Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Vijesti iz Tuzle 2010.godina This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... Last Page >>
New Topic
Poiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

21-03-2010 at 11:42
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Osniva Fondacije "Arheoloki park: Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagi gostovao je u posljednja tri mjeseca u BiH, Hrvatskoj i Sloveniji.

Hiljade posjetilaca u Sarajevu, Ljubljani, Osijeku, Zenici, Slavonskom Brodu, Tuzli i drugim gradovima prisustvovalo je predavanjima na kojima Osmanagi govori o otkriima novih piramida na Mauricijusu, Peruu, Kanarima, Kambodi, Guatemali, Kini, ali i istraivanjima ovih struktura u Meksiku, Salvadoru, Boliviji, Belizeu, Egiptu, Sudanu, Grkoj i drugim zemljama.

"Istraivanje piramida u XXI stoljeu potpuno e promjeniti shvatanje o starosti i nivou razvijenosti drevnih civilizacija", navode iz Fondacije.

Uz brojne ilustracije i slajdove, Osmanagi u dvosatnim predavanjima govori i o petogodinjem nauno-istraivakom putu na otkrivanju prvog evropskog piramidalnog kompleksa u Visokom.

Dvoiposatno predavanje o Bosanskoj dolini piramida je esto prekidano aplauzom pet stotina posjetilaca koji su se okupili 23. februara u sarajevskom Domu Armije.

U dvorani BKC-a u Tuzli etiri stotine pedeset posjetilaca ovacijama ispraa Osmanagia nakon prezentacije projekta 17. februara.

Osijeko kino "Europa" bilo je tijesno da primi 400 posjetilaca koji su doli da uju novosti iz Bosanske doline piramida.

Prepuni amfiteatar Kazalino-koncertne dvorane "Ivana Brli-Maurani" u Slavonskom Brodu ugostio je osnivaa Fondacije "Arheoloki park: Bosanska piramida Sunca" 12. februara.

Ovacije u punoj dvorani kulturnog hrama Slovenije, Cankarjevog doma u Ljubljani, na kraju predavanja Osmanagia, bile su najbolji pokazatelj ta Slovenci misle o otkriu prvih evropskih piramida.

Iz Fondacije navode da su egiptolozi, arheolozi, geofiziari i geolozi iz Egipta istraivali u Visokom, kao i ugledni strunjaci iz Rusije, Poljske, Njemake, Srbije, Hrvatske, BiH i drugih zemalja.

Analize uzoraka i radiokarbonska datiranja obavile su naune i obrazovne institucije iz Francuske, vedske, Italije, Poljske, BiH, Hrvatske...

"Visoko je postalo istraivaka meka, ali i mjesto gdje se skupljaju volonteri sa svih kontinenata. Zahvaljujui tome, desetine hiljada turista godinje dolazi u taj grad i u BiH se poeo razvijati arheoloki turizam", navode iz Fondacije.

Uprkos verbalnoj podrci projektu lokalne zajednice, kantonalne i federalne Vlade, stav dijela kulturnog establimenta BiH redovno izaziva negodovanje javnosti.

"Naime, uskrauje se izdavanje dozvola Fondaciji bez ikakve argumentacije, onemoguava priliv donacija, vri pritisak na medije da ne informiraju iru javnost zainteresiranu za ovaj projekt te onemoguavaju pristup UNESCO-u piui neosnovane peticije", navodi se u saopenju Fondacije.

Najava odravanja Meunarodne radne akcije volontera "MRAV Bosanske piramide 2010" doekuje se s oduevljenjem.

"I mladi i stari s nestrpljenjem oekuju poetak radova 1. juna da bi se pridruili tom projektu koji je jedan od rijetkih koji BiH predstavlja svijetu u pozitivnom svjetlu", navodi se na kraju saopenja.

U drugoj polovini marta slijede predavanja Osmanagia u teksakom Galvestonu, Parizu i Amsterdamu.

(FENA)

21-03-2010 at 14:47
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Sjeanje na Ibrila Bibia rtv prilog

21-03-2010 at 17:13
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Svasta...i...koja luda upornost!

ZAPEO NA DRUGOJ GODINI
Lani doktor ipak nije postao kirurg

Autor: Vanja Nezirovi
Objavljeno: prije 9 h i 22 min
'Neautorizirano' Vanje Nezirovi

Boris Lajtner
http://img535.imageshack.us/img535/9886/pticar256466s1.jpg

Glavni protagonist skandala lani lijenik iz 2000. godine, Sinia Ptiar, bivi Filipovi, ipak nije postao doktor. Ptiar se, nakon to su ga kao 19-godinjaka razotkrili zbog lanog predstavljanja kao doktora u dvije zagrebake bolnice, Sestre milosrdnice i Dubrava, preselio u Tuzlu gdje je upisao Medicinski fakultet, ali nije se maknuo dalje od druge godine.

etiri godine pokuavao je zavriti drugu godinu Medicinskog fakulteta u Tuzli te je na kraju odustao i vie nije njihov student.

Dekan Farid Ljuca kae da se Ptiar nije maknuo s druge godine te da nije uspio poloiti ni jedan medicinski predmet.

- Poloio je ope predmete na prvoj godini, ali nije uspio proi ni anatomiju ni fiziologiju - istaknuo je dekan Ljuca. Dodao je i da Ptiar nije poloio ni neke ispite s prve godine fakulteta.

- Studentske godine 2007./2008. istekla su mu prava na naem fakultetu pa vie nije student Medicine u Tuzli - kae. Upozorava i da je Ptiar etiri godine ponavljao drugu godinu fakulteta.

- Medicina mu ba nije ila. Nadam se samo da se sada negdje ne pravi da je u Tuzli diplomirao medicinu?! - zabrinut je dekan Ljuca.

Podsjetimo da je lanog lijenika Ptiara poetkom sijenja 2001. prijavio Hrvoje Tomasovi, bivi kirurg KB-a Sestre milosrdnice, u kojoj je Filipovi volontirao. Policija je nakon toga utvrdila da je Filipovi volontirao i u KB-u Dubrava, te da nije imao diplomu lijenika, ve samo zavrenu srednju medicinsku kolu. Komisija za unutarnji nadzor Klinike bolnice Sestre milosrdnice tada je utvrdila da Filipovi nije mogao ugroziti zdravlje ili ivot pacijenata jer ni jedan medicinski rad nije obavljao samostalno, ve je iskljuivo obavljao poslove na razini srednje strune spreme.

Prije zavretka policijske istrage smijenjen je ravnatelj bolnice dr. Veljko Boikov, za kojega je utvreno da je izravno odgovoran to je Filipovi upuen kao volonter na Odjel kardiokirurgije. Nakon bolnike istrage takoer je smijenjen dr. Petar Kirac, v.d. efa kirurgije u Vinogradskoj bolnici.

(Jutarnji list)
http://www.jutarnji.hr/-lazni-doktor--ipak-nije-postao-kirurg/647681/

Sta je ovima sa imenom "Sinisa"?
Slican slucaj se desio nedavno i u B.Luci.

Zvanino pranje ruku od lanog hirurga
Autor: Darija Filipovi
Objavljeno: 16.03.2010

Primer lane diplome tobonjeg hirurga Sinie Aleksia, koji je nepunih mesec dana asistirao na operacijama u Klinikom centru u Banjaluci, nadlenima, izgleda, nee posluiti ni kao opomena ni kao naravouenije. Iako rukovodstvo zdravstvenih ustanova ima mogunost da zatrai od Prosvetne inspekcije da proveri bilo koju diplomu koja im se uini sumnjiva, direktor KC Mirko Staneti na pitanje hoe li to raditi ubudue pri zapoljavanju novih zdravstvenih radnika, odgovara: To nije mandat Klinikog centra. Takoe, tvrdi da ranije nikada nisu proveravane diplome lekara jer svako odgovara za svoja dela...

itd...

(buka)
http://www.6yka.com/zvanicno-pranje-ruku-od-laznog-hirurga

21-03-2010 at 17:56
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Na lukavakom sajmu turizma predstavnici Indonezije i Crne Gore

Za 8. Lukavaki sajam turizma "LIST 2010", jedini specijalizovani sajam turizma u FBiH, pored stalnih uesnika, pristiu i nove prijave, meu kojima su i predstavnici Crne Gore i Indonezije.

Sajam, kojem je i ove godine generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo okolia i turizma, odrat e se od 6. do 8. maja, a oekuje se zavidan broj izlagaa iz Bosne i Hercegovine i sedam zemalja Evrope i Mediterana.

"Najavljena nam je snana promocija turistikih potencijala Crne Gore, a sa ovogodinjeg martovskog Splitskog sajma GAST 2010, najveeg meunarodnog sajma prehrane, pia, hotelske i ugostiteljske opreme u Hrvatskoj, svoj dolazak u Lukavac na sajam su najavili predstavnici Indonezije. Cilj nam je zadrati autentinost sajma kroz afirmaciju turistikog sektora u BiH i senzilibilirati bh javnost na poveanju interesa za domae turistike proizvode. Takoer, cilj nam je grad Lukavac meu sajamskim gradovima pozicionirati kao projekat dobrih susreta i kontakata turistikog sektora regije", izjavio je Izet Nuhanovi, direktor Sajma.

Na Sajmu e se predstaviti izlagai koji pokazuju i nude profitabilnost turistikog sektora: turistike organizacije i agencije, restorani, hoteli, moteli, udruenja koja se bave zdravom hranom, Asocijacija organskih proizvoaa, lovaka udruenja, samostalne zanatske radnje, proizvoai meda i proizvoda od meda, mlijenih proizvoda, rukotvorina od koe, tkanina i drveta.

Korak smo do cilja, a to je da Lukavaki sajam turizma postane najznaajnija sajamska manifestacija u BiH u oblasti turizma, navode organizatori ove manifestacije.

(FENA)

21-03-2010 at 18:54
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Zavreno zimsko dravno prvenstvo

Najuspjeniji klub na Prvenstvu je Zmaj Alpamm iz Tuzle

Zavreno je Zimsko dravno prvenstvo u plivanju za mlae juniore, juniore i seniore Sarajevo 2010. Prvenstvo je ispunilo oekivanja, a obiljeili su ga brojni rekordi.
Ali Zlatko (Bosna Sarajevo) je oborio dva dravna rekorda u apsolutnoj kategoriji. Nova rekordna vremena nae zemlje u disciplinama: 50 metara leno je 27.33 a u disciplini 200 metara leno 2:11.32.

Muka ekipa Zmaj-Alpamm iz Tuzle je oborila rekord u apsolutnoj kategoriji u disciplini 4 x 200 metara. Dionicu su isplivali za 8:12.72.

Pored navedenih, u svojoj kategoriji, rekorde su oborili i: Andrej Simi (Zmaj Alpamm Tuzla) u dvije discipline, Dario Tunji (Sloboda Tuzla), Mihajlo eprkalo (22. April Banja Luka), Jovana eprkalo (22. April Banja Luka) u tri discipline, te nekoliko klupskih rekorda u tafetama.

Najuspjeniji klub na Prvenstvu je Zmaj Alpamm iz Tuzle. Takmiari ovog kluba su osvojili 52 medalje (30 zlatnih, 17 srebrenih i 5 bronzanih). Isti broj medalja su osvojili i takmiari Akademskog plivakog kluba 22. April iz Banja Luke (13 zlatnih, 20 srebrenih i 19 bronzanih). Slijede ih Bosna (Sarajevo) sa 48 medalja, Sloboda (Tuzla) sa 45 medalja i Zenica (Zenica) sa 40 medalja.

Na prvenstvu je uestvovalo 195 takmiara iz 24 kluba, sa podruja cijele Bosne i Hercegovine.

M. Skaka

http://sportsport.ba/ostalop-33300.htm

21-03-2010 at 22:24
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Fotoreportaa

Svjetski dan voda na obali jezera Kop iki Brod

Svjetski dan voda obiljeava se svake godine 22. marta. To je ustanovljeno usvajanjem rezolucije Generalne skuptine Ujedinjenih naroda u decembru 1992 godine. Ve 1993 godine prvi put je obiljeen, a s vremenom je znaaj ovoga praznika rastao. Pridajui znaaj ovom datumu , UN eli podsjetiti na vanost zatite vode i nedostatak vode za pie u mnogim zemljama svijeta, jer oko milijardu ljudi na Zemlji nema pristup sigurnoj pitkoj vodi.Tim povodom lanovi ribolovne sekcije Kop iki Brod u nedjelju su organizovali druenje na jezeru za lanove i sve ostale iskrene zaljubljenike u prirodu.- Drago mi je da se dosta graana odazvalo naem pozivu da dou na jezero i provedu ugodan vikend sa nama. Po prvi put tu su i predstavnici optine Tuzla, zatim smo ugostili predstavnike Eko zelenih, lanove mjesnih zajednica , novinare i mnogobrojne graane. Druenje protie uz rotilj, muziku i dobro raspoloenje rekao je Senad Isakovi Roko, lan ribolovne sekcije.

U sklopu druenja upriliena je i prezentacija jedrenja na jezeruSekcija Kop iki Brod ve tri godine kontinuirano radi na ouvanju ovog dragulja pokoljenjima koja dolaze.- Nekolicina naih lanova mnogobrojim aktivnostima nastoji ouvati ovo jezero od unitenja, zaprljanja i od navodne ideje da se na ovom prostoru napravi odlagalite pepela za termoelektranu Tuzla. Ta ideja je pokrenuta prije tri godine i toliko dugo traje i naa borba za jezero. Uspjeli smo barem malo da probudimo svijest ljudi od kojih je potekla ideja za odlagalite, te polako poinju da uviaju da je ovo jedan veliki i predivan resurs koji bi vrlo brzo mogao, uz ulaganje sredstava, postati atraktivna turistika destinacija za graane Tuzle i ire okoline. Na jezeru postoji dosta pijeska koji bi se mogao iskoristiti za pravljenje etalita oko jezera, ovaj veliki plato ima oko 100 dunuma slobodne zemlje i mogao bi se napraviti veliki park u kojem bi djeca, koja sve vie vremena provode uz kompjutere, mogla uivati na istom zraku, lijepom pejsau, kupanju, a jedna od ideja je i dovoenje patki, labudova, zeeva i ostalih ivotinja kazao je za Tuzlarije Senad Isakovi.

Tokom dana organizovana je vonja amcem za najmlae.U ovoj godini, najznaajniji projekat koji su uspjeli realizovati lanovi ribolovne sekcije Kop iki Brod je nasipanje puta, u duini od 300 metara, koji vodi do obala jezera. Radove uglavnom finansiraju sami.Trenutno najvei problem je odvoz smea sa obala jezera.- Otiao sam u optinu i podnio pismeni zahtjev da se odveze sedam tona smea koje smo mi prikupili i odloili na platou iznad plae. Kamara sa smeem stoji ve tri godine, i svaki jai vjetar ponovo vraa smee u jezero i onda ga nanovo istimo tvrdi Isakovi.Entuzijazam koji pokazuju lanovi ovog drutva moe posluiti kao primjer slinim drutvima, kao i svima graanima na podruju Tuzlanskog kantona, kako bi svi skupa dali svoj doprinos ouvanju i unapreenju okolia.

(Tuzlarije.net)
[Edited by cupo on 22-03-2010 at 07:36 GMT]

21-03-2010 at 22:24
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Izloba umjetnikih fotografija Silvije Butkovi

U ponedjeljak, 22.03.2010.godine u 19:00 h, u Galeriji Doma mladih e biti otvorena izloba umjetnikih fotografija Silvije Butkovi pod nazivom Plemenitai, u organizaciji Doma mladih, Fotoradionice Doma mladih i Foto kino kluba akovo.

Silvija je lanica Foto kluba akovo, Matice hrvatske akovo, Udruge pjesnika Antun Ivanoi iz Osijeka i Udruge umjetnika Tin Ujevi iz Zagreba.

Svojim knjievnim i fotografskim radovima sudjelovala je na mnogobrojnim takmienjima ciljem Hrvatske i svijeta (u Japanu, Engleskoj, Francuskoj, Italiji i SAD-u ).
Njeni haiku radovi uvrteni su u nekoliko antologija haiku poezije, u Italiji 2006., Japanu, 2007., 2008. i 2009.g.

Izloba e biti otvorena do 02.04.2010.godine

(Tuzlarije.net)

22-03-2010 at 06:56
Tiburon
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 22-08-2006
Lokacija: Sweet home Tz
Odgovori: 2033
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: PD KONJUH
Bez chatanja molim

Svaka ast Igore!
Drago mi je da se neko ovime bavi i kod nas

[Edited by Tiburon on 22-03-2010 at 09:12 GMT] 


The only way to get rid of a temptation, is to yield to it..
22-03-2010 at 09:10
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle 2010.godina
Bez chatanja molim

Biha -Dravno prvenstvo za seniore u karateu

Najuspjeniji klub KBS Tuzla-Sinbra Tuzla

U nedjelju, 21.03.2010. godine u Bihau je odrano 17. Dravno prvenstvo za seniore. Nastupilo je 148 seniora iz 28 klubova. Najuspjeniji klub ovog dravnog prvenstva je KBS Tuzla-Sinbra Tuzla, a postignuti su slijedei rezultati:ZLATNE MEDALJE

Merima Softi - seniorke + 68 kg
Mirsada Suljkanovi - seniorke -61 kg

SREBRENE MEDALJE

Edina atibui - seniorke -50 kg
Una Selman - seniorke -55 kg
Darja Mehi - kate seniorke

BRONZANE MEDALJE

Nermin Sinanovi - seniori +84 kg
Mirnes Ferhatbegovi - seniori -75 kg
Maja Kolanovi - seniorke -55 kg
Edina Ali - seniorke -61 kg
Amila Fazli - seniorke -68 kg
Larisa Berber - seniorke -68 kg
Denis Beirevi - kate seniori
Dajana Suak - kate seniorke
Kate ekipno seniori
Kate ekipno seniorke

(Tuzlarije.net)

22-03-2010 at 14:32
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 36
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: lili, Slavinovic, svetica, wirisidze
FORUM : Tuzlarije : Vijesti iz Tuzle 2010.godina This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba