Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Dalila Nivo: Forumski doajen zahebana kad popije!
Registriran(a): 11-06-2003 Odgovori: 3926 IP: Maskiran
|
Re: Re: Re: Re: DIJETA
citat: gucci wrote:
Hvala na prjedlogu Dalila , ali sam se malo pogresno razjasnila, nije sad da ne jedem nista jedem ja voce ko manita, onda sve gledam da jedem ni masno ni previse tjestenine i tako to, sve u svemu se jako zdravo hranim, ali ako dodje vikend i ja pojedem malo vise to se odma naljepi i onda naravno moram se citavu sedmicu borit sama sa sobom da jedem salate i jabike i sta ja znam , a cak idem u Trening 3 put sedmicno i idem joggat sa cukom i svasta nesto, al sam izgleda geneticki sklona debljanju.
Eh to sam i mislila! Vidis, da bi imala metabolizam koji sagorijeva vise kalorija, moras imati misice. Ne govorim sad ala Vin Diesel , ali moras imati neku masu misica. A za misice moras jesti za svaki obrok bar malo proteina ( nemasno meso, mlijeko, niskomasni sir, jaja, itd..) i zdravih zitarica ( neljustene rize, ovasa" oats". itd). Jer mada je voce zdravo, nije dobro da ga jedes samo za jedan obrok , jer tijelo postaje katabolicno i sagorijeva misice, sto ti drasticno usporava matabolizam. I kad ga onda tako preko vikenda sokiras obilnim obrokom ( cima) tijelo "misli" bolje da ja ovo pohranim za ubuducem i sve to ode u salo..
Probaj jedna mjesec jesti samo proteina i zitarica za svaki ( 4 oboroka) osim zadnjeg kad jedes samo protein ( naravno voce i povrce koliko i kad hoces), i vidjeces znatnu razliku. Ja sam bila takva, a sad stvarno mogu jesti koliko hocu i kad ne treniram po 2-3 sedmice, ne udebljam se sekundu jednu. Meni je ishrana za bodibildere, fitness, sports etc hobi, slobodno mi se je javi na PP ili email ako ti treba informacija.
|
26-11-2005 at 05:10 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Amelina Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-09-2001 Odgovori: 78 IP: Maskiran
|
Re: DIJETA
U poslijednje vrijeme pokusavam da izbacim pojedine namirnice iz ishrane, ili bar da konzumaciju istih svedem na neke normalnije razine. Primjera radi: da pojedem jednu-dvije kasike Nutelle, a ne citav sadrzaj tegle odjednom. 
Medjutim, nesto mi bas i ne polazi za rukom, skroz sam slaba na cokoladu i cokoladne potrepstine, tako da im uvijek popustim.
Ali danas sam zakljucila idealan nacin da to korigujem, i mislim da ce kod mene da ima efekta, pa rekoh da podijelim i s vama.
Naime, ukoliko osjetite potrebu za jelom te vrste, a rekla bih i opcenito. Slobodno procitajte po neki Cupin topic tipa Kacavenda i co., ili pak morbidluke da pogledate - apetit biva kao rukom odnesen. When you lose, don't lose the lesson!
|
23-05-2006 at 16:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
sretno dijete Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 09-11-2005 Odgovori: 3393 IP: Maskiran
|
Re: DIJETA
Drage zene i cure...evo savjet kako je moja hanuma smrsavila, a da nije ni zeljela.
Otisla kod zubara...imala problema sa nekim kutnjakom...
Uglavnom, nije zezanje, nije mogla da jede na jednoj strani zbog zubobolje, a na drugoj je jedva zvakala zbog desni. Male kolicine hrane, s vremena na vrijeme, uvijek gladna, nikad sita...I tako mjesec dana.
Ali, evo je sada, tri kila manje, izgleda pravo dobro. Mada mi je nekako zao, prebrzo se sve odigralo, pa je sada samo nutkam hranom...i trazim po stanu
|
23-05-2006 at 23:06 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bosnjo Nivo: Forumski doajen Seljacina
Registriran(a): 26-03-2004 Lokacija: G. Dubrave Odgovori: 17480 IP: Maskiran
|
Re: Re: DIJETA
citat: sretno dijete wrote:
Drage zene i cure...evo savjet kako je moja hanuma smrsavila, a da nije ni zeljela.
Otisla kod zubara...imala problema sa nekim kutnjakom...
Uglavnom, nije zezanje, nije mogla da jede na jednoj strani zbog zubobolje, a na drugoj je jedva zvakala zbog desni. Male kolicine hrane, s vremena na vrijeme, uvijek gladna, nikad sita...I tako mjesec dana.
Ali, evo je sada, tri kila manje, izgleda pravo dobro. Mada mi je nekako zao, prebrzo se sve odigralo, pa je sada samo nutkam hranom...i trazim po stanu
Otisla Mostarka kod zubara i covjek joj nakon popravke rekao da ne jede nista na desnoj strani.
Ona ode na lijevu i pojede burek.... Pravim musku djecu, 200 maraka komad. Ako bude zensko, vracam pare...
|
23-05-2006 at 23:08 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 32
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Zdravlje : DIJETA |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|