kojega ona rodi neka se nazove imenom brata njegova umrloga, da ne pogine ime njegovo u Izrailju." Zbog toga što je umrli muž telegenetski djelovao na svoju ženu ona æe zapravo roditi njegovo dijete jer je gore reèeno: "Pri zaèinjanju potomstva važnije je ukrštanje muške i ženske DUŠE, nego miješanje nasljednog materijala". Pored toga nije Isus tek onako rekao: "A ja vam kažem da svaki koji pogleda na ženu sa željom, veæ je uèinio preljubu u srcu svom." (Matej 5,2

21-07-2013 at 01:05 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 11
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: eurovafel, jami, kiki, Kiseljak_71, mikiba/mirsad.baralic, RASKO, suzana, TlrgoCeme
FORUM : Nauka : EVOLUCIJA vs. KREACIJA New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice