Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
249955 Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 14-12-2006 Odgovori: 572 IP: Maskiran
|
Re: 60 minuta
Tacno je da Bakir uglavnom napada samo vladu (ali isto tako je guzio Lipovacu, Ivanisevica, Braciku), samo, sta je u tome cudno?
Ako se u prodavnici javi manjak u kasi, ko se okrivljuje? Prodavac ili kupac?
Traziti neku "realnost" u situaciji kad opozicija skoro i ne postoji je...nemam rijeci za to. Ko biva, SDA laze, krade, otima, kurva se, rusi drzavu...ali de malo udari i po komunjarama, jer mi srce nemere izdurati da udaras samo po mojoj voljenoj partiji, kakva god bila. De mi pricaj da su i ostali lopovi, bice mi lakse.
|
11-02-2009 at 08:39 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
mosnik Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 07-01-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 2074 IP: Maskiran
|
citat: 249955 wrote:
Tacno je da Bakir uglavnom napada samo vladu (ali isto tako je guzio Lipovacu, Ivanisevica, Braciku), samo, sta je u tome cudno?
Ako se u prodavnici javi manjak u kasi, ko se okrivljuje? Prodavac ili kupac?
Traziti neku "realnost" u situaciji kad opozicija skoro i ne postoji je...nemam rijeci za to. Ko biva, SDA laze, krade, otima, kurva se, rusi drzavu...ali de malo udari i po komunjarama, jer mi srce nemere izdurati da udaras samo po mojoj voljenoj partiji, kakva god bila. De mi pricaj da su i ostali lopovi, bice mi lakse.
Ma stvar je jasna, zna se ko je na vlasti i ko je u poziciji samim tim sto je na vlasti da krade, bavi se kriminalom i unistava zemlju, na sta Bakir H. i co iz 60 minuta(svaka im cast, najhrabriji novinari u drzavi, zive i rade u takvom okruzenju,u ovoj zemlji, BiH,a ne palamude iz daljine, a mogli se uhvatiti noge, sto ce im sve ovo) ukazuju. I svaka im cast sto nisu selektivni vec jednako ukazuju na kriminal i u RS-u i u FBiH pocevsi od celnih ljudi vlada, Dodika i Brankovica, sto jednako tretiraju mafiju svih konstitutivnih naroda, sto i dovodi do situacija da im svaka budala prijeti i sl. Ko zivi u BiH sa svim tim situacijama i vladavinom nesposobnih i korumpiranih, to i razumije, a izvana je lako tudjim k...mlatiti. Naravno, postoji i opcija da se takva emisija i ukine, pa da kriminalci i dalje rade sta hoce, imami i ostali vjerski sluzbenici tamburaju djecu ili rade vec sto rade, a nesposobni politicari na vlasti mirni pljackaju drzavu -s tom razlikom da nikakav bezobrazni novinar na to nece ukazivati. Moguce je i to i zove se - totalitarizam, staljinizam, jednoumlje, medijski mrak, cenzura. I normalno je da mafija/kriminalci i njihove pristalice, te pristalice pedofila i slicnih poremecenih arlaucu i kukaju na sva zvona kako treba ukinuti 60 minuta, zele da obavljaju to sto obavljaju bez da ih ko ometa u ´izvrsavanju svojih duznosti´
[Edited by mosnik on 11-02-2009 at 10:22 GMT] Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
|
11-02-2009 at 10:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
tebi latinica nije zanimljiva?
a postiras na politici?wtf?
ne mogu da vjerujem,...
a latinice nema iz 2 razloga koja su se iskombinirala na zalost visemilionskog gledateljstva.
prvi razlog je neslaganje hadezeovke hloverke sa liberalnim,lijevo orijentiranim i nepotkupljivim latinom, i samim tim jedva ceka da i njega uknjizi u tefter proslo i ovogodisnjih cistki od hdz neistomisljenika.
drugi razlog je latinova bolest,koja se i pogorsala usljed sukoba sa miss hlo.
Sada back to the subject:Ako ti poredis 60 minuta sa Latinicom,nisi im mogao dati veci kompliment,i nesvjesno si im odao priznanje za njihov dosadasnji rad,koji se ogleda u bespostednoj borbi PRotiv Uglednih kriminalaca,Nezajazljivih i Lako potkupljivih politicara,Nesposobnjakovica,Lopova,Hohstaplera,Zlocinaca,Krvnika,Probisvjeta itd etc itd etc....
eh eto i pa dobro
|
11-02-2009 at 13:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Inicijativa organizacija
Šestoaprilska nagrada za ekipu "60 minuta"
Zbog konstantnog rada na otvaranju tema koje su od vitalnog znaèaja za borbu protiv korupcije i kriminala u našoj zemlji, zbog borbe protiv fašizma i demonstriranja graðanske hrabrosti, nevladine organizacije iz BiH predlažu da se ovogodišnja Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva dodijeli ekipi magazina "60 minuta“ Federalne televizije.
"Mediji su, kao i nevladine organizacije dio civilnog društva, te smatramo da ih je važno podržati. Napadom na novinare i novinarke svima nama se uskraæuje pravo na javni govor, slobodu rijeèi i sigurne radne uvjete", stoji u saopštenju koje potpisuju ACIPS, CPCD, CCI, Zašto ne?, Transparency International, Demokratski omladinski pokret, UG Akcija graðana, Pokret DOSTA, OP Revolt, Media Centar Sarajevo i CURE.
Šestoaprilska nagrada, od samog osnutka, dodjeljuje se organizacijama i osobama koje se na razlièite naèine bore za pravdu, slobodu i jednakost, te razvoj i napredak društva. U ovom sluèaju to je i naèin da se ekipa magazina "60 minuta“ zaštiti od progona kojem je izložena.
Inicijativa æe biti poslana Gradskom vijeæu Grada Sarajeva sa molbom da uvrste ovaj prijedlog nominacije.
Napominjemo, magazin "60 minuta" dobio je još 2004. prvu Nagradu novinarskog integriteta koju dodjeljuje Transparency International BiH, za doprinos medijskoj borbi protiv korupcije.
Graðani i graðanke Sarajeva su pozvani da podrže inicijativu i pokažu svoju hrabrost tako što æe nagraditi hrabre, poruèuju.

|
11-02-2009 at 13:46 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|